Napisano 28 Listopad 200519 l hello... efekt kilku dni zabawy ... Jesli znajde chwilke to ustawie lepiej swiatlo i wrzuce jeszcze wnetrze, wersje nocna oraz troche closeup'ow ...aha no i ten blur ..bedzie inny :) hf! EDIT: Tak wiec...maly feler...jak do sceny dodam wagon to mi sie scena sypie :| ..szit..jest tylko pierwszy segment Dodaje finalny render nocny...maszynisty jak nie bylo tak nima :P Moja maszyna juz nie wytrzymuje ...mozliwe ze jeszcze dojdzie jakis render, ale narazie zostaje tak. pozdro
Napisano 28 Listopad 200519 l Troche kanciasty zderzak, i ten train chyba "na rogu" nie jest taki do kwadratu, chodzi mi o to miejsce ktore jest tak jakby najblizej nas ;] No ale tak to miodzio ;]
Napisano 28 Listopad 200519 l heh, ale żes wymyślił z tym niemieckim tytułem :) ale pasuje, bo rpzed chwilą grał Rammstein na MTV ("Du hast") bardzo fajny pociąg, ale widac ze nie z Polski - brak graffiti :P w ogóle jakiś zbyt czysty motion blur totalnie skopałes - a da sie w PSie zrobić taki jakby zbiegający do jednego punktu materiał szyb tez do poprawy - raczej w takich warunkach nie bedzie widać tego, co jest w środku wagonu te bajery pod szynami mi nie pasują. te deski są identycznie oteksturowane. przydałyby sie jeszcze jakieś kamienie
Napisano 28 Listopad 200519 l Model super. Wierne odwzorowanie orygianału. Zapodaj siateczkę. Aha i zmien tytuł na der zug (u z akcentem).
Napisano 28 Listopad 200519 l bomba model mi sie bardzo podoba tymbardziej ze lubie pociagi:)..zeby w polsce jeszcze takie proste tory i mosty byly to juz by bylo dobrze:)
Napisano 28 Listopad 200519 l Ładne, tylko chyba zapomniałeś(nie pamiętam jak się nazywa ten pałąk na dachu) dostarczyć mu prądu! pozdr.
Napisano 29 Listopad 200519 l Blur wyszedł beznadziejnie. Jeżeli teren jest zblurowany, to czemu szyny i most są bez blura? Teksturki drewna do wyminy. Poza tym bardzo fajna, klimatyczna pracka. pozdr
Napisano 29 Listopad 200519 l Przełóż pociąg na prawy tor bo na jest na złym torze (niektórym to przeszkadza...)...
Napisano 29 Listopad 200519 l Pozwoliłem sobie uszczęśliwić Gedeona i przestawiłem pociąg:D Co do pracki to podoba mi się mimo kilku błędów o których wspomnieli koledzy
Napisano 29 Listopad 200519 l Bardzo mi sie podoba, takie ładne pastyczne. Możliwe że kilka pantografów na dachu by sie przydało, może jakiś podział pociągu na długości, ale to takie drobne uwagi. A i może włącz światła.Poza tym git. pozdr
Napisano 29 Listopad 200519 l codziennie jeżdże takim do szkoły i z powrotem :) fajna pracka ale mało zeczywista. powinien miec bardzo podrapane i brudne szyby, farba powinna wygladac bardziej na olejną, tutaj wyglada jak papier scierny. oczywiscie na pociagu i szybach napisy typu ***, *****, **** i podziel to na wagony, bo ten podzial cos tutaj niebardzo widac
Napisano 29 Listopad 200519 l Super ;] Wszystko ładnie. Ale żygać mi się chce jak musze codziennie tym gównem jeździć ;p
Napisano 29 Listopad 200519 l Fajny klimacik, brakuje istotnie pantografu...ale to mały szczegół....dla mnie jest super.
Napisano 29 Listopad 200519 l Autor heh..troche sie spalilem z tym FW... to jest wip jeszcze ale po kilkugodzinnych renderach, przeszedlem chwilowy kryzys...i jakos to tu wyladowalo.. :) No ale ...wnetrze sie juz konczy, wagon srodkowy tez ... (pentagrafy sa na srodkowych, a nie skrajnych...:)) Dlatego wszystkie wasze uwagi i sugestie sa jak najbardziej na miejscu ...blury, kanty, oswietlenie, tekstury ...wszystko idzie do poprawy...wiec luzik... Dzieki za komenty! A tu siatka...malo widac :P
Napisano 30 Listopad 200519 l Hehe :) A dałbyś radę zrobić EU07? :D Najlepiej na starej obrotnicy przy wielkim magazynie :))) - ps > wyyypas pracka :] gratuluję...
Napisano 30 Listopad 200519 l swietnie wykonany pociag, az nie mozna oderwac wzroku:) mam tylko jedno pytako.. czemu tlo jest rozmyte (to zielone).. jakis motion blur a most nie? :>
Napisano 30 Listopad 200519 l chwila,to co się rusza, landszafcik? albo pociąg jest rozmazany albo wszystko oprócz niego :)
Napisano 30 Listopad 200519 l Bardzo fajne, ale nie przesadziłeś z tym brudem i rdzą na pociągu, wiem że w Polsce jeżdzą łupy ale tak źle z nimi chyba nie jest. Pracka cool.
Napisano 30 Listopad 200519 l hmm. mnie się zbytnio nie podoba... model fajny, trochę kanciasty, ale fajny. jednak reszta bardzo nierealistyczna. patrząc Z pociągu mogłobysię wydawać otoczenie rozmazane, jednak patrząc z perspektywy na pociąg to właśnie on pędzi i on powinien być nieco rozmazany, otoczenie jest drugoplanowe, nie przesuwa się - powinno być nieruchome. pozdr
Napisano 30 Listopad 200519 l najlepiej gdyby pociąg był w ruchu, kamera także. wtedy włączasz motion blur i gotowe - zadnego babrania sie w PSie, wszystko masz ładnie i dobrze policzone. ew. mozesz zrobić szybko poruszającą sie kamere i przypisać motion do wszystkich obiektów oprócz pociągu. A tu siatka...malo widac :P hm, pokaż w 256x192 to bedzie jeszcze mnie widac :P
Napisano 1 Grudzień 200519 l Jak dla mnie zajefajne...Bomba. Trzyma kurcze taki jakiś fajny klimat;D Super robota. (...kiedy ja sie wreszcie wezme i zaczne cos robić;P)
Napisano 2 Grudzień 200519 l Bardzo fajne, ale nie przesadziłeś z tym brudem i rdzą na pociągu, wiem że w Polsce jeżdzą łupy ale tak źle z nimi chyba nie jest. Pracka cool. żartujesz sobie chyba? pociągi w realu są znacznie bardziej brudne i obskurne, albo po prostu na trasie wrocław - legnica wysyłają te najgorsze gdyby mi podstawili taki pociag jak ten tutaj to naprawde bym sie cieszył, ten ma czyste szyby a to sie nigdy niezdaża w rzeczywistosci. na dole szyby warstwa brudu i syfu ma grubosc kilku milimetrów! to jest skandal!
Napisano 2 Grudzień 200519 l Ogólnie pracka fajna ale chyba przeoczyliście że to jest kolejka elektryczna a ona musi mieć takie cuś na dachu co łączy sie z przewodami u góry (z boku to wygląda mniejwiecej tak ) mam nadzieje że wiece o co chodzi.a i jeszcze pionowe krawedzie nie sa tak ostre wiem bo dzis takim cudem zasuwałem.pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200519 l to cus u góry to pantograf, przy kiepskiej pogodzie bardzo sie z tego iskrzy (nie wiem jakim cudem) krawedzie faktycznie nie sa takie ostre, oraz farba jest brudniejsza ale mniej matowa. (ja takim cudem zasuwam codziennie ;)
Napisano 3 Grudzień 200519 l Autor nie czytacie postow...pisalem o tym :) Pantografy juz sa ...juz niedlugo wersja naprawde finalna .... pozdrawiam i dziek i!
Napisano 4 Grudzień 200519 l Autor Tak wiec...maly feler...jak do sceny dodam wagon to mi sie scena sypie :| ..szit..jest tylko pierwszy segment Dodaje finalny render nocny...maszynisty jak nie bylo tak nima :P Moja maszyna juz nie wytrzymuje ...mozliwe ze jeszcze dojdzie jakis render, ale narazie zostaje tak. pozdro
Napisano 4 Grudzień 200519 l W sumie wydaje mi się, że reflektory zrobiłeś za duże jak na EN47 no i te grafitti wygląda mało przekonywująco... Ale ogólem super... Daj jeszcze rendera z innej strony...
Napisano 5 Grudzień 200519 l szkoda fajnej pracki, bo nowy render dużo mniej mi się poda... Lepsze jest rozmycie i tło, ale ujęcie po prostu nieciekawe. mi też bardziej się podobało bez graffiti... Pomęcz to jeszcze 30 min i będzie dobrze :)
Napisano 6 Grudzień 200519 l farba zbyt matowa !!! pozatym na szybie dałbym rozchlapany mózg to by tłumaczyło nieobecnosc maszynisty :) pozatym dalej nie ma pantografu mi sie ujecie podoba
Napisano 11 Grudzień 200519 l coś to takie mało realne, ostatni renderek wygląda o niebo bardziej interesujaco niż ten pierwszy ale do realizmu brakuje mu chociaż motorniczego ;] a może uciekł w połowie drogi bo już nie mógł zapanować nad tym gratem ;) sterylne szyby których chyba nie ma za małe zróżnicowanie w specular na blasze. dziwne i mało realne oswietlanie, przepalenie na dachu i jakos ... no nie tak to powinno być według mnie. materiały na kołach (troszkę przesadziłem z nazwą) pozostawie bez komentarza ;] oki, czekam na progress
Napisano 11 Grudzień 200519 l jak dla mnie to oswieytlenie za płaskei i jednolite pozbawia obrazka ciekawości i bardzo spłaszcza.. zawsze najciekawsza jest gra swiatla i cienia, a tu jej brakuje.. o reszcie sie nie wypowiadam
Napisano 11 Grudzień 200519 l Świetna praca.Druga wersja dużo lepsza,widać prędkość.Podwozie wydaje mi się tylko zbyt błyszczące.
Napisano 11 Grudzień 200519 l fajnie wygląda w okolicach przednich świateł i nieba, malaże chyba powinny być większe i się świecić :)