kozioo Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 Zmiany w wyrazie twarzy i drobne poprawki w teksturce- chyba na lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 na lepsze na lepsze :) dodasz mu troche krwi tu i tam na mordzie:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 O w mordę jeża, to Ty nie wiesz że tumbnaile się podmienia ? Co wchodzę- kurde, Kozioo nic nie zrobił, miniaturka ciągle ta sama. Podkrąż mu oczy zmniejszając optycznie odległość między nimi ciemną plamą- tak jak na referkach. Może to i cień ale cholera wie czy renderer zrobi to tak jak ma być a jak namalujesz- na bank będzie. IMO brwi trochę za mocno podkreślone- albo za gęste albo za mało przezroczyste włosy i wargi trochę za mocno póki co się wybijają- może to ten połysk (sorry że tak się czepiam ale lepsze to niż kadzenie)- ale klimat ma to makabryczny. Przypominają się scenki z gilotyny. Zapowiada się super- a nawet trochę lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 Krwi chyba nie będzie. Nie wiem czym by mogła być uzasadniona. Cien dodałem, brwi troche wybladziłem. Wargi tez starałem sie poprawić, ale chyba nie do konca wyszło;) Nowy render i zrzut teksturki mordy w ramach gratisu. No i zaraz podmienie miniaturke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 skora zdecydowanie za blada brakuje jej troche czerwonosci, chyba Ci zalezy na tym zeby wygladalo ze on jeszcze zyje przed oddaniem strzalu ? :) Narazie jest tak przestraszony ze umarl ale jeszcze o tym nie wie. Narazie jest ql robota, trzeba czekac na wiecej :D btw ryjek jest stylizowany? *upewnia sie* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Klicek dobrze gada, polać mu (kefiru ;) ) Ciągniesz stary, ciągniesz. Te linie od oczu ukośne bardzo mocne ale pewnie tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 Koloru na razie nie dodaje - to moge zawsze zrobic. Chce zobaczyc jak to będzie wyglądało w scenie, z normalnym oswietleniem. Czy ryjek jest stylizowany - Troche tak, troche nie;) Nie sile sie na ultra-fotorealizm, ma być przede wszystkim klimatycznie. Te linie rzeczywiscie troche zbyt ostre wyszly, poprawie je przy okazji. Najpierw jednak musze ustawić oswietlenie pod mentala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Nocny update. W ramach ciekawostki powiem, że w scenie jest tylko 1 źrodlo swiatla - omni. Wyłączone zresztą ;) HDRI tez tutaj niwidu. edit i jeszcze buzka w takiej wielkosci jak bedzie na finalnym renderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 daj leprzy render, chętnie zobaczymy pistolet:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Pierwszy rzut oka- super, światło fajnie się układa, ma horrorowy, obłędny klimat ale potem zauważa się że coś z detalami się kaszani. Może to oczy patrzą nie w ten punkt... trudno powiedzieć, trzebaby posiedzieć i pomyśleć dłużej- coś "nie gra" i psuje. Wrażenie w każdym razie fajne- oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 no moim zdaniem jest calkiem fajnie pelnia i glebia oczu calkiem ok ale moze zrobil bys np. biale plamki aka zacimy hmm ciekawe jak by sie to prezentowalo zreszta nvm Pierwszy render = odczucia super :) 2gi redner = czegos brakuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Walczymy dalej :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 troche za ciemno:) ale na pewno poprawisz i nie wiem czemu ale jakos mi sie tex glowy nie podoba(na tym renderze) ale to pewnie wina swiatel odbic i...... i ciekawi mnie czy skonczysz przed czasem:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Ja bym tam widzial polska vodeczke. hihi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Tylko po polskiej "vodce" to juz pistolet nie jest potrzebny - zgon murowany ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Lekka zmiana kadru, znowu udaje, że coś robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 fajnie fajnie, ale cialko ! cialko ?! gdzie jest cialko ? :) jezeli chodzi o oczka to psia mac chyba za szeroko otworzone wyglada jak by mial pawia muscic zaraz jezeli mam byc szczery, przynajmniej we wczesniejszym apdejcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spielmitmir Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 jedyne co trochę mi nie pasuje to zbyt pełna szklanka... może lepiej by wyglądały szczochy na dnie po takim ostatnim chałście na odwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 kozioo -> chyba powtarza się schemat z poprzedniej Bitwy z kolorami i jasnością :/ IMHO jest stanowczo za ciemno, albo kontrast jest za maly i wszystko się w jedno zlewa. Dodatkowo kadr, mało dramatyczne, jego zmiana to chwila. Główka za to sama w sobie jest na prawdę w porządku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emer Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 hmm... z tej perspektywy wydaje sie ze: 1. naboje troche za duze w stosunku do pistoletu 2. ze facet ma jakies pół metra wzrostu (jezeli ta butelka to faktycznie 35cl) generalnie to ze skala sie wszystko rozjeżdza chyba przez małą ogniskową kamery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuQ Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Może by pomogło, gdyby wprowadzić węższą głębię ostrości i np. rozmyć tę pięknie wyprodukowaną butelkę wraz z nabojami z przodu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 zmniejszyc troche butelke I będzie git. Czekam na dalsze rendery bo narazie jest lepiej niz bardoz dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 znowu zmiana kadru i drobne poprawki ;) prace nad ciałkiem (a w zasadzie ręką i garniturem zaczete). DoF na razie ręczny z PS, potem dam sie wykazać jakiemuś sprytnemu programikowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 naboje są porozrzucane zbyt regularnie, lepiej daj ich więcej w jedno miejsce i mniej gdzieindziej. nos się chyba za bardzo świeci. zbyt jasny sufit, będzie odciągał wzrok od głównego zdarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Kule rozrzuc reactorem... zawsze mozna na niego zrzucic wine, ze jest zle. :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 khym, err... "Lekka" zmiana kadru :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 hehehe rzeczywiscie "lekka" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 hmm.. najwyrazniej ten koles naprawde musi byc zdesperowany.. wspolczucie.. :D popraw material dla pistoletu.. mniejszy odblask.. bardziej matowy.. a druga sprawa.. to niby to moment krytyczny.. ale bron jest zabezpieczona.. :P odciagnij.. i odbezpiecz.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 To by byla wpadka jak by tak zostalo w finale. :D Ladnie, ale teraz chyba za ciasno. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 a może pistolet jest z czekolady (jeszcze w sreberku:) hehe i kolo chce go skonsumować. J.w. jeśli chodzi o połyskliwość pistoletu, Jeśli chodzi o taką zmianę kadru to zrobiło się trochę nudnawo. Musiałbyś zrobić mnótwo szczegółów na twarzy i broni żeby warto było na dłużej zawiesić oko na w większości pustej scenie, co oznaczałoby że masz dużo do poprawienia w anatomii i teksturach... Działaj dalej Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 praca ma teraz o niebo lepszy klimat, ale mało widać :/ myślę, że za mało mimo to dwa kciuki w górę za pustkę w oczach niedoszłego jeszcze samobójcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Zaryzykuje i zostane przy tym ujęciu. Przynajmniej taki mam plan :> Postaram sie wrzucic głowe mieczysława do zbrusha w celu dodania detali. Mozliwe ze troche poprawie tekstury. No i dalej bede dodawal pierdolki, takie jak te tutaj: Model pistoletu też przejdzie zdecydowaną metamorfoze. Odbezpiecze go na koniec - nie chcemy przecież, żeby głownemu bohaterowi stała się krzywda, prawda? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 moze krople dac taka na koncu nosa? tak jakby miala z niego spasc ale jeszcze na nim jest i na skroni tez by sie jeszcze przydala jedna. moze zamiast rewolwera jakeigos glocka? mi sie wydaje jeszcze ze tlo za mocno zblurowane czy jakos tak to sie mowi.... pozdrawiam ps - jak co to ja sie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spielmitmir Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 ciekawie by wyglądało jakby w tej pracy był umieszczony jescze powód samobójstwa... może np w tym kadrze ktoś po prawej stronie wchodzi do tego pokoju, albo jakby było inne ujęcie to bohater trzyma jakies zdjęcie ukochanej... chyba trochę za mało czasu na takie dodatki... ale i tak w takiej formie jak jest wygląda bardzo przyjemnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Z jakiego filmu to stopklatka ? ;) Nie no teraz to super wyglada po protu, klimat jak ta lala....Mieszyslaw to bedzie uczesany jakis czy mu nie zalezy?...ale, ale...gdzie ta piekna flaszeczka? :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 popraw ucho bo malzowinka jest nie teges :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 nie wiem czy ktos to sugerowal ale ja bym mu oczy zamknal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 jmtm00 - ostatecznie wyszlo "troche" podobnie do fight clubu ;) A flaszeczka poczeka na lepsze czasy, moze sie kiedys do czegos przyda. klicek - ucho poprawilem, chyba lepiej wyglada t0m3k - Juz wielu sugerowało zamkniecie oczu, ale zostawiam otwarte. Niereformowalny jestem :) Przymiarki do koncowego obrazka. Ew. zmiany to juz prawdopodobnie tylko podmalowki. Chyba ze ... sam nie wiem co ;) edit: obrazek moze isc do nominacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 otwarte sa dobre, bo widac ze jest mu wszystko jedno juz zupelnie, dobre tempe patrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 qOOl, ogoolnie to sobie fajnie wymysliles:P bron bym poprawil, torche taka "prosta" sie wydaje. i popracuj nad ta koszula bo jest ja troche widac. a jeszcze pokombinuj z tlem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linus Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Tło jest właśnie dobre... Bardzo dobrze, że dał taką małą głębie ostrości... Kolorystyka też jest OK Praca genialna, jedynie właśnie możesz mu zrobić bardziej "rasowy rewolwer" i poprawić koszule ale nie trzeba, bo już jest git ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Wszytsko bardzo fajnie, ale jeszcze bym brwi poprawil, i skad ta niebieska poswiata na gunie? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Jak ta poraca nie wygra to ja bede wygladal jak ten koles :P Zajmuje sie maxem niedlugo a teraz juz wiem ze moim celem jest twoj poziom Kozioo. Jest poprostu swietna! Choc nie wiem dlaczego mi sie tak strasznie podoba, dokladnie trafia w moj gust... Bedziesz mial cos przeciwko jesli wrzuce ja sobie na tapete? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Mam tylko jedną uwagę. Skieruj mu lufę o 30 stopni w górę, bardziej w móżdżek, niz w krtań. Proces umierania i tak twa 4 minuty co najmniej, nawet przy ucięciu głowy. Przecież nie chcemy, by głównemu bohaterowi stała się zbyt duża krzywda? Jak on bedzie wyglądał z dziurą w karku? Co innego potylica... A poza tym... świetna robota. Tło jest tip - top. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 kropla na nosie wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Wszystkie sugestie zostaną wzięte pod uwagę:> Na tapetke? - prosze bardzo, ale lepiej chyba poczekac do ostatecznego obrazka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Mam już dość, więc koniec, proszę Pań i Panów. ------------------------------------------------- Crucial moment: on three... One last move to be made. One little step to the end. One, two... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 super, kolejna pracka do podsumowania :) gratuluję kozioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 koziooo... jeszcze kilka wprawnych ruchów w szopce i będzie pięknie.. tylko nie zostawiaj tak tego - przecież wiesz, ze możesz lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.B Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Super pracka!:) szczegolnie podobaja mi sie oczy:) ale 3 uwagi: 1) te zmarszczki na czole wygladaja jak by mu skora pekala 2) juz ktos o tym wspomnial: co to za fioletowa poswiata wokol rewolweru? 3) dolna warga wyglada jakby byla szpiczasta a raczej jak by gdzies w polowie wogole jej nie bylo ale ogolnie swietna robota -pozdrawiam, M.B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi