Napisano 8 Lipiec 200519 l helo mr Pionier & mr Bonifatz! ;] hehe brawo... bardzo jestem ciekawy jak to bedzie wygladac w całości :)
Napisano 8 Lipiec 200519 l Autor no to hoop :) skonczylem shermana robic wrzucam na warsztat nastepny pojazd ktory tez bedzie stal na 2 planie dzieki za posty !! Pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200519 l heh, a wiec jednak wersja nie poruszajaca sie (gasienice nachodza na inne obiekty). ;) Ale pozatym bardzo fajnie. Ile to ma poly? pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200519 l Autor heh, a wiec jednak wersja nie poruszajaca sie (gasienice nachodza na inne obiekty). ;) jak to? gdzie nachodza na inne obiekty :>
Napisano 8 Lipiec 200519 l fajny sherman (tez robie na swojej bitwie), kurde szczegolow to ma duzo, wlasnie jak RA spytal ile to ma poly? pozdr EDIT: nachodzi sie tam gdzie sa te 3 rzeczy (niewiem jak to nazwac), na ta zebatke z gasienicy.. (a moze tak ma byc?)
Napisano 8 Lipiec 200519 l Autor o kurczak, widze ! ale znok :D poprawie oczywiscie, dzieki RA:) nie bede wrzucal poprawionego, podmienie tylko pliczek jakby co, Pozdr
Napisano 8 Lipiec 200519 l heh... nie ma sprawy, jak tylko cos wylapie przez moje dioptrie, to napewno zglosze. :D
Napisano 10 Lipiec 200519 l Ee tam, przyjdzie taki Pionier, wypierdzieli czołg i po ptokach ;) A na serio, powodzenia w walce pozdro
Napisano 11 Lipiec 200519 l Witam! Nio ten sherman to powinien być chyba na drugim planie jak na twój poziom :), ale nie jest zły ma wszystko raczej jak powinien mieć, chociaż się nie przyglądałem za bardzo gównie chodzi mi o te szczegóły i gąsienice, ogólnie bryła jest w jak najlepszym porządku Ale czekam na ten czołg na pierwszy plan, co to będzie?, Pantera ? :D czy Tygrys :D ?. Pozdrawiam!
Napisano 11 Lipiec 200519 l Pionier nie no gangsta shit ten modelik shermana, kozaki wy to jestescie chlopaki od hipoly ;)
Napisano 14 Lipiec 200519 l Autor jeszcze nie wiem czy to bedzie tygrys czy pantera, wrzucam podglad z maxa, to chyba ostatni pojazd na 2 plan, chwilowo bez renderow (malo widac, wiem :( ) . Mam male problemy z kompem (restartuje sie sam z siebie :| ), jak sie sypnie dysk to odpadam z bitwy ..
Napisano 14 Lipiec 200519 l wypalaj na cd wszystko co niezbędne :) najprostsze rozwiązania są najlepsze :) przecież do końca bitwy jeszcze kupa czasu !! bez wymiękania i kwękania mi tu ;) natomiast zastanawiam się czy Ty uciągniesz całą scenkę na tym swoim duronie ? bo jak widzę obiekty 2 planowe to o 1 planowych nawet nie myślę . pozdrówka
Napisano 14 Lipiec 200519 l Narazie świetnie - nic dodać nic ująć. Czekam na tekstury. Skoro są to obiekty drugoplanowe i istnieje zagrożenie zbyt dużej ilości poly, to całkiem nieźle sprawdza się tu meshsmooth - jest to na pewno bardziej czasochłonna metoda, ale wymaga mniej poly do wymodelowania i, co najważniejsze, ma możliwość włączania wygładzania tylko i wyłącznie po renderze, natomiast w viewporcie może być wyłączony przez co komp się nie zmula - pewnie niepotrzebnie o tym piszę, bo na bank o tym wiesz ;) Pozdrówki!
Napisano 14 Lipiec 200519 l no tak...kolejny model na drugi plan..a o pierwszym jak nie było słychu ani widu tak nie ma! pionier..zlituj sie wreszcie nad nami i uchyl rąbka tajemnicy co to bedzie? Tygrys? Pantera? hulajnoga zdzisia czy co? NO CO!!?? dla mnie póki co nie masz konkurencji w temacie maszyn wojennych...i dobrze o tym wiesz...o kurcze..miało byc dziś krytycznie...zapomniałem..Ok..więc..moze....tło z view porta mi sie nie podoba!!:D pozdrawiam!
Napisano 15 Lipiec 200519 l Autor siemka jaras, chyba nie myslisz ze moj duron 800 nie da rady :)?, hihi a tak powaznie to calosc bedzie renderowana na kompie Bonifatza. Corleone, dzieki! Artooro, tak wiem o tym ale dzieki za posta! giorgione, rowniez dzieki kliment, :D hehe... .Wciaz nie wiem czy tygrys czy pantera, hmm raczej tygrys :) ok, to wrzucam raczej skonczony halftrack: jutro moze jeszcze jeden renderek dorzuce bo dzis juz nie starczylo czasu, jutro tez zmienie "pierwszy" obrazek w temacie : )... Pozdro !
Napisano 15 Lipiec 200519 l Piekna sprawa Pionier :) bardzo ladne modele !! :) Jak to u Ciebie bywa wszystko zapiete na ostatni gozik. :]
Napisano 15 Lipiec 200519 l heh no ja juz samym avatorkiem mowie ze jestes moim idolem:D model jak wszystkie inne przepiekny (ogolnie tez musze takiego half tracka zrobic na bitwe)... Pozdrawiam Ps. jakie swiatlo daje taki fajny kremowy kolor?
Napisano 15 Lipiec 200519 l pionierek idzie jak burza. A ja mam pytanie do wspólnika pioniera w tej kontrofensywie. Bonifatz....co z konceptem?? skończyłes juz? czemu sie nie chwalisz?
Napisano 16 Lipiec 200519 l Nie no piekna sprawa te modele, koncepcik Bonifatz'ego tez swietny, jak dalej bedziecie utrzymywac taki poziom, to macie ogromne szanse na wygranie. Powodzenia zycze i pozdrawiam Aha.. 10 minut patrzylem na rendery zeby sie do czagos przyczepic i kurcze nic nie znalazlem ;)
Napisano 16 Lipiec 200519 l no mam tylko nadzieje ze nie zostanie taki czysty, tzn jakies brezenty, paczuszki, kanisterki itp musza byc:)
Napisano 16 Lipiec 200519 l wow man, super halftruck, chcialem kiedys miec taki model do sklejania :), a przedni blotnik wydaje sie troche kanciaty...tak ma byc czy nie gra roli w odpowiedniej skali? pozdrawiam
Napisano 16 Lipiec 200519 l a Bonifatz pracuje niestety (a moze i stety bo sianko bedzie :D) Z prac sie nie wyłączam, jak skoncze dam czadu za wszystkie czasy ;] Landskejp i architekturka to nastepne rzeczy do zrobienia (nie mowiac o skoczeniu koncepta). Spiesze sie jak moge z komercyjnymi projektami, niedlugo wracam ;D pozdrawiam!
Napisano 16 Lipiec 200519 l Autor :) to co, ja dodam tylko ze skonczylem (teraz na serio) tego half tracka, reszta to bedzie textura Pozdrawiamy :)
Napisano 16 Lipiec 200519 l no..to wreszcie moge pokrytykować!:D a gdzie wtłoczenia na karnistrze??! co!? i uchwytów nie ma na skrzynkach...buuuu! :D
Napisano 16 Lipiec 200519 l i i i i i textura siakas marna, gdzie brod na kolach rdza no i bumpa nie ma tego nie mozna przyjac,,,eeee tam lipne te wasze traki: ], hehe: ]
Napisano 17 Lipiec 200519 l Autor witam niestety ale na razie odpadam z bitwy, padl mi komputer na ktorym robie 3D. Nie jest to zaden wirus itp, hardware sie sypnal :(. Walcze, jak sie nie uda to jade na wies odpoczywac a Bonifatz bedzie pracowal sam... Pozdr.
Napisano 17 Lipiec 200519 l uffff - no to wszyscy odetchneli ;) zobaczysz jak zaraz sypną się rendery z apdejtami a na poważnie - powodzenia w reaktywacji kompa i miłego wypoczynku
Napisano 17 Lipiec 200519 l witam niestety ale na razie odpadam z bitwy, padl mi komputer na ktorym robie 3D. Nie jest to zaden wirus itp, hardware sie sypnal :(. Walcze, jak sie nie uda to jade na wies odpoczywac a Bonifatz bedzie pracowal sam... Pozdr. bardzo mi przykro :/ ALE z drugiej strony lepiej dla Ciebie wreszcie pogonisz rodzicow zeby Ci kupili maszyne twoich marzen :) tego ci zycze :* wracaj szybko i kop im tylki :D
Napisano 17 Lipiec 200519 l Uuuu...takie piękne modele, ze aż komputer mu się "sfajczył" :D KLICEK ma rację...moze to być pretekst do wymiany kompa :D W sumie to dobrze, ze sie tak stao ( na razie), bo zrobisz sobie przerwe ( mi to pomogło :D) i jak wrócisz to będziesz miał zapał 2x wiekszy ;) No i nie poddawaj się. Nie dawaj złudnej nadziei innym, ze ktoś po za Tobą i twoim partnerem ma szanse na wygraną...:D Pozdr
Napisano 19 Lipiec 200519 l Autor noo dobra, wgralem nowy bios i poki co wszystko dziala ok, miejmy nadzieje ze juz tak zostanie... dlugo myslalem jaki czolg zrobic na pierwszy plan i chyba bedzie to ten kolos: obecny etap prac: ... zbieram materialy bo wciaz mi malo ;). serdecznosci i dzieki za mile slowa ! Pozdrawiam Pionier.
Napisano 19 Lipiec 200519 l TIGEEER!!!:D.. no czolg sie akurat nada na 1 plan, jest duzo referek i ogolnie to tiger jest najslynniejszy chyba;). czekam na apdejta. pozdr
Napisano 19 Lipiec 200519 l piekna maszyna :) juz wiadomo ze wykonanie bedzie super :) powodzenia chlopaki
Napisano 19 Lipiec 200519 l Ci czołgiści bardzo ożywili scenkę proponowałbym Ci zrobić też takie postacie. pozdrawiam Cię serdecznie ... RYWALU ;)
Napisano 22 Lipiec 200519 l Autor jeszcze za malo imo ale Kliment nalegal zebym i tak pokazal :) skonczone kola napedowe, za pare updatow bedzie wiekszy render. pozdr.
Napisano 22 Lipiec 200519 l bardzo brzydkie, to nie jest od tigera zrob od nowa... no doobra zartuje, poprostu jak patrze na Twoja ges a moja to az mnie w brzuchu sciska. Masakrycznie modelujesz, oj w wrzesniu zmienie avator (render kontrofensywy:)) Pozdrawiam
Napisano 22 Lipiec 200519 l o to chodzi żeby pokazywać postępy - przynajmniej ktoś się czegoś nauczy przy okazji (np. ja) ale dasz czołgistów ?? pozdrawiam
Napisano 22 Lipiec 200519 l Witam! No jest pięknie :), miodzio i w ogóle tygrysowo tak :). Ale nie powinno być tutaj większa szerokość tej szczeliny (w załączniku) ?, może to perspektywa że tak widzę :). Pozdrawiam!