nielot007 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 Klicek--> to chyba znaczy ze do dupy :( Luki Luki--> masz racje :) przewertowalem juz wieksza czesc "znanych 3d" hehe czas isc na swoje :D serio dobrze piszesz zauwazylem u siebie maniere robienia modeli praktycznie tak samo oczy usta nos ucho(ble) itp. czas sie chyba zaczac rozwijac i porobic jakies glowki ze zdjec. Chcialbym pobyc sie swojego "stylu" swoich natrectw i robic dobre modele roznorodne technicznie dobrze dobre formy tak naprawde to detal mnie az tak bardzo nie kreci (choc znajdzie sie tutaj pare glowek ktore maja detal slaby ale ...)chcialbym nauczyc sie robic dobre krztalty :) ok troche sobie pomarudzilem hehe czas sie wziac za siebie dzieki za komentsy :) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 Witam!! takie cos sobie robie powolutku :) ps. nie patrzcie na stopy i dlonie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Hmmm... Muscle Lepper? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Jak dla mnie łydki za grube i cycuchu jakby przyklejone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 rectum tez modelowane?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Ładnie zaznaczone mięśnie. Czyste, chirurgiczne kreski. Gubernator ;D jak mniemam. IMHO Z pośladkami coś nie gra, ale tak to jest całkiem wporzo :) PS. Jeśli mógłbyś zdradzić.. to ile masz pamięci RAM w komputerze ?, bo widzę, że kroisz na dosyć wysokim podziale siatki, pewnie dlatego uzyskujesz proste i wyraźne kreski; BTW. ciekawa technika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 propsy leza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 propsy leza :) to samo miałem napisać, na pierwszy rzut głowa sporawa.. Pozatem przydałoby Ci się wyrobić nieco więcej subtelności w budowie muskulatury, tak samo jeśli chodzi o głowki i mięśnie twarzy, Twoje modele są jak na moje oko nieco zbyt sterylne, trochę "mechaniczne" w budowie.. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 nielot - hehe, tak jakoś mi się skojarzyło, bo zauważyłem, że lubisz rzeźbić mięsniaków... więc może spróbuj wysculptować "króla syntholu" - Grega Valentino? Będzie na co popatrzeć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 ale mu rów zrobiles :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Rów widać dobrze zbadany... Anatomia się posypała... Czemu ludzie tu tłuką tylko postacie o wyraźnie zarysowanych mięśniach? "średniaki" są ciekawsi :P Patry, to "Będzie na co popatrzeć :D" zabrzmiało trochę dziwnie... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 Witam!! dzieki za komentsy :) klicek--> konkrety panie konkrety Levus--> co rozumiesz przez pojecie sterylne i mechaniczne ? prrrszalony--> to samo co Klicek takie cos... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 no konkrety to hmm wszystko nie pasuje do siebie :), pomijajac to ze nie ma miednicy, zle wygiete uda tak jakby nie mial tam kosci, zle wygiete piszczele, tylek wyzej niz fiutek, za dluga szyje, za duze stopy, za duze dlonie, za duza glowe i jej bledy anato Ale oklaski naleza sie za cycki ramiona i biceps bardzo ladnie wyszly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Nielot, najzdrowiej bedzie jak sam znajdziesz te konkrety. Prawie wszystko w tym modelu lezy a posladki nawet kwicza. Wlasnie dociaga sie drugi obrazek, jest znacznie lepiej, ale tylko do tej dziwnej linii dzielacej korpus na dwie czesci. Facjata na skroniach strasznie nieladnie przesadzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Też miałem pojechać po tym modelu ale już chyba wszystko przedmówcy wymienili. Głowa chyba nie jest za duża Arni też miał niezły baniak(patrz obrazek niżej) ale szyja to na pewno przesadzona i niepoprawna anatomicznie. Pod brwiami powinna być skóra nachodząca z góry na powieki i powinna być wypukła a nie tworzyć takie wcięcie. A wgłębienia za brwiami to chyba żeby ciekawiej wyglądało bo z rzeczywistością nie wiele to ma wspólnego zresztą takich udziwnień jeżeli chodzi o sama głowę nie brakuje. Cyce po mimo że wyglądają na przypakowane to jeszcze bym je trochę podpompował. Zresztą sorry jak to nie ma być Arnie bo jakoś sie tak do niego odwoływałem cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 nielot-> piękne obłe wyślizgane kształty, linie jak od krzywików ciągnięte, bardzo mocno "rysujesz" te modele, niemalże karykaturalnie, mieśnie u Ciebie są do bólu widoczne, dokładne. Nie mówię, że modele są złe, po prostu przydałoby mi się w nich nieco więcej expresjii, swobody, powinieneś wyjść tak jak mówisz, ze swojej maniery. Tak jak napisałeś w wymianie zdań z P., że nie potrafisz zostawić niedorobionej rzeźbionej bryły, może nad tym powinieneś popracować. Zobacz na fałd brwiowy (czy jak to się tam nazywa), czy usta, przerysowane maxymalnie. Więcej swobody;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 dzieki za posty :) pamietajcie, ze to jest WIP wiem co jest zle a co nie ale po to wrzucam na forum zebyscie jechali proste :) przewaznie zauwazam razace mnie rzeczy jak wrzuce obrazek na forum :) a pozdro i dzieki za komentsy jeszcze raz oto chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 a mowilem babe wymodeluj szloby Ci i łatwiej i milej i lepiej na pewno ;) a tak męczysz sie z jakimś dziadem ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2008 shader by antropus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 git! Choć chyba troszkę przesadziłeś z obojczykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 trochę mi przypomina tego płatnego mordercę z "not a country for old man" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 dziwnie się układają włosy koło uszów. a tak to jak zawsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Tomala racja normalnie jak w mor** strzelił brakuje mu tylko tej jego fikuśnej broni - bardzo mi się podobała ta postać w filmie. A co do modelu to tak jak wszystkie prace jakie teraz wrzucasz trzymają poziom i staje się to nudne - dlaczego nie robicie reszty ciała ? A się zbulwersowałem ;) zapoczątkuj nowy styl zrób resztę postaci :D Aż zapodam referkami.. Znalazłem dwa fajne zdjęcia a jedno pokazuje jego ekwipunek jakbyś przypadkiem filmu nie widział ;] http://www.highdefdiscnews.com/reviews/no_country_for_old_men/image3full.jpg http://www.timesonline.com/content/articles/2008/03/02/entertainment/doc47bb430193bfe890700331.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Witam!! to nie jest koles z "not a country for old man" robielm ta glowe z refrenecji z 3d.sk mamba--> tak mial koles ulozone wlosy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 taki test, mam problemy z zbrushem dlatego tex nie dopasowana za dobrze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Gostek jak żywy. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Bardzo ładnie nielocie:) Już chyba nikt się nie czepi, że nie robisz textur:) Tutaj chyba wychodzi Twój styl:) Mocno bardzo wyrysowana rzeźba policzków tu "przy uśmiechu", powieki przy zewnętrznych kącikach, itp. Nie jest to jakiś problem duży czy coś, ale może przez to tracić na realiźmie, if ya know wha' I mean:p pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Łooooooooo Nielot w końcu cóś otexcił :D Dajcie to na fronta żeby wszyscy wiedzieli że koniec świata idzie :D:D:D P.S. Ładny tex ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Witam!! dzieki za komentsy :) Levus--> koles na ktorym sie wzorowal mial tak wiec wiesz ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 bardzo fajnie z tą texturką wygląda - moze zrob jakis większy render - bedzie model 1 klasa do portfolio - szkoda to tak zostawic nieskonczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Nielocie: Tak przygladam się co jakiś czas Twoim poczynaniom i powiem tyle: Super, ale skończ coś w końcu ! Jedna super wykończona praca jest więcej warta niż masa średnich. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi