max_1989 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam, coprawda z reguły jak zakładam wipa to pracy niekończe ale zaryzykuje :]. Mam zamiar wykonać żołnierza marines który trzyma za ogon łasiczke z dziwnym wyrazem twarzy :). Być może zakończy sie na samym żołnierzu aczkolwiek jak starczy sił to wykonam również łasiczke. Postaram się wykreować obrazek w ten sposób aby chociaż po części był kojarzony z orginałem :). Poniżej obecny progress: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Głowa wygląda całkiem nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 No, no całkiem, całkiem, żeby tylko wytrwałości starczyło to zapowiada sie na bardzo interesującą pracę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 fajnie fajnie ale gdzie ta dama ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 jaras - przecież mariny zawsze do siebie "ladies" wołają w amerykanckich filmach ;] Modelik sympatyczny, pomysł intrygujący, hehe. Swoją drogą pierwszy raz widzę zeby ktoś modelować zaczynał od krawatu ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 trzymam kciuki ;) praca jak opisujesz zapowiada się bardzo fajnie. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 max_1989 czy ty robisz sobie jakieś przerwy w 3d ??:) powodzenia życze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Witam!! vorek--> pionier zaczynal modelowac (zolnierza) od sluchawek :) max glowka super jako ze jestem fanem (z zamilowania) organiki prosilbym o siateczke bez ms'a!! i odpowiedzenia na pare pytan:) miales jakies printy (przod bok) czy patrzyles tylko na jakies zdjecie lub robiles z banki(tlumaczac z glowy) ?? :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 fajna główka tylko imho troche zanisko żuchwa, podnieś ten tył szczęki wyżej ucha bo troche za nisko chyba opadło. Wogóle to nie wyobrażam sobie marinsa z łasiczką ale zobaczymy =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 bardzo łądny model czekam na więcej bo zapowiada się bardzo ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Główka bardzo ładna, czekam na łasiczke. Życze wytrwałości żebyś mógł wreszcie skończyć WIPa :) Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2006 Witam, miałem krótką przerwe :) Ale juz zaczołem prace, poniżej obecny progress + kilka odpowiedzi :) _kuba_ --> thx :) spokojny --> dzięki :) jaras --> dzięki :) dama tuz pod spodem :) Vorek --> dzięki :) nie zaczynałem od krawatu :), kiedyś miałem do wykonania pare panów w służbowych ciuchach i porzyczyłem sobie krawacik :) krzyhhh --> thx :) Georgas --> dzięki :), mało kiedy ale robie :] nielot007 --> danke :) siateczki pod spodem, natomiast co do referencji to mam tego troszke, poniżej rzuty z których korzystałem :) cta --> jak na moje oko jest wszystko ok, ale sie jeszcze zobaczy :) PS: będzie trzeba rozwinąć wyobraźnie :) mrkrzysiek --> thx tomeus --> dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 fajnie ta twarz wygląda podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
overdrive Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 całkiem fajna twarz, ale widzę że nos no dole i zagłębienie nad górną wargą jest trochę krzywe, ale może to chodziło o asymetryczność. I mam nadzieję że dorobisz szczegóły bo nie lubię modeli ludzi wyglądających jak manekiny:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Lipiec 2006 Share Napisano 10 Lipiec 2006 Hehe, ciekawy pomysł, przeczytałem kawałek pierwszego zdania i już sobie wyobraziłem, że będzie trzymał broń tak jak by trzymał tę łasiczkę. :) Ale łasiczka też dobra. Modele super, nie mam się czego przyczepić. Głowa niesamowita. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 dzięki za komentarze :), chciałbym dzisiaj pokazać taki mały "przedsmak" najbliższego updatu w postaci guziczka :). Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 guziczek widze ze nikomu sie nie spodobał ale to nic mam nowe renderki :). Dzisiaj postaram sie wziąć za mapowanie garnituru a później sie jeszcze pare drobiazgów dorobi. Poniżej obecny progres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 idzie naprawdę fajnie, zycze zebys skonczyl:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 dlaczego dama? ten żołnierz ma mroczny sekret? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 No ładnie max... Tylko Cię zostawić na pare minut z 3d studio i prosze zobaczyć, co się dzieje... :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Dzięki za komentarze :) Ciągle pytacie dlaczego dama, cały obrazek będzie ustawiony w podobnej "pozie" jak obraz "dama z łasiczką" tyle że mój będzie taki hmmm "inny?" :). Poniżej obrazek z pracami nad teksturką głowy i skin shaderka. Jutro pokaże coś więcej w większej rozdziałce :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 bardzo ładnie max_1989 podobają mi sie te detale ale pokazuj jakieś jaśniejsze rendery bo na tych mało co widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 dzięki mrkrzysiek, u mnie są jasne, może masz crt i to może byc przyczyną :\ Poniżej dalszy progress nad skin shaderkiem + początki czapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 ucho powinno być bardziej czerwone, i nos powinien ciut bardziej odbijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 ten render jest już dobry jeśli chodzi o jasność:) a texturka jak na początek całkiem przyjemna dodasz bumpa i odbicia tak jak Ania mówiła na nosie i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
overdrive Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 oj jak dla mnie za mało detali. Żadnych zmarszczek mimicznych nic, jak mumia. Dodaj pory na skórze i taki tam, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 Witam, po bitwie powracam do tej pracy z nowym silami i możliwościami :). Zmieniam całkowicie koncepcje pracy. Na ciele dojdzie troszke szczegółów, tu i ówdzie zastosuje sie displejsy :]. Poniżej obecny postęp pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Siemka wszystkim ;) Dawno tu nie zaglądałem, no ale pora wziąć się za robotę... Mój drogi maxie - mięśnie wporzo, proporcje też wporzo. Jak na Twój rozwój umysłowy to całkiem fajnie to wykonałeś. Liczę, że dokończysz pracę z dobrym skutkiem. PS. Jak chcesz, to potem moge zacząć Cię krytykować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Max -po prostu super !!! :) Mógłbyś dać zooma na siateczkę głowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 konius: thx :) dokończyc pewnie nie dokoncze ale co mi szkodzi pokazac postep nad praca :) patry: prosze bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Dajesz dajesz, modelik zacny. Coś tylko biceps się spłasczył zbytnio. Ale moja rada: zrób sobie koncept całości, zwłaszcza kolorów/ oświetlenia. Zresztą wiesz co mam na myśli ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Powiem Ci , że bardzo fajnie Ci idzie anatomia :) prócz tego bicepsa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 A witam. To ja sie troche przyczepie, bo tak ogladam ogladam sobie od wczoraj i caly czas mi nie pasi cos z ta glowka. Ogolnie jest bardzo duza mozgo-czacha co prawdaz zdazaja sie czasami takie wynaturzenia w przyrodzie i jest to normalne. Cala glowa sprawia wrazenie odrobine za duzej w porownaniu do ramion (chlopieca postura). Twarz jest dosyc pociagla ale mozgo - czacha jest przy tym dosc szeroka, czolo jakby za bardzo idzie do przodu przy oczodolach no i przez to sprawia wrazenie bardzo masywnego. Ale twarzyczka jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 4 Październik 2006 Autor Share Napisano 4 Październik 2006 thx za komentarze miśki :* Byc moze myslelijscie ze ja sie tutaj obijam ... ale nieeee :) Pracowałem nad scenką i konceptem, i w końcu praca ma tytuł bliżej nieokreślony :) pomyśle nad nim jak ją skończe, na chwile obecną skrobnełem czołg i wymyśliłem taka oto scenka. Czołgas będzie jak rupiec, zarośniety itd. :) PS: czołg to rudy :) taki polski klimacik :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi