nielot007 Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 dariusz to nic nie da :) poprostu usisz sie pobawic siatka bo jest krzywa tzw moze jest prosta le dla takiego efektu czyli tej dziury dla ms'a jest krzywa :) jedyny sposob :) w sumie nie ciezko tego sie pozbyc tylko trzeba przesuwac vertexy :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 no całkiem równo meshsmoothem tego sie poprostu nieda zrobić, wogóle meshsmooth i samochody to niezbyt dobre połączenie :P dlatego najlepiej jest robić tylko główne kształty samochodu taką metodą a potem convertować to do editable poly i wszelkie rowki i takie drobiazgi wycinać już w siatce high poly ... potem podwójny chamfer i co ważne wokół chamfera musimy jeszcze przelecieć cut'em i bedzie prawie idealnie :) całkiem idealnie to niestety nie polymodelingiem tylko nurbsami :( tak pozatym to cały twój zderzak jest pofałdowany :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 javor masz racje ale da sie robic tak samo z ms'em sam to wiesz :D skad masz ten zderzak?? taki sam jak szampka moglbym pokazaac jak zrobic bez uzywania booleana a efekt nie bedzie gorszy ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 nielot007: no przecierz szampek go udostępnił w poście 147 :) ściagaj i kombinuj ale bardzo wątpie żeby z ms ci tak gładziutko wyszło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 tak pozatym to cały twój zderzak jest pofałdowany wlasnie, model jest doskonaly wtedy gdy jak dasz ms'a classica na 2 i bedzie git, wtedy masz niezly model;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 Dzięki wszystkim za pomoc. Szczególne podziekowania należą się javor'owi oraz loozack'owi! pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Heyah. Już dawno nic tu nie wrzucałem, dlatego postanowiłem zamiescic tego oto Garbuska w nowej odsłonie :) Model jeszcze nieskończony, ale mam nadzieje, ze juz niedługo wszystko bedzie zrobione :] Miłego komentowania. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 ladnie, przyczepie sie tylko do rowkow ktore są zbyt miekie, lusterek, troche iezgodnisci w nich jest, i do znaczka vw- zbyt wypukly, czekamy na siatke i materialyyyyyyLD pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Powierzchnie wygladaja bardzo ladnie, mam do Ciebie prosbe pokazuj modele z nalozonym standardowo materialem raytrace (nimusza to byc rendery wystarcza same prt scr), wtedy bedzie widac dopiero bledy.Taki material jaki jest obecnie kamufluje bledy. Model ogolnie wyglada bardzo ladnie. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 nic się nie chawaliłeś :) ale jest ładnie daj jakiś render tego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Nieźle Szampek spobie picinasz nie ma co. Idziesz z tym tematem jak burza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Bardzo ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 THX za opinie. Cos dla odstresowania sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 Heyah. Długo nic nie wrzucałem tutaj. Zapodaje moj ostatni model - Porsche 911 Carrera 4 1998 - długo nad nim siedziałem i mimo, że jest jeszcze pare niedociagniec, nie bede juz w nim nic poprawiał. Modelowałem go raczej z myślą o tym, żeby przypomnieć sobie, jak to sie robiło :) Pozdro!!! P.S. Przerzuciłem sie z Brazila na V-ray'a. Jakby ktoś mógł mi zapodac jakes fajne studio do prezentacji modeli, byłbym wdzieczny, bo render scanline nie daje za fajnych efektów :) Z góry THX! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 model zly nie jest, ale jak juz ci napisalem - nie trzyma poziomu Twoich poprzednich wozów... nie wiem, ale wydaje się pogięty, moze to wina rednera, pozdrawiam ps. skad taka zmiana ( brazil-> vray )??:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 no troche widac nierownosci, na drzwiach mi sie rzucily w oczy ( i nie mowie o tym wglebieniu na dole:P) aha mogles wlaczyc w vrayu GI i dac chociaz jedno swiatelko, od razu lepiej by sie prezentowal:P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Speed jakis? bo do Lambo sie nie umywa, a na miniaturke tego watku napewno nie zasluguje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Fajnie że w końcu coś znowu wrzuciłeś :) Model wydaje się być całkiem spoko, ale szkoda że lepiej go nie pokazałeś... np. tak jak poprzednie modele ;) Czyli GI i podłoże itd... napewno wyglądałoby o niebo lepiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 narzekacie, ale w przypadku lambo modeluje sie inaczej ;]. inne kształty i więcej płaskich powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 mentaller -> ale widzialem takze modele szampka takie jak nowe bmw czy sam widzisz new beetla, szampek -> tak jakprosiles zaznaczylem bledy oraz prosilbym o siatke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 hk, może chłopak się mało przyłożył ;]. a tak btw to juz koniec, czy bedzies jeszcze nad nim pracował jesli chodzi o modelling ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Garbi wyszedl bardzo ladnie, porsche natomiast bardzo "tak sobie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eloy Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Bardzo dobry samochodzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 dlaczego inne autka wyszły Ci pięknie a Porsche już nie tak ładnie?! to nie fair:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2007 Heyah. Dzięki za wszystkie posty. Co do modelu, to uważam go za skończonego - nie mam siły już przy nim grzebac. Wasza krytyka zmodywowała mnie do rozpoczecia nowego projektu. Zamieszczam poniżej screeny, aby poddac je waszej ocenie. Wytykajcie wszystkie błędy, bo po scaleniu stosu, już nie będzie możliwości poprawy :) Z góry dzieki za wszystkie opinie. Narka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Równiutko jak nie wiem. Nie można się chyba niczego czepić. To jest Aston Martin DB9?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Równiutko jak nie wiem. Nie można się chyba niczego czepić. chyba raczej krzywo jest :) i to duuuzo bledow najbardziej oslepiaja mnie na kantach :D ale rysowac nie bede bo zapewne zaraz wpadnie hkropinski i wszystko ladnie powytyka :P(jak nie to zaznacze) ale i tak ladnie jest wiec sie nie przejmuj pozdro i powodzenia edit slon swietny!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 robisz z tych krzywych printów ;P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 ogolnie jest bardzo dobrze, ale kilka malych bledow jest + jak to juz nielot zaznaczyl troche kantów wystajacych musialbys poprawic;) ogolnie wrazenie bardzo pozytywne zwlaszcza porownujac z porsche:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 ok a jednak zaznacze :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Faktycznie jest kilka błędów, ale większość z tego co zaznaczyliście to chyba super, ekstra, mega czepialstwo :P Takie wytknięcie błędów na siłę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Faktycznie jest kilka błędów, ale większość z tego co zaznaczyliście to chyba super, ekstra, mega czepialstwo :P Takie wytknięcie błędów na siłę :P nie, to nie jest czepialstwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2007 Heyah. Dzięki za wszystkie posty :) Widze, ze wytykanie błędów dobrze wam idzie :p - oczywiście staram sie je poprawiac :) A teraz cos dla siatkarzy :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 siatka przyjemna dla oka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 No nie wiem nielot. Ja osobiście przyznam, że dobrze się nie przyjrzałem i kilka bugów jest/było, ale kilka z tego co zaznaczyliście i Ty i hk to troche przegięcie ;) Ale to tylko moje zdanie, a Wasze szanuje mimo, że nie do końca się z nim zgadzam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 eh podjąłeś się modelowania najpiękniejszego auta na świecie, ja nigdy się nie zbiorę na odwagę by zrobić jakiegoś Astona, ale tobie życzę powodzenia, ale na pewno będzie ciężko sprostać naszym wymaganiom :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2007 Mały update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 baaardzo fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Bardzo ładnie :) Nic dodać nic ująć. Jedziesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 DB-9 to oprócz mustanga najlepsza fura świata, zapowiada się że ty to ukażesz bardzo dobrze więc powodzenia w dalszej pracy... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 18 Maj 2007 Autor Share Napisano 18 Maj 2007 Heyah. Dłuuuuuuuuuuugo mnie tu nie było. Zapodaje moja kochana komórke :p Powtrzymajmy się jednak od dyskusji, czy jest fajna czy nie, czy lepsza Nokia czy SE, a skupmy się na mojej pracy :) Miłego wytykania błędów. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 no szampek wkoncu jestes:D model bardzo ladny, moglbys jeszcze pokazac szary:P materialy tak zbytnio mi nie podchodzą, ale wyswietlacz wyszedl fajnie, pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Te plastiki mi nie pasują, jakieś takie wyblakłe. Pokaż jeszcze rozłożoną :) Model oczywiście cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 a czym ciąłeś te wgłębienia na klawiszse? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 Heyah. Specjalnie na życzenie model w odcieniach monochromatycznych :) @maczuga - wgłębienia na klawisze sa po prostu modelowanie jako polymodeling, nic specjalnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 model bardzo ładny:) render i materiał przydało by się jeszcze dopracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 Te wglebienia na tej klapce (okrgle na gumie czy cos ;) ) to bump?? Model b ladny :] Tak ajk Krzysiek powiedzial materialy troszke gorzej, ale wrazenie pozytywne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Bubu -> tak, to jest bump :) A teraz nieco inne klimaty :p Mała dawka organiki. Nie bądźcie zbyt surowi, bo to dopiero moje poczatki :p pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 śmiszne ucho ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi