Pionier Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Witam Zamieszczam jeden z projektow jakie mam okazje ostatnio robic, sceny robione na plyte ArchInteriors vol 4. Tyle oficjalnie, moja pierwsza vizka i w zasadzie pierwsza wieksza zabawa z Vrayem. Hi-Res: http://www.evermotion.org/pionier/004-ArchInteriors-4.jpg ________________ Hi-Res: http://www.evermotion.org/pionier/009Archinteriors4.jpg Coś zupelnie innego niz czolg wiec mam nadzieje ze jakos sie przyjmie ;) serdecznosci, Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Cieplutko i milutko :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 bardzo przyjemna, podoba mi sie. tylko za oknem jakos tak nijako. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Witam!! swietne :) jak to jest twoja pierwsza wieksza zabawa z vrayem to ja wymiekam :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji, osobiscie mi sie podoba . :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 model sofki i materiał na niej bardzo ładny, fajny klimat, cieplutko i przyjemnie.Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 tjw podoba mi sie material mebelkow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 fajnie wyszło, tylko brakuje mu ciepłych lampek, nie calych siecących na biało ale z lekkim gradientem z zółci do białego. Ładna pierwsza wizka ;] gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 jest super :D tylko tło jakies takie niewyraźne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Bardzo sympatycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 hehe i ty nie potrafisz renderować, świetna pracka szczególnie kolorystyka mi się podoba Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Bardzo fajny klimat, super modele, materiały też bardzo fajne czyli ogólne będą z ciebie ludzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Odrobine za ciemno po lewej na dole. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flashmisiek Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 wszysko kul, ale 2 sprawy: 1 pokoj wygłąda jakby okna nie było, 2 te lampki wyglądają jak ser feta na wykałaczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Aż ciężko uwierzyć jak się na to patrzy, że ty Ever jesteś. ;) Bo to ładne jest, nawet bardzo. 2 rzeczy mnie tylko leżą na wątrobie: - tło, kolorystycznie ok, ale potraktowane imo zbyt szkicowo, - lampy, wygladają jak świecące boxy, na załamaniach jednak powinno być trochę ciemniej. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Wszystko fajnie, ale... zdecydowanie wole jak robisz czołgi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2006 witam kurcze, jestem lekko zaskoczony, ogolnie cala plytka to moje pierwsze vizki i w zasadzie pierwsza zabawa Vrayem, ten projekt jest pierwszy jaki wrzucam do galerii, tymbardziej wiec ciesze sie ze vizka przyjela sie dosc pozytywnie :D jako ze lampy sie nie spodobalo w wiekszosci wiec umieszczam refke, dopiero pod koniec pracy przekonalem sie ze one takie biale nie sa jak mi sie napoczatku wydawalo, widac oddcien bezowy na kantach/zalamaniach - moj blad, tzn troche im takiej barwy nadalem ale widac za malo - moze to i dobrze bo nastepnym razem niedam sie zrobic w jajo ;) tlo.. to kolejny element przy ktorym poleglem (tak mysle) moze z powodu braku czasu (lub umiejetnosci?) - nie znalazlem zadnej fotki ktora by sie wpasowala w tlo wiec musialem klepac cos na szybko w ps - nie wyszlo :) hm okna? tu nie ma okna... @RA, ekhm ekhm ... :] czolgi czolgi, bo do nastepnej vizki wstawie czolga i bedzie bardziej swojsko :D dzieki za komentarze! serdecznosci Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 czolgi lepiej ci idą:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 pokaz zdjecie! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 czolgi lepiej ci idą:P bo to tylko wizka tutaj nie ma "co" zrobic poprostu :) wizka jak wizka elo swiatelko i materialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 bo to tylko wizka tutaj nie ma "co" zrobic poprostu :) Znajde Cie ! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Te lampy to fake! :D hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Fajny shader na dywanie i kanapie - jedyny minus to brak szyby z refleksami. Miałek Ci jużkiedyś napisać - jesteś jedynym z everów który nie zmienił się po zostaniu jednym z nich - i to mi sie podoba bardziej niż dobra wizka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 miło ,ciepło,ładnie tylko fugi w posadzce wydają się za szerokie i za głebokie. ale to szczegól Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2006 :] z tymi fugami to tez racja, kolejny punkt dla Was hihi ;) spoko, jak sie uda to za pare dni wrzuce reszte wybranych renderow :) kome :* nie wrzuce foty, Klicus :*:* hkropinski, ja jednek poprosze o komentarze do nastepnych vizek bardziej konkretne bo niezanosi sie zeby jakis czolg w galerii wyladowal w najblizszym czasie, bedzie pare vizek :/ dobranoc, :* dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 serwus :) dla mnie to wyglada bardzo fajnie i OK. :) . Mogbys zrobic wersje z czołgiem w pokoju :DDDD pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 taa, albo chociaż w tle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 Jak dla mnie wypas choc faktycznie lewa czesc okien wyglada troche jak niebieska sciana. Calosci jednak zazdroszcze:) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 a dlaczego nie wrzucisz foty? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 ale sie uparles, nie wrzuce i juz :]. skomentuj prace, bede wdzieczny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 co do mebli i wnętrza nie mam uwag - jest ładnie, ale obrazek w tle jest źle zrobiony bo widac rozmazania i brudy co razi - sugerowałbym wyczyszczenie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byku92 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Bardzo ładnie, ładne materiały na meblach, jednak za oknem mógłbyś zrobić jakieś wyspy czy coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 witaj Pionier No musze powiedzieć że praca jest za wysokim poziomie. Podobają mi się materiały i oświetlenie - powiedz mi ile jest ingerencji PS. Szkoda że nie ma odbić na szybie ale to mały szczegół. Teraz to ArchInteriorsy będą się rozchodzić jak ciepłe bułeczki :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 Witam :) pozwole sobie wrzucic kolejny renderek, staralem zrobic pare rzeczy lepiej niz wczesniej (np lampy) ale jak wyszlo to widac nizej: Hi-Res: http://www.evermotion.org/pionier/009Archinteriors4.jpg dziekuje za uwagi co do tla, niestety chyba zostawie tak jak jest, brak czasu... Mario, zazwyczaj wyregulowanie poziomow, jasnosci, kontrastu, krzywe, wyostrzenie itp serdecznosci Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 wizka pierwsza klasa. ale... odrobinę za ciemne sa niektóre akcenty w scenie: drzewko w niszy po lewej lepiej by wyglądało gdyby było bardziej rozświetlone. przód łóżka acłkiem ciekawie komponuje sie z niebieskim światłem ale nadal jest za mało rozświetlone. gniazdka prądowe zupełnie nie pasują do tego łóżka. nie lepiej by je było osadzić niżej tak aby nie rzuycały się tak bardzo w oczy? przy lampie AA nieco siada no i kto by postawił kaktusa przy łóżku? :] ogólnie gratuluję pomysłu i klimatu sceny. miło jest odpoczywać w takim wnetrzu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 no bardzo ladnie nic dodac nic ujac:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 Och! jak słodko :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 Dołączam się do komplementów :) Bardzo klimatycznie i to najważniejsze. Jedno co akurat mi nie przypasowało to tło z pierwszego renderku - niebieski bardo odciąga uwagę od reszty pracy - najpierw widzisz tło, a dopiero potem znajdujesz meble itd. ... ale ja się na wizkach nie znam :P Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzyslip Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 hej, nie bede krytykowac bo sie nie znam ale powie ze mnie tak samo jak innym sie bardzo podoba :) moglbys podac ustawienia renderka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 oświetlenie bardzo fajne, podoba mi się te drzewko we wnęce, poduszka troche dziwnie wygląda ale to tak zeby nie za bardzo Ci słodzi, a tak wogle szykuje sie dobra płyta bo co render pokazujesz to ładniejszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 nie skomentuje jak nie pokazesz refek :D ale szacun bo wiem co to znaczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 bardzo ładna podłoga no i ogolnie cała scena :] qmc+lc ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Przytulnie i miluchno :) Zwlaszcza na 1 renderku... Drugi tez spoko ale nie w moim stylu ;P Ale rendering przekonywujacy w strone realizmu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Ten wysyp vizek ma coś wspólnego z Evermotion | mam!, mam! "Digital Lighting and Rendering" w rekach ! ? :D Ładnie. Nawet bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 No. Klasa. Ale pokaż referki :D EDIT: Lepiej nie pokazuj :>> Druda pracka świetna tulko trochę za mały decay ma ta lampa po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 No wykonanie świetne , powiedz mi jedno to twoje projekty??!(rozwiązania itp.) czy po prostu odwzorowanie czegoś gdzie to jest ??! Pozdrawiam. Zapowiada się najlepsza płytka z serii iterios. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 ale cieplutko ..... i te szpileczki i pomyśleć że gdzieś tam może być kobieta świetna pracka, jak zwykle pokazałeś klase Pionier nie ma się do czego przyczepić a wręcz przeciwnie można się rozmarzyć wszystko !!! SUPER !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2006 witam tweety, niektore elementy sceny jak kaktus czy jak to nazwales 'gniazda pradowe' to rzeczy zaczerpniete z refki, ja nie wiem, nie znam sie arch nic a nic, uznalem ze skoro tak jest na fotce to widocznie to do siebie pasuje, zreszta, mi sie to podoba i ja bym sobie kaktusa tam postawil :P AA to wina wyostrzenia w ps, uswiadomiles mi ze to niezawsze jest dobre i trzeba tego pilnowac :) Kuciel, Master, ArTooRo, dzieki :) ozzy, powiem tyle co junior napisal: lc + qmc mrkrzysiek, dzieki :) kome, mowilem ze nie pokazuje referek i nic sie nie zmienilomm dzieki za opinie tym razem. wiktor, dzieki - staram sie :) chveti, nie, ksiazke dopiero kupilem i jak ja przeczytam to moze bede umial renderowac, wtedy bedzie wysyp pracek, na poziomie... :) arch515, odwzorowanie czegos co juz jest, czasami pozmieniam pare rzeczy, czasem zmienie zupelnie ujecie itd ale to dalej wciaz nie moje, mysle ze bym polegl na celj lini gdyby zabieral sie sam za projektowanie tych wnetrz :/ mujas, hehe dzieki wielkie jeszcze raz :) uff, :* dzieki za posty, zawsze mozna na Was liczyc :) serdecznosci Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 hehehehe, widze ze every wyciagnely Cie z Twojego blotka, hehehehehe, szczerze mowiac zupelnie nie w Twoim stylu ta scenka, hehehehe zaeverowales sie ;] pozdrawiam PS, bardzo ladnie: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VoNd Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 czy posiadacze plytek moga zobaczyc refki? :) Chetnie bym porownal co probowales czym osiagac :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi