piksar Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Maszyna do pisania, drugie podejście, obecny stan zajął mi około 2,5 godzinki literki tymczasowe chciałem zobaczyć jak wyglądają Cel powstania ? cholera wie, może jako element szuflandii ? -----edit mechanizmy będą, to dopiero początek
Master Kiełbaster Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Pod klawiszami nie brakuje przypadkiem jakichś dziwnych mechanizmów?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 a zes se wybral model :) No nic ja tutaj bede z ciekawosci zagladal ;p
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 hmm zapowiada się ciekawie.... ... ciekawe jak się skończy.
Bruneq Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 ech.... tez o tym referat pisalem....powodzenia rzycze!! nagorsze jest tezturowanie przyciskow!!:\ Pod klawiszami nie brakuje przypadkiem jakichś dziwnych mechanizmów? hmmm...tu sie mylisz....mechanizmy sa za klawiszami to nie jest komputer ze czesci od cholwery...sa tylko wałki i takie małe młoteczki z czcionkami!!:) Powodzenia!!:) ps.....pamietaj o shiftach!!
TORCIK Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Ciekawe i na razie ładne :). A przypadkiem w miejscu "Y" nie powinno być "Z" i na odwrót?
Bruneq Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 no..chłopak idzie jak ...maszyna!:D:D:D TORCIK masz racje jezeli bedize tu polska klawiatura..chociaz w to watipe!:) w klawiaturze Sholesa jest tak jak na kompie QWERTY! chyba ze zrobi woojek Piksar klawiature Dvoraka...!!:P fajnie by bylo... troche inaczej!:)
Bruneq Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 masz taka maszyne w domu czy z referek lecisz?? wydaje mi sie ze te cylindry prowadzace tasme barwiacą powinny miec troche groobsze scianki!!:) ale to małoznaczący szczegool!Fajnie jest!:)
tweety Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 nieźle :) ja bym poprosił widoczek bardziej z góry żeby zobaczyć co tam jest w środeczku. przewidujesz modelling tego co jest pod klawiaturą? całego układu napędzającego klawisze? aha: kalwisze Y i Z powinny być zamienione (tam gdzie komputerowa klawiatura ma Y powinno być Z i na odwrót) Pozdrawiam
Bruneq Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 wrrrr....nie denerwoojcie mnie!!!! macei tu orginalny układ klawiatury z 1874 roku!! i przestancie kity wstawiac!:P a modelik przezajefajny!!!!!
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Co do klawiatury Bruneq ma racje. A co do modelu to miooood!! :) Pozniej byl Z z Y zamienione a teraz znow jest normalnie heheheh ;P
tweety Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 moment moment panie Bruneq! mam w domu maszynę do pisania, miałem gdzieś w piwnicy Continentala z 1945 i na obydwu kalwisze Y i Z były zamienione miejscami. a poza tym nie rozumiem czemu się tak obruszasz? zaproponowałem to co widziałem na własne oczy i imo lepiej by wyglądała klawiatura z układem QWERTZ niż QWERTY (zupełnie inaczej niż jesteśmy przyzwyczajeni). i błagam skończ z pokemonami w tekstach typu "denerwoojcie" moshe JeshChE ZacznijMY pisac w tEn SpoSoop bęzie ciekawiej :/
Bruneq Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 oboorzam sie bo jush to pisauem!:P Tweety...sprawdz czy to nie byla polska klawiatura..bo z tego co wiem to przewaznie w polskiej takie cyrki bywały!:) to wole pisac oo zamiast u!:P> pozatym ja proponowalem nie raz klawiature Dvoraka...to by bylo zupełnie inaczej! fakt faktem przegrala z przyzwyczajeniami...ale kiedys była stosowana i ponoc szybsza niz QWERTY!!
piotrek Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Istnieją na świecie słowniki, Word'y, gdzie można sprawdzić, jak się co pisze. Pisz sobie tekst w Wordzie, sprawdź pisownie i wklej na forum.
piksar Napisano 16 Wrzesień 2006 Autor Napisano 16 Wrzesień 2006 ruszyłem lekko do przodu updacik wyglada jak na 10 minut roboty, ale trwało to dużo dłużej
Gość George82 Napisano 16 Wrzesień 2006 Napisano 16 Wrzesień 2006 Bardzo ladnie sie zapowiada i widze, ze juz blisko finiszu? chetnie bym zobaczyl render z teskturami....;]
kliment woroszyłow Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Piksar.....jestes zboczony:) nie sadziłem ze model maszyny do pisania mnie tak poruszy!!:) Pomijając wszystko inne...masz chłopie cierpliwosć oj masz. Bede zaglądał , PZDR! Kliment
piksar Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Napisano 17 Wrzesień 2006 niebieskie elementy - update - czas modelingu 15 min
nielot007 Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Witam!! sooper :D swietna robota piksar :) ps. tweety swietny avatar masz :D pozdro
tweety Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 pikSar: dajesz, dajesz! kolejny udpate pewnie wieczorkiem? :) nielot: wtf? to tylko ja :]
Feanaro Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Kurczę, szkoda, że nie masz zaczarowanego ołówka... czy drukarki. Bo przynajmniej miałbyś w chacie maszynopis:)
Gedeon Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Witam. Wspaniały model. Dbasz o szczegóły i za to b. duży plus. Pozdrawiam...
..::Krzysiek M::.. Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Witam ^^ niezłe musiałeś się durzooo napracować lol :D bardzo mi się pdoba
chveti Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 nielot: wtf? to tylko ja :] hehe , mogło być gorzej ;) pikSar - ty jesteś zboczony , świetne!
hcpiter Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 No jak narazie to pogratulowac w dbałosc o szczegoły ! Chyba musiałes sie niezle na przyglądac temu sprzecikowi, bardzo fajnie wychodzi oby tak dalej ! Pozdrawiam i powodzenia !
piksar Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Napisano 17 Wrzesień 2006 obawiam się, czy uda mi się ją poskładać w realu w jeden kawałek (lol) dzięki
!Ewert Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 o w morde:| super;] to koniec modelingu czy jeszcez coś bedziesz dodawał?
nielot007 Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 nielot: wtf? to tylko ja :] haha lol wiem :D ale fajnie wyglada b&w :) piksar swietne :)
Ardeni Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 obawiam się, czy uda mi się ją poskładać w realu w jeden kawałek (lol) dzięki Teraz to masz przynajmniej ładną instrukcje w 3d nawet :) btw super szczegółowo
Gość George82 Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Zakrecisz na szpulkach tasme i wcisniesz kawalek kartki na finalnym? ;]
piksar Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 Zakrecisz na szpulkach tasme i wcisniesz kawalek kartki na finalnym? ;] pewnie tak, ale do końca jeszcze daleko
Sanderalek Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Siemka! kawał świetnej roboty. Będę wpadał tu częściej :)
mirach Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Super to wygląda, tak sobie myśle za sama ta maszyna + jakaś kartka i mały przedmiocik klimatotwórczy (typu stare okulary) i świetna scenka gotowa. Off topic: a co do pokemonów i nowomowy w stylu "O boshe, ale soooper". To chce tylko dodac że "oo" bylo w uzyciu jakies 7 czy 8 lat temu jak się siedziało na unixowych na ircu i nie było polskich znaczków, chyba wtedy jeszcze pokemonow nie bylo, a podwoje o swietnie sie sprawdzalo jako zamiennik ó /Off topic
ozzyslip Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 nie no musze przyznac ze robi ogrooomne wrazenie. gratuluje samozaparcia, to po pierwzze,a po tdrugie cierpliwosci bo mi sie zdaje ze moja maszyna ktra jest calkiem przywoita by nie wytrzymala tyle poly juz :P. aha i porzuc jakis bardzije"szary" ender bo mi sie wydaj ze ten jest zolty troche.
Gość George82 Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 obudowa maszyny nie powinna byc bardziej czarna i bardziej swiecaca? model wypasny...;] Pozdrawiam
cojots Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Odrobine sie zlały kolory na moje amatorskie oko. Jest zbyt... bezbłędna, obudowa nie ma żadnych zarysowań i nierówności (chociaż sam bym czegos takiego w życiu nie stworzył). "model wypasny... ;]" zgadzam sie. Pozdrawiam.
Bruneq Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 yyyy..wujku pikSar popraw teraz klawiaturke bo nie masz Z!!a za to masz dwa razy Y!:)
Rekomendowane odpowiedzi