h4sh Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Czesc wam, tu h4sh aka bananapunk na anglojezycznych forach. Niedlugo koncze prace w the orphanage, wiec czas rozejrzec sie za kolejna praca. Na dniach skonczylem swoje demo, zapraszam do ogladania. http://bananapunk.com - demo i portfolio http://blip.tv/scripts/flash/blipplayer.swf?autoStart=false&file=http://blip.tv/file/get/Bananapunk-michalKriukowDemoReel2006682.flv%3Fsource%3D3 http://blip.tv/file/get/Bananapunk-3dModelingDemoreel302.mov 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 PS. Fajne prace malarskie i ladne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Ladnie :) Muzyka z reklamy Opla Astry II? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Czapka z głowy, poziom robi wrażenie. Ile pracujesz nad takim modelem np. tej indianki, do jego ukończenia? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 indianeczka powala, naprawde robi wrażenie. czy mógłbyś zdradzić szczegóły z tworzenia? jaką techniką tworzyłeś te postać? czy modelowałeś już w takiej pozie czy może rigowałes postać. jeszcze raz gratulacje prac, naprawde świetny poziom... i ostatnie pytanie.. w jakim sofcie tworzysz? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 haha! PIEKNE DEMKO! Z dzika przyjemnoscia obejrzalem :) Zycze Ci powodzenia w szukaniu nowej pracy (jestem pewien ze znajdziesz cos ciekawego!) no i wielu sukcesow Michal :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 podpisuje sie pod Krisem, z takim warsztatem napewno znajdziesz cościekawego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 dzieki ze sie podoba. proces tworzenia indianki: dzien 1 1. najpierw biore jakis swoj stary model (nawet pozer ujdzie), czyszcze go ze szczegolow, zeby siatka byla rozlozona prosto i rownomiernie- czyli po prostu zbrush-friendly :) 2. zrobilem prosty rig, posadzilem ja w kleczacej pozycji , tyle ze symetrycznie. dzien 2 3. zbrushowanie i mudboxowanie dopuki mi sie nie podoba "mniej wiecej" dzien 3 4. robie nowy pseudorig i zmieniam poze na ostateczna. 5. resurfacing, czyli np za pomoca silo, czy maxa, tworze nowa siatke snapujac do starej. Zwykle robie to polautomatycznie za uzyciem skryptow. topologie robie bardzo lekka, potem 1 smooth i znow dopasowuje do oryginalu. powtarzam to puki siatka jest wystarczajaco gesta i model wyglada jak oryginal. dzien 4,5,6 6. koncze model. dzien 7 7. dodaje wlosy, detale, ubranie itp dzien 8 8. ustawiam swiatlo i shadery, wrzucam na renderfarme dzien 9 9. oczywiscie cos sie zjeb*** i trzeba renderowac od nowa. no i potem tylko compositing i gotowe. Do tworzenia podstawowej siatki uzywam czego sie da, Maya, Max, Modo, Silo , nie ma znaczenia. Najwazniejsza czesc to zmbrush i mudbox. Resurfacing robie w silo, cyslice i maya, ale w maxie da sie rownie dobrze. kwestia przyzwyczajenia. No i jeszcze dodam ze to nie caly dzien siedze a raczej po godzinach. Na ogol caly model powinien byc skonczony w 5 dni. Nie spieszylo mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 ciekawa technika.. może jakiś videotutorial zrobisz ?:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 no ok, ale czemu nie modelujesz tylko np w zbrushu tylko laczysz z mudboxem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 świetnie modelujesz organike zrób jakiś tutek po polsku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 blade: nie, ale PDF niedlugo bedzie na sieci albo w jakims pismie. dam znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Świetny reel, tylko pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 lol, w końcu jakis profesjonalista na forum pozdrawiam i podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 swietne, szacuneczek za umiejetnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infero Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Niesamowite....... naprawdę zagiął mnie koleś. Gratuluję... i.. podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 reel super :) jak kiedy bede tak modelowal jak ty to tez zrobie sobier reel'a ;) szacunek swietna robota pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 serwus :) Jakiegoś wielkiego zaskoczenia nie odczuwam :)- poziom jak zwykle świetny, chciałoby sie jeszcze i jeszcze . Szkoda tylko , że animacji tak mało. Świetne prace ( jak zwykle). Poziom jak najbardziej PRO. Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Modele są zarąbiste rzezba też fajna ,sam mam zamiar zająć sie rzezbą ale czekam na gline tylko gdzie ta animacja?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batonx Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 ale wszyscy slodza ;) fakt modele robia ogromne wrazenie ale demoreel w ogole mi sie nie podoba:) jak dla mnie to jest za spokojne, za mało prac i przydaloby sie wiecej animacji ja bym to zrobil tak ;), ze najpierw jest ta super-duper-mega-wypas indianeczka z ta pasujaca muzyczka, a pozniej jakies przejscie w szybsza muzyczke i wiecej animacji imo twoje reel jest za nudny, za to pracki na najwyzszym poziomie:) zycze sukcesow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 ja sie podczepiam pod pytanie Z-Brusha, czemu uzywasz zbrusha i mudboxa, jeden z tych programow nie wystracza? Modele robisz naprawde ladne, mozna na nie patrzec i patrzec, ale mam zazdroche, tez tak chce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 ok, to ze miodzik to juz bylo :) podobaja mi sie Twoje pracki, aczkolwiek nie zeby sie rozpuszczac, dobra, solidna robota, choc pare bledow sie znalazlo ;) pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 1 - ladne prace (nie wszystkie), widac talent 2 - rozumiem ze chcesz zarobic, ale przesadzasz z cenami, chyba że już Ci na czasie w jakim to sprzedaz nie zależy. Wiadomo predzej czy pozniej ktos kupi... Pytania do Ciebie: -jesteś po ASP? -jaki masz sprzet? ( albo czy to demo w domu renderowales ) edit: nie mozna sciagnac MOV demoreala - 404 error Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Ogólnie bardzo się mi podoba :) ale… -modele kręcą się troszkę za szybko, na szczęście są jeszcze stile żeby bardziej oko nacieszyć :) -imo troll jest za bardzo zacieniowany co w połączeniu z czarnym tłem powoduje utratę sporej ilości detalu w miejscach mniej doświetlonych -rozumiem, że w pewnym sensie chciałeś pokazać „ewolucję”, czyli od prac w shaded aż po oteksturowane prace ale wstawanie starszych prac (chodzi mi o tego generała) na koniec mija się trochę z celem (moim zdaniem najlepsze powinno iść na koniec żeby zostawić jak najlepsze wrażenie) -na muzyce się nie znam ale powiem, że taka stonowana i spokojna świetnie mi pasuje do klimatu (tylko mogła by „zmierzać” do lepszego punktu kulminacyjnego) Reasumując: prace mogłyby być troszkę dłużej pokazywane oraz mniej ukryte w cieniu gdyż patrzenie na tak ładnie wykonane modele jak dla mnie nie jest ani troszkę nudne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Wcale nie brzydkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Michal myslalem ze demo bedzie o wiele dluzsze tu sie wlasnie najbardziej zawiodlem :) (chyba ze scianalem to co nie trzeba :) )nie wiem czemu nie wrzuciles swoich innych modeli przeciez masz ich na peczki ale rozumiem pewnie przez umowy itp no nic szkoda . Te modele ktore pokazal sie bardzo bardzo fajnie i trzymaja wysoki poziom wiec jest dobrze :) Milego szukania pracy mysle ze dlugo nie zostaniesz bez dobrego studia ;] Nie wiem czy widzialem reela Alex'a Huguet'a jezeli nie to polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 r2d2- no to gdzie sa te bledy , dawaj :) dashu- wcale nie przesadzam z cenami. ja raczej nie chce tego sprzedawac ale jak juz to napewno za normalna cene. pamietaj ze nie siedze w Polsce. jestem po ASP. Sprzet standard, staroc, amd 1.7, 2gb ram, nvidia. A rendery robie w pracy, mamy 150 dual xeonow :P andy_a- predkosc obrotu modelu to 120 klatek (4 sekundy)- to standard. Mozna od tego odbiegac, ale za bardzo nie ma po co. Co do zacieniowania...moze go troche rozjasnie. Generala moze i wywale.... klicek- reel nie powinien byc dluzszy niz 2 minuty. Nie powinno byc w nim tez wiecej niz 5 prac. Reel Alexa widzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 przesadzasz imo przy duzej ilosci dobrych modeli odszedl bym od 2ch minut :) jakies ciekawsze najazdy slajdy by sie przydaly bo obrot 360 troche traca oldskulem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 nie 5-6 prac stanowczo wystarcza aby pokazac umiejetnosci ale to musza byc perelki :) i racja zblizenia musza by i to duzo ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 gdybym byłpracodawcą i szukał modelera to nie miał bym wątpliwości :) Jak dla mnie reel spełnia swoją funkcję, obrót 360 jest może i oldschoolowy ale świetnie się nadaje do prezentacji pracek. Jedyne co bym zmienił to dodał nieco kolorków do oświetlenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 WOW, rządzisz w tym biznesie. Nie ma wielu osób na ty forum, które mogą się pochwalić podobnymi prackami. Respect... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 thx za uwagi klicek: ale reszta moich modeli jest do dupy, wiec tylko te mam :P w sumie wisi mi jak to wyglada itp, niektorzy daja screeny z viewporta i dostaja robote :P. to nie showcase na internet, a typowo do pracodawcy, na net wrzucilem na wszelki wypadek. Tez zrobilbym wolniej, ale jak trzeba to se stopklatke wcisna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Rzeźba z króliczkiem rewelacyjna, z CG Indianka miluśka, szkoda że Satyr taki koncepcyjnie ugładzony bo warsztat masz naprawdę konkretny. Bardzo miło że wrzuciłeś tutaj reelka, to chyba raptem drugi taki tutaj prezentowany, szkoda tylko że podzieliłeś prace na tyle threadów- pytania itd. się dublują i dużo trudniej to ogarnąć. BTW. Opisując metody czemu po prostu nie dasz linku do dvd Zacka Petroca? Metoda jest dosyć stara i przez niego pięknie przedstawiona: http://www.thegnomonworkshop.com/dvds/zpe01.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 dokladnie, trzeba bylo dac w 1 threadzie- bo o zacku petrocku juz pisalem :P Ogolnie metoda jest stara jak swiat, bo uzywali ja jeszcze kolesie obrabiajac skany modeli na NURBS. Tym sie rozni moja metoda od zacka, ze on robi siatke recznie extrudujac poly a ja rysuje ja w CySlice. Najlepiej sie to chyba teraz robi w maxie, po tym co widzialem na "creature modeling for production" szczena mi opadla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Hash - to ty jestes jakas wazną personą? :) 150 xeonow Ceny - juz rozumeim dlaczego tyle, przeczytalem krotka biografie. Wczoraj poniosla mnie zazdrosc ;( pff, az mi szkoda isc na geografie z takimi zainteresowaniami. ponadto chcialem powiedziec ze opis tworzenia modelu nico mnie zszokowal. Moze jestem leniwy ale ukladac cala siatke na nowo przy uzyciu snapu na poprzedni model... az tak duzo bledów powstaje przy jego modelowaniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 t asiatka na nowo to super niska siatka, moze z 1000 poly czy jakos tak- wiec dopasowac jest latwo. potem dajesz smooth i juz dopasowujesz za pomaca skryptu, nie recznie, potem znow smoooth itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 chyba ze tak, ale skrypty --> nie na moja glowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Mi sie wydaje ze robisz lepsze rzezby niz modele cg, modele sa w porzadku ale czapki nie zrywaja, natomiast wspomniana juz przez Gothama rzezba z kroliczkiem to naprawde zajebista rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 kucza, zainstalowalem najnowszego quick tima i dalej nie smiga...mrrr edit o juz odpalilem dobry reel ladne oswietlenie ; moze troche za szybko obracasz obiekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Bardzo ładna robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor1988 Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 Pięknie, najbardziej podoba mi się scenka z króliczkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 LOL Faktycznie dobre. Nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi