krzyhhh Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Hejka Będzie to zupełnie co innego niż dotychczas klikałem . Kiedyś coś takiego mi przyszło do głowy.. i postanowiłem to z wizualizować. Scena będzie „trochę” antynikotynowa… no może bardziej anty bierne „palenie” przez dzieci .. które czasami są skazane na coś takiego.. a to jest złee Scena przedstawiać będzie dziecko stojące w kojcu/ łóżku , trzymać ono będzie tabliczkę z wybazgranym własnoręcznie przekreślonym papierosem . Zamieszczam tego wipka ponieważ przyda pewnie mi się pomoc w organice (proporcje itp.) jak i kompozycji (w późniejszym etapie) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam tu do wpadania i wypowiadania się ;) Dotychczas mam to : (część nie dawno w speedach zamieszczałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 heh, fajny modelik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 bardzo ciekawie sie zapowiada, będę tu często zaglądał :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 hehe... ciekawe, zobaczymy co z tego wyjdzie;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Świetny pomysł, modelik mi sie podoba, tylko pepek w brzuszku taki sztuczny;) Zapowiada sie fajna praca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 czemu maska ma taka gesta siatke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seul Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 no dokładnie, wszystko świetnie, tylko ten pępek "za głęboki" ;) i wydaje mi się, że szyja jest tutaj troche za gruba jak u dziecka... ale może to tylko wrażenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 Dzieciak mógłby być troszkę bardziej pulchny, ale jest dobrze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 świetny model - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor1988 Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 E tam pulchny i tak ma sporawy biceps i przedramie jak na dziecko i spojrzeć na te kaptury ... można by było troche klatke wyrzeźbić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 fajnie sie zapowiada, powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Październik 2006 Autor Share Napisano 12 Październik 2006 fajnie że się podoba :] co do pępka to wiem.. poprostu narazie jest taki prowizoryczny, inne uwagi też wezmę pod uwagę dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 powoli lecę dalej wyro : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 no no ładnie lecisz pielucha nie jest za mała? ale nie znam się na tych nowoczesnych pampersach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 naprawde fajnie ci to wychodzi pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Na pewno efekt koncowy bedzie spoko :) Czasam nad dzieciecymi kolyskami sa takie zabaweczki co dyndaja i graja ;) Wiecie o czym mowie, moze zamiast pluszowych misow i innych muminkow to cos zwiazane z papierosami... I nasz bobas by do tego siegal... nie wiem, taka propozycja tylko ;P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 mała przymiarka. Jeszcze nie zagłębiam się w szczegóły... jak już będą wszystkie główne modele to zacznę poprawiać. dzieciak będzie trzymać lewą rękę na łóżeczku , a prawą będzie trzymać tabliczkę . I tu rodzi się moje pytanie… lepiej będzie zriggować ? czy ręcznie przestawiać Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 szybki rig (jeśli tylko ręce to zriguj tylko ręce, kilka kości), przestaw i potem popraw siatkę. materac tam gdzie on stoi powinien się pod nim uginać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Podoba mi się wszystko... Oprócz tych nierówności(zmarszczek) na masce... Dzieciak wygląda jakby miał wodogłowie ;) Poza tym, podoba mi się i nie mogę się doczekać końcowego renderka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Fajnie wychodzi :) urocze dziecko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Ania - dzięki.. czyli czas nauczyć się riggu :) a o wgłębieniu od wagi dziecka już myślełem yooshi - hm.. wodogłowie ? xD .. wydawało mi się, że dzieci mają takie proporcje. max_1989 : dzięki :) jeszcze będzie pare poprawek do bobasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 13 Listopad 2006 Autor Share Napisano 13 Listopad 2006 zastanawia mnie sprawa otexturowania ... przed czy po... (po riggu i ponownym przekonwertowaniu do poly i ewentualnych poprawkach siatki) nie będzie trudniej ? :| szczerze mówiąc mało miałem jeszcze do czynienia z unvarpem.. ale wydaje mi się że będzie trudniej Oo ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? z góry dzięki .. i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 ja zawsze unwrapuję po rigu (na całkiem gotowej poprawionej siatce), wtedy już nie trzeba później unwrapa poprawiać, a jak się do tego już ustali kąt kamery to można szwy ładnie z tyłu pochować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Niech się trzyma szczebelków. Taki maluch miałby problem z utrzymaniem równowagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 totalna zmiana konceptu i myśli ... zaczynała mi się ta praca kojarzyć z „tanią reklamą antynikotynową” (zwłaszcza jak zrenderowałem go z tabliczką w ręce…zbyt dosłowne to było : | ) temat pozostaje.. tyle że zmieni się charakter pracy. Dziecko będzie dusić króliczka :] . Zamierzam : trochę nabałaganić tam na podłodze, poprawić/dokończyć torbę, do modelować jakiś mebel dać mu inną pierzynkę itd.:] dorobić część twarzy i duże wyraziste oczy dziecka (które nadadzą życia pracy ..oby) jeszcze się teraz zastanawiam... czy nie zostawić jak było : | co myślicie o tej zmianie ? i jak to teraz wygląda . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 dziecko ma bardzo długą rękę. jak zrobiłeś futerko? fajnie wygląda. jakoś teraz koncept nie jest zbyt czytelny. co ma krulik do palenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 futerko to typowe fur&hair liczba włosów zwiększona do 30000 ,trochę zeskalowałem i pokręciłem. a co do ręki.. hm.. z top.. wygląda jak prawa.. i wydaje mi się, że dobra długość.. może to przez ujęcie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 mi sie podoba, a bobas pewnie pokazuje na krulik jak dusi sie dymem;) Ania - reke ma dluga bo od tego czadu stal sie mutantem i nabyl takie zdolnosci jak w X-Men'ie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 ok.. scenka antynikotynowa... i zamiast tabliczki, dziecko bedzie pokazywać to na zabawce.. że nie da się oddychać . i basta... klikam dalej w tym kierunku ;) a ręke poprawiam miałaś Aniu rację ,dzięki :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 30 Listopad 2006 Autor Share Napisano 30 Listopad 2006 mini update.. skończyłem torbę.. resztę to już textury upiększą pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Bardzo fajny koncept. Modele tez bardzo ladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Potworne to dziecko - wykonanie za to swietne i czekam co bedzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 jakoś teraz koncept nie jest zbyt czytelny. co ma krulik do palenia? Ania, myslę że mu królik zdechł i dlatego nosi maskę. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Hehehe. Troszke przerażająca ta scena, ale zapowiada się ładnie. Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 scena zapowiada sie super ! wogole koncept bardzo ciekawy, czekam na tabliczke z fają no i zadym troszke to pomieszczenie jakies pety moze dodaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 mi tez sie podoba, trzymaj tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2006 dzięki:] hcpoter3d: obawiam się że tabliczki się nie doczekasz :p dodałem prowizodyczną twarz i oczy.. teraz walczę nad tym kątem bo chyba właśnie takie ujęcie będze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Jak dla mnie - bez twarzy jest o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 suuper 0-0 jakie słodkie maleństwo... tylko po co mu torba?:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2006 DraB: ale właśnie sęk w tym że coś tam musi być.. bo przez te okulary będzie widać co tam jest. Radzisz: Dzięki:) a torba to nie odłączny element maski tego typu… w torbie mieści się filtr (rura tam prowadzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piun Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 krzyhhh może juz teraz na lekcjach przysposobienia obronnego nie pokazują jak wygląda zestaw OP1 stąd te pytana o tą torbe :D świetny pomysł na scenke - orginalny i jeszcze taka mała sugestia gdybyś dał cieńszy poprzeczny szczebelek łóżeczka było by więcej widac tego malucha, i ta ręka o której pisała ania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Ale shiza. Co to przedstawia w domyśle? Bo u mnie budzi jakieś straszne skojarzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 z tego co wiem, dziecko prosi kogoś, żeby ten ktoś przestał palić fajki, bo nie da się oddychać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2006 Piun : możliwe ze przestali uczyć i pokazywać w szkołach :) .. bo po co .. skoro w dzisiejszych czasach są takie bronie że maska i tak nie pomoże :) satanicus1991 pisałem już nie raz. shiza? hmm raczej nie Arxis: exactly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 no, z tego co ja miałem na PO, to umiem tylko zrobić usta-usta, sztuczne oddychanie przez ucisk klatki piersiowej i to wszystko. acha, umiem jeszcze okryś cię kocem grzewczym i wiem nawet która strona to ciepła, a która to zimna! ale o maskach przeciwgazowych nic nie było, a jakoś obczaiłem o co chodzi z torbą (może to dzięki temu, iż jako dziecko fascynowały mnie militaria). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 no wygląda super :) jednak ten królik mnie nie przekonuje, lepsza była by tabliczka co do masek to 2 lata temu w mojej szkole gościu na PO nam pokazywał OP1. jednak byliśmy ostatnim rocznikiem któremu to pokazywano. pod koniec roku cały sprzęt rozdano z darmo chętnym którzy chcieli. nie wiem czemu, może dlatego że sprzęt był już przestażały. w ten sposób zdobyłem za darmo kompletów masek (z torbami, filtrami, szkiełkami przeciwpotnymi) oraz kilka zestawów rożnych mierników promnieniowania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2006 Valery : no z tą tabliczką to jeszcze zobaczę.. to już tylko kwestia zamiany... i mini upload ...trochę już zacznę kolorować: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 wypas na bogato ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Prawie jak fota! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Nie no pomysł cool, super wykonanie, no czego więcej można chcieć ? :D Wiesz, co krzyhhh ? Może daj mu przyciemnione szkiełka w masce gazowej ... Nie będzie witać japki a będzie ładnie wyglądało (przyciemnione, odbijające rzeczy z pokoju :) ) Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi