Vorek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 " Wzburzona woda tryska ponad brzeg, nadpływa statek, ster dzierży Loki, a wszystkie olbrzymy są z nim. Oto Naglfari, pojazd z paznokci trupów, których ludzie bez czci przestali przycinać. Wilk Fenris, którego ziejąca gardziel dotyka nieba i ziemi, połyka słońce i księżyc, ciemność rozciąga się nad światem. Ragnarök, dzień rozstrzygnięcia, zaczyna się. Wali się niebo, w nieskończonych chmarach nadjeżdżają synowie Muspelheim. Surtur, praolbrzym, pędzi na czele, a wokół niego płoną pochodnie. Wściekle pewni wyruszają na pole Wigrid, pole walki, zbierają się wojska i wszelkie potęgi ciemności w swym pochodzie do walki. Nad Asgardem rozbrzmiewa róg Giallar, którym Heimdall wzywa bogów do walki. Rozbrzmiewa tak głośno, że jego dźwięk słychać na świecie całym. Gdy dzieje się to trzeci raz, otwierają się bramy Walhalli na oścież, wyjeżdża mrowie wojsk bogów i bohaterów. Na czele jedzie boski ojciec w lśniącej zbroi, złotym hełmie na głowie, Gungnir, oszczep który nigdy nie chybia, jest w jego ręku. Na Wigrid, polu walki światów, zaczyna się straszliwa bitwa. Broń Odyna wściekle bije w napierających olbrzymów, a młot Thora równy huczącemu piorunowi uderza w zastępy potworów. Przeciw szeregom Asów wściekle walczy budząc trwogę syn Lokiego, zajadły wilk Fenris, niewrażliwy na ciosy wszelkiej broni bogów. Loki i Heimdall zabijają się wzajemnie. Thor miażdży Mjölnirem, młotem, głowę węża Midgardu, lecz jest to jego ostatni bój, trujące tchnienie padającego smoka porywa potężnego Asa w krainę śmierci." fragment tekstu ze strony http://www.wiking.of.pl No cóż, postanowiłem postawić przed sobą spore wyzwanie i zrobić małą masówkę :) Zamierzam się skupić na dwóch czy trzech walczących postaciach na pierwszym planie, sporo efektów ogniowo-atmosferycznych, dużo roboty w poście, modele, rigi, tekstury, światła, particle. CHciałbym sobie potrenować jakiś konkretny workflow przy robieniu tego typu rzeczy, skupiając się na FX'ach, uzyskaniu głębi i filmowego klimatu. Czy skończę na czas ? nie wiem, będę się starał, ale jeżeli nie zdążę to zamierzam to skończyć i sporo się nauczyć :) Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim bitewnikom, niech zacznie się Ragnarok ! ;] Progress (29.10.2006) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 noo ciekawie sie zapowiada, w dobre wykonanie tez nei watpie wiec powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Też nad tym myślałem. Dokładnie nad scenką w której Thor przebrany za kobietę, wkrada się do jaskini olbrzymów by odebrac im swój młot :PPP, powodzenia.. PS: co z minibitwą xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 ooo Vorek super sie zapowiada ! Życze powodzenia i do roboty czekam na jakies pierwsze zarysy sceny ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 PS: co z minibitwą xD ? W sumie niewiele mi już zostało, myślę że dam radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 chlopie zycze ci samych sukcesow abys pod nickiem (dokladniej to pod membrem) mial gold 3d czyli kurde poprostu wygraj bitwe :D mogliscie polaczyc sily z tweety'iem to dopiero by bylo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 To co Voruś , powodzenia ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 tez na poczatku zajzalem na okoliczne legendy, ale wlasnie z powodu masowki sobie odpuscilem :) tylko nie rob Fafniego, bo juz mamy stado smokow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Powodzenia Vorek - kibicuję ci :) Świetny temat, możliwości masz, wygraj to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Nooo... też o tym myślałem, ale po konsultacji z wlasnym kompem odpuściłem. Ja bym moze i dał rade, ale nie on. :) Powodzenia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 trzymam kciuki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 ambitnie i z pomysłem :) jeśli skończysz i wygrasz to stawiam piwo. jak nie wygrasz to ty stawiasz. :D a jak nie skończysz to masz przegibane ;) 3mam kciuki zią :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 OOO ła... :D zapowiada się ciekawie .... tak, jak reszta ludzisków -> powodzonka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 nom, zapowiada sie miodzio! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opor Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Powodzenia. Klmacik super (zreszta sam w tych klimatach chce cos wydlubac ;)) Jezeli uda cie sie przedstawic naprawde ogrom tej bitwy...to wielkie respect! Licze na ciebie, kreca mnie te klimaty wiec jak narazie jestes moim faworytem :D Niewiem czy to pomoze ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 Wielkie dzięki opor Właśnie jestem w trakcie przekopywania sieci w poszukiwaniu inspiracji, tych nie znalazłem, świetne. Pierwszy rysunke odpowiada kompozycyjnie wizji która zaczyna się tworzyć w mojej głowie a drugi obraz, kolorystycznie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opor Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 jeszcze jeden obrazek, ktory moze ci pomoze .Jak go zobaczylem to odrazu skojazylo mi sie z twoim tematem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 widzialem już wcześniej, teraz jakoś musiałem przeoczyć, muszę bardziej dokładnie przekopywać CGSociety ;] Dzięki, napewno się przyda, w tej bitwie, jak i w minibitwie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Jeśli poziomem kompozycji i oświetlenia popiszesz się tak jak w projekcie z biblioteką to sądzę, że będzie co podziwiać :) Powodzenia i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Vorek -> cytat jaki wrzuciłeś jest niesamowity :) działa moooocno na wyobraźnię :) Witam i powodzenia życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Tylko nie pisz, że już koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 tak łatwo się mnie nie pozbędziecie ;) Niewiele czasu juz zostało ale tyle ile zostało tyle wykorzystam. Trzeba wkońcu coś zacząć robić. Jeżeli nie skończe w terminie to skończe później. Trzymajcie kciuki, jedziemy :) Vorek is back ;] koncepcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 no dawaj Voreniu dawaj kurczeeeeee malo tajmu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 no vorek ladnie sie zaczyna :) czekam na wiecej i zycze powodzenia. :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 no dawaj Voreniu dawaj kurczeeeeee malo tajmu :D "czas się nie liczy, tylko życię się liczy" huehue mała ewolucja konceptu wkońcu to zmierzch a nie świt ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Co to jest to takie powyginane? To jakiś wąż czy coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Czak1 - wąż Midgardu (wersja Loft :) ) Finalna wesja konceptu. Nie chciało mi się już robić ognia, dymu itp. w finale będą. Faza konceptu skończona (chyba że ktoś będzie miał jakieś uwagi) Pora zabrać się za modele. i jeszcze refki które robiłem żeby lepiej uchwycić pozę Thora (nawet podobny huehue :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Vorek - to ty na zdjęciach?? :D W czym będziesz renderował?? Mental?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 to ja na zdjęciach jak najbardziej mental (+ scanline do FX'ów afterburnowych) [+] do postu piotrka - kolorystyka zbliżona do tego ostatniego, czerwona była za czerwona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Kocepcik fajny. Kolorystyka będzie, jak na tym ostatnim, czy ta czerwona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Tylko jak zrobisz soczny młotek, to przy tej pozycji niewiele będzie widać bok, który jak mniemam będzie bogato zdobiony. :) A tak ogólnie, to całość jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 hahaha swietne referki tylko co masz taka powazna mine :D concepcik extra swiatlo musze mowic?? tylko ciekawe czy zdarzysz cos wymodelowac ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 hehe, dobre referki :) kolorki zdecydowanie fajniejsze na tym ostatatnim koncepcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 hehehe. zabierasz się do tego jak panowie z PI do FA koncepciki, pozy hehe? :D i tak trzymaj :) zastanawiam się tylko nad kadrem. czy nie lepiej by było pokazać głowę węża w całości? i czy nie lepiej pokazać sam moment miażdżenia głowy? napięte mięśnie Thora, pokaz siły i FXów płynących z centrum uderzenia? tak tylko marudzę :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 hahaha swietne referki tylko co masz taka powazna wczuwam się w rolę :] zastanawiam się tylko nad kadrem. czy nie lepiej by było pokazać głowę węża w całości? i czy nie lepiej pokazać sam moment miażdżenia głowy? napięte mięśnie Thora, pokaz siły i FXów płynących z centrum uderzenia? Głowa węża będzie mniej-więcej w całości, tym loftem nie ma co się sugerować za bardzo. Co do drugiego pomysłu to wolę jednak motyw "na moment przed..." chyba bardziej pokazuje dramatyzm sytuacji, zwłaszcza że Thor też ginie w tym pojedynku. Pozdrawiam, dzięki wszystkim za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 cóz powiedzieć drogi Vorku pięknie sie zaczyna i juz jestem ciekawy konca :D Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 ehh, nie mogłem się powstrzymać żeby jeszcze trochę podłubać przy tym :) na szybko w shopie, kilka minutek. Konwencja kadru filmowego. Jutro zaczynam modelling :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 fajnie, bardzo dynamiczne sie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 oj bo przedobrzysz :] tył i owszem może być w ruchu ale pierwszy plan winien być zamrożony niczym neo w bullet time ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 nie baw sie konceptrami tylko modeluj :) bo czasu zabraknie i zostaniesz sam z konceptami :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 oj bo przedobrzysz :] tył i owszem może być w ruchu ale pierwszy plan winien być zamrożony niczym neo w bullet time ;) otóż nie będzie, będą delikatne rozmycia i nieostrości, wszystko żeby dodać reazlizmu :) _Kreska_ - dzięki, właśnie o zdynamizowanie mi chodziło :) cośtam dłubię, czasu mało a spać trzeba bo potem w pracy jest masakra :/ ale w weekend nadrobię :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Witam!! no i to sie nazywa 3d a nie jakies rendery koncepty phi ;) no wiec model super masz jakas referke(przod bok itp) czy z glowki robisz ?? oczywiscie w ruch pojdzie pozniej zbrush?? pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Dzięki nielot :) z-brush ewentualnie do zdobień na zbroi i detali twarzy, nie mam zamiaru się zabardzo wgłębiać w anatomię bo nie ma na to czasu. Co do referek to mam jakieś fotki Arnolda S. ;] i "Anatomię dla Artystów" w łapie. Zbroję po części z głowy po części z rysunków które znalazłem na google. Moją największą inspiracją jest rysunek poniżej. Nie ja rysowałem a autora nie znam, jakby ktoś znał to będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 jeśli chcesz dobre referki muskulatury to ewentualnie mogę ci wysłac jakieś moje fotki :D :D ale na serio: super zbroja! mam nadzieję że pierwszoplanowa bo jak teraz tak idziesz w detal z postaciami drugoplanowymi to współczuję przy składaniu i finale :] btw: realizm to cyba nie to o co chodzi w tego typu pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 btw: realizm to cyba nie to o co chodzi w tego typu pracy ;) Oczywiście ale ubzdurałem sobie że robię to w konwencji kadru z filmu, więc poprawność optyczna (a raczej niedoskonałości optyczne) jak najbardziej wchodzą w grę :) jeśli chcesz dobre referki muskulatury to ewentualnie mogę ci wysłac jakieś moje fotki Dzięki, mam swoje :D mam nadzieję że pierwszoplanowa bo jak teraz tak idziesz w detal z postaciami drugoplanowymi to współczuję przy składaniu i finale :] Pierwszolanowa, drugoplanowe postaci będą robione pewnie na bazie tej, żeby zaoszczędzić na czasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Oczywiście ale ubzdurałem sobie że robię to w konwencji kadru z filmu, więc poprawność optyczna (a raczej niedoskonałości optyczne) jak najbardziej wchodzą w grę :) hehe. aberracja chromatyczna też będzie? :D jeszcze coś: masz już jakiś pomysł na węża? jakiś koncept? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 o matko i córko !!!! :O tylko tyle jestem w stanie napisać ;) p.s. zapomniałbym - podoba mi się to rozmazane tło - czuć dramaturgie i dynamikę sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 jak narazie zapowiada sie na bardzo fajna dynamiczna scenka, mozna by sporo detalu zrobic w z brushu ;), no i mam nadzieje ze mlot Thora bedzie bogato zdobiony... Vorek nie zapominaj ze on tym mlotem rzucal;), wiec moze warto by bylo zamiast tego dwurecznego mlota dac mu troszke mniejszy... bardziej poreczny, no ale to juz jak wolisz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 jaras - dzięki nie zapominaj ze on tym mlotem rzucal;), wiec moze warto by bylo zamiast tego dwurecznego mlota dac mu troszke mniejszy... bardziej poreczny, no ale to juz jak wolisz Bardzo silny z niego gościu, potrafi rzucać też dwuręcznym, poza ytm chwilowo zmienił taktykę ;) Robię sobię małą przerwę więc wrzucam to co mam, wolno idzie ale jak skończe pierwszy plan to już pójdzie "z górki" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 przed chwilą jak zobaczyłem ten update z wrazenia powiedzialem slowo ktorego niestety nie moge przytoczyc ze wzgeldu na regulamin forum powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi