Napisano 15 Marzec 200619 l Witam tym razem postanowiłem zrobić kuchnie w stylu nowoczesnym. Wykonanie : laminaty HPL, płyta wiórowa laminowana, blat z rausolidu. Renderki zrobiłem w dosyć dużej rozdzielczości.Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam Marek ----- linki do dużej rozdz: http://img239.imageshack.us/img239/9296/kuchniaciemna4er.jpg http://img105.imageshack.us/img105/8995/kuchniajasna1hq.jpg http://img152.imageshack.us/img152/3431/kuchnia2ujecie00002wx.jpg
Napisano 15 Marzec 200619 l Jadnie oswietlone materialy tez dobre, przynajmniej jak dla mnie wiec chyba nie ma sie do czego przyczepic, ale niech sie wypowiedza inni bo ja sie nie znam :) mi tez 2 render najbardziej przypadl do gustu
Napisano 15 Marzec 200619 l Autor arevulopapo - dzięki , chyba mam jakąś słabość do tej lampy mi osobiście się ona bardzo podoba i pasuje do tego rodzaju kuchni Pawelkos - dzięki dzisiaj postaram się rzucić jeszcze jeden renderek kolor laminatów będzie bordowy :-) pozdr
Napisano 15 Marzec 200619 l wersja z ciemnym drewnem pasuje najbardziej. Te jasne jakos mi nie podchodzi. Oświetlenie bardzo ładne. Niektore materiały mogłyby mieć wiekszy smpling, bo ziarno sie zrobilo. Ogolnie bardzo mis ię podoba :)
Napisano 15 Marzec 200619 l kuchnia fajna, tyle że ta ciemna :) jasna troche za mdła jak dla mnie ;) pozdro
Napisano 15 Marzec 200619 l Autor SWRSC - dzięki twoje prace też są niezłe obo- dzięki pozdr Marek inna wersja kolorystyczna http://img116.imageshack.us/img116/7062/kuchnia4ujecie4aj.jpg
Napisano 15 Marzec 200619 l Renderki fajne, wersja czerwona najbardziej do mnie przemawia, ale zastanawia mnie podejście praktyczne, niby wszystko ok, ale czy aby napewno potrzeba w kuchni, aż tylu szafek i szuflad, są duże i jest ich dużo... jakby zabrakło pomysłu na zagospodarowanie przestrzeni, ale nie tylko Ty masz z tym problem;]
Napisano 15 Marzec 200619 l Hej! Ładny rendery ogólnie bardzo fajnie wyszło!! Co do ujęć czerwień i brąz najbardziej mi leży!! Zbliżenie natomiast jest kiepskie materiał baterii straszne ziarno ma no i fotka z oknem, coś za bardzo powiększona chyba! No, ale czepiam się! Pozdrawiam
Napisano 15 Marzec 200619 l Uwazam podobnie jak Touch szuflad zbyt wiele i jak na moj gust i ergonomie to po zlej stronie.Chyba lepiej zeby byly dostepne od strefy przygotowywania posilkow. Spasowal bym linie uchwytow z linia piekarnika i jeszcze jenda rzecz w szufladach na narozniku nie widac ze sa one oddzielone od skrzyni mebla przez to wygladaj jak by byly jedna caloscia.Co do storny kompozycji i wykonania nie ma sie chyba do cego przyczepic naprawde niezle
Napisano 15 Marzec 200619 l mi się bardzo podoba, szeczgólnie trafione ciemne wersje kolorystyczne, A co do renderków to moglbyś użyć camera correction (ktoś mi kiedyś tak kazał) bo mam wrazenie że na drugim i ostatnim renderku pion sie rozjeżdża (prawdopodobnie przez perspektywe ). Jeśli sie myle to mnie poprawcie :)
Napisano 16 Marzec 200619 l Autor Hubi- masz racje z camera correction zapomniałem :-) rly - nie zawwsze co jest ładne jest ergonomiczne arch515,Touch,hkropinski,chveti,mintrill - wielkie dzięki, cieszę się że wam się podoba, podbudowałem się :-) Pozdrawiam marek
Napisano 16 Marzec 200619 l Cześć! No no, muszę przyznać że tym razem przeszedłeś samego siebie, robisz coraz lepsze projekty, kuchnia w wersji orzechowej baaaaardzo mi się podoba, zresztą nie tylko kuchnia... świetny klimacik, pozdrówka
Napisano 16 Marzec 200619 l Ifonka dobrze mowi, coraz lepiej Ci to wychodzi :) gratulacje za frontpage :) Pozdrawiam
Napisano 16 Marzec 200619 l mi do gustu przypadła wersja z czerwonymi elementami. Szkoda że jest mało detali przy ścianach kwiatków, półek itp. Ale i tak fajnie wygląda. Widze że z każdą następna sceną podnosisz poziom oby tak dalej. Pozdro
Napisano 17 Marzec 200619 l Autor Vorek,Ifonka,Pionier,Mario - wielkie dzięki wasze pozytywne komentaże motywują mnie do dalszej pracy.Pozdrawiam Marek
Napisano 18 Marzec 200619 l Rewelacja zarówno w drewnie ciamnym jak i jasnym. Jedyne co troszke mi przeszkadza to delikatne artefakty od kompresji jpg ale to wina formatu. w skali 0-10 masz u mnie 9+
Napisano 18 Marzec 200619 l wersja ciemniejsza zdecydowanie lepsza:] gratuluje stronki glownej, marzenie kazdego:P:D
Napisano 20 Marzec 200619 l Autor Derfalon - wielkie dzięki JohnZi - dzięki, dostanie się na stronke główną zmotywowało mnie do pracy
Napisano 20 Marzec 200619 l Bardzo ładnie , chociaż mam trochę mieszane uczucia , ze względu na obiekty . Też je zakupiłem od Ever... / chyba , że kolega jest ich twórcą / no ale ostatecznie po to są żeby z nich korzystać . Dawno nie udzielałem się na forum ale z tego co pamiętam to jak zwykle dobra robota. No ale żeby się czegoś czepnąć , to ciuteńke perspektywka za oknem mi nie pasi , i szprosy w oknach takie kanciaste :) obiekty szprosów się przenikają i na skrzyżowaniu błąd . Pozdrowienia
Napisano 20 Marzec 200619 l a to nie jest po prostu przedstawiony gotowy zestaw mebelków od HTH ? :) dla porównania fotka poniżej
Napisano 20 Marzec 200619 l ladne przedstawienie testu plyty grzewczej ;) marcoos - istotnie, uderzajace podobienstwo. Pozdrawiam oltarz
Napisano 21 Marzec 200619 l Autor marcoos - masz racje wzorowałem sie dokładnie na tej fotce , chciałem zrobić jak najbardziej podobnąwersje (chodzi oczywiście o render) :-)
Napisano 21 Marzec 200619 l Autor ale te zdjęcie co pokazałeś jest strasznie przepalone , ja miałem katalog drukowany troche ciemniejsza była
Napisano 23 Marzec 200619 l Autor vray 1.47.02 irmapa 1.0 medium lightmapa 0.95 1000 subd. exponential 2,2/2,2 catmulrum skylight na 7.0 niebieskawy 1 direct light mult.5.6 żółtawy kolor pozdr
Napisano 25 Marzec 200619 l ...jaki projekt? ekspozycja w katologu myli sie Ci chyba z projektowaniem :]
Napisano 27 Marzec 200619 l Tak tak panie architekcie! Rozumiem, że ekspozycja ta powstała bez projektu wcześniejszego!!Daruj, Se takie uwagi.
Napisano 28 Marzec 200619 l gotowy mebel, w tym przypadku "wyspa" została postawiona "po bożemu"... w takim razie co zosało zaprojektowane? dwa obrazy na scianie? miska z owocami? chyba ze miałeś na mysli projekt mebla? btw: nie mam dyplomu architekta.
Napisano 29 Marzec 200619 l a ja chce mieś taaką kuchnię :) ciemny odcień mebli super, światło i render EXCELLENT - nie pasują mi te jabłka w misce ale to chyba tylko moja dygresja :)