Hindus Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Witam - nie mam już sił więc daje już dzisiaj. http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/mw10/end/end.jpg Żegnam. Podziękowania : Trojkąt Klicek I inni których nie pamiętam...za wszystkie inne żałuje....nie to nie to xD Niech moc Tośka Grzyba będzie z Wami. __________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 lewituje ;] Jakieś wyraźnejsze cienie by się jednak przydały, delikatne. Robiłeś jakąś redukcję noisa ? Widzę jakby median był nałożony, na cieniach zwłaszcza i na gradientach to widać. Poza tym render superos ale kadr spierdzieliłeś totalnie, chaos, poucinane rogi, oj nieładnie, nieładnie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 oj hindus... powiedz - gdzie ci sie tak spieszyło...;P troche moglbys dopracowac te materialy, zwlaszcza klawiszy... ojoj hindus...;PPP pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Mógł jeszcze posiedzieć w warsztacie. Ale i tak fajnie, tylko ten kadr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 maxwell ?? całkiem nieźle :) ile czasu się renderowało ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Dla mnie super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Ekran powinien świecić a nie świeci, za słabe cienie troszke, nie pasi mi w tej scenie PSP, + materiały przyjemne (oprócz ekranu) proszę Hindus wyrenderuj to jeszcze raz!! aha, jaki czas i S.L. ??:D Hindus jesteś na gg:>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 hind - sory że to mówie - nie poradziłeś sobie z renderem. Modele bardzo ładne ...render poniżej Twojego poziomu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Strasznie tu płasko nie wydaje wam się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 hmm co to wiele mówić dałeś ciała :) a żeby mój komentarz nie był bezcelowy to poniżej kilka uwag: http://www.sxstudio.eu/max/end.jpg 1. to urządzonko z tyłu, jego materiał ma chyba bardzo niski "subdiv" i wygląda jak oblan wodą. 2. jakiś dziwny cień się zrobił 3.Brak windowsowych guziczków :) czyżby prowokacja? :) 4. no comment :) 5. Wiem że to nie twoja wina, ale cień jest bardzo niewidoczny , coś maxwell zawodzi :). 6. Mało widoczne "rozświetlenie" wskazujące że laptop jest włączony :), i nie mów że w ciągu dnia tych lampek nie widać :) 7. "Aluminiowe" kabelki? 8. Niezgodność z orginałem :) http://cache.kotaku.com/gaming/sony_psp_1.jpg 9. 5 identycznych wtyczek :( 10. Chyba lepiej było by to zamalować :) To by było na tyle jeśli chodzi o uwagi :), Mam nadzieje że jeszcze ta praca bedzie w wip'ie :). Do plusów niewątpiwie można dodać to, że sie napracowałeś :) PS: warto poczytać o kompozycji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Modele są naprawde super i widać ze sie nad nimi napracowałes, detale i wogole piękna robota, ale... render to jak na ciebie nie najlepszy co prawda jest fajny ale nie to co po tobie mozna sie spodziewać ! Widziałem lepsze w twoim wykonaniu :) Ogolnie super pięknie :D tylko render podkrecic i super wszystko juz by było Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 A mógłbyś wyrenderować to Vryjem, przecież tutaj główną rolę odgrywaja shadery, a w shaderach jesteś rzeźnik:D Bądź tak miły i przepros sie z nim i odstaw na chwile maxwella:D Z checia zobaczyl bym efekt po Vryju, bo to, sorry ale jak ludzie powiedzieli, jak na Ciebie nie zachwyca, przyzwyczaiłes nas do czegoś lepszego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Czesc.. Spinacze Cię uratowały.. [7/10] :) Kadr mi nie leży.. i ten box kwadratowy strasznie po prawej od laptoka:) Nie pamiętam Twoich poprzednich prac.. ale ta jest ładna.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 wedlug mnie to swietnie ;) ale faktycznie kadr i cienie takie se... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Mimo wszystkich niedociągniec mi sie podoba :) bosko , tylko wymien te napisy na przyciskach bo tragedia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Hindusie, dał pan t****. :] Za wcześnie się poddałeś, nie będę pisał co jest źle, chciałem tylko pojechać delikatnie po twojej ambicji, może to odniesie lepszy skutek. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 vorek - nie może lewitować - to nie vray :) żadnej redukcji noise, spoczko mediana też tam nie ma ale skoro ty go widzisz :) Kadr taki był zamierzony ;) dzięki. hkropinski - lol mintrill - dzięki :) odnośnie kadru - taki był zamierzony od początku do konca - będe tego jeszcze potrzebował. javor - dzięki ;) pare razy po pare godzin w sumie nie wiem może wyszło jakieś 10godzin. _kuba_ - dzieki wielkie :) Georgas - wiem że powinien :) ale nie mogłem/chciałem dawać tego efektu żeby potem nie mieć problemów z wyborem pupitu a miałem pare innych i nie mogłem sie zdecydować. Druga raz nie bede tego renderował bo i co miał bym wymieniac - wywalic psp ? ekran poprawiac ? nie da rady :P jestem cały czas na gg :) chveti - nie spodziewałem sie że napiszesz cos inego - czekam aż wy cos pokażecie w ktv. pozdro. max_1989 - no to jedziemy :) : 1) widac ze nie znasz maxwella :P nie ma czegos takiego jak subdiv. 2) maxwell liczy wszystk oporządnie w ten ciec to wynik 3 różnych świateł z czego 2 na samej górze więc lepszy od maxwella nie jestes w przeliczaniu poprawnosci cieni :P 3) http://img217.imageshack.us/img217/2241/key1rk.jpg 4) i co z tego ? można kupic laptopa z winda i zainstalowac linuxa - nie wiedziałes o tym :| ? 5) maxwell nie zawodzi - o cieniach juz pisałem - dziwne aby obiekt osietlony niemal z wszystkich stron miał dawac wyrazne cienie. 6) w ciagu dnia tych lampeczek nie widac. 7) a to ci nowosc bo połowa najlepszych kolesi z forum maxwella stwierdziła ze ten shader jest bardzo fajny - nie wiem ale mi on wyglada na czarny - gdzie ty masz tam aluminum ? widziałes kiedys jak aluminum wyglada ? http://images.google.com/images?client=opera&rls=pl&q=aluminum&sourceid=opera&oe=UTF-8&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi 8) juz chyba przesadzasz. 9) JA :o ? a to ci dopiero cos nowego odkryłes - połowa userów która sledziła wipa wie że kazda wtyczka jest inna bo widzieli modele - ale co tam ty wizisz takie same - przypatrzyłes sie chociaz : | 10) to znak wody ;) Nadzieja matką głupich - nie nie będzie. Naprawde warto ? to poczytaj : P hcpiter3d - dzieki stary - to jest własnie ten ból ze niektórzy nie oceniają tego jako pracy tylko jako 'moją prace' - i sa uwagi typu jak na ciebie to słabo. Mogłem załozyc nowe konto i wrzucic ;) MaGuu - a przestan z tym vrayem ;) wiesz że nigdy sie do niego nie przekonam i nie mam zamiaru ;) jak na Ciebie nie zachwyca, przyzwyczaiłes nas do czegoś lepszego :) to jest ten ból - nie ilubie tego tutaj :) rudylew - boxy zazwyczaj są kwadratowe :) dzieki. jakubm - dzieki ziomek ;) qba - dzieki ;) RA - nieodniesie zadnego skutku bo nie wracam juz do tej pracy :P zobaczymy co pokażesz przy renderze tego co tam trzymasz - wtedy sie ustosunkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ja was nie rozumiem.. w ciaż ptrzypomina mi się post o kulkach z HDR'em... tam to wychwalaliście tak prostacką prace że żygać sie chciało.. a Tu Zaje-Super laptop z dopracowanymi szczegółami a nawet spineczkami, niby małe i proste ale pomysłowe, z niełymi shaderami, no i wszytsko w Maxwellu, i i tak ciągle coś wam nie pasuje... a tate kulki toniby lepsze że je tak zachwalaliscie?? mym zdaniem raczej nie, to jest robota na dłuższy czas przesiedzenia przy kapie, a głupei kulki gościu zrobił w przerwie do uczenia się do matury -_-" ja tego forum nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Bardzo ładny render Hindus ładne materiały no poza ekranem, ale i tak jest ładnie. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Z całym szacunkiem hindus ale chyba za bardzo powierzasz efekt "niezawodności" maxwella, cały czas piszesz "maxwell się nie myli", "maxwell jest niezawodny" itp. I to chyba Cię nieco zgubiło w tym renderze. Nie żebym podważał jakość Twoich renderów bo są znakomite ale jednak odnoszę wrażenie że za bardzo uzależniasz końcowy efekt od tego co wypluje maxwell. Twoje rendery z v-raya miały w sobie jakś "duszę", coś artystycznego. Co do zamierzoności kadru, to chyba nie bardzo tak, pamiętam jak wipie pisałem Ci o tym rogu i chyba przyznałeś mi rację wtedy. To głównie przez to całość sprawia wrażenie lewitacji, uciąłeś podstawę. FALcom - sprawa wygląda tak, im wyżej poprzeczkę sobie podnosisz tym na surowszą krytykę sie narażasz, kulki były ładne i nic poza tym, autor ani nic nowego nie wniósł ani nie wyniósł z komentarzy, ot ładna scenka. Hindus zrobił coś dużego i porządnego. Logiczne jest że im bardziej skomplikowana scena tym więcej błędów można popełnić i więcej uwag można na jej temat powiedzieć a autor na krytyce tyko korzysta bo samameu trudno często obiektywnie ocenić swoją pracę po kilkudziesięciu godzinach roboty. Mam nadzieję że zrozumiesz o co mi chodzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 hindus nie chciałem na ciebie najechać :) to taki żarcik był z tym czepianiem myślałem ze zrozumiesz, aczkolwiek w niektorych punktach mówiłem poważnie i sie bede tego trzymał. Praca trzyma poziom ale po tutejszym "maxwel master" chyba wszyscy spodziewali sie czegoś więcej :). PS: maxwela "jako tako znam" i wiem ze nie ma tam opcji subdiv :) stąd ten cudzysłów :) edit: Całkowicie popieram vorka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ja Twoj wyrób mam juz na tapecie i uważam go za motywacje do dalszej pracy i nie rozumiem dlaczego sie czepiacie takiego super renderu ... wielki szacunek za ta prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 zacny jako chleb bez zakalca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Oj Rozumiem, warto sobie poprzeczke podnosić by być lepszym i lepszym... w koncu Hindus słynie z bardzo ładnych renderów... :)) No ale mimo wszytsko, widać profesionalizm, modele są bardzo ładne, materiały tez niczego sobie, no a... ehhh :))) pzodrawiam i życze powodzenia w dalszych pracach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Dla mnie bardzo fainie, zawsze mozna cos poprawic to normalne. Wszystko na wysokim poziomie. Peace. MAXWELL RULEZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Hindus Pokaz siateczke to zobaczą ile włozyłes roboty w tego laptopa :] Poza tym render w maxwellu nie jest az taki banalny :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 oj ale jesteście wymagający od tego biednego Hindusa ;) , dla mnie pracka przednia, szczegóły poprostu widać ze sie naprawde napracowałeś ! pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ładnie, fajna tapetka ;> pokaż siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 Dzieki chłopaki za miłe słowa : ) max - ale ja sie nie obrażam - nie róbmy jaj ; ) peace. Shade + siatki (z wipa) Linki(te same obrazki co u góry tylk ogyby ktos nie widział) : http://img217.imageshack.us/img217/7085/prop4je.jpg http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/kabel.JPG http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/kabel.JPG http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/CLEAR.JPG http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/all.JPG http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/koncowki.JPG http://www.gorzow.mm.pl/~klicorr/hindus/converter.JPG Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 jednym słowem H A R D C O R E ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 W tą siatkę laptopa piorun strzelił, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 To, co wyżej :D Rzeczywiście sie napracowałeś :) Ja to bym nie miał sił, żeby tak każdy szczególik robić... Troche mi ujęcie nie pasi, ale poza tym spox. Pozdro 4 4LL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 fane fane :) w srodkowej czesci klawiatury czarny kolor cos sie zlał z rowkami miedzy klawiszami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 fajne fajne heheh a co Ci tak krytykuja nie pokaza cos z maxwella nawet mysle ze jak ktos Hindusa by poprosil o model lub cala scene z maxwella by pokazac lepsze shaderylepsze ujecie to by udostepnil wiec pokazcie moc F9 i wtedy bedzi mozna luknac lepsze lub gorsze prace :] ps ja duzo ciekawych zeczy sie dowiduje od Hindusa i jego rendow wiec palace na F9 i klikac :D pace for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Super. Uwielbiam taką dokładność w modelach :) No właśnie, maxwell nie jest taki banalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi