Skocz do zawartości

Pojazd 3D: maluszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Tym razem wziąłem sie za pojazdy.Szczerze powiem że pierwszy raz robiłem pojazd, dlatego pewnie jest wiele niedociagniec.

Modelik ma okolo 1200 faces wliczajac w to kolka.Teksturka 1024 ale docelowo bedzie użyta 512.Teksturke robilem ze zdjec referencyjnych ktore sam napstrykałem, dlatego jest troszke niezbyt dobrze spasowana z modelem.

maluszekrender9pk.th.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Prosze siateczke.Modelik jest maksymalnie uproszczony, bo w grze nie bedzie zbyt dużych zbliżen.Własnie pracuje nad bardziej zniszczoną wersja

maluszekrendersiatka1wh.th.jpg

maluszekrendernotext2gu.th.jpg

Napisano

hej

super :), hmm to wnetrze nie jest wymodelowane ? ta szyba i wnetrze to tekstura ? bo w sumie jesli tak to wlasciwie z jednego konkretnego kata wyglada to ok ale z innego juz chyba nie, bo takie wnetrze nie podlega perspektywie. Generalnie bardzo fajnie :]. Pozdrawiam

Napisano

sympathetic: wnętrze jest oczywiscie wymodelowane a szyby przezroczyste ;) skad ci przyszedl taki pomysl do glowy zeby wnetrze robic jako tekstura na szybie?

Napisano

Fiacik extra, wlasnie bardo dobry jest w tym, ze to są tekstury, przynajmniej na renderze, chociarz dość mały. Trudno zauważyć jakieś inne błędy, no ale wiadomo. ogolnie mi sie podoba. Ta gra musi być naprawde mało wymagająca. Mam wrażenie , że drzwi są wgniecione, a korozja chyba nieźle zeżarła krawędzie hehe.

Napisano

Dzieki za slowa uznania.Sie okaze czy to niebyl dobry fart.Mam raczej male doswiadczenie w robieniu tekstur, ale ciesze sie ze mi to jakos wyszlo.

Napisano

miałem kiedyś takiego... też biały z grubą warstwą brudu :D Prawdziwy krążownik szos! ...ah to były czasy....

A co do modelu, to myśle że powinieneś wstawić 2 podziały siatki w zdłuż osi samochodu zamiast 1, bo na modelu widać mocno ten kant przez środek. Mam też wrażenie, że szyby są jakieś za wysokie -za duże. No ale to są już wszystko drobiazgi.

Teksturka spoko. Tak 3mać!