Skocz do zawartości

Obiekt 3D: Wizualizacja + maszyna Continental

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Maszyna do pisania, drugie podejście, obecny stan zajął mi około 2,5 godzinki

literki tymczasowe chciałem zobaczyć jak wyglądają

Cel powstania ? cholera wie, może jako element szuflandii ?

396a5885bccea825med.jpg

-----edit

mechanizmy będą, to dopiero początek

• Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ech.... tez o tym referat pisalem....powodzenia rzycze!! nagorsze jest tezturowanie przyciskow!!:\

Pod klawiszami nie brakuje przypadkiem jakichś dziwnych mechanizmów?

hmmm...tu sie mylisz....mechanizmy sa za klawiszami to nie jest komputer ze czesci od cholwery...sa tylko wałki i takie małe młoteczki z czcionkami!!:) Powodzenia!!:)

ps.....pamietaj o shiftach!!

Napisano

no..chłopak idzie jak ...maszyna!:D:D:D TORCIK masz racje jezeli bedize tu polska klawiatura..chociaz w to watipe!:) w klawiaturze Sholesa jest tak jak na kompie QWERTY! chyba ze zrobi woojek Piksar klawiature Dvoraka...!!:P fajnie by bylo... troche inaczej!:)

Napisano

masz taka maszyne w domu czy z referek lecisz??

wydaje mi sie ze te cylindry prowadzace tasme barwiacą powinny miec troche groobsze scianki!!:) ale to małoznaczący szczegool!Fajnie jest!:)

Napisano

nieźle :) ja bym poprosił widoczek bardziej z góry żeby zobaczyć co tam jest w środeczku. przewidujesz modelling tego co jest pod klawiaturą? całego układu napędzającego klawisze?

aha: kalwisze Y i Z powinny być zamienione (tam gdzie komputerowa klawiatura ma Y powinno być Z i na odwrót)

Pozdrawiam

Napisano

wrrrr....nie denerwoojcie mnie!!!! macei tu orginalny układ klawiatury z 1874 roku!! i przestancie kity wstawiac!:P

hstfig28.jpg

a modelik przezajefajny!!!!!

Napisano

moment moment panie Bruneq! mam w domu maszynę do pisania, miałem gdzieś w piwnicy Continentala z 1945 i na obydwu kalwisze Y i Z były zamienione miejscami.

a poza tym nie rozumiem czemu się tak obruszasz? zaproponowałem to co widziałem na własne oczy i imo lepiej by wyglądała klawiatura z układem QWERTZ niż QWERTY (zupełnie inaczej niż jesteśmy przyzwyczajeni).

i błagam skończ z pokemonami w tekstach typu "denerwoojcie"

moshe JeshChE ZacznijMY pisac w tEn SpoSoop bęzie ciekawiej :/

Gość George82
Napisano

Bardzo ladnie sie zapowiada i widze, ze juz blisko finiszu?

chetnie bym zobaczyl render z teskturami....;]

Napisano

No jak narazie to pogratulowac w dbałosc o szczegoły ! Chyba musiałes sie niezle na przyglądac temu sprzecikowi, bardzo fajnie wychodzi oby tak dalej !

Pozdrawiam i powodzenia !

Napisano
obawiam się, czy uda mi się ją poskładać w realu w jeden kawałek (lol)

dzięki

Teraz to masz przynajmniej ładną instrukcje w 3d nawet :)

btw super szczegółowo

Gość George82
Napisano

Zakrecisz na szpulkach tasme i wcisniesz kawalek kartki na finalnym? ;]

Napisano

Super to wygląda, tak sobie myśle za sama ta maszyna + jakaś kartka i mały przedmiocik klimatotwórczy (typu stare okulary) i świetna scenka gotowa.

Off topic:

a co do pokemonów i nowomowy w stylu "O boshe, ale soooper". To chce tylko dodac że "oo" bylo w uzyciu jakies 7 czy 8 lat temu jak się siedziało na unixowych na ircu i nie było polskich znaczków, chyba wtedy jeszcze pokemonow nie bylo, a podwoje o swietnie sie sprawdzalo jako zamiennik ó

/Off topic

Napisano

nie no musze przyznac ze robi ogrooomne wrazenie. gratuluje samozaparcia, to po pierwzze,a po tdrugie cierpliwosci bo mi sie zdaje ze moja maszyna ktra jest calkiem przywoita by nie wytrzymala tyle poly juz :P. aha i porzuc jakis bardzije"szary" ender bo mi sie wydaj ze ten jest zolty troche.

Gość George82
Napisano

obudowa maszyny nie powinna byc bardziej czarna i bardziej swiecaca?

model wypasny...;]

Pozdrawiam

Napisano

Odrobine sie zlały kolory na moje amatorskie oko. Jest zbyt... bezbłędna, obudowa nie ma żadnych zarysowań i nierówności (chociaż sam bym czegos takiego w życiu nie stworzył). "model wypasny... ;]" zgadzam sie. Pozdrawiam.