Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hejka

Będzie to zupełnie co innego niż dotychczas klikałem . Kiedyś coś takiego mi przyszło do głowy.. i postanowiłem to z wizualizować.

Scena będzie „trochę” antynikotynowa… no może bardziej anty bierne „palenie” przez dzieci .. które czasami są skazane na coś takiego.. a to jest złee

Scena przedstawiać będzie dziecko stojące w kojcu/ łóżku , trzymać ono będzie tabliczkę z wybazgranym własnoręcznie przekreślonym papierosem .

Zamieszczam tego wipka ponieważ przyda pewnie mi się pomoc w organice (proporcje itp.) jak i kompozycji (w późniejszym etapie)

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam tu do wpadania i wypowiadania się ;)

Dotychczas mam to : (część nie dawno w speedach zamieszczałem)

1ex6.jpg

2cf9.jpg

3hk8.jpg

• Odpowiedzi 87
  • Wyświetleń 8,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo ciekawie sie zapowiada, będę tu często zaglądał :)

powodzenia

Napisano

Świetny pomysł, modelik mi sie podoba, tylko pepek w brzuszku taki sztuczny;) Zapowiada sie fajna praca:)

Napisano

no dokładnie, wszystko świetnie, tylko ten pępek "za głęboki" ;)

i wydaje mi się, że szyja jest tutaj troche za gruba jak u dziecka... ale może to tylko wrażenie ;)

Napisano

E tam pulchny i tak ma sporawy biceps i przedramie jak na dziecko i spojrzeć na te kaptury ... można by było troche klatke wyrzeźbić :P

Napisano
  • Autor

fajnie że się podoba :]

co do pępka to wiem.. poprostu narazie jest taki prowizoryczny, inne uwagi też wezmę pod uwagę dzięki ;)

Napisano

no no ładnie lecisz

pielucha nie jest za mała? ale nie znam się na tych nowoczesnych pampersach.

Napisano

Na pewno efekt koncowy bedzie spoko :)

Czasam nad dzieciecymi kolyskami sa takie zabaweczki co dyndaja i graja ;) Wiecie o czym mowie, moze zamiast pluszowych misow i innych muminkow to cos zwiazane z papierosami... I nasz bobas by do tego siegal... nie wiem, taka propozycja tylko ;P

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

mała przymiarka.

Jeszcze nie zagłębiam się w szczegóły... jak już będą wszystkie główne modele to zacznę poprawiać.

render6lt1.jpg

dzieciak będzie trzymać lewą rękę na łóżeczku , a prawą będzie trzymać tabliczkę .

I tu rodzi się moje pytanie… lepiej będzie zriggować ? czy ręcznie przestawiać Oo

Napisano

szybki rig (jeśli tylko ręce to zriguj tylko ręce, kilka kości), przestaw i potem popraw siatkę.

materac tam gdzie on stoi powinien się pod nim uginać.

Napisano

Podoba mi się wszystko... Oprócz tych nierówności(zmarszczek) na masce... Dzieciak wygląda jakby miał wodogłowie ;) Poza tym, podoba mi się i nie mogę się doczekać końcowego renderka :)

Napisano
  • Autor

Ania - dzięki..

czyli czas nauczyć się riggu :) a o wgłębieniu od wagi dziecka już myślełem

yooshi - hm.. wodogłowie ? xD .. wydawało mi się, że dzieci mają takie proporcje.

max_1989 : dzięki :) jeszcze będzie pare poprawek do bobasa

Napisano
  • Autor

zastanawia mnie sprawa otexturowania ... przed czy po... (po riggu i ponownym przekonwertowaniu do poly i ewentualnych poprawkach siatki)

nie będzie trudniej ? :| szczerze mówiąc mało miałem jeszcze do czynienia z unvarpem.. ale wydaje mi się że będzie trudniej Oo

ma ktoś jakieś zdanie na ten temat?

z góry dzięki .. i pozdrawiam

Napisano

ja zawsze unwrapuję po rigu (na całkiem gotowej poprawionej siatce), wtedy już nie trzeba później unwrapa poprawiać, a jak się do tego już ustali kąt kamery to można szwy ładnie z tyłu pochować.

Napisano

Niech się trzyma szczebelków. Taki maluch miałby problem z utrzymaniem równowagi :)

Napisano
  • Autor

totalna zmiana konceptu i myśli ...

zaczynała mi się ta praca kojarzyć z „tanią reklamą antynikotynową” (zwłaszcza jak zrenderowałem go z tabliczką w ręce…zbyt dosłowne to było : | )

temat pozostaje.. tyle że zmieni się charakter pracy. Dziecko będzie dusić króliczka :] .

Zamierzam :

trochę nabałaganić tam na podłodze,

poprawić/dokończyć torbę,

do modelować jakiś mebel

dać mu inną pierzynkę

itd.:]

dorobić część twarzy i duże wyraziste oczy dziecka (które nadadzą życia pracy ..oby)

jeszcze się teraz zastanawiam... czy nie zostawić jak było : |

render1212qp5.jpg

co myślicie o tej zmianie ? i jak to teraz wygląda .

pozdrawiam

Napisano

dziecko ma bardzo długą rękę.

jak zrobiłeś futerko? fajnie wygląda.

jakoś teraz koncept nie jest zbyt czytelny. co ma krulik do palenia?

Napisano
  • Autor

futerko to typowe fur&hair liczba włosów zwiększona do 30000 ,trochę zeskalowałem i pokręciłem.

a co do ręki.. hm.. z top.. wygląda jak prawa.. i wydaje mi się, że dobra długość.. może to przez ujęcie :|

Napisano

mi sie podoba, a bobas pewnie pokazuje na krulik jak dusi sie dymem;)

Ania - reke ma dluga bo od tego czadu stal sie mutantem i nabyl takie zdolnosci jak w X-Men'ie :D

Napisano
  • Autor

ok.. scenka antynikotynowa... i zamiast tabliczki, dziecko bedzie pokazywać to na zabawce.. że nie da się oddychać . i basta... klikam dalej w tym kierunku ;)

a ręke poprawiam miałaś Aniu rację ,dzięki :*

Napisano
  • Autor

mini update.. skończyłem torbę.. resztę to już textury upiększą

torbafu4.jpg

pozdrawiam

Napisano
  Ania napisał:

jakoś teraz koncept nie jest zbyt czytelny. co ma krulik do palenia?

Ania, myslę że mu królik zdechł i dlatego nosi maskę. ;)

Napisano

Hehehe. Troszke przerażająca ta scena, ale zapowiada się ładnie. Trzymam kciuki.

Napisano

scena zapowiada sie super ! wogole koncept bardzo ciekawy, czekam na tabliczke z fają no i zadym troszke to pomieszczenie jakies pety moze dodaj :D

Napisano
  • Autor

dzięki:]

hcpoter3d: obawiam się że tabliczki się nie doczekasz :p

dodałem prowizodyczną twarz i oczy..

teraz walczę nad tym kątem bo chyba właśnie takie ujęcie będze.

pozdrawiam

stop6jw9.jpg

Napisano

suuper 0-0 jakie słodkie maleństwo...

tylko po co mu torba?:)

pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

DraB: ale właśnie sęk w tym że coś tam musi być.. bo przez te okulary będzie widać co tam jest.

Radzisz: Dzięki:) a torba to nie odłączny element maski tego typu… w torbie mieści się filtr (rura tam prowadzi)

Napisano

krzyhhh może juz teraz na lekcjach przysposobienia obronnego nie pokazują jak wygląda zestaw OP1 stąd te pytana o tą torbe :D

świetny pomysł na scenke - orginalny

i jeszcze taka mała sugestia gdybyś dał cieńszy poprzeczny szczebelek łóżeczka było by więcej widac tego malucha, i ta ręka o której pisała ania.

Napisano

z tego co wiem, dziecko prosi kogoś, żeby ten ktoś przestał palić fajki, bo nie da się oddychać...

Napisano
  • Autor

Piun : możliwe ze przestali uczyć i pokazywać w szkołach :) .. bo po co .. skoro w dzisiejszych czasach są takie bronie że maska i tak nie pomoże :)

satanicus1991 pisałem już nie raz. shiza? hmm raczej nie

Arxis: exactly ;)

Napisano

no, z tego co ja miałem na PO, to umiem tylko zrobić usta-usta, sztuczne oddychanie przez ucisk klatki piersiowej i to wszystko. acha, umiem jeszcze okryś cię kocem grzewczym i wiem nawet która strona to ciepła, a która to zimna! ale o maskach przeciwgazowych nic nie było, a jakoś obczaiłem o co chodzi z torbą (może to dzięki temu, iż jako dziecko fascynowały mnie militaria).

Napisano

no wygląda super :) jednak ten królik mnie nie przekonuje, lepsza była by tabliczka

co do masek to 2 lata temu w mojej szkole gościu na PO nam pokazywał OP1. jednak byliśmy ostatnim rocznikiem któremu to pokazywano. pod koniec roku cały sprzęt rozdano z darmo chętnym którzy chcieli. nie wiem czemu, może dlatego że sprzęt był już przestażały. w ten sposób zdobyłem za darmo kompletów masek (z torbami, filtrami, szkiełkami przeciwpotnymi) oraz kilka zestawów rożnych mierników promnieniowania :D

Napisano
  • Autor

Valery : no z tą tabliczką to jeszcze zobaczę.. to już tylko kwestia zamiany...

i mini upload ...trochę już zacznę kolorować:

torba1bv5.jpg

pozdrawiam

Napisano

Nie no pomysł cool, super wykonanie, no czego więcej można chcieć ? :D Wiesz, co krzyhhh ? Może daj mu przyciemnione szkiełka w masce gazowej ... Nie będzie witać japki a będzie ładnie wyglądało (przyciemnione, odbijające rzeczy z pokoju :) ) Pozdro ;)