Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 395
  • Wyświetleń 47,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Eh przyjrzałem sie siatce krzywo miejscami było więc zabrałem sie za blacharkę i pacyfikuję a tu nagle...

...i mam taka sprawę, potrzebuję bowiem porady zerknijcie...

Renderek zaznaczyłem co mnie zastanowiło, dorzuciłem siatki z ms i bez bo coś mi tu się nie zgadza nie wyglada na mi na krzywo moze xle patrzę albo mam krzywe oko jakis pomysł ? ...

accobracam12tmst04min02sectk0.th.jpgaccobracam12tmsqb4.th.jpgaccobracam12tsgv5.th.jpg

Napisano

Ja mam pomysl... :) Wez sobie cos na uspokojenie ;P Nie no ja tam nie widze zeby bylo krzywo... Moze daj z innej perspektywy obraz to sie zobaczy... Na moje zcentrowane oko jest dobrze 8)

Napisano

no jakby nie patrzeć jest krzywo :/ ale niemam pomysłu jak tą twoją dziwną siatke poprawić :P jeszcze masz krzywo przy wlocie na masce - z przodu wlotu jest ostrzejsze przejście w maske niż z boku

Napisano
  • Autor

Ciekawosta w innych ujeciach ten fragment wyglada prosto no nic ...

hdri na razie nie zmieniam i tak później bede budował całosciowa scenkę ...

Javor chłopie zaznacz mi o co biega bo ja całydzień dzis prostuje te siatke i jestem troche skołowany. :|

Napisano

No mowie Ci ze to zludzenie optyczne - czasem odbicia sprawiaja wrazenie ze cos tam jest nie tak... Dajesz z innej strony widok i jest wporzo... Tez obracam fure na wszystkie strony zeby obczaicz czy wszystko gra i tez napotykam czasem (rzadko) na takie "zludzenia" ;)

I dalej domagam sie czerwonego lakieru :P

Napisano
  • Autor

Ale z ciebie domagacz :p..l

... ujawnie ci mój plan, nie zlozony. Otóż teraz machne taka wersję niebieska z białymi paskami, trenuje ten lakier bo podobnie bedzie z Viperem GTS ale to później...

Cobra ta to 1, 2 to czerwona właśnie taka jak sie domagasz zrobiona tak jak ja bym chciał, gdybym miał ;) (troche inspirowana wspomnieniami z młodosci - serial COBRA), 3 to dokładnie taka jak na ikonce tego wątku, tez czerwona z numerami i w inentycznym ujęciu jak tam teraz uwaga NA MOIM TORZE który sie juz do tego nadaje :]

Czy to cie satysfakcjonuje ?

Oczywiscie możesz to przyspieszać ale raczej wlepiajac referki albo princiki bo mnie ich brak najbardziej trzyma...

...własnie wpadłem we wnetrze i strasznie mi nie wychodzi materiał skóry więc jeszcze nie pokazuje.

Szukam też i królestwo za to ewentualnemu darczyńcy - printów PROTOTYPU Dodge Vipera z 1989 roku.

Napisano
Szukam też i królestwo za to ewentualnemu darczyńcy - printów PROTOTYPU Dodge Vipera z 1989 roku.

Printow prototypu raczej nie znajdziesz - było ich kilka, kazdy wygladał nieco inaczej;) Chociażby te dwa:

http://dodgevipers.tenmagazines.com/vm012.html

http://www.supercars.net/cars/2208.html

Ogolna bryła pozostaje ta sama, różnią się szczegółami. Z powodzeniem możesz skorzystać z printów do rt-10, później "wystylizujesz" model na concept. Albo odpuść prototyp, klasyczny rt-10 jest imo ladniejszy. No i ma pod maską V10, a nie "słabą" widlastą ósemke;)

Cobra wychodzi zgrabnie. Aż miło popatrzeć.

Napisano
  • Autor

kolejno:

Kazioo-> pisałem powyzej ale doprecyzuję chodzi mi o Dodge Viper Concept VM-01 z 89 roku - czyli ten czerwony, faktycznie rt 10 wyglada dobrze ale miejscami wole ten prototyp, silnik zostawmy w spokoju mam w domu łańcuchy wiec wiesz nie ma problemu ;) sa subtelne róznice w lini dla mnie istotne, mam osobiste powody zwiazane z moją drogą projektanta nie bede sie tu wylewał :p

Wiktorze-> Serial jak wiesz 93-94 mam 06ze wskazaniem na 07 dlatego pytanie czy masz jakiś sposób na odswierzenie tego czy rozbijał sie Scandal J.

Przetrzachnołem neta i nie bardzo trafiłem. pomocy :]

Dalej Rt-10 princiki mam juz akurzone od SMów ze 3 sztuki em ale GT/GTS/GTR nie bardzo a nie wiem czy to nie złudzenie chyba nieco die to rózni mysle o wlocie z przodu i rzecz jasna budzie bo dach i nalepka na tyłku. mam za to model Burago pozyczony z 5 lat temu od kolegi w tym celu no i cos tam tego Vipera dłubnołem.

Wszelka pomoc w doszukiwaniu sie materiałów wyjsciowych i istotnych informacji mile widziana.

CHCIAŁEM TEZ SZCZEGÓLNIE PODZIĘKOWAĆ LUDZISKOM KTÓRZY POMAGAJĄ MI OBECNIE W TYCH BOJACH TAKŻE TYM A MOŻE SZCZEGÓLNIE KTORYCH NIE ZAWSZE WIDAĆ TU NA FORUM.

(i tak NP własnie w tej chwili Pietrus wyszukał mi manuala do samodzielnego złożenia cobry jakieś 40mb)

za czas jakis skończy sie render wstępnych przymiarek do shaderów wnetrza, masakrycznie długo sie liczy z pewnych wzgledów. Jak skończy będę oczekiwał waszej oceny i naprowadzenia. Ops idzie burzysko no to sie jeszcze zobaczy ...

póki co kończe zeznania i do nastepnego ...

Napisano
  • Autor

OK pouzywajcie sobie na tej skórze, moje przemyslenia, za silne odbicia, za durzy bump, trzeba troche pomietosić em i pytanie czy to załatwi sprawę ;)

a widzć niedociagnięcia w siatce wiem wiem tylko shader no...

accobraskintestt1h8min22secic0.th.jpg

Napisano

masz racje, zmniejsz odbicia i bedzie git, na desce też, bo wygląda jak lustro

Napisano

A co tam po prawej stronie drzwi jest?

Qrde jak tak patrze na te ostatnie fajne muscle cary na forum to aż skręca żeby coś wymodelować, ale cóż ....

Napisano
  • Autor

OK teraz kolejno 4 ujatka nowy fotel - fragment i nowy shader skóry, co wy na to ?

fotel1qo8.th.jpgfotel2nr6.th.jpgfotel3sd9.th.jpgfotel4hz8.th.jpg

Napisano
  • Autor

Domodelowałem resztę...

...z tym bumpem to eh kiepsko wychodzi jak z bliska dobrze to z daleka kiszka, i na odwrót, ale pomyslę nad tym ...

fotel5fv3.th.jpgfotel6fr2.th.jpgfotel7fx6.th.jpg

Napisano

powiem szczeze ze poprzedni shader mi sie lepiej podobal....tzn w tym tez jest cos ciekawego!!połącz a bedzie idealnie!!:D :)

Napisano
  • Autor

pojawiły sie pewne problemy techniczne, w skótek których nie bardzo moge wam pokazać cokolwiek nowego. Pytanie ile ramu łyka wam komp na model z około 1mln faceów ?

Napisano
  • Autor

Wiem ze nie powinno byc problemu ale jest jakis dziwny, uzycie ramu nie osiąga połowy a mental wywala pład allokacji pamięci i nie bardzo moe sobie z tym poradzić. Sczerze to zaczyna mnie to załamywać. Nie lubie jak jest cos o czym nie wiem - czym mógłbym wytestować sprawnosc pamięci ????

I czy windows 64bitowy jest juz na chodzie czy ciagle oscyluje to w okolicach pomyłki ? ktos kozysta ?

Napisano

no 64 chodzi i chyba nawet bardzo dobrze się sprawuje jak narazie nie narzekam inni też się nie skarżą w firmie:)

Napisano
  • Autor

o fajnie a powiedz czy ze steram inie ma problemów ? bo mam nieco sprzetu niestandartowego i się obawiam kolega szybciutko wracał z 64 właśnie z powodu ich braku...

Kolerny renderek :]

problemjr2.jpg

Nastąpił przy wykozystaniu ok 35% ramu nie rozumie problemu 1 raz na to trafiam, zaczyna liczyc FG i w pewnym momencie poprostu przestaje nie robi nic a koniec końców kazdey render wyglada tak samo.

Napisano
  • Autor

No tak kiedy pojawiają sie problemy, em trudniej o Wasz udział w dysksji no ale co poczać nie ma lekko, projekt nieco popycham do przodu, udało mi sie jakieś prowizoryczne renderki zrobić to też i moge cos zaprezentować obecnie chcę zakończyc wersję 427 poto by zrobic własną delikatna przeróbkę, później wersję 289 i szukam blueprintów do Cobry Daytona - mam tylko bok - byłbym wdzięczny za pomoc. No a później Viper :]

tutaj kilka drobiazgów ...

accobradet1t10min9secuz1.th.jpgaccobradet2t10min9secet8.th.jpg

accobrawlew1wp9.th.jpgaccobrawlew2vj7.th.jpgaccobrawlew3kf9.th.jpg

to tyle z nowych drobiazgów, problem nadal mam aktualny !

Napisano

ten wlew paliwa to przegięcie, gratuluje kompa, czasu i cierpliwości:)

powodzenia i zmień renderer na Vraya;]

Napisano

No no no pikny wlew :D Deska teraz sie mi podoba :0 Poziom szczegolow na zadowalajacym poziomie... bardzo zadowalajacym :>

Co do problemu natury technicznej to nie pomoge ci bo po prostu nie wiem... :/

Napisano
  • Autor

Dariusz no co ty: Em ?

no co ty w którym momencie przegiecie - raczej prosciutko jest :p

Masz tu lampe o którą pytałeś - łobuzie ...

accobralampa1wf3.th.jpgaccobralampa2qw8.th.jpgaccobralampa3va6.th.jpgaccobralampa4nh1.th.jpg

No i co pomogło to cosik ?

dzięki Wiktor deska jest na poziomie v.1 podczas gdy reszta wzasadzie v.3 więc beda jeszcze zmiany ;]

Napisano

Dla mnie bomba :D Saitelka tez super. Tylko tak jak wspominalem zmien ta deske !! ;)

Napisano
  • Autor

hehe dzięki Misiu :p

desków bedzie ci 3 rodzaje więc cos wybierzemy na razie unikam shadera skóry bo dziwnym trafem geo nim pokryte wywala mi mentala - musze to przewałkować.

a tutaj kilka kolejnych upków - subtrlne drobiazgi zeskalowałem trochw wlew lekka modyfikacja lakieru przypinki do dachu - dach tez jest ale skóra :]

Nowe lusterka ale do poprawy no i to 3 wersja blach powinno być ultra równo oceńcie bo ja chce juz Viperka :] a wypadało by jeszcze 1 Cobre Daytone - i materiały sa :]

Jeszcze ta nowa Cobra ma ktoś cos na nia ?

accobracam11t09min26secql4.th.jpgaccobracam06t11min00seczl0.th.jpgaccobracam19t15min26secfb8.th.jpgaccobracam23t13min27secjq4.th.jpg

Dariusz chciał jeszcze zobaczyć jak pracuje reflektor wewnątrz bez świecacej żarówki więc...

accobralampa6kk8.th.jpgaccobralampa7oq3.th.jpg

Muszę trochę zwiększyc przeziernosc tego szkła i bedzie ok.

Napisano
  • Autor

Hehehe nie cukruj jestem calkiem bez kasy ;)...

...ale za to nastepne wlepie w czerwieni :D co ty na to ;)

Napisano

ślicznie:)

myślałem że ten materiał wewnątrz lampy jest wypolerowany jak lustro.. hmm

szybka lampy pierwsza klasa

...ale za to nastepne wlepie w czerwieni :D
to ja chce w Prosiaczkowym różu;)
Napisano
  • Autor

Cóz powiem prawde darioszu ja tez tak myślałem, ale coś mi na chromy wlazło przypadkiem, wydaje sie że bump. Ale damy radę niebawem upki.

slajver dzięki

Napisano
  • Autor

Ok wymorelowałem zawias tylnej klapy majac15 min wolnego nie pokazuje bo bedzie że przeginam...

Wiktorze czerwień 4U

Pomóż mi ja podsterować...

accobracam23t13min17seclx2.th.jpgaccobracam23red1xy8.th.jpg

Napisano

nooo teraz nabral charakteru!! :) O to chodzilo! Dodasz jeszcze pas przez srodek i bede w pelni zadowolony :P Dobry jest ten lakierek - ja bym nic juz nie poprawial...

Napisano

ok chciałes krytyki to masz:P

przy tym ujeciu rowek na masce wygłada jak by falował ale tak sie zastanawiam czy to nie wina odbić, nie podoba mi się połoczenie rurek w tym oparciu za kierowcą, lakier czerwony jest super duzo lepszy od niebieskiego i bardziej pasuje do auta, swiatełka też bardzo łądnie wyglądają więc powodzenia w dalszej pracy

Napisano
  • Autor

no wreszcie :p dzięki...

...a co konkretniej masz do tych rurek ?

Co do maski jest tam 1 trójkat i to własnie on nie bardzo wiem jak sie go pozbyć, przemysle to jeszcze bo on powoduje taką falkę właśnie że czerwony lepszy hm...

Wiktorze a pasek sobie jaki zyczysz ? Skoro kolor podpowiedział4es lepszy ;)

co do prosiaczkowo różowego to no nie wiem jak musiał bys mnie do tego przekonac Darku, bylo by trudno z tego co wiem nie jesteś atrakcyjna brunetą :p

Napisano

Bialy pasek szeroki z waskimi paseczkami po bokach tego szerokiego - tak jak na ostatnich renderach z niebieskim lakiem :)

I wciagnij na liste ta furke :) Warto!

Napisano

hmm...ci powiem ze autko nawet nawet....ale czy pasuje do AM? takie typowo wyscigowe juz...chociaz....jak Evolucja to Evolucja!:P

Napisano
  • Autor

OK jedziemy dalej w zwalczaniu problemu o którym było wcześniej powoli się rozkręcam załanczam tu zapis z przebiegu procesu do momentu jego przerwania z powodu rzekomego braku pamięci, w zasadzie nie braku a niemozliwosci dalszej jej allokacji jak myslę. Plik jest w formacie zwykłego tekstu i możecie go oblukać >>tutaj

Pora dziłem sie kilku mentalowców i otrzymałem instrukcje za którymi teraz podazam zobaczymy co da sie z tym fantem zrobić...

No i zrobiłem pełna geometria na zwykłym materiale białym w standarcie łykneła ok 1400 mb i sie wyrenderowała, 40 % geometri z shaderami wywala sie ale przy uzyciu ok 970 mb jakies konstruktywne wnioski (a wywala sie konsekwentnie zawsze wtym samym miejscu i momencie)

a tu na dowód pełna geometria choć nie wszystko z MSami

accobrageoramtestcr1.th.jpg

Napisano

Cooobraa z dachem?? BRZYYYDAAAALLLL!!!!::P:P:P:P

a tak serio...to przy twojej miłosci do detalizacji to sie boje jak dojdziesz do Camaro a wtedy bede płakał ze wstydu!! ;)