Badyl Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 helo mr Pionier & mr Bonifatz! ;] hehe brawo... bardzo jestem ciekawy jak to bedzie wygladac w całości :)
Pionier Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 no to hoop :) skonczylem shermana robic wrzucam na warsztat nastepny pojazd ktory tez bedzie stal na 2 planie dzieki za posty !! Pozdrawiam
Falcrum Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Piękna robota. Jestem pełen podziwu ;) Więcej takich modeli :D Pozdr
RA Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 heh, a wiec jednak wersja nie poruszajaca sie (gasienice nachodza na inne obiekty). ;) Ale pozatym bardzo fajnie. Ile to ma poly? pozdrawiam
Pionier Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 heh, a wiec jednak wersja nie poruszajaca sie (gasienice nachodza na inne obiekty). ;) jak to? gdzie nachodza na inne obiekty :>
Leleń Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 fajny sherman (tez robie na swojej bitwie), kurde szczegolow to ma duzo, wlasnie jak RA spytal ile to ma poly? pozdr EDIT: nachodzi sie tam gdzie sa te 3 rzeczy (niewiem jak to nazwac), na ta zebatke z gasienicy.. (a moze tak ma byc?)
RA Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Gorne gasienice wchodza w inne bryly, te podpory na kola. :]
Pionier Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 o kurczak, widze ! ale znok :D poprawie oczywiscie, dzieki RA:) nie bede wrzucal poprawionego, podmienie tylko pliczek jakby co, Pozdr
RA Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 heh... nie ma sprawy, jak tylko cos wylapie przez moje dioptrie, to napewno zglosze. :D
sikham Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 takiego shermana to bym sie niewstydził na 1 planie postawić :)
Cleric Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Ee tam, przyjdzie taki Pionier, wypierdzieli czołg i po ptokach ;) A na serio, powodzenia w walce pozdro
JohnZi Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 hehe drugi plan, a bardzo drugi plan, czy tak moze blizej?:d
HEKTOR Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Witam! Nio ten sherman to powinien być chyba na drugim planie jak na twój poziom :), ale nie jest zły ma wszystko raczej jak powinien mieć, chociaż się nie przyglądałem za bardzo gównie chodzi mi o te szczegóły i gąsienice, ogólnie bryła jest w jak najlepszym porządku Ale czekam na ten czołg na pierwszy plan, co to będzie?, Pantera ? :D czy Tygrys :D ?. Pozdrawiam!
Hatred Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Pionier nie no gangsta shit ten modelik shermana, kozaki wy to jestescie chlopaki od hipoly ;)
Pionier Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 jeszcze nie wiem czy to bedzie tygrys czy pantera, wrzucam podglad z maxa, to chyba ostatni pojazd na 2 plan, chwilowo bez renderow (malo widac, wiem :( ) . Mam male problemy z kompem (restartuje sie sam z siebie :| ), jak sie sypnie dysk to odpadam z bitwy ..
jaras Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 wypalaj na cd wszystko co niezbędne :) najprostsze rozwiązania są najlepsze :) przecież do końca bitwy jeszcze kupa czasu !! bez wymiękania i kwękania mi tu ;) natomiast zastanawiam się czy Ty uciągniesz całą scenkę na tym swoim duronie ? bo jak widzę obiekty 2 planowe to o 1 planowych nawet nie myślę . pozdrówka
DonVito Corleone Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 tjw. +jak narazie twoja pracka jest moim faworytem :).
ArTooRo Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Narazie świetnie - nic dodać nic ująć. Czekam na tekstury. Skoro są to obiekty drugoplanowe i istnieje zagrożenie zbyt dużej ilości poly, to całkiem nieźle sprawdza się tu meshsmooth - jest to na pewno bardziej czasochłonna metoda, ale wymaga mniej poly do wymodelowania i, co najważniejsze, ma możliwość włączania wygładzania tylko i wyłącznie po renderze, natomiast w viewporcie może być wyłączony przez co komp się nie zmula - pewnie niepotrzebnie o tym piszę, bo na bank o tym wiesz ;) Pozdrówki!
kliment woroszyłow Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 no tak...kolejny model na drugi plan..a o pierwszym jak nie było słychu ani widu tak nie ma! pionier..zlituj sie wreszcie nad nami i uchyl rąbka tajemnicy co to bedzie? Tygrys? Pantera? hulajnoga zdzisia czy co? NO CO!!?? dla mnie póki co nie masz konkurencji w temacie maszyn wojennych...i dobrze o tym wiesz...o kurcze..miało byc dziś krytycznie...zapomniałem..Ok..więc..moze....tło z view porta mi sie nie podoba!!:D pozdrawiam!
jaras Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 kliment - LOL :) - to tło jest rzeczywiście tragiczne !
Pionier Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 siemka jaras, chyba nie myslisz ze moj duron 800 nie da rady :)?, hihi a tak powaznie to calosc bedzie renderowana na kompie Bonifatza. Corleone, dzieki! Artooro, tak wiem o tym ale dzieki za posta! giorgione, rowniez dzieki kliment, :D hehe... .Wciaz nie wiem czy tygrys czy pantera, hmm raczej tygrys :) ok, to wrzucam raczej skonczony halftrack: jutro moze jeszcze jeden renderek dorzuce bo dzis juz nie starczylo czasu, jutro tez zmienie "pierwszy" obrazek w temacie : )... Pozdro !
Predator Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Piekna sprawa Pionier :) bardzo ladne modele !! :) Jak to u Ciebie bywa wszystko zapiete na ostatni gozik. :]
Leleń Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 heh no ja juz samym avatorkiem mowie ze jestes moim idolem:D model jak wszystkie inne przepiekny (ogolnie tez musze takiego half tracka zrobic na bitwe)... Pozdrawiam Ps. jakie swiatlo daje taki fajny kremowy kolor?
kliment woroszyłow Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 pionierek idzie jak burza. A ja mam pytanie do wspólnika pioniera w tej kontrofensywie. Bonifatz....co z konceptem?? skończyłes juz? czemu sie nie chwalisz?
Archangel Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 ehhh coz powiedziec pieknie jak zawsze... :D
Krzysiek Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 Nie no piekna sprawa te modele, koncepcik Bonifatz'ego tez swietny, jak dalej bedziecie utrzymywac taki poziom, to macie ogromne szanse na wygranie. Powodzenia zycze i pozdrawiam Aha.. 10 minut patrzylem na rendery zeby sie do czagos przyczepic i kurcze nic nie znalazlem ;)
dariusz Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 no mam tylko nadzieje ze nie zostanie taki czysty, tzn jakies brezenty, paczuszki, kanisterki itp musza byc:)
asfalton Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 wow man, super halftruck, chcialem kiedys miec taki model do sklejania :), a przedni blotnik wydaje sie troche kanciaty...tak ma byc czy nie gra roli w odpowiedniej skali? pozdrawiam
Bonifatz Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 a Bonifatz pracuje niestety (a moze i stety bo sianko bedzie :D) Z prac sie nie wyłączam, jak skoncze dam czadu za wszystkie czasy ;] Landskejp i architekturka to nastepne rzeczy do zrobienia (nie mowiac o skoczeniu koncepta). Spiesze sie jak moge z komercyjnymi projektami, niedlugo wracam ;D pozdrawiam!
Pionier Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 :) to co, ja dodam tylko ze skonczylem (teraz na serio) tego half tracka, reszta to bedzie textura Pozdrawiamy :)
kliment woroszyłow Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 no..to wreszcie moge pokrytykować!:D a gdzie wtłoczenia na karnistrze??! co!? i uchwytów nie ma na skrzynkach...buuuu! :D
KoMic Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 i i i i i textura siakas marna, gdzie brod na kolach rdza no i bumpa nie ma tego nie mozna przyjac,,,eeee tam lipne te wasze traki: ], hehe: ]
jaras Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 jak walniesz brudu i błota to mucha nie siada ! model 1 klasa !
Pionier Napisano 17 Lipiec 2005 Autor Napisano 17 Lipiec 2005 witam niestety ale na razie odpadam z bitwy, padl mi komputer na ktorym robie 3D. Nie jest to zaden wirus itp, hardware sie sypnal :(. Walcze, jak sie nie uda to jade na wies odpoczywac a Bonifatz bedzie pracowal sam... Pozdr.
jaras Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 uffff - no to wszyscy odetchneli ;) zobaczysz jak zaraz sypną się rendery z apdejtami a na poważnie - powodzenia w reaktywacji kompa i miłego wypoczynku
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 witam niestety ale na razie odpadam z bitwy, padl mi komputer na ktorym robie 3D. Nie jest to zaden wirus itp, hardware sie sypnal :(. Walcze, jak sie nie uda to jade na wies odpoczywac a Bonifatz bedzie pracowal sam... Pozdr. bardzo mi przykro :/ ALE z drugiej strony lepiej dla Ciebie wreszcie pogonisz rodzicow zeby Ci kupili maszyne twoich marzen :) tego ci zycze :* wracaj szybko i kop im tylki :D
kliment woroszyłow Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 wracaj szybko i kop im tylki :D podpisuje sie dwiema ręcamy!:D
Falcrum Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 Uuuu...takie piękne modele, ze aż komputer mu się "sfajczył" :D KLICEK ma rację...moze to być pretekst do wymiany kompa :D W sumie to dobrze, ze sie tak stao ( na razie), bo zrobisz sobie przerwe ( mi to pomogło :D) i jak wrócisz to będziesz miał zapał 2x wiekszy ;) No i nie poddawaj się. Nie dawaj złudnej nadziei innym, ze ktoś po za Tobą i twoim partnerem ma szanse na wygraną...:D Pozdr
Pionier Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 noo dobra, wgralem nowy bios i poki co wszystko dziala ok, miejmy nadzieje ze juz tak zostanie... dlugo myslalem jaki czolg zrobic na pierwszy plan i chyba bedzie to ten kolos: obecny etap prac: ... zbieram materialy bo wciaz mi malo ;). serdecznosci i dzieki za mile slowa ! Pozdrawiam Pionier.
Leleń Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 TIGEEER!!!:D.. no czolg sie akurat nada na 1 plan, jest duzo referek i ogolnie to tiger jest najslynniejszy chyba;). czekam na apdejta. pozdr
KLICEK Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 piekna maszyna :) juz wiadomo ze wykonanie bedzie super :) powodzenia chlopaki
jaras Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Ci czołgiści bardzo ożywili scenkę proponowałbym Ci zrobić też takie postacie. pozdrawiam Cię serdecznie ... RYWALU ;)
Pionier Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Napisano 22 Lipiec 2005 jeszcze za malo imo ale Kliment nalegal zebym i tak pokazal :) skonczone kola napedowe, za pare updatow bedzie wiekszy render. pozdr.
Leleń Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 bardzo brzydkie, to nie jest od tigera zrob od nowa... no doobra zartuje, poprostu jak patrze na Twoja ges a moja to az mnie w brzuchu sciska. Masakrycznie modelujesz, oj w wrzesniu zmienie avator (render kontrofensywy:)) Pozdrawiam
jaras Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 o to chodzi żeby pokazywać postępy - przynajmniej ktoś się czegoś nauczy przy okazji (np. ja) ale dasz czołgistów ?? pozdrawiam
HEKTOR Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Witam! No jest pięknie :), miodzio i w ogóle tygrysowo tak :). Ale nie powinno być tutaj większa szerokość tej szczeliny (w załączniku) ?, może to perspektywa że tak widzę :). Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi