..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Witam Wszystkich!!! Mowilem ze wroce ;P Skrobie sobie powolutku Renowke... Bedzie to wersja RS - moze pozniej ja lekko "stjuninguje" ;) Dzisiaj skrawek zderzaka - przedniego (bo w tych francuzach to roznie bywa hehe). Oczywiscie daje probke zeby rozpoczac jakos ten watek. Ja juz widze pare bledow ale je poprawie jeszcze dzisiaj jak znajde troche czasu. Autko w modellingu wydaje sie mi wrecz banalne, ale zawsze beda jakies przeszkody... Jak macie jakies ciekawe zdjecia tej fury w hi-res to dawac linki! :) Oczywiscie modelik powstaje w POLY. A siatka bedzie jutro - chyba :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elgatoloco Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Troszke mało,czekam na siatke i powodzenia w budwaniu tak brzydkiego auta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 no ładnie ładnie szkoda ze tak mało czekam na więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Super wóz i za to duży plus. :) To światło jest trochę bardziej do tyłu. Jego płaszczyzna nie równa się z płaszczyzną przodu zderzaka. Tam jest schodek. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Elgatoloco: wlasnie... Paskudne autko, ale co tam ;) mrkrzysiek: no wiadomo, ze bedzie wiecej :P RA: Jest cofniete - wiem o co Ci chodzi - dam rendera z innej perspektywy to zauwazysz ze nie jest na rowni z krawedzia przedniej strony zderzaka. Dzieki za wnikliwa analize :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 nie znacie sie maganka szczegolnie sport 3d i coupecabrio maja to cos reszta to normalne samochodziki dla ludu pracuj pracuj wiktor byle bys skonczyl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Możliwe, że widziałeś (a może nie :) ) http://www.puestaapunto.com/secciones/pruebas/00058_Renault%20Megane%20RS%20(2pag)/galeria/meganeRS_16.jpg http://webeleves.emse.fr/~yrabatel/cars/renault/meganeF1team/img/rs012aa.jpg http://weakycars.free.fr/galeries/x_france/renault/Megane_RS_031.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 ladnie, tez chcialem to autko zrobic, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Bzyku: no wlasnie :) Skoncze skoncze! STORM: sie przydaly - dzieki! hkropinski: to zrob ta najnowsza wersje :) Moze byc ciekawie... Dobra... Skonczylem to "oczko" w zderzaku. Mysle, że jest przyzwoite. RA, mozesz miec pretensje, ze ma byc to troszke cofniete do tylu ale zostawiam to juz tak jak jest ;P Dzisiaj juz nic nie robie bo ciagle sie odrywam od modelowania a to nie jest za fajne... :/ (gubie wtedy watek hehehe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 w gornym rogu tego wglebienia na rejestracje chyba coś sie krzywi............. .............aaaaaaaaaale to już jest mega czepialstwo :P narazie ładnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2006 chudy: zrobilem zabieg kosmetyczny - faktycznie cos mi tam nie ten teges... ale teraz jest dobrze :D Wczoraj nie moglem zasnac bo dreczylo mnie to "oczko"... Wiem wiem... Nudny jestem ;P Ale musialem to troszke jeszcze poprawic zeby bylo gites. Jakby co to juz zaczalem meczyc okolice znaczka i maske... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Witam! Widze "wielkie" zainteresowanie tym autkiem ;P hehehe No nic.. Nie mam zalu ani pretensji bo idzie mi to jak krew z nosa - ale czasu na modelowanie to mam tak delikatnie mowiac MALO :( Bawilem sie dzisiaj delikatnie z "wneka" na znaczek... Powiedzcie mi ze ujdzie w tlumie... :) Jutro bede mial wiecej czasu to dokoncze maske i dowale swiatla i elementy zderzaka (kratke - wole zrobic od razu te dodatkowe elementy)... Aaaa zapomnialbym... Jak ktos jest zly na tych z Renault za ten glupi "kant" przez srodek maski to dajcie znac... Pojedziemy zlozyc im wizyte :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 wnęka na znaczek ładna ale nabierze dobrego wyglądu jak dojdzie znaczek:) a to oczko chyba jest już idealnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 ujdzie w tłumie :P ale coś powoli ci to idzie ;) a jaki masz problem z tym kantem przez środek maski ?? przecierz jest bardzo gustowny i łatwy do modelowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 mrkrzysiek: znaczek bedzie - nie boj nic ;) javor: no powoli bo roboty pelno mam... kant sie mi nie podoba hehe :P gustowne... Moglbym sie klocic ;) Ale uwazam ze pasuje do ogolo formy tego autka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Dorobilem swiatelka - autko nabiera ksztaltow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 no nabiera ale powoli, ale ważne, że do ciągle do przodu idzie, doczekamy się siatki tego przodu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Ładnie to wychodzi. Mam prośbę. Pokaż zderzak z innej strony pod większym kątem. Coś mi przy tych reflektorkach się nie zgadza ale może mi się wydaje:) Może masz ale daję linka: http://webrace2.free.fr/img/photos/meganers_webracing-fr%20(20).jpg http://sl55creationweb.ifrance.com/640/meganers/7004_hd_ren2004meganers.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Chyba za mały chamfer dałes w niektórych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 STORM: no stary dzieki za ta 1 fotke - faktycznie trzeba poprawic przy lampie. Jutro sie tym zajme! Ardeni: gdzie jest problem z chamferem...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Obwódka wokół światła przeciwmgielnego wydaje się być nierównomierna. Ostrzejszy fillet by się przydał i mały lifting (żeby wyrównać). :) Ładny przód się szykuje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 tak, popraw to co RA napisal i bedzie git hkropinski: to zrob ta najnowsza wersje :) Moze byc ciekawie... hmm.. byc moze zrobie, bo nie wiem za bardzo co po alfie robic ale tak sie troche napalam na lexusa gs:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 Nie no chopaki z ta obwodka to mnie rozwaliliscie ;P Nie no ja sie staram, chodze po parkingach, ogladam te autka, a wy mi tutaj wydziwiacie hehe ;) Ta obwodke juz taka zostawie. Przerabiam to przy swiatlach - juz wiem co i jak i wiem gdzie mam bledy, ale przy okazji scr: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 A ona tak drażni właśnie. ;) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2006 RA: no ale co tam drazni bo nie kumam?? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Czerwiec 2006 Share Napisano 6 Czerwiec 2006 No ta nierówna obwódka z za bardzo imo zaokrąglonymi krawędziami. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2006 No to zrobilem troche maski... Jak sie komus wydaje, ze jest prosta i nie powinna przysporzyc problemow to sie myli ;P Tam jest to glupie przejscie, taka fala i ostro sie nameczylem zeby uzyskac satysfakcjonujacy mnie efekt... Ale udalo sie - oczywiscie musze naniesc troche poprawek ale mysle, ze ide dobrym tropem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Czerwiec 2006 Share Napisano 7 Czerwiec 2006 oj Wiktor ta maska jest aż za prosta:) musisz ją zrobić lekko wypukłą na środku chociaż może to wina ustawienia kamery ale wydaje się że te boczne fale przy końcu maski powinny być mniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Czerwiec 2006 Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Witam!! narazie srednio ;) pokaz siatke jak mozesz (nie wstydzisz sie?? ;) ) [joke] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Dobra... Jestem znowu po dluzszej przerwie - ale obowiazki rzecz swieta ;) Dzisiaj zrobilem troszke modelu - chwila roboty, bledy juz widze, ale chcialbym zaprezentowac choc cos zeby odswierzyc watek... ;P mrkrzysiek: poprawilem w niektorych miejscach i zostawiam tak jak jest ;P nielot007: siatka bedzie wkrotce :D i taki tam lakierek dla zabawy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Narazie modeluj, na lakier przyjdzie jeszcze czas! No i gdzie ta siatka, PrintScreen'a wduś i będzie siatka, po co tyle zwlekać :P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 no teraz jest idealnie maska:) czekam na więcej a lakier jak dla mnie za czarny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 mrkrzysiek: jak to pewien polityk mial niegdys haslo wyborcze: "biale jest biale, czarne jest czarne" tak i ja powiem ze moj lakier jest "czarno czarny" ;P Ale to dla zabawy bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Dobra... Mialem chwilke i wyrenderowalem siatke zeby nie bylo... :P Wglebienie na drzwiach bedzie zmienione jakby co - zaszalalem... ogolnie mam pociagniete wszystko w tyl, ale nie bede ujawnial poki co bo musze te powierzchnie obrobic dopiero. i siateczka upragniona przez niektorych ludkow ;) i znowu "bajerka": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 szliczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Fajnie ze sie zabrales za ten model, bo brakowalo mi go na forum (wszyscy jakies takie oklepane marki zawsze robili :p) Mam nadzieje ze finalny "produkt" bedzie na wysokim poziomie. Bardzo przyjeny lakier, aczkolwiek czern tutaj to chyba nie najlepszy wybor ^^'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 chveti: wiadomo ;D Konras: nie no lakier to taki dla picu poki co ;) Tak zeby sie pobawic :) Pocieszajacy jest fakt ze reszta auta juz jest fajna do modeloania wiec moze szybciej prace sie potocza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Jak wy to robicie pozostaje dla mnie nieustajaco tajemnica...fajny ten czarny lakier.....modeling pewnie tez ...ale sie nie wypowiadam bo znam sie na tym jak prosiak na fizyce kwantowej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 zajekhmbiste. oby tak dalej :) fajne rendery masz, takie jakis przyjemne dla oczu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 łandna siatka ale mogłeś dać bez MS ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 kliment: bo my modelujemy nowe fury i soft tez jest nowy wiec wszystko jest zintegrowane ;P Zeby modelowac stare fury to trzeba by jakiegos Maxa R1 zalatwic ;P ;P ;P hehe Kr3tz: staram sie :) Mrkrzysiek: hehe gdybym cie nie znal to powiedzilabym ci zebys sie porzadnie wyspal ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 No i niedziela + za goraco na zewnatrz + wolny czas + checi = maly postem ;> "CIane" to autko dalej: i jak zawsze upragniona siatka ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Na masce widać oś modyfikatora symmetry. Ogólnie, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 patry: http://www.renault-bg.com/site/galery/megane_rs02-1024x768.jpg i looknij na maske... :P EDIT: jeszcze sie bawilem w kolory ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 powolo powoli ale ważne że do przodu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 taa patry od zawsze lubil nabijac bezsensowne posty. Ale wracajac do tematu, wypas ci idzie. Pikna siateczka :) Niby miejsce u gory miedzy drzwiami a przednim nadkolem jest na pierwszy rzut oka masakryczne, ale jak sie przyjzec to przemyslane :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Kr3tz: hehe no wiem, sam sie przestraszylem - ale efekt jest dla mnie zadowalajacy i wszystko w tym miejscu "gra i bucy"... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Bardzo ladnie Ci idzie. Siatka troche gesta ale skoro nad nia panujesz i jest prosto to jest ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Postanowilem wrzucic cos na ruszt... Oczywiscie siatke musze poprawic w niektorych miejscach - ale dalem zeby bylo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 no jakoś późno dałeś ten update;) o model się nie boje bo będzie ładny tylko musisz popracować nad kolorami lakieru jakoś mi nie podchodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi