polka dot Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 kiepaskie :) gradient w refrakcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 2:30 min :* 1:20 H, vray, miś patyś :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 test brazil glass, ponad 13 min :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 no teraz ja zapodam swoja kaszane... scenka prosta jak sikanie, modeli prawie nie ma (bo trudno kulki nazwac modelami;-) i ogolnie nic to nie jest. Ale jak ktos tu powiedzial: kazdy czasem musi sobie zrobic jakies kulki;-) Byla taka gierka kiedys na playa "kula world". Kulki rulez!!! Chodzilo mi glownie o pomysl (tak mi jakos wpadl do lba), bo kto powiedzial ze kazda pracka musi byc skomplikowana i wymagajaca? ;-) a i oczywiscie to vray. -czas jakie 10-15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 fajne ) trochę coca-cololi styl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Ta.. bo jakos podpasowala mi... tam na gorze w prawym rogu widac napis CocaCola ;-) A to inna texturka (gorsza;-) ale pyszcek i oczka mnie zauroczyly (na podlozu) ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 wow.. rozpoznałem a wcale nie widziałem napisu :p :D to następne.. ma za spory reflacrions.. nic nie widać.. tylko samo hdri : / czyli ble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 tadzio zostaw Disturbed w spokoju ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 RA fajnie to wygląda :) Pinero światełko świetne, całośc też :) anouk fajny kominek ;) Master Kiełbaster co to za materiał na 2 renderze ?? chodzi o materiał na którym auto stoi, podzielisz się ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 goły 3ds max 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 To vray mtl z takie o w diffuse quasi metalic :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 9 min :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 9 min takie coś?? Jakim cudem? czy to jest na PPT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 stary "glut" mało widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 super makieta i fajny renderek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 peter_muler: nice :) jak stary jest ten "glut"? w życiu każdego prawdziwego mężczyzny nadchodzi czas aby zrobić sobie własny interior więc hmm... taki tam pierwszy poważniejszy test w vrayu tylko nie bijcie :) irr+lc skylight+direct scenka nie moja, ustawienia po części moje :] Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 TWEETY. Zdrada. Ruzdi dla ciebie. Motyla noga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Lis: jaka zdrada? Mental rox fo eva! :D poza tym nigdy nie twierdziłem, że Mental nadaje się do vizek, wręcz polecałem vraya jako silnik renderujący vizki (patrz wątki patrego) po prostu imo szybciej i prościej zrobić to w Vryjku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 tu był głupi i nieodpowiedzialny tekst na temat wątku Tweetiego. W życiu każdego mężczyzny jest moment na wycofanie tego co się powiedziało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 peter bardzo pomyslowe z przedstawieniem tej makiety i wogle fajny renderek :] tweety hehe witamy w vrayu :D :D ogolnie fajnie fajnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Piksar chcesz banem w twarz? :P 4 krotny spid up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 [edit] pikSar: trzeba było zostawić. w końcu to twoja opinia :) [edit] ech... odrobina wyjaśnien: od kilku dni ślęczałem na mojej jakże ambitnej scence złożonej z boxa z shellem z wyciętym oknem :] zależy mi jednak na czasie więc zassałem scenkę ze spot'a i przerobiłem ichniego tutoriala. nie spodobał mi się efekt (wszystko lewitowało) więc wywaliłem vraylighta i zastąpiłem go skylightem z mult: 3 potem w lc zmniejszyłem parametr sample size, i potestowałem hsph i min/max rate w Irradiance map. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 poza tym jeśli cytujesz to docytuj do końca: w życiu każdego prawdziwego mężczyzny nadchodzi czas aby zrobić sobie własny interior więc hmm... taki tam pierwszy poważniejszy test w vrayu juz sie nie tlumacz ;) ale i tak fajnie wyszedl render,choc czas chyba troche za dluugi ze tez ci sie czekac chce ;) master cool kome pierwszy rewelka :) pozdro edit takie badziewie aby oftopa nie robic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Master Kiełbaster - wypasek, na prawde ladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 nielot: wiem, ze za długi, nie wiem czym to zoptymalizować :/ strałem się uzyskać jak najbardziej poprawny shading GI. żeby wszędzie były cienie a nie same kleksy :] póki co rezultaty są mierne ale powoli do tego dojdę :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Takie małe pytanko: to na dyplomik ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 jaaaki dyplomik? :D a tak na serio: to prawda, robię to na dyplom. mam już projekt całego pomieszczenia i zarysowaną ogólną kolorystykę. obecnie wertuję przerózne katalogi w poszukiwaniu mebli, sof, TV etc. jak mi się to uda złożyć w całość tak jak to widzę w głowie to bedzie cud :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 peter_muler bardzo fajna makieta i render :) Master Kiełbaster jak dla mnie ten lakier trochę za plastikowy ale daje rade :) tweety ładnie ładnie proponuje zmiane jednak vray'a na RC2 albo RC3 wsómie niewiem jaki masz sprzet ale jak na skylighta i takie cieniowanie czas nie jest zły nielot007 bardziej jak wosk ale fajnei ze jakis render zrobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 ziolny kolorek jest poprostu piekny :) rozowa siła zna sie na rzeczy piekny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 audi ze sturopianu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 TWEETY !!!!!! To już na Mentalu w mniejszym czasie uzyskasz jeszcze lepszy shading niz taki jak tu pokazales !!!! Cholero jedna wrraaccaaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 hehehe tweety :p ładny renderek xD prawie jak mental ;) a kto mi to mowił ze w maxie 9 do vizek bedzie MR ;> oj oj master-piekny zielony samochodzik, zrob rozowy i bedzie git :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 brawo tweety, jak ci się vray podoba ??:) Master Kiełbaster bardzo fajny ten zielony lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 takie tam eksperymenty z nowym mentalkiem, ok 19 min. render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 odgrzewany stary kotlet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Vorek - Mental sux :D peter_muler - więcej takich kotletów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 kotlet ma troszku palstykowo-pcv'owe ściany...zapewne miał być marmur bo to drewienko było z tym ze bitmape podmienilem i wyszedl pcv stary obrazek, znacznie lepszy, chyba się cofam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 laska wieszak i napisy są super. nie cofasz się tylko starzejesz i wypalasz ;) próba odtworzenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Georgas: po kilku dniach wgryzania się w jego dziwny sposób renderowania stwierdzam, że jest bardziej pokręcony niż myślałem. Vorek: robisz mi to specjalnie :] peter_muler: świecznik rox, reszta standardzik :] anouk: to do kolejnych kafelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 nie. miało być na archinteriors ale nie mam czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Vorek: robisz mi to specjalnie :] Ma się rozumieć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Pierwsze proby z "Displacement Mapping" do dzisiaj mi sie po nocy snia te porazki [i ciagle ich przybywa!]: (BigOne)http://img481.imageshack.us/img481/2518/gamedha5.jpg [edit] Master Kiełbaster-hmmm... ok.20/25min? ne pamietam dokladnie ale wiem, ze bylem w tedy strasznie zawiedzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Ile czasu się renderował ten Doom? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Listopad 2006 Autor Share Napisano 9 Listopad 2006 anouk - bardzo przyjemne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 http://img513.imageshack.us/img513/9872/lipa6sr4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Listopad 2006 Autor Share Napisano 9 Listopad 2006 Studio feee ;) odbicia ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Vorek hehe ale masz plamy na tym renderze :] ;p peter wersja z drewna bardziej mi podchodzi, ale i tak jest super :] anouk super krzesla :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Listopad 2006 Autor Share Napisano 10 Listopad 2006 Ciekawe ile jeszcze przerenderujesz to autko. mdłe , mało kontrastowe :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi