jaras Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 kreska - ta twarz jest mi znajoma :) skąd masz zdjęcie mojego kumpla Grzesia M. btw- bardzo pasuje tutaj i dałbym ją jakoś na 1 planie a nie w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 dzeki za komentarze, co do umiejscowienia jagi to fajnie byloby wrzucic ja na pierwszy plan ale jak? kurcze, jakos nie bardzo wiem jak to przebudować zeby dobrze bylo. jaras: wrzuc fote Grzesia to porównamy :) tymczasem pomysłem SSn4k3 zabawa z jagą i kociołkiem, dużo cześć w fotoszopie dodana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 :) super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru_w Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 No świetny klimacik, tylko trzeba się zastanowić, czy jest czas na takie radykalne zmiany (bo będziesz musiał wtedy trochę jednak scenkę przebudować). Jakby co pewnie postaramy Ci się cosik doradzić :D Pozdrowionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 fajna postać :) Faktycznie szkoda żeby się w tle gubiła, trzyma klimat :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 no jasne ze trzyma klimat , imo moglbys np. zrobic wysoka trawe i taka ciemna postac dac nie koniecznie z garem , mroczna , dziwna klimatyczna mmmmm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru_w Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 a może zamiast tego garnka ... mikrofala (a z niej taka poświata)? :D W końcu XXI w. ;) Pozdrowionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Ja mysle tak, jage dac bardziej w lewo i ja odsunac troszeczke (minimalnie) i w tle domek;] Fajnie, ze sprobowales cos z mojego pomyslu, pozdro i powodzenia;]EDIT: Mam nowa wizje do podrzucenia, ale to naszkicuje jutro z rana jesli mozna cos takiego z bitwie robic?:D EDIT nr2 Ja to widze tak. Jest noc, niebieskawie poswiaty od ksiezyca czy jakos tak, kamera lezy na ziemi i spoglada spod kotla w gore, i widzisz olbrzymia jage i w bliskim tle domek ktory "wyrasta" zza jagi i kotla, widac jescze niebo - gwiazdy, ksiezyc. Na tle ksiezyca moze jakas sylwetke lecacego nietoperza... itp;] mam miliardy pomyslow;] Edit3: A i przepraszam za profanacje renderka ale nie chcialo mi sie rysowac a tak to pokazac najlawtiej;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 dzieki za komenty, Szymeq: dzieki ziomuś: dzieki, co do gubienia sie w tle ciagle nad tym myśle, moze w koncu coś wymyśle KLICEK: no, wyskoka trawa i mrok, ale gdzie? przed domkiem, za ogorodzeniem a moze w ogóle po całości? SSn4k3: spoko koncepcik tylko czy przy takiej leżącej na ziemi kamerze zniekształcenie postaci nie bedzie za duze? ndru_w: Ty to masz pomysły, mikrofala hehe, dobre dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 a moze cos takiego, tylko w troche innej pozycji, wykrzywionej w strone widza głowie i jakąś lampka w ręce (tymczasowo wrzuciłem w fotku to jasne kółko) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 bardzo fajnie, tylko trzeba by doświetlić pierwszy plan i domek, ale jeśli chodzi o kadr to idziesz w dobrym kierunku według mnie, pomysł z lampką też ciekawy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 dzieki Vorek, pierwszy plan i domek sie doświetli, tymczasem troche jagi, ubranie jeszcze nieoteksturowane dlatego wyglada gładko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 fajna Jaga , pobrudził bym jej szatkę i troszkę poprzecierał miejscami. Od dołu materiał mógłby też zaciągnąć troszkę błotka i wilgoci . Kij od miotły wydaje mi sie troszkę za gruby i za prosty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 nie no Kreska teraz to jest zajebiscie na pelnego maxiora ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziamka Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Fajnie by było jakbyś jej troche jeszcze czuprynę na głowie potargał :] Takie mroczne siano ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 sama Jaga juź by starczyła za prace, z dużą ilością detalu może potraktuj resztę projektu jako tło? ;) :D piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 no dobrze wyszla ta baba jaga ;) jak ja dobrze wkomponujesz w reszte to bedzie czad pracka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 dzieki za komenty, i tak: wlosy: racja racja, coś trzeba z nimi zrobić materiał: tez racja, błotko i ogólne zniszczenie musi być kij: kurcze, myślałem ze za cieniki jest... ale teraz jak patrze to zeczywiscie zamiatanie nią byłoby mocno utrudnione :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Może zwieksz górną część miotły bo obawiam sie ze do latania to jest moze i spoko ;) ale do zamiatania to specjal by sie nie nadawała :P No chyba ze przy sprzataniu pomaga sobie czarami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Kogucia nozka wymiata, zreszta reszta tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 dzieki za komenty, narazie daje se luz z jaga, juz sily do niej nie mam... narazie zatrzymalem sie na takim etapie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 no heksa wyszla wypasik, ale cos za ciemno na dachu, tyle fajnych krukow tam siedzi, albo jasniej albo perspektywa inna - moim zdaniem. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 a ja bym jage postawil po lewej, a domek po prawej... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 świetnie to wygląda, tylko jak mówi jeleń u góry za ciemno, i cienie liści na babce bym zrobiła odrobinę bardziej rozmazane ewentualnie trochę obróć kamerę albo chatkę, żeby było widać kawałek jej lewej strony (będzie wtedy jaśniej bo tamta strona jest w słońcu) przybrudź jej suknię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Nie jestem zwolennikiem takich proporcji tzn, wysoki i wąski render. To nie zmienia jednak faktu ze mi sie podoba :). Sprobuj moze dodac wiecej drzew w oddali, ale takich juz malo widocznych za mgla, zeby bylo widac ze ten las nie konczy sie tuz za rogiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 iście zajebiście to wygląda, świetne światełko jak i modele, na ostanim renderze wyglada troche jak by miala wąsy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 pracka robi naprawde wrażenie, jednakże drzewa ręcznie modelowane itp bo te mi wyglądają na maxowe prezentowałyby sie znacznie lepiej. o ile pamiętam "legende" to ta chatka była w mrocznym lesie itp.. wiec stare powyginane drzewa byłby naprawde niezłe. aczkolweik i tak jest super.. zarówno modele chatki i baby jak i oświetlenie które buduje klimat. trzymam kciuki za wygranąbo Twoja praca jest moim typem :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eldar Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 proponuje inną perspektywę genialne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 Ona ma coś pod nosem. I to wygląda jak wąsik- popraw to. Kruk stojący na czasce jest świtny, ale gdyby tak na przykład wyciągał robaka z oka czaszki czy coś? Praca ogólnie zajefajna, świetny klimat. Zrób kiedyś z tego jakąś animacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 dzieki za komentarze kochani! Naprawde bardzo pomagaja, szczegolnie jak sie coś dłuzej robi i traci sie swierze spojzenie. Co do wąsów to rzeczywiscie tak wyglada ale zapewniam ze ich nie ma :) wargi takie ma ze cień brzydki sie robi. Drzewa wiem ze są słabe, próbowałem w xfrogu porobić ale marnie szło wiec narazie zostawiam te, + jakieś jeszcze w oddali dodam. Koncowy render w ogóle chciałbym zrobić na paru warstwach, coby moze przyciemnić dalszy plan i jakoś plany zróżnicować bo narazie jakoś sie zlewaja. aha, wywale chyba to drzewo po prawej no i zmniejsze liscie na pierwszym planie, a moze nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 jestem teraz na innym monitorze i yyy gora calkiem czarna edit: jestem znowu na moim i jest lepjej przedtem kolory na pierwszym planie byly lepsze ta swieczka w czaszce - no nie wiem, troche za duzo czaszek moze. patyk bym powykrzywiala bardziej jej szate troche bym poszarpala i przybrudzila kapeluszowi brakuje detali w modelingu (albo jakiesgos displacement), tekstura wyglada jakby byl czyms owiniety ale ksztalt tego nie oddaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 chyba mamy zwyciezce :) piekna praca !! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaspar Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Ten płomień na czaszce jak palnik troche wyglada, ale cóż - magiczny płomień :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 hehe, no racja palnik sie zrobil i chyba za jasno świeci. Ubranie jeszcze sie przybrudzi, a kapelusz moze w ogole wywalic i zrobic jakąś poszarpana, siwą szope na głowie? tymczasem takie wczesniejsze wprawki z innymi drzewami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Oba są jasne, traci to klimat. W ciemnościach jest tak mistycznie... a tu wygląda jak scena z blair witch 2 :/ Te drzewa są lepsze. Popieram pomysł który ktoś kiedyś przytoczył; żeby im bliżej domku dawać coraz mniej liści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 hehe, bw2, ale domyslam sie ze slaby film? moze w takim razie cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaka Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Bardzo podoba mi się ta wersja. Domek i niebo- rewelacja - zimno i klimatycznie.Coś mi nie pasuje w płomieniu świecy- ten glow ,który oślepia a nie oświetla- ale to niezbyt ważny detal. Całość robi bardzo dobre wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 drzewa lepsze.. ale ja bym je zrobił gróbsze i bardziej rozłożyste.. jak ciernie :) ogólnie cool praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 hehe, bw2, ale domyslam sie ze slaby film? w porównaniu do jedynki, bw2 to dno:D Jest lepiej, chociaż kolorystyka poprzednich renderów była jeszcze lepsza! Chodzi mi o poscik #180:cool: Ale tak też jest b. fajnie! Albo fajnie by pierwszy render z postu #184 wyglądał gdybyś troche przyciemnił pierwszy plan, tam gdzie Jaga. Niebo na tym renderku jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Ok ale chata się z prawej strony zlewa z lasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Świetnie. Ostatnia scena jest zdecydowanie najlepsza. Ciemność nadaje najlepszego klimatu. Wiedźma jest idelania. Wszystko na wielki + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 dzieki za komenty, co do pracki to chyba ostatni apdekt przed nominkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Wypas :*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 _Kreska_, wielkie brawa! Kiedy zaczynałeś wątek, myślałem, że będzie to jakaś infantylna, kolorowa praca prosto z książeczki z obrazkami. Jak wszyscy widzimy- myliłem się. WSZYSTKO mi się w tej pracy podoba, jest naprawdę świetna!!! :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 o w morde, material plaszczyka rzadzi! pracka wypasik, gratuluje. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 swietny klimat i textury, rewelacja;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 powiem jedno: owned Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 góra wypas, pieknie to rozegrales, jednak dół jest moim zdaniem w zbyt dużym chaosie i nieprzyjemnie się go ogląda, wszystkie czaszki na jednej plaszczyznie a lepiej wyglądałoby jakbyś rozmiescil je w przestrzeni. Gratuluje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokół Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 te kruki czy cos maja za bardzo geometryczne ksztalty, jakby za malo poli bylo. Np. o ogonie mowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Pozwolilem sobie na szybki overpaint bo scenka ma potencjal :) mam nadzieje ze ci sie sprzyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi