Napisano 7 Lipiec 200618 l Witam, coprawda z reguły jak zakładam wipa to pracy niekończe ale zaryzykuje :]. Mam zamiar wykonać żołnierza marines który trzyma za ogon łasiczke z dziwnym wyrazem twarzy :). Być może zakończy sie na samym żołnierzu aczkolwiek jak starczy sił to wykonam również łasiczke. Postaram się wykreować obrazek w ten sposób aby chociaż po części był kojarzony z orginałem :). Poniżej obecny progress: Pozdrawiam
Napisano 7 Lipiec 200618 l No, no całkiem, całkiem, żeby tylko wytrwałości starczyło to zapowiada sie na bardzo interesującą pracę :)
Napisano 7 Lipiec 200618 l jaras - przecież mariny zawsze do siebie "ladies" wołają w amerykanckich filmach ;] Modelik sympatyczny, pomysł intrygujący, hehe. Swoją drogą pierwszy raz widzę zeby ktoś modelować zaczynał od krawatu ;) Pozdrawiam
Napisano 7 Lipiec 200618 l trzymam kciuki ;) praca jak opisujesz zapowiada się bardzo fajnie. powodzenia
Napisano 7 Lipiec 200618 l Witam!! vorek--> pionier zaczynal modelowac (zolnierza) od sluchawek :) max glowka super jako ze jestem fanem (z zamilowania) organiki prosilbym o siateczke bez ms'a!! i odpowiedzenia na pare pytan:) miales jakies printy (przod bok) czy patrzyles tylko na jakies zdjecie lub robiles z banki(tlumaczac z glowy) ?? :) pozdro
Napisano 7 Lipiec 200618 l fajna główka tylko imho troche zanisko żuchwa, podnieś ten tył szczęki wyżej ucha bo troche za nisko chyba opadło. Wogóle to nie wyobrażam sobie marinsa z łasiczką ale zobaczymy =)
Napisano 8 Lipiec 200618 l Główka bardzo ładna, czekam na łasiczke. Życze wytrwałości żebyś mógł wreszcie skończyć WIPa :) Pozdr !
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor Witam, miałem krótką przerwe :) Ale juz zaczołem prace, poniżej obecny progress + kilka odpowiedzi :) _kuba_ --> thx :) spokojny --> dzięki :) jaras --> dzięki :) dama tuz pod spodem :) Vorek --> dzięki :) nie zaczynałem od krawatu :), kiedyś miałem do wykonania pare panów w służbowych ciuchach i porzyczyłem sobie krawacik :) krzyhhh --> thx :) Georgas --> dzięki :), mało kiedy ale robie :] nielot007 --> danke :) siateczki pod spodem, natomiast co do referencji to mam tego troszke, poniżej rzuty z których korzystałem :) cta --> jak na moje oko jest wszystko ok, ale sie jeszcze zobaczy :) PS: będzie trzeba rozwinąć wyobraźnie :) mrkrzysiek --> thx tomeus --> dzięki
Napisano 10 Lipiec 200618 l całkiem fajna twarz, ale widzę że nos no dole i zagłębienie nad górną wargą jest trochę krzywe, ale może to chodziło o asymetryczność. I mam nadzieję że dorobisz szczegóły bo nie lubię modeli ludzi wyglądających jak manekiny:) pozdro
Napisano 10 Lipiec 200618 l Hehe, ciekawy pomysł, przeczytałem kawałek pierwszego zdania i już sobie wyobraziłem, że będzie trzymał broń tak jak by trzymał tę łasiczkę. :) Ale łasiczka też dobra. Modele super, nie mam się czego przyczepić. Głowa niesamowita. pozdrawiam
Napisano 10 Lipiec 200618 l Autor dzięki za komentarze :), chciałbym dzisiaj pokazać taki mały "przedsmak" najbliższego updatu w postaci guziczka :). Pzdr.
Napisano 11 Lipiec 200618 l Autor guziczek widze ze nikomu sie nie spodobał ale to nic mam nowe renderki :). Dzisiaj postaram sie wziąć za mapowanie garnituru a później sie jeszcze pare drobiazgów dorobi. Poniżej obecny progres.
Napisano 11 Lipiec 200618 l No ładnie max... Tylko Cię zostawić na pare minut z 3d studio i prosze zobaczyć, co się dzieje... :) Powodzenia
Napisano 11 Lipiec 200618 l Autor Dzięki za komentarze :) Ciągle pytacie dlaczego dama, cały obrazek będzie ustawiony w podobnej "pozie" jak obraz "dama z łasiczką" tyle że mój będzie taki hmmm "inny?" :). Poniżej obrazek z pracami nad teksturką głowy i skin shaderka. Jutro pokaże coś więcej w większej rozdziałce :).
Napisano 12 Lipiec 200618 l bardzo ładnie max_1989 podobają mi sie te detale ale pokazuj jakieś jaśniejsze rendery bo na tych mało co widać
Napisano 12 Lipiec 200618 l Autor dzięki mrkrzysiek, u mnie są jasne, może masz crt i to może byc przyczyną :\ Poniżej dalszy progress nad skin shaderkiem + początki czapki.
Napisano 12 Lipiec 200618 l ucho powinno być bardziej czerwone, i nos powinien ciut bardziej odbijać.
Napisano 12 Lipiec 200618 l ten render jest już dobry jeśli chodzi o jasność:) a texturka jak na początek całkiem przyjemna dodasz bumpa i odbicia tak jak Ania mówiła na nosie i będzie dobrze
Napisano 13 Lipiec 200618 l oj jak dla mnie za mało detali. Żadnych zmarszczek mimicznych nic, jak mumia. Dodaj pory na skórze i taki tam, pozdro
Napisano 1 Październik 200618 l Autor Witam, po bitwie powracam do tej pracy z nowym silami i możliwościami :). Zmieniam całkowicie koncepcje pracy. Na ciele dojdzie troszke szczegółów, tu i ówdzie zastosuje sie displejsy :]. Poniżej obecny postęp pracy:
Napisano 1 Październik 200618 l Siemka wszystkim ;) Dawno tu nie zaglądałem, no ale pora wziąć się za robotę... Mój drogi maxie - mięśnie wporzo, proporcje też wporzo. Jak na Twój rozwój umysłowy to całkiem fajnie to wykonałeś. Liczę, że dokończysz pracę z dobrym skutkiem. PS. Jak chcesz, to potem moge zacząć Cię krytykować :)
Napisano 1 Październik 200618 l Autor konius: thx :) dokończyc pewnie nie dokoncze ale co mi szkodzi pokazac postep nad praca :) patry: prosze bardzo :)
Napisano 1 Październik 200618 l Dajesz dajesz, modelik zacny. Coś tylko biceps się spłasczył zbytnio. Ale moja rada: zrób sobie koncept całości, zwłaszcza kolorów/ oświetlenia. Zresztą wiesz co mam na myśli ;) Pozdrawiam
Napisano 1 Październik 200618 l Powiem Ci , że bardzo fajnie Ci idzie anatomia :) prócz tego bicepsa ;)
Napisano 2 Październik 200618 l A witam. To ja sie troche przyczepie, bo tak ogladam ogladam sobie od wczoraj i caly czas mi nie pasi cos z ta glowka. Ogolnie jest bardzo duza mozgo-czacha co prawdaz zdazaja sie czasami takie wynaturzenia w przyrodzie i jest to normalne. Cala glowa sprawia wrazenie odrobine za duzej w porownaniu do ramion (chlopieca postura). Twarz jest dosyc pociagla ale mozgo - czacha jest przy tym dosc szeroka, czolo jakby za bardzo idzie do przodu przy oczodolach no i przez to sprawia wrazenie bardzo masywnego. Ale twarzyczka jest ok.
Napisano 4 Październik 200618 l Autor thx za komentarze miśki :* Byc moze myslelijscie ze ja sie tutaj obijam ... ale nieeee :) Pracowałem nad scenką i konceptem, i w końcu praca ma tytuł bliżej nieokreślony :) pomyśle nad nim jak ją skończe, na chwile obecną skrobnełem czołg i wymyśliłem taka oto scenka. Czołgas będzie jak rupiec, zarośniety itd. :) PS: czołg to rudy :) taki polski klimacik :]