Napisano 11 Październik 200618 l Hejka Będzie to zupełnie co innego niż dotychczas klikałem . Kiedyś coś takiego mi przyszło do głowy.. i postanowiłem to z wizualizować. Scena będzie „trochę” antynikotynowa… no może bardziej anty bierne „palenie” przez dzieci .. które czasami są skazane na coś takiego.. a to jest złee Scena przedstawiać będzie dziecko stojące w kojcu/ łóżku , trzymać ono będzie tabliczkę z wybazgranym własnoręcznie przekreślonym papierosem . Zamieszczam tego wipka ponieważ przyda pewnie mi się pomoc w organice (proporcje itp.) jak i kompozycji (w późniejszym etapie) Serdecznie pozdrawiam i zapraszam tu do wpadania i wypowiadania się ;) Dotychczas mam to : (część nie dawno w speedach zamieszczałem)
Napisano 11 Październik 200618 l bardzo ciekawie sie zapowiada, będę tu często zaglądał :) powodzenia
Napisano 11 Październik 200618 l Świetny pomysł, modelik mi sie podoba, tylko pepek w brzuszku taki sztuczny;) Zapowiada sie fajna praca:)
Napisano 12 Październik 200618 l no dokładnie, wszystko świetnie, tylko ten pępek "za głęboki" ;) i wydaje mi się, że szyja jest tutaj troche za gruba jak u dziecka... ale może to tylko wrażenie ;)
Napisano 12 Październik 200618 l E tam pulchny i tak ma sporawy biceps i przedramie jak na dziecko i spojrzeć na te kaptury ... można by było troche klatke wyrzeźbić :P
Napisano 12 Październik 200618 l Autor fajnie że się podoba :] co do pępka to wiem.. poprostu narazie jest taki prowizoryczny, inne uwagi też wezmę pod uwagę dzięki ;)
Napisano 30 Październik 200618 l no no ładnie lecisz pielucha nie jest za mała? ale nie znam się na tych nowoczesnych pampersach.
Napisano 31 Październik 200618 l Na pewno efekt koncowy bedzie spoko :) Czasam nad dzieciecymi kolyskami sa takie zabaweczki co dyndaja i graja ;) Wiecie o czym mowie, moze zamiast pluszowych misow i innych muminkow to cos zwiazane z papierosami... I nasz bobas by do tego siegal... nie wiem, taka propozycja tylko ;P Pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor mała przymiarka. Jeszcze nie zagłębiam się w szczegóły... jak już będą wszystkie główne modele to zacznę poprawiać. dzieciak będzie trzymać lewą rękę na łóżeczku , a prawą będzie trzymać tabliczkę . I tu rodzi się moje pytanie… lepiej będzie zriggować ? czy ręcznie przestawiać Oo
Napisano 12 Listopad 200618 l szybki rig (jeśli tylko ręce to zriguj tylko ręce, kilka kości), przestaw i potem popraw siatkę. materac tam gdzie on stoi powinien się pod nim uginać.
Napisano 12 Listopad 200618 l Podoba mi się wszystko... Oprócz tych nierówności(zmarszczek) na masce... Dzieciak wygląda jakby miał wodogłowie ;) Poza tym, podoba mi się i nie mogę się doczekać końcowego renderka :)
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor Ania - dzięki.. czyli czas nauczyć się riggu :) a o wgłębieniu od wagi dziecka już myślełem yooshi - hm.. wodogłowie ? xD .. wydawało mi się, że dzieci mają takie proporcje. max_1989 : dzięki :) jeszcze będzie pare poprawek do bobasa
Napisano 13 Listopad 200618 l Autor zastanawia mnie sprawa otexturowania ... przed czy po... (po riggu i ponownym przekonwertowaniu do poly i ewentualnych poprawkach siatki) nie będzie trudniej ? :| szczerze mówiąc mało miałem jeszcze do czynienia z unvarpem.. ale wydaje mi się że będzie trudniej Oo ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? z góry dzięki .. i pozdrawiam
Napisano 13 Listopad 200618 l ja zawsze unwrapuję po rigu (na całkiem gotowej poprawionej siatce), wtedy już nie trzeba później unwrapa poprawiać, a jak się do tego już ustali kąt kamery to można szwy ładnie z tyłu pochować.
Napisano 13 Listopad 200618 l Niech się trzyma szczebelków. Taki maluch miałby problem z utrzymaniem równowagi :)
Napisano 20 Listopad 200618 l Autor totalna zmiana konceptu i myśli ... zaczynała mi się ta praca kojarzyć z „tanią reklamą antynikotynową” (zwłaszcza jak zrenderowałem go z tabliczką w ręce…zbyt dosłowne to było : | ) temat pozostaje.. tyle że zmieni się charakter pracy. Dziecko będzie dusić króliczka :] . Zamierzam : trochę nabałaganić tam na podłodze, poprawić/dokończyć torbę, do modelować jakiś mebel dać mu inną pierzynkę itd.:] dorobić część twarzy i duże wyraziste oczy dziecka (które nadadzą życia pracy ..oby) jeszcze się teraz zastanawiam... czy nie zostawić jak było : | co myślicie o tej zmianie ? i jak to teraz wygląda . pozdrawiam
Napisano 20 Listopad 200618 l dziecko ma bardzo długą rękę. jak zrobiłeś futerko? fajnie wygląda. jakoś teraz koncept nie jest zbyt czytelny. co ma krulik do palenia?
Napisano 20 Listopad 200618 l Autor futerko to typowe fur&hair liczba włosów zwiększona do 30000 ,trochę zeskalowałem i pokręciłem. a co do ręki.. hm.. z top.. wygląda jak prawa.. i wydaje mi się, że dobra długość.. może to przez ujęcie :|
Napisano 20 Listopad 200618 l mi sie podoba, a bobas pewnie pokazuje na krulik jak dusi sie dymem;) Ania - reke ma dluga bo od tego czadu stal sie mutantem i nabyl takie zdolnosci jak w X-Men'ie :D
Napisano 20 Listopad 200618 l Autor ok.. scenka antynikotynowa... i zamiast tabliczki, dziecko bedzie pokazywać to na zabawce.. że nie da się oddychać . i basta... klikam dalej w tym kierunku ;) a ręke poprawiam miałaś Aniu rację ,dzięki :*
Napisano 30 Listopad 200618 l Autor mini update.. skończyłem torbę.. resztę to już textury upiększą pozdrawiam
Napisano 30 Listopad 200618 l Potworne to dziecko - wykonanie za to swietne i czekam co bedzie dalej.
Napisano 30 Listopad 200618 l jakoś teraz koncept nie jest zbyt czytelny. co ma krulik do palenia? Ania, myslę że mu królik zdechł i dlatego nosi maskę. ;)
Napisano 30 Listopad 200618 l Hehehe. Troszke przerażająca ta scena, ale zapowiada się ładnie. Trzymam kciuki.
Napisano 1 Grudzień 200618 l scena zapowiada sie super ! wogole koncept bardzo ciekawy, czekam na tabliczke z fają no i zadym troszke to pomieszczenie jakies pety moze dodaj :D
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor dzięki:] hcpoter3d: obawiam się że tabliczki się nie doczekasz :p dodałem prowizodyczną twarz i oczy.. teraz walczę nad tym kątem bo chyba właśnie takie ujęcie będze. pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200618 l suuper 0-0 jakie słodkie maleństwo... tylko po co mu torba?:) pozdrawiam:)
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor DraB: ale właśnie sęk w tym że coś tam musi być.. bo przez te okulary będzie widać co tam jest. Radzisz: Dzięki:) a torba to nie odłączny element maski tego typu… w torbie mieści się filtr (rura tam prowadzi)
Napisano 2 Grudzień 200618 l krzyhhh może juz teraz na lekcjach przysposobienia obronnego nie pokazują jak wygląda zestaw OP1 stąd te pytana o tą torbe :D świetny pomysł na scenke - orginalny i jeszcze taka mała sugestia gdybyś dał cieńszy poprzeczny szczebelek łóżeczka było by więcej widac tego malucha, i ta ręka o której pisała ania.
Napisano 2 Grudzień 200618 l Ale shiza. Co to przedstawia w domyśle? Bo u mnie budzi jakieś straszne skojarzenia ;)
Napisano 2 Grudzień 200618 l z tego co wiem, dziecko prosi kogoś, żeby ten ktoś przestał palić fajki, bo nie da się oddychać...
Napisano 2 Grudzień 200618 l Autor Piun : możliwe ze przestali uczyć i pokazywać w szkołach :) .. bo po co .. skoro w dzisiejszych czasach są takie bronie że maska i tak nie pomoże :) satanicus1991 pisałem już nie raz. shiza? hmm raczej nie Arxis: exactly ;)
Napisano 2 Grudzień 200618 l no, z tego co ja miałem na PO, to umiem tylko zrobić usta-usta, sztuczne oddychanie przez ucisk klatki piersiowej i to wszystko. acha, umiem jeszcze okryś cię kocem grzewczym i wiem nawet która strona to ciepła, a która to zimna! ale o maskach przeciwgazowych nic nie było, a jakoś obczaiłem o co chodzi z torbą (może to dzięki temu, iż jako dziecko fascynowały mnie militaria).
Napisano 3 Grudzień 200618 l no wygląda super :) jednak ten królik mnie nie przekonuje, lepsza była by tabliczka co do masek to 2 lata temu w mojej szkole gościu na PO nam pokazywał OP1. jednak byliśmy ostatnim rocznikiem któremu to pokazywano. pod koniec roku cały sprzęt rozdano z darmo chętnym którzy chcieli. nie wiem czemu, może dlatego że sprzęt był już przestażały. w ten sposób zdobyłem za darmo kompletów masek (z torbami, filtrami, szkiełkami przeciwpotnymi) oraz kilka zestawów rożnych mierników promnieniowania :D
Napisano 7 Grudzień 200618 l Autor Valery : no z tą tabliczką to jeszcze zobaczę.. to już tylko kwestia zamiany... i mini upload ...trochę już zacznę kolorować: pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 200618 l Nie no pomysł cool, super wykonanie, no czego więcej można chcieć ? :D Wiesz, co krzyhhh ? Może daj mu przyciemnione szkiełka w masce gazowej ... Nie będzie witać japki a będzie ładnie wyglądało (przyciemnione, odbijające rzeczy z pokoju :) ) Pozdro ;)