Napisano 4 Czerwiec 200618 l Witam Wszystkich!!! Mowilem ze wroce ;P Skrobie sobie powolutku Renowke... Bedzie to wersja RS - moze pozniej ja lekko "stjuninguje" ;) Dzisiaj skrawek zderzaka - przedniego (bo w tych francuzach to roznie bywa hehe). Oczywiscie daje probke zeby rozpoczac jakos ten watek. Ja juz widze pare bledow ale je poprawie jeszcze dzisiaj jak znajde troche czasu. Autko w modellingu wydaje sie mi wrecz banalne, ale zawsze beda jakies przeszkody... Jak macie jakies ciekawe zdjecia tej fury w hi-res to dawac linki! :) Oczywiscie modelik powstaje w POLY. A siatka bedzie jutro - chyba :P:P:P
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Troszke mało,czekam na siatke i powodzenia w budwaniu tak brzydkiego auta:)
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Super wóz i za to duży plus. :) To światło jest trochę bardziej do tyłu. Jego płaszczyzna nie równa się z płaszczyzną przodu zderzaka. Tam jest schodek. :) pozdrawiam
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Autor Elgatoloco: wlasnie... Paskudne autko, ale co tam ;) mrkrzysiek: no wiadomo, ze bedzie wiecej :P RA: Jest cofniete - wiem o co Ci chodzi - dam rendera z innej perspektywy to zauwazysz ze nie jest na rowni z krawedzia przedniej strony zderzaka. Dzieki za wnikliwa analize :)
Napisano 4 Czerwiec 200618 l nie znacie sie maganka szczegolnie sport 3d i coupecabrio maja to cos reszta to normalne samochodziki dla ludu pracuj pracuj wiktor byle bys skonczyl :)
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Możliwe, że widziałeś (a może nie :) ) http://www.puestaapunto.com/secciones/pruebas/00058_Renault%20Megane%20RS%20(2pag)/galeria/meganeRS_16.jpg http://webeleves.emse.fr/~yrabatel/cars/renault/meganeF1team/img/rs012aa.jpg http://weakycars.free.fr/galeries/x_france/renault/Megane_RS_031.jpg
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Autor Bzyku: no wlasnie :) Skoncze skoncze! STORM: sie przydaly - dzieki! hkropinski: to zrob ta najnowsza wersje :) Moze byc ciekawie... Dobra... Skonczylem to "oczko" w zderzaku. Mysle, że jest przyzwoite. RA, mozesz miec pretensje, ze ma byc to troszke cofniete do tylu ale zostawiam to juz tak jak jest ;P Dzisiaj juz nic nie robie bo ciagle sie odrywam od modelowania a to nie jest za fajne... :/ (gubie wtedy watek hehehe)
Napisano 4 Czerwiec 200618 l w gornym rogu tego wglebienia na rejestracje chyba coś sie krzywi............. .............aaaaaaaaaale to już jest mega czepialstwo :P narazie ładnie pozdro
Napisano 5 Czerwiec 200618 l Autor chudy: zrobilem zabieg kosmetyczny - faktycznie cos mi tam nie ten teges... ale teraz jest dobrze :D Wczoraj nie moglem zasnac bo dreczylo mnie to "oczko"... Wiem wiem... Nudny jestem ;P Ale musialem to troszke jeszcze poprawic zeby bylo gites. Jakby co to juz zaczalem meczyc okolice znaczka i maske... :>
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Autor Witam! Widze "wielkie" zainteresowanie tym autkiem ;P hehehe No nic.. Nie mam zalu ani pretensji bo idzie mi to jak krew z nosa - ale czasu na modelowanie to mam tak delikatnie mowiac MALO :( Bawilem sie dzisiaj delikatnie z "wneka" na znaczek... Powiedzcie mi ze ujdzie w tlumie... :) Jutro bede mial wiecej czasu to dokoncze maske i dowale swiatla i elementy zderzaka (kratke - wole zrobic od razu te dodatkowe elementy)... Aaaa zapomnialbym... Jak ktos jest zly na tych z Renault za ten glupi "kant" przez srodek maski to dajcie znac... Pojedziemy zlozyc im wizyte :>
Napisano 6 Czerwiec 200618 l wnęka na znaczek ładna ale nabierze dobrego wyglądu jak dojdzie znaczek:) a to oczko chyba jest już idealnie:)
Napisano 6 Czerwiec 200618 l ujdzie w tłumie :P ale coś powoli ci to idzie ;) a jaki masz problem z tym kantem przez środek maski ?? przecierz jest bardzo gustowny i łatwy do modelowania :)
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Autor mrkrzysiek: znaczek bedzie - nie boj nic ;) javor: no powoli bo roboty pelno mam... kant sie mi nie podoba hehe :P gustowne... Moglbym sie klocic ;) Ale uwazam ze pasuje do ogolo formy tego autka :)
Napisano 6 Czerwiec 200618 l no nabiera ale powoli, ale ważne, że do ciągle do przodu idzie, doczekamy się siatki tego przodu:)
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Ładnie to wychodzi. Mam prośbę. Pokaż zderzak z innej strony pod większym kątem. Coś mi przy tych reflektorkach się nie zgadza ale może mi się wydaje:) Może masz ale daję linka: http://webrace2.free.fr/img/photos/meganers_webracing-fr%20(20).jpg http://sl55creationweb.ifrance.com/640/meganers/7004_hd_ren2004meganers.jpg
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Autor STORM: no stary dzieki za ta 1 fotke - faktycznie trzeba poprawic przy lampie. Jutro sie tym zajme! Ardeni: gdzie jest problem z chamferem...??
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Obwódka wokół światła przeciwmgielnego wydaje się być nierównomierna. Ostrzejszy fillet by się przydał i mały lifting (żeby wyrównać). :) Ładny przód się szykuje. pozdrawiam
Napisano 6 Czerwiec 200618 l tak, popraw to co RA napisal i bedzie git hkropinski: to zrob ta najnowsza wersje :) Moze byc ciekawie... hmm.. byc moze zrobie, bo nie wiem za bardzo co po alfie robic ale tak sie troche napalam na lexusa gs:D pozdr
Napisano 6 Czerwiec 200618 l Autor Nie no chopaki z ta obwodka to mnie rozwaliliscie ;P Nie no ja sie staram, chodze po parkingach, ogladam te autka, a wy mi tutaj wydziwiacie hehe ;) Ta obwodke juz taka zostawie. Przerabiam to przy swiatlach - juz wiem co i jak i wiem gdzie mam bledy, ale przy okazji scr:
Napisano 7 Czerwiec 200618 l Autor No to zrobilem troche maski... Jak sie komus wydaje, ze jest prosta i nie powinna przysporzyc problemow to sie myli ;P Tam jest to glupie przejscie, taka fala i ostro sie nameczylem zeby uzyskac satysfakcjonujacy mnie efekt... Ale udalo sie - oczywiscie musze naniesc troche poprawek ale mysle, ze ide dobrym tropem ;)
Napisano 7 Czerwiec 200618 l oj Wiktor ta maska jest aż za prosta:) musisz ją zrobić lekko wypukłą na środku chociaż może to wina ustawienia kamery ale wydaje się że te boczne fale przy końcu maski powinny być mniejsze
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Witam!! narazie srednio ;) pokaz siatke jak mozesz (nie wstydzisz sie?? ;) ) [joke] pozdro
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Autor Dobra... Jestem znowu po dluzszej przerwie - ale obowiazki rzecz swieta ;) Dzisiaj zrobilem troszke modelu - chwila roboty, bledy juz widze, ale chcialbym zaprezentowac choc cos zeby odswierzyc watek... ;P mrkrzysiek: poprawilem w niektorych miejscach i zostawiam tak jak jest ;P nielot007: siatka bedzie wkrotce :D i taki tam lakierek dla zabawy:
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Narazie modeluj, na lakier przyjdzie jeszcze czas! No i gdzie ta siatka, PrintScreen'a wduś i będzie siatka, po co tyle zwlekać :P Pozdrawiam
Napisano 23 Czerwiec 200618 l no teraz jest idealnie maska:) czekam na więcej a lakier jak dla mnie za czarny:)
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Autor mrkrzysiek: jak to pewien polityk mial niegdys haslo wyborcze: "biale jest biale, czarne jest czarne" tak i ja powiem ze moj lakier jest "czarno czarny" ;P Ale to dla zabawy bylo :)
Napisano 24 Czerwiec 200618 l Autor Dobra... Mialem chwilke i wyrenderowalem siatke zeby nie bylo... :P Wglebienie na drzwiach bedzie zmienione jakby co - zaszalalem... ogolnie mam pociagniete wszystko w tyl, ale nie bede ujawnial poki co bo musze te powierzchnie obrobic dopiero. i siateczka upragniona przez niektorych ludkow ;) i znowu "bajerka":
Napisano 24 Czerwiec 200618 l Fajnie ze sie zabrales za ten model, bo brakowalo mi go na forum (wszyscy jakies takie oklepane marki zawsze robili :p) Mam nadzieje ze finalny "produkt" bedzie na wysokim poziomie. Bardzo przyjeny lakier, aczkolwiek czern tutaj to chyba nie najlepszy wybor ^^'.
Napisano 24 Czerwiec 200618 l Autor chveti: wiadomo ;D Konras: nie no lakier to taki dla picu poki co ;) Tak zeby sie pobawic :) Pocieszajacy jest fakt ze reszta auta juz jest fajna do modeloania wiec moze szybciej prace sie potocza...
Napisano 24 Czerwiec 200618 l Jak wy to robicie pozostaje dla mnie nieustajaco tajemnica...fajny ten czarny lakier.....modeling pewnie tez ...ale sie nie wypowiadam bo znam sie na tym jak prosiak na fizyce kwantowej:)
Napisano 24 Czerwiec 200618 l zajekhmbiste. oby tak dalej :) fajne rendery masz, takie jakis przyjemne dla oczu ;)
Napisano 24 Czerwiec 200618 l Autor kliment: bo my modelujemy nowe fury i soft tez jest nowy wiec wszystko jest zintegrowane ;P Zeby modelowac stare fury to trzeba by jakiegos Maxa R1 zalatwic ;P ;P ;P hehe Kr3tz: staram sie :) Mrkrzysiek: hehe gdybym cie nie znal to powiedzilabym ci zebys sie porzadnie wyspal ;P
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Autor No i niedziela + za goraco na zewnatrz + wolny czas + checi = maly postem ;> "CIane" to autko dalej: i jak zawsze upragniona siatka ;P
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Autor patry: http://www.renault-bg.com/site/galery/megane_rs02-1024x768.jpg i looknij na maske... :P EDIT: jeszcze sie bawilem w kolory ;)
Napisano 25 Czerwiec 200618 l taa patry od zawsze lubil nabijac bezsensowne posty. Ale wracajac do tematu, wypas ci idzie. Pikna siateczka :) Niby miejsce u gory miedzy drzwiami a przednim nadkolem jest na pierwszy rzut oka masakryczne, ale jak sie przyjzec to przemyslane :) Powodzenia!
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Autor Kr3tz: hehe no wiem, sam sie przestraszylem - ale efekt jest dla mnie zadowalajacy i wszystko w tym miejscu "gra i bucy"... ;)
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Bardzo ladnie Ci idzie. Siatka troche gesta ale skoro nad nia panujesz i jest prosto to jest ok:)
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor Postanowilem wrzucic cos na ruszt... Oczywiscie siatke musze poprawic w niektorych miejscach - ale dalem zeby bylo ;P
Napisano 27 Czerwiec 200618 l no jakoś późno dałeś ten update;) o model się nie boje bo będzie ładny tylko musisz popracować nad kolorami lakieru jakoś mi nie podchodzą