Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, coprawda z reguły jak zakładam wipa to pracy niekończe ale zaryzykuje :]. Mam zamiar wykonać żołnierza marines który trzyma za ogon łasiczke z dziwnym wyrazem twarzy :). Być może zakończy sie na samym żołnierzu aczkolwiek jak starczy sił to wykonam również łasiczke. Postaram się wykreować obrazek w ten sposób aby chociaż po części był kojarzony z orginałem :).

Poniżej obecny progress:

1ca886bb-1_jpg.jpgaa805d29-2_jpg.jpg1dab5667-3_jpg.jpg

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No, no całkiem, całkiem, żeby tylko wytrwałości starczyło to zapowiada sie na bardzo interesującą pracę :)

Napisano

jaras - przecież mariny zawsze do siebie "ladies" wołają w amerykanckich filmach ;]

Modelik sympatyczny, pomysł intrygujący, hehe. Swoją drogą pierwszy raz widzę zeby ktoś modelować zaczynał od krawatu ;)

Pozdrawiam

Napisano

Witam!!

vorek--> pionier zaczynal modelowac (zolnierza) od sluchawek :)

max glowka super jako ze jestem fanem (z zamilowania) organiki prosilbym o siateczke bez ms'a!! i odpowiedzenia na pare pytan:)

miales jakies printy (przod bok) czy patrzyles tylko na jakies zdjecie lub robiles z banki(tlumaczac z glowy) ?? :)

pozdro

Napisano

fajna główka tylko imho troche zanisko żuchwa, podnieś ten tył szczęki wyżej ucha bo troche za nisko chyba opadło. Wogóle to nie wyobrażam sobie marinsa z łasiczką ale zobaczymy =)

Napisano

Główka bardzo ładna, czekam na łasiczke. Życze wytrwałości żebyś mógł wreszcie skończyć WIPa :) Pozdr !

Napisano
  • Autor

Witam, miałem krótką przerwe :) Ale juz zaczołem prace, poniżej obecny progress + kilka odpowiedzi :)

_kuba_ --> thx :)

spokojny --> dzięki :)

jaras --> dzięki :) dama tuz pod spodem :)

Vorek --> dzięki :) nie zaczynałem od krawatu :), kiedyś miałem do wykonania pare panów w służbowych ciuchach i porzyczyłem sobie krawacik :)

krzyhhh --> thx :)

Georgas --> dzięki :), mało kiedy ale robie :]

nielot007 --> danke :) siateczki pod spodem, natomiast co do referencji to mam tego troszke, poniżej rzuty z których korzystałem :)

cta --> jak na moje oko jest wszystko ok, ale sie jeszcze zobaczy :) PS: będzie trzeba rozwinąć wyobraźnie :)

mrkrzysiek --> thx

tomeus --> dzięki

ad1f66bf-4_jpg.jpgbb7c0b04-5_jpg.jpg

6e4611a8-front_head_jpg.jpgbd605f1d-left_head_jpg.jpg

Napisano

całkiem fajna twarz, ale widzę że nos no dole i zagłębienie nad górną wargą jest trochę krzywe, ale może to chodziło o asymetryczność. I mam nadzieję że dorobisz szczegóły bo nie lubię modeli ludzi wyglądających jak manekiny:) pozdro

Napisano

Hehe, ciekawy pomysł, przeczytałem kawałek pierwszego zdania i już sobie wyobraziłem, że będzie trzymał broń tak jak by trzymał tę łasiczkę. :)

Ale łasiczka też dobra.

Modele super, nie mam się czego przyczepić. Głowa niesamowita.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze :), chciałbym dzisiaj pokazać taki mały "przedsmak" najbliższego updatu w postaci guziczka :).

b954709b-6_jpg.jpg

Pzdr.

Napisano
  • Autor

guziczek widze ze nikomu sie nie spodobał ale to nic mam nowe renderki :). Dzisiaj postaram sie wziąć za mapowanie garnituru a później sie jeszcze pare drobiazgów dorobi. Poniżej obecny progres.

c1ccfef0-order1_jpg.jpg5020b6ff-ludek_jpg.jpg4c2e410f-ludek1siatka_jpg.jpg

Napisano

No ładnie max... Tylko Cię zostawić na pare minut z 3d studio i prosze zobaczyć, co się dzieje... :) Powodzenia

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :) Ciągle pytacie dlaczego dama, cały obrazek będzie ustawiony w podobnej "pozie" jak obraz "dama z łasiczką" tyle że mój będzie taki hmmm "inny?" :). Poniżej obrazek z pracami nad teksturką głowy i skin shaderka. Jutro pokaże coś więcej w większej rozdziałce :).

d5111a28-twarz_jpg.jpg

Napisano

bardzo ładnie max_1989 podobają mi sie te detale ale pokazuj jakieś jaśniejsze rendery bo na tych mało co widać

Napisano
  • Autor

dzięki mrkrzysiek, u mnie są jasne, może masz crt i to może byc przyczyną :\

Poniżej dalszy progress nad skin shaderkiem + początki czapki.

490dfd10-8_jpg_jpg.jpg

Napisano

ucho powinno być bardziej czerwone, i nos powinien ciut bardziej odbijać.

Napisano

ten render jest już dobry jeśli chodzi o jasność:)

a texturka jak na początek całkiem przyjemna dodasz bumpa i odbicia tak jak Ania mówiła na nosie i będzie dobrze

Napisano

oj jak dla mnie za mało detali. Żadnych zmarszczek mimicznych nic, jak mumia. Dodaj pory na skórze i taki tam, pozdro

Napisano
  • Autor

Witam, po bitwie powracam do tej pracy z nowym silami i możliwościami :). Zmieniam całkowicie koncepcje pracy. Na ciele dojdzie troszke szczegółów, tu i ówdzie zastosuje sie displejsy :]. Poniżej obecny postęp pracy:

99d0b0dd-1update-jpg.jpg

Napisano

Siemka wszystkim ;) Dawno tu nie zaglądałem, no ale pora wziąć się za robotę... Mój drogi maxie - mięśnie wporzo, proporcje też wporzo. Jak na Twój rozwój umysłowy to całkiem fajnie to wykonałeś. Liczę, że dokończysz pracę z dobrym skutkiem.

PS. Jak chcesz, to potem moge zacząć Cię krytykować :)

Napisano

Max -po prostu super !!! :)

Mógłbyś dać zooma na siateczkę głowy??

Napisano
  • Autor

konius: thx :) dokończyc pewnie nie dokoncze ale co mi szkodzi pokazac postep nad praca :)

patry: prosze bardzo :)

1048a778-ludeksiatka-jpg.jpg

Napisano

Dajesz dajesz, modelik zacny. Coś tylko biceps się spłasczył zbytnio.

Ale moja rada: zrób sobie koncept całości, zwłaszcza kolorów/ oświetlenia. Zresztą wiesz co mam na myśli ;)

Pozdrawiam

Napisano

Powiem Ci , że bardzo fajnie Ci idzie anatomia :) prócz tego bicepsa ;)

Napisano

A witam. To ja sie troche przyczepie, bo tak ogladam ogladam sobie od wczoraj i caly czas mi nie pasi cos z ta glowka. Ogolnie jest bardzo duza mozgo-czacha co prawdaz zdazaja sie czasami takie wynaturzenia w przyrodzie i jest to normalne. Cala glowa sprawia wrazenie odrobine za duzej w porownaniu do ramion (chlopieca postura). Twarz jest dosyc pociagla ale mozgo - czacha jest przy tym dosc szeroka, czolo jakby za bardzo idzie do przodu przy oczodolach no i przez to sprawia wrazenie bardzo masywnego. Ale twarzyczka jest ok.

Napisano
  • Autor

thx za komentarze miśki :*

Byc moze myslelijscie ze ja sie tutaj obijam ... ale nieeee :) Pracowałem nad scenką i konceptem, i w końcu praca ma tytuł bliżej nieokreślony :) pomyśle nad nim jak ją skończe, na chwile obecną skrobnełem czołg i wymyśliłem taka oto scenka. Czołgas będzie jak rupiec, zarośniety itd. :)

389c53a7-concept1-jpg.jpg

PS: czołg to rudy :) taki polski klimacik :]