t0m3k Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Witam, Model zrobiony ponad rok temu ale nigdy nie moglem sie zebrac zeby go skonczyc. Autko oblepie "3d" nalepkami m.in. logo max3d.pl, vray, discreet itp. zamiast tych lapek ktore sa, probowalem odwzorowac oryginalny layout jenego z team'ow ale bardzo ciezko zmapowac autko tak zeby pozniej dalo sie go sensownie pomalowac. jak bedzie czas to moze autko na jakis tor wrzuce. Tutaj swierzy renderek ..:: render ::..
chudy Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 no całkiem całkiem, ale nie pasują mi opony, tzn są jakieś takie balonowate :P a co do mapowania to może po kawałku planar mapy robić??
piksar Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 model bardzo udany, ale silnik i wnętrze kabiny musisz zrobić
t0m3k Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 jak bedzie czas to zrobie dzis silnik, fotelik i kierownice. wrzucam update i pytam co o tym sadzicie tzn. kolorze i nalepkach. ..:: render ::..
Vorek Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 No przyjemnie bardzo, dawaj siaty :] Discreeta już nie ma ;] Pozdrawiam
hkropinski Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 super wyszlo choc material opon slaby;) daj siatke, pozdr
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 ładnie sie prezentuje ;) ile ci zapłacili za te reklamy ? xD hmm. nie spotkałem się nieszcze z kolorowymi nadrukami na opony... jak już to tylko biel imo też oczekuję meshów :) pzdr
7demon Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 wyglada super, choc mi sam kolor pojazdu sie nie podoba, ale i tak jest swietnie.
Gizmo74 Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Popraw tylko materiał felg i będzie spoko. Bardzo ładny model. Zamiast Diskrita narzuć Autodesk(media and entertainment) bo to oni teraz zajmują się maxem :)
t0m3k Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 dzieki za wszystkie komenty przez weekend zamierzam to skonczyc na zyczenie daje siatke
damusTo Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Powitać ;) no troche inaczej coś wreszcie, brak silnika w bolidzie F1 moze nieco niepokoić ale jest jeszcze troche czasu do kolejnego GP ... ... puki co mam zastrzeżenie do wydaje mi się zbyt ostrej krawądzi koło bocznych wlotów, raczej nie chcemy tam znednych oporów i zawirowań chyba co ?
hkropinski Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 bardzo dobra siatka, wszystko jest ok, tylko popraw te tekstury, pozdr
t0m3k Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 ...mam zastrzeżenie do wydaje mi się zbyt ostrej krawądzi koło bocznych wlotów... jesli mozesz to zaznacz mi to na rysunku bo nie wiem o co chodzi i pamietaj ze to troche starsza wersja bolidu (chyba 2003 albo 2004) wiec znacznierozni sie od tych ktore mozna zobaczyc w tym sezonie :) a co do silnika to go nie bede modelowal bo jest tak umiejscowiony ze go niewiele widac
damusTo Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 No bez silnika nie pojedzie ale co mi tam ... :p chodzi mi o ten kant nawet na tym obrazku schematycznym z połozeniem silnika jest znacznie łagodniej...
t0m3k Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 - dopracowalem render i wg mnie wyglada lepiej - podpisalem pare nowych kontraktow na sponsoring - zaokraglilem krawedzie wlotow powietrza - zrobilem kask i kierownice troche mi sie texturki na przodzie rozjechaly ale juz nie mialem czasu poprawic :/ piszcie co sadzicie
rudylew Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 NO to jeszcze jakieś laseczki opierające się o karoserie i będzie l00z :D bardzo ładnie.. textury poprawisz z przodu i jest ok NApis na oponie bym ten niebieski troche zmniejszył bo jaskrawo wygląda.. pozdrawiam
damusTo Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Troche textujgki ci się zagły - no a tak jest juz calkiem sympatycznie
7demon Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Jest coraz lepiej. Jak juz zrobiles kask to zrob i wlasciciela. Bedzie z tego jakas wieksza scenka?
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 bardzo ladnie. Ile czasu sie renderowalo jesli mozna wiedziec ? ;]
t0m3k Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 mapowanie dzis poprawie na modelowanie kolezki nie mam czasu :/ (ale sproboje autko wkomponowac w zdjecie) czas przy 1000x550 jakies 8min. na klatke (P4 HT 3GHz, 1GB RAM)
hkropinski Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 fajnie, coraz fajniej, ale jeszcze bym popracowal z teksturkami, pozdr
damusTo Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Texturki tomało, światło bym troche rozruszał, no i trzeba dopracować materiały, moze ozywić to nieco odbiciem, mdło mi tu ciągle strasznie.
GRiPi Napisano 16 Maj 2006 Napisano 16 Maj 2006 brakuje kontrastu w renderach, jakiegos intensywnego swiatla z jednej strony, ktore by uwydatnilo ksztalty ;) bo tutaj jest po prostu "szaro" a i felgi wygladaja jak od resoraka :P
t0m3k Napisano 17 Maj 2006 Autor Napisano 17 Maj 2006 zeby ozywic render zmienilem kolor autka i wg. mnie wyglada lepiej, widac refleksy i jest lepszy kontrast. poprawilem mapowanie i sa male zmiany w logosach. jak bedzie czas to go dzis na tor wrzuce. swierzy render i jeszcze rozne kolory (HSL w PS'ie)
damusTo Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 żywsze jest lepsze ale to nie wszystko jeszcze - materiał felg, opon... Odbicia widze wzmocniłeś ale jeszcze bym się z nimi poboksował, to samoświatło cos mi w nim ciagle nie gra jakos nie rozlewa się za sympatycznie po budzie, no i cień zcyt ziarnisty myślę w tej konwencj sie nie tłumanczy. Niemniej już jesteś blizki - widze już nadciągający finisz.
hkropinski Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 popraw opony, mi sie podoba czerwona wersja, pozdr
Bubu Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 Fajno wyszlo :) Podoba mi sie tylko tak jak przedmowcy opony i felgi sa ble, tzn material. Mi podchodzi ten kolor co jest i niebieski :) Co do oponek to jeszcze zamiast 1 napisu "bridgestone" powinno byc chyba "potenza"
7demon Napisano 17 Maj 2006 Napisano 17 Maj 2006 teraz jest super, tak jak mowi damusTo porpaw material fleg i opon, ale nie wiele, flegi napewno wymagaja poprawek( material oczywiscie).
t0m3k Napisano 18 Maj 2006 Autor Napisano 18 Maj 2006 - mam nowe opony i jestem z nich bardzo zadowolony :) - zmienilem troche swiatla zeby poprawic refleksy - nowy kolorek - mat felg chyba zostawie, dorzuce tylko OZ na srodku
dariusz Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 opony nie powinny być płaskie i dlaczego nie ma tarcz hamulcowych?? reszta mi sie podoba
hkropinski Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 coraz fajniej, ale czy ten kask nie powinien byc nieco wielkszy? pozdr
damusTo Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 Ja bym dał kask w innym kolorze,jest lepiej ale swiatło ciągle nie to jak dla mnie, opony lepsze - ich kolor cos mi nie odpowiada.
Hubi Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 opony nie powinny być płaskie i dlaczego nie ma tarcz hamulcowych?? od 1997 roku jest zakaz jazdy na slikach :) Opony w F1 muszą mieć "conajmniej cztery ciągłe żłobienia (rowki) równoległe do kierunku jazdy". Nie wiem tylko dlaczego. Słyszałem różne wersje np. dlatego że przy delikatnym opadzie deszczu (podczas okrażenia) nagle na slikach wszyscy wypadali i się rozwalali, inna zaś legenda głosi że dla ograniczenia prędkości... a jaka jest prawda to nie wiem :) Co do modelu, bardzo mi sie podoba.. :) Musze sam sobie spróbować jakiś wydziubać :) Tylko moze zwrócił bym uwagę na szerokość tylnich opon? Może mi się tylko wydaje ale chyba są takiej samej szeorości jak z przodu(z tego co mi wiodomo to z przodu są chyba około 350 a z tyłu 380). Jeśli się mylę to przepraszam :)
damusTo Napisano 18 Maj 2006 Napisano 18 Maj 2006 co do rowków na oponach, jak wszystkie nowe rozpożądzenia FIA cel lest 1 - poprawa bezpieczeństwa. Nie chodzi tu o deszcz wezpośrednio, prędkosc została ograniczona ale nie tym rozporzadzeniem. chodzi o lepsze utrzyanie trakcji w zakrętach i zmniejszenie prawdopodobieństwa wykrecenia bączka. to szeczególnie niebezpieczne kiedy 50-70m w tyle goni za toba bolid do 340 na godzine bo moze w tobie zaparkować ;) a 4 rowki łatwo przeliczyć na krawędzie gumy która ma temu zapobiedz - ale skoro my już troszke od tematu odbiegli - miałem kiedys taki link do tego co w skrócie wprowadzano i wycofywano z F1 właśnie ze wzgledów bezpieczeństwa na przestrzeni od 1950 do 2001 moze ktos taki posiada bo ja zgubiłem.
t0m3k Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 witam po malej przerwie :) siadlem wczoraj i zrobilem jeszcze jeden render, piszcie co sadzicie
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 jest na pewno lepiej ale przydalyby sie odbicia swiatel i jakies leprze studio;) pozdr
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 No i perspektywa nie fajnie sie rozkłada zerknij na tylne koło
Rekomendowane odpowiedzi