Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam tym razem postanowiłem zrobić kuchnie w stylu nowoczesnym. Wykonanie : laminaty HPL, płyta wiórowa laminowana, blat z rausolidu.

Renderki zrobiłem w dosyć dużej rozdzielczości.Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam Marek

----- linki do dużej rozdz:

http://img239.imageshack.us/img239/9296/kuchniaciemna4er.jpg

http://img105.imageshack.us/img105/8995/kuchniajasna1hq.jpg

http://img152.imageshack.us/img152/3431/kuchnia2ujecie00002wx.jpg

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jadnie oswietlone materialy tez dobre, przynajmniej jak dla mnie wiec chyba nie ma sie do czego przyczepic, ale niech sie wypowiedza inni bo ja sie nie znam :) mi tez 2 render najbardziej przypadl do gustu

Napisano

arevulopapo - dzięki , chyba mam jakąś słabość do tej lampy mi osobiście się ona bardzo podoba i pasuje do tego rodzaju kuchni

Pawelkos - dzięki

dzisiaj postaram się rzucić jeszcze jeden renderek kolor laminatów będzie bordowy :-)

pozdr

Napisano

wersja z ciemnym drewnem pasuje najbardziej. Te jasne jakos mi nie podchodzi. Oświetlenie bardzo ładne. Niektore materiały mogłyby mieć wiekszy smpling, bo ziarno sie zrobilo. Ogolnie bardzo mis ię podoba :)

Napisano

kuchnia fajna, tyle że ta ciemna :) jasna troche za mdła jak dla mnie ;)

pozdro

Napisano

Renderki fajne, wersja czerwona najbardziej do mnie przemawia, ale zastanawia mnie podejście praktyczne, niby wszystko ok, ale czy aby napewno potrzeba w kuchni, aż tylu szafek i szuflad, są duże i jest ich dużo... jakby zabrakło pomysłu na zagospodarowanie przestrzeni, ale nie tylko Ty masz z tym problem;]

Napisano

Hej!

Ładny rendery ogólnie bardzo fajnie wyszło!! Co do ujęć czerwień i brąz najbardziej mi leży!! Zbliżenie natomiast jest kiepskie materiał baterii straszne ziarno ma no i fotka z oknem, coś za bardzo powiększona chyba! No, ale czepiam się! Pozdrawiam

Napisano

Uwazam podobnie jak Touch szuflad zbyt wiele i jak na moj gust i ergonomie to po zlej stronie.Chyba lepiej zeby byly dostepne od strefy przygotowywania posilkow. Spasowal bym linie uchwytow z linia piekarnika i jeszcze jenda rzecz w szufladach na narozniku nie widac ze sa one oddzielone od skrzyni mebla przez to wygladaj jak by byly jedna caloscia.Co do storny kompozycji i wykonania nie ma sie chyba do cego przyczepic naprawde niezle

Napisano

mi się bardzo podoba, szeczgólnie trafione ciemne wersje kolorystyczne,

A co do renderków to moglbyś użyć camera correction (ktoś mi kiedyś tak kazał) bo mam wrazenie że na drugim i ostatnim renderku pion sie rozjeżdża (prawdopodobnie przez perspektywe ). Jeśli sie myle to mnie poprawcie :)

Napisano

Hubi- masz racje z camera correction zapomniałem :-)

rly - nie zawwsze co jest ładne jest ergonomiczne

arch515,Touch,hkropinski,chveti,mintrill - wielkie dzięki, cieszę się że wam się podoba, podbudowałem się :-)

Pozdrawiam marek

Napisano

Cześć! No no, muszę przyznać że tym razem przeszedłeś samego siebie, robisz coraz lepsze projekty, kuchnia w wersji orzechowej baaaaardzo mi się podoba, zresztą nie tylko kuchnia... świetny klimacik, pozdrówka

Napisano

mi do gustu przypadła wersja z czerwonymi elementami. Szkoda że jest mało detali przy ścianach kwiatków, półek itp. Ale i tak fajnie wygląda. Widze że z każdą następna sceną podnosisz poziom oby tak dalej. Pozdro

Napisano

Rewelacja zarówno w drewnie ciamnym jak i jasnym. Jedyne co troszke mi przeszkadza to delikatne artefakty od kompresji jpg ale to wina formatu. w skali 0-10 masz u mnie 9+

Napisano

Bardzo ładnie , chociaż mam trochę mieszane uczucia , ze względu na obiekty . Też je zakupiłem od Ever... / chyba , że kolega jest ich twórcą / no ale ostatecznie po to są żeby z nich korzystać . Dawno nie udzielałem się na forum ale z tego co pamiętam to jak zwykle dobra robota. No ale żeby się czegoś czepnąć , to ciuteńke perspektywka za oknem mi nie pasi , i szprosy w oknach takie kanciaste :) obiekty szprosów się przenikają i na skrzyżowaniu błąd . Pozdrowienia

Napisano

marcoos - masz racje wzorowałem sie dokładnie na tej fotce , chciałem zrobić jak najbardziej podobnąwersje (chodzi oczywiście o render) :-)

Napisano

vray 1.47.02

irmapa 1.0 medium

lightmapa 0.95 1000 subd.

exponential 2,2/2,2

catmulrum

skylight na 7.0 niebieskawy

1 direct light mult.5.6 żółtawy kolor

pozdr

Napisano

gotowy mebel, w tym przypadku "wyspa" została postawiona "po bożemu"... w takim razie co zosało zaprojektowane? dwa obrazy na scianie? miska z owocami? chyba ze miałeś na mysli projekt mebla?

btw: nie mam dyplomu architekta.

Napisano

a ja chce mieś taaką kuchnię :)

ciemny odcień mebli super, światło i render EXCELLENT - nie pasują mi te jabłka w misce ale to chyba tylko moja dygresja :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności