Napisano 18 Kwiecień 200519 l Witam.Tym razem wziąłem sie za pojazdy.Szczerze powiem że pierwszy raz robiłem pojazd, dlatego pewnie jest wiele niedociagniec. Modelik ma okolo 1200 faces wliczajac w to kolka.Teksturka 1024 ale docelowo bedzie użyta 512.Teksturke robilem ze zdjec referencyjnych ktore sam napstrykałem, dlatego jest troszke niezbyt dobrze spasowana z modelem.
Napisano 18 Kwiecień 200519 l mi sie podoba pokaza siatke i model bez tex:) choc ten "brud" jest taki troche dziwny pozdro
Napisano 18 Kwiecień 200519 l Fajny maluszek. Trochę mały rendering, żeby ocenić teksturki. Dach na środku coś ci do góry uciekł ale pozatym to spoko.
Napisano 18 Kwiecień 200519 l Autor Prosze siateczke.Modelik jest maksymalnie uproszczony, bo w grze nie bedzie zbyt dużych zbliżen.Własnie pracuje nad bardziej zniszczoną wersja
Napisano 18 Kwiecień 200519 l W renderingu jakieś takie "bumpy" pojawiają się na dachu. Możesz wrzucić obrazek, na którym byłoby to lepiej widać? Pozdrawiam
Napisano 19 Kwiecień 200519 l hej super :), hmm to wnetrze nie jest wymodelowane ? ta szyba i wnetrze to tekstura ? bo w sumie jesli tak to wlasciwie z jednego konkretnego kata wyglada to ok ale z innego juz chyba nie, bo takie wnetrze nie podlega perspektywie. Generalnie bardzo fajnie :]. Pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor sympathetic: wnętrze jest oczywiscie wymodelowane a szyby przezroczyste ;) skad ci przyszedl taki pomysl do glowy zeby wnetrze robic jako tekstura na szybie?
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Fiacik extra, wlasnie bardo dobry jest w tym, ze to są tekstury, przynajmniej na renderze, chociarz dość mały. Trudno zauważyć jakieś inne błędy, no ale wiadomo. ogolnie mi sie podoba. Ta gra musi być naprawde mało wymagająca. Mam wrażenie , że drzwi są wgniecione, a korozja chyba nieźle zeżarła krawędzie hehe.
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Trinity.. dobrze ze graficy zabrali sie za robote bo cieniutko wam to szlo ;) a kasszlak piekny juz czuje klimat gry :p
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Witam ! no jak widze to coraz, coraz lepiej brawo ! nie moge doczekac sie giery !!!
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Rzeczywiscie baardzo dobre texturki, model także prezentuje się ok. Jak na low poly, świetna robota!! Gratulacje i życzę dalszych sukcesów:P
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor Dzieki za slowa uznania.Sie okaze czy to niebyl dobry fart.Mam raczej male doswiadczenie w robieniu tekstur, ale ciesze sie ze mi to jakos wyszlo.
Napisano 22 Kwiecień 200519 l Przyklad tego ile moze dobra tekstura, calosc wyszla bardzo fajnie, gratuluje dobrej roboty pozdro PS tylko ten dach troche tak na srodku do gory cos idzie
Napisano 22 Kwiecień 200519 l miałem kiedyś takiego... też biały z grubą warstwą brudu :D Prawdziwy krążownik szos! ...ah to były czasy.... A co do modelu, to myśle że powinieneś wstawić 2 podziały siatki w zdłuż osi samochodu zamiast 1, bo na modelu widać mocno ten kant przez środek. Mam też wrażenie, że szyby są jakieś za wysokie -za duże. No ale to są już wszystko drobiazgi. Teksturka spoko. Tak 3mać!