drem Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 maczuga przykro mi zle :( sprobujcie tego: to moze byc zwierze lub rzecz to moze byc duze lub male to moze pomagac lub przeszkadzac to moze byc ladne lub brzydkie to mozna kupic lub znalesc co to takiego :)
kozioo Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 tygrys (pozdr dla czołgistów ;>) ps: nie wymyslaj wiecej zagadek:P
dariusz Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 sprobujcie tego: to moze byc zwierze lub rzecz to moze byc duze lub male to moze pomagac lub przeszkadzac to moze byc ladne lub brzydkie to mozna kupic lub znalesc co to takiego Leru?;)..................
drem Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 no moze talentu do wymyslania zagadek to ja nie mam ale przynajmniej sie staralem :D nikt z was nie odgadl (przynajmniej tego co mialem na mysli) ;p
Leru Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 dariusz -> wyjątkowo dobra odpowiedź ;) drem -> 2 ważą 4kg + waga jednej cegły
illy Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 ta, szczegolnie patrzac na to to moze pomagac lub przeszkadzac
Leru Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Dora to teraz ja mam zagadakę: Why is six afraid of seven ?
dariusz Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 znam to Leru, ale chyba nikt na to nie wpadnie:)
hawrok Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Why is six afraid of seven ? Because seven "ate" nine! :D
CzAk1 Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 8 kg! Sam na to wpadłem;) Jestem pierwszy? maczuga przykro mi zle :( sprobujcie tego: to moze byc zwierze lub rzecz to moze byc duze lub male to moze pomagac lub przeszkadzac to moze byc ladne lub brzydkie to mozna kupic lub znalesc co to takiego :) żółw? Muszla:)...coś takiego...
erwin Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Przeciez ta zagadka z ceglami jest banalnie prosta, na poziomie gimnazjum albo podstawowki, nie wiem czym jest sie tu zachwycac:D x-masa cegly cegla wazy 2kg i pol cegly, czyli: x=2kg + 1/2x => 1/2x=2kg => x=4kg => 2x=8kg
Leru Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 patry -> to jest gra słów. Cała zagadka brzmi: Why is six afraid of seven? Because seven (ate) nine. Co znaczy: Czemu sześć boi się siedem ? Ponieważ siedem zjadło dziewięć. Po angielsku zjeść (w czasie przeszlym) i osiem pisze się inaczej ale wymawia bardzo podobnie. Eight - osiem Ate - zjeść Więc słyszymy: sewen ejt najn co może oznaczać zarówno: siedem osiem dziewięć jak i: siedem zjadło dziewięć (pomijając koniugację) ok to od razu kolejna zagadka. Przeczytajcie raz na głos i odpowiedzcie: To było tak: bociana dziobał szpak. Potem była zmiana i to szpak dziobał bociana. Potem były jeszcze dwie zmiany Ile raz szpak był dziobany?
VoNd Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 dwa razy? bez czytania na glos, bo w robocie jezdem i wszyscy by slyszeli jakiegos dziwaka gadajacego glosno po polsku :D
zioło Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 co to jest: ten co to zrobił, to sprzedał ten co to kupił, tego nie ma ten co to ma, nigdy tego nie widział
drem Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 super zagadka:]: lecacy samolotem spadochroniarz wyskoczyl z samolotu po czym zawisl w powietrzu:P JAK TO MOZLIWE:D (nie zawisl na samolocie)
streaker Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Wyskoczył, otworzył spadochron, złapał prąd wstępujący (tak to się chyba nazywa), no i zawisł ;P, albo spadł na drzewo, gdzie na gałęziach zawisł :)
drem Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 tylko ze on zawisl na ok. 500m nad ziemia i wogule sie nie mogl ruszyc XD
drem Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 a spadochron to se niby na czy mial zawisnac;p niby twoja odpowiedz czesciowo jest prawidlowa ale tak czy siak by sie przemieszczal a on jest w miejscXD
david 3d Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Zawisł na ogonie będącego niżej helikoptera ;D
maverick sheep Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 dobra to teraz ja pojade z glowy jakies stare zagadki : nr1. po podzieleniu dwanascie przez dwa wychodzi nam siedem, jak to mozliwe? nr2 (lol to jeszcze z podstawowki pamietam:D wtedy jeszcze dinozaury zyly:D) na pustyni nagle z powiecza spada baba wprost na worki z piaskiem biedaczka w rece czyma zlamana zapalke co sie stalo ? nr3 za hwile :D
Ania Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 nr 2 jechali balonem, balon był za ciężki, więc wyrzucili wory z piaskiem. dalej za ciężki, więc losowali zapałkami kto ma wyskoczyć, baba miała pecha i wyciągnęła krutszą. zastanawiam się czy ktokolwiek tego nie pamięta z podstawówki?
Destroyer Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 nr2 podpaliła 'bąka' i ją troszke odrzuciło :D
Zbychowaty Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 buueheheheheeheh Nobel dla Ciebie Fikołek :D
Badyl Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 super zagadka:]: lecacy samolotem spadochroniarz wyskoczyl z samolotu po czym zawisl w powietrzu:P JAK TO MOZLIWE:D (nie zawisl na samolocie) zlapal sie chmury reka lewą? edit: nie!!! no przeciez! to proste.. on zarzucil sobie oobe albo lsd!! ;D
Hynol Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 dobra to teraz ja pojade z glowy jakies stare zagadki : nr1. po podzieleniu dwanascie przez dwa wychodzi nam siedem, jak to mozliwe? Stary dobry numer z błędem w postaci nierozpatrzenia obu pierwiastków równania kwadratowego? A możliwe nie jest - każdy "dowód" na to że 14/2=7 musi zawierać błąd.
drem Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 pomocna rada do mojej super zagadki:] tenspadochroniarz niczego nie dotykal tak samo jak i jego spadochron;) byl bardzo wysoko nad ziebia wokul niego nic nie bylo a tu nagle... nie sapad nie rusza sie... jak to mozliwe;p
Leleń Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 "...a potem błoga cisza i odczucie jakby człowiek zawisł w powietrzu" - wrazenia z skoku spadochronowego http://www.aeroklub.gda.pl/pol/html/sekcje/spadochronowa_witamy.htm#pierwszyskok ;o
drem Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 hehe... narazie nikt nie udzieli prawidlowej odpowiedzi:D to nie jest trudny ale rozwiazanie tej zagadki jest tak proste ze za bardzo kombinujecie:P kto odgadnie ten naprawde jest dobry:]
Destroyer Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 ufoki go zasysają do swojego staku ale mają małą siłę ssąca więc wisi :D
maverick sheep Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Hynol ty mi tu jakas matma jedziesz a ja prosty student;) u nas ucza z zapalek budowac:D rzymskie XII po przedzieleniu na 2 daje VII i dugie odwrocone AII :)
Ania Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 już nie żył, więc skoro już był w niebie to tam od razu został. edit: nie żył dlatego, że skacząc z samolotu przepołowiło go śmigło.
Quadysz Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 zgodnie z teorią względnosci zweisteina on się nie poruszał tylko ziemia sie zaczęła przybliżać ;P
zioło Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 może to postać kreskówkowa? one maja tendencje do zawisania w powietrzu:)
streaker Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Do tego dochodzi sprawa, co weźniemy za układ odniesienia...
Destroyer Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 zagapił sie :-) drem chyba już czas ujawnić co chodzi Ci po głowie
Rekomendowane odpowiedzi