Gotham Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Witam!! choc Alexoliver'a tam nie ma :P Takie bajeczki to nie do mnie ;P. Ale progres fajny, mordka wygląda dużo oryginalniej. Tylko pracuj nad proporcjami, musisz przełamać wrażenia dużego dziecka, w końcu to straszny koleś ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Witam!! cos mi niepasuje ale nie widze co konkretnie help :) pozdro narazie poczatek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 modelik super,wszystko prawie ok, twarz powinna byc chyba bardziej papusna, Ty zrobiles mu rysy starca i to pewnie nie gra ;) od przodu ok ale bok juz mniej cos bym z noskiem zrobil, gdyz twarz niemowlaka jest zbudowana optymalnie do ssania cyca :) usteczka bardziej papusne i do przodu daj grubsze policzki i oczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 13 Kwiecień 2008 Share Napisano 13 Kwiecień 2008 na moje to oczy zdecydowanie za duże i ramiona bym obniżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2008 dzieki za rady napewno poprawie :) chcialbym zeby to niebyl niemowlak a cos w tym stylu (na tym (i nie tylko) zdjeciu sie opieram) http://www.worldofstock.com/slides/PCH5936.jpg ramion sie narazie nie czepiajcie gdyz tylko glowa sie zajmowalem ;) aha baza to ta sama co przy poprzednich modelach (np. hulku) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 oczy masz troche za duze u tego dzieciaka, nos jest tez delikatnie zbyt dlugi i troche zmienilbym ksztalt na taki jak masz tam na fotce, ty zrobiles troche bardziej jak osoby doroslej,pozatym wedlug mnie cala twarz masz tez delikatnie zbyt pociagla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Adek--> dzieki :) postaram sie poprawic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 mars napada ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Z zebrami to pojechałeś- rzeczywiscie wyglada póki co jak mały marsjanin. Głowę pomniejsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 zdecydowanie jest za wysoki i za bardzo koscisty, to dziecko z twarzy to wyglada tak ja wiem 3 moze 4 lata, powinien byc nizszy, bardziej pulchny, wiec tych zeber raczej nie bylo by widac, tak samo nie mialby zmarszczek na szyi, twarz widze juz chyba poprawiles bo wyglada lepiej, aha wczesniej tego nie zauwarzylem, ale uszy mu troszke zmniejsz bo ma odrobine za duze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Rysy twarzy są chyba zbyt wyraźne, wgłebienie pod oczami jest zbyt głebokie, a nogi powinny być krótsze i trochę pulchniejsze. Zgodzę się z Morte, że głowa za duża(widać to głównie z boku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Dzieci z krajów trzeciego świata tak chyba wyglądają ale on jest zbyt pulchny na twarzy a niżej już nie jest taki przy kości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Witam!! Adek--> za bardzo koscisty hmmmm ogladales zdjecia dzieci z afryki ? dzieci z reguly maja uszy duze :) Kimmi--> pamietaj, ze ja nie robie niemowlaka to ma byc okolo 5 letnie dziecko widzialem troche nawet to co pokazalem pokazuje, ze jednak maja "rysy" Tomala--> chyba wlasnie tak powinno byc(mniej wiecej) OK nie moglem sie zdecydowac czy robic z widocznymi rzebrami czy z takim brzuchme jak "w ciazy" i sie zdecydowalem :) ps. dzieki za komentsy lubie takie dyskusje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Świetnie to wygląda, wiem, że jszcze tego nide dopracowałeś, ale błagam na wszystko nie zostaw mu takich stóp ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 hmm no wiesz nie powiedziales nigdzie ze to ma byc dziecko z afryki ;) chociaz moze faktycznie refka ktora dales wczesniej mogla by na to wskazywac, no ale to tylko jedno zdjecie ktore pokazuje na dodatek tak naprawde tylko twarz, wiec pisalem raczej ogolnie, a nie konkretnie o dziecaich z afryki :) wiesz tak sobie teraz troche przejrzalem zdjecia takich wlasnie dzieci, i wyglada na to ze one tak do pewnego wieku to raczej dosc pulchne sa, a przynajmniej tak by wynikalo z tych zdjec : http://georgeyk.files.wordpress.com/2007/05/dws-angola-child2-big.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/dd/yc/oawz/NVkvvabM6bLtltPBIB.jpg http://republika.pl/blog_bj_3498223/4110433/tr/naplecach-1.jpg co do tych uszu to sie nie kloce, bo to w sumie kwestia dziecka i jedno bedzie mialo to ucho troszke wieksze inne troche mniejsze w kazdym razie to co teraz wrzuciles pod wzgledem proporcji, wydaje sie byc ok, pewnie to jescze bedziesz poprawial, ale wizualnie tez to fajnie wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Witam!! dzieki za komentarze :) Koniu_PL--> dzieki,stopy bede robil wiec spoko maroko ;) Adek_CG--> dzieki !! poprawie, dzieki za referki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 @adek_cg - to jest puchlina głodowa ewidentnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 a pępek ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 No właśnie, bez tego się nie obejdzie jak już kangura robisz :). A tak na serio to spory postęp zrobiłeś w sculptowaniu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 O tym dzieciakiem mnie zaskoczyłeś :), bardzo fajny. Zdecydowanie najfajniejszy model od długiego czasu. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Witam!! dzieki za komentarze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Wreszcie model bez gigantycznych brwi i podobny do człowieka. Ostatnio za często bronisz się 'bo mi się tak podobało' i duża część modeli wychodzi niemalże karykaturalna. Ten bardzo mi się podoba. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Kwiecień 2008 Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Trudno sie nie zgodzic z dwoma ostatnimi przedmowcami, jesli moglbym cos zasugerowac, to zwrocilbym uwage na oczy, bo sa lekko skosne. Zbyt pucolowate sa tez policzki. One i wydecie ust, sugeruja ze dzieciak ma cos duzego w ustach. Jesli chodzi o cala postac, to przesadziles z brzuchem, porownaj ze zdjeciami wrzuconymi przez Adka. Schodzi on tez zbyt nisko i nie zostawia miejsca na genitalia. To miejsce tez z reszta jest wysuniete za bardzo do przodu. Poczekamy-zobaczymy jak to sie rozwinie. Masz juz niezla baze, nie zepsuj tego;). Edit: jak sie przyjrzalem reszcie modelu, to jestm troche jeszcze bledow, np obojczyk, albo tyl glowy. Ale to wszystko jest jeszcze do naprawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Witam!! dzieki za komantarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 buzka rewelacyjna,moze jedynie usta są mało dziecięce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 no fajnie wyglada, ciekaw jestem jak to dalej pociagniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Niezły model! Robisz z bazy? A hulka mam nadzieję dokończysz jeszcze :D? Powodzenia w dalszym skulptowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Dobrze że mu zmniejszyłeś ten brzuch bo wyglądał jak by był w ciąży:P Teraz jest bardzo fajnie, jak zrobisz reszte ciała jak głowe bedzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 gawel72--> dzieki, tak z bazy(wszystkie modele ostatnie od Carla alberta po dzisiejsze) o tej--> ok takie cos na szybko narazie poczatek zobaczymy co z tego wyjdzie :) (z bazy o ktorej napisalem wyzej) ciekawe czy zgadniecie kto to ma byc ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Nieźle od oczu w dół Jessica Alba tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Tomala--> ciekawe czy poznales po modelu czy sie domysliles, ze to Jessica :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 po opisach na gg mozna sie domyslic ;) lysy jakis ten ziomek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Od razu widać, że to Jessica. Overall shape jak najbardziej poprawnie, jednak warto by było zrobić łagodniejsze powieki, chyba, że idziesz tylko w stylizację. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Nielot po modelu poznałem ale jeszcze nie jest super podobna. Trochę oczy ma za duże i nos nie ten i linia brwi chyba za bardzo do tyłu biegnie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Szczerze mowiac nie wpadl bym na to ze to Alba.Tylko nie zrob jej twoich standardowych brwi XD Skalpty coraz lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Witam!! dzieki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 no no jeszcze ladniej niz poprzednie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 ja bym troche popracowała nad nosem...i kolo nosa...i szyja (obojczyki)... ale dobre proporcje no i symetryczna głowka...ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 Witam!! dawno nic nie wrzucalem w przerwie od projektu taka glowka...speed :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 no i bardzo fajna głowa oczy fajnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 bardzo ładnie widac anatomiczną budowe czaszki tego pana. wydaje mi sie moze że troszke górna czesc brody idzie za bardzo w szpic na srodku, żuchwa chyba nie ma takiego kształtu na brodzi, tak mi sie wydaje. ale to tylko niuans:) ogólnie bardzo dobra praca, widac warsztat, który jest zapewne zdumiewający:) jeszcze całego z pewnoscia nie przejrzałem i chyba predko nie skoncze:) wiem, że to moze dziwnie brzmiec, że aż tak mocno poczatkujący gosciu na forum jak ja czepia sie szczególów u osób z potężnym warsztatem i doswiadczeniem. Anatomie głowy znam dosc dobrze - poprzez rysowanie portretów:) troszku sie tym interesuje:) przepraszam za nudzenie, nie bede już:) pozdrawiam Nielocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 Witam!! dzieki za komentsy i krytyke :) a tutaj kolejny speed... napewno wymienie brwi jak bede dalej go robil :) wzorowane na grimaldi mam fajny jego obrazek jak cos to wrzuce pokazac pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 nos wymiata:) jest piekny. podoba mi sie wkomponowanie ust w zarost:) dajeszcz rade Nielocie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Niezłe! Fajnie wyszła broda, tylko nie podoba mi się przejście brody w górną wargę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 no i dobrze, że napisałeś o wymianie brwi sam bo tak nie muszę pisać co mi się nie podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Nie podoba mi sie to co dzieje się pod oczami w dwóch ostatnich modelach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 dzieki za komentsy :) ok koniec...mozliwe, ze dokoncze wlosy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Razi tylko symetria... Ale wiem, że usunięcie jej, to lekko mówiąc dwa razy więcej roboty... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi