Leleń Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 ptasiek :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 himek - Też byłem w Ustce tego wieczoru i zdjęciowałem te baloniki :D -------------edit. dorzucam się ---- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 z dzisiaj - Kobyla Góra optyka Zeiss 1.8/50 filtr Cokin połówkowy Tobacco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 filtry połówkowe są urocze :) bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Pierwsze początki w street photography. Dzisiejsza wizyta w Jeleniej Górze. Jedno ze zdjęć wrzuciłem w dwóch propozycjach, poniewaz nie wiem która jest tą lepszą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 nev: ja dopiero zaczynam przygodę z fotografią mimo tego przyczepie się: pierwsze zdjęcie - krzywy kadr, nieostre drugie - uciąłeś kawałek wieży dwa ostatnie - budynki sie walą, do architektury są jakieś specjalne sposoby fotografowania, czytalem, miedzy innymi obiektywy z dluzsza ogniskowa ale wtedy trzeba się mocno oddalic od obiektu, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Ja też dopiero zaczynam dlatego komentarze są mile widziane. Poza tym nie chodziło mi o fotografowanie architektury a bardziej ludzi. TUTAJ znajdziesz co nieco o street photography. Polecam też CHIP photo video dogital numer 9/2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 chveti: 2 goood, pozwoliłem sobie na małego ps'a - ciekawy obrazek do jakiegos web laya imo co ty na TO piksar: miodzio nev: pierwsze 3 zdjęcia nieostre, mozna by sie pozatym pobawić troche kontrastem. Co do 2 ostatnich to nie widać tu żadnego motywu przewodniego jakbyś poprostu stanął i walnął od tak. Imo 2 zdjęcie gdyby było ostre pikne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 widzę panowie, że ciekawe fotki tutaj lecą :] kome: niezła pierwsza i ostatnia. imo sepia byłaby jak najbadziej wskazana :] himek: himek: khem... khem... nie chcę się czepiać, ale mówimy tutaj o fotografii nieco ambitniejszej niż ta telefonem :] pierwsza i ostatnia fotka odpada, druga i trzecia całkiem niezłe, ale widać mankament jaki mają komórki - straszna jakość fotek :] chveti: druga kolorystycznie jest super! szkoda tylko że wlazły te drzewa :] piksar: ech... nice :) very nice :) nev: street photography to dość skomplikowana sprawa. nie próbuj znaleźć tematu na siłe i focić idących czy grających ludzi. znajdź cel. pokaż coś ciekawego. unikaj nasłonecznionych plenerów. staraj się robić zdjęcia ludziom/obiektom w cieniu: dzięki temu nie bedziesz miał strasznych kontarstów na skórze (jasność slońca i czerń cienia). wiggles: nice, ale strasznie dociemniasz niektóre fragmenty. zrób fotkę na bracketingu, albo postaw na stytwie i rozjaśnij ten dach. przez to, ż ejest ciemny fotka sprawia wrażenie "nie dorobionej" jakby fotograf nie chciał celowo pokazać co jest pod dachem. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania moich fotek w wątku: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31119 :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 wiggles: atmosfera bomba. Masz moze foto samego okna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 tweety -- nie martw sie, nie bede zasmiecal Wam watku ;) to tylko tak raz... i nic wiecej -- z foto z tela wcale nie mam ambicji na fotografa :) chveti -- hehehe :) jaki swiat maly :D ja jadlem kebaba XXL popijajac zimnym piwkiem i czekalem az odleca... no ale przesiedzialem pol wieczoru i sie nie doczekalem :D ...... to jest nauczka -- noszac koszulki max3d mozna by sie bylo wylowic z tlumu i cosik wypic -- hehehe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 tweety Dzieki wielkie za wskazówki, oj przydadzą się :) No i jeszcze dzisiejsze fotki z Jeleniej Góry: Muszę się pochwalić że kupiłem dzisiaj (właśnie w Jeleniej) swoją pierwszą lustrzaneczkę. Analogową oczywiście. Jeszcze nie jestem w połowie pierwszego filmu, ale już czuję, że moja cyfra sobie przez jakiś czas poodpoczywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 śliczna dzieweczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 noooo....słodka...szkoda że nie zrobiłeś jej fotki całego ciała;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 kto powiedział że nie zrobiłem całość dostępna po wysłaniu SMS na numer 21034 (25PLN+vat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Pies moj - Sharpen w PS'ie tu i owdzie ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 routee - dzięki ;) Twoje daje rade .. :) tweety -dzięki. tam wszędzie pełno drzew ...trudno wrr.. wiggles - czad :) uwielbiam takie foty/miejsca. pikSar - ja chyba faktycznie się przeniose do Wro :) knysha - wabi się Lessie :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 KONKURS FOTOGRAFICZNY DZIECKO organizator: FOTOGRAFIA CYFROWA sponsor konkursu: MKS SP. Z O.O. Konkurs ma charakter otwarty i adresowany jest do wszystkich fotografujących. Każdy uczestnik konkursu może nadesłać maksymalnie trzy zdjęcia. Konkursowe prace powinny mieć postać barwnych lub czarno-białych odbitek na papierze fotograficznym formatu minimalnie 13 x 18 cm, maksymalnie 20 x 30 cm lub formę pliku w rozdzielczości 300 dpi, przystosowanego do wydruku w formacie jpg. Do prac należy załączyć następujące dane: imię i nazwisko autora, adres z kodem pocztowym, telefon lub e-mail oraz ewentualnie tytuł pracy. Konkursowe prace należy przesyłać na adres: IPI SP. Z O.O., 01-864 Warszawa, ul. LITERACKA 15a/40 lub mailem na adres: [email protected] (plik do 2 MB) w terminie do 10 października 2006 roku (decyduje data dotarcia prac do Redakcji). Lista laureatów wraz z publikacją najlepszych prac zostanie ogłoszona w FotoGRAFII CYFROWEJ 11/2006. Nagrody: 3 zestawy programu MKS_vir 2006 Dom Plus oraz gadżety Oceny prac i podziału nagród dokona jury powołane przez Organizatora konkursu. Werdykt jury jest ostateczny. Wszystkie nadesłane zgłoszenia stają się własnością Organizatora konkursu. Przez nadesłanie zgłoszenia osoby zgłaszające wyrażają zgodę na bezpłatne wykorzystywanie przez Organizatora nadesłanych prac konkursowych w/g jego uznania podczas ewentualnej kampanii reklamowej, działań marketingowych lub promocyjnych. Nadesłane na konkurs prace nie będą zwracane autorom. Wysłanie zgłoszenia jest jednoznaczne z zaakceptowaniem przez Uczestnika warunków konkursu określonych w niniejszym Regulaminie. Uczestnik konkursu przesyłając fotografie deklaruje tym samym, że jest ich jedynym autorem i posiada do nich pełne prawa autorskie. Zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. z 1999 r., nr 133, poz. 883 z późn. zm.) uczestnik konkursu wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez organizatora konkursu. Szczegółowych informacji dotyczących konkursu udziela Agnieszka Łukaszewska (FOTOGRAFIA CYFROWA), tel. (22) 834 41 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Siostra fotka, ja ps'ik :]Family Team(wiem że napis skopany ale nie chciało mi sie już włączać ps'a żeby zmienić:/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 piksar -> panowie cyfraki w dłoń i do roboty ;] miles daje po oczach ten jabcok ;) a koleżanka sztuczna deczko pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 jeszcze taką fotke siostry odkopałem... i kwiatki z ogródka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 mileS Troszkę przeedytowane te zdjęcia, ale mnie tez to się często zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Wiem troche przesadziłem ;p następne postaram sie lepsze zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Pierwsze i eksperymentalne foty moim nowo nabytym zenitem. Jednoczeście pierwsze zdjęcia analogiem. Wrzuciłem tylko te które wyglądały w miarę dobrze po skanowaniu. Skan z odbitek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 w końcu GO mam :) nie znam GO jeszcze dobrze ale niebawem się go naumię - liczę na intensywne szkolenie we Wrocku na zlocie :) 2 fotki z wczorajszego spaceru p.s. 350 D :) + obiektyw Sigma 28/200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 mgiełka to wdzięczyny temat. Przy drugim zdjęciu położył bym się na ziemi i strzelił nieco szerszym kątem :] Gratulacje dołączenia do grona canonowców ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Vorek - thx :) czy myslisz o takim kadrze ? ten pionowy wydał mi się bardziej interesujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 racja, pionowy lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 z dzisiajeszego spaceru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 jaras: witam kolejnego canoniera :) co do fotek to całkiem niezłe plenery masz na tych spacerach. pozwoliłem sobie obrobić Twoją ostatnią fotkę: dodałem trochę cimniejszego gradientu na niebo (z reguły nie pozostawia się pustego jednolitego nieba) i jaśniejszego na jezioro. Delikatnie przyciąłem kadr. szkoda, że widać te zarośla na dole. mgła wyszła nieźle ale też strasznie jednolicie. cała potęga tkwi w gradientach. wykorzystaj je obrabiając zdjęcie a wyjdzie naprawdę super. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 tweety - te gradienty dodajesz rozumiem w PSie ? napisz , please jak to sie robi ? mam też zdjęcia tej wyspy bez trawy na dole jakby co :) Dzięki za rady :* p.s. czy na tego rodzaju zdjęcie dawać sharpen ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 na istniejące zdjęcie dodajesz nową warstwę. zmień tryb na overlay i pojedź ciemnym gradientem od góry i jasnym od dołu. potem tylko opacity na jakieś 30-40% i po sprawie :] sharpen jak najbardziej ale polecam bardziej Unsharp Mask: szybciej i lepiej wyostrzysz zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 przy czym unsharp mask - stosowac tylko w trybie LAB color, i wyostrzania dokonywac na warstwie lightnees, po skonczonej robocie, przestawic tryb na RGB ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 statyw dobra rzecz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diodak_gfx Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 wie8 - a jaka różnica czy robisz sharpena w rgb czy lab? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 na LAB'ie nie robi Ci takiej sieczki z kolorami. Porównaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Trochę z Zakopca junior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 piksar domek perfekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 sigma 55-200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nev Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Powietrze pachnie jak malinowa mamba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Domek i góra super :) Wyrabiasz się ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Karpacz Jesienią (przesadzony ps ,zmienie jutro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 witam kolegów .. powiedzcie prosze co o tym sądzicie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 miles - nieostre, jaki aparat (wygląda jak z komórki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Też z Karpacza ale już nie górki ;] I 3 foteczki robaczka :](z pewnej odległości bo nie był przewidziany i nie wziełem obiektywu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Piksar nowy nabytek niKon d50 i jeszcze nie umiem nim pstrykać . A nie wyraźne bo wina ps'a pewnie (szybkie polepszenie z 5 minut na fotke i nieraz niechciany efekt wyszedł. A o 18 wruciłem z Karpacza więc sił nie miałem na dłuższe siedzenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 tylko Fujifilm robi takie beznadziejne rozmazanie, mam rację? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 jakis tydzien temu, Kołobrzeg: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi