Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

-Jaki renderer: Mentalray 3.2

-Czas renderingu: hm...no zjadłam małą kolację w międzyczasie... ;-)

-Czas robienia całości: parę dni pełnych przekleństw ;-)

-Rodzaj rendera: Ostatni raz kiedy dotykałam się z poważnymi zamiarami do Maxa to była wersja 3.1 i postanowiłam sobie przypomnieć jak się go używało, co zaowocowało tym że musiałam uczyć się prawie od podstaw. Za obiekt ćwiczeń obrałam sobie świecznik na tzw. tealighta, jak np: ten: http://img175.imageshack.us/img175/7113/czerwony1oo8.jpg. Łącznie było to modelowanie, oświetlanie, kaustyka, jak użyć HDRI i Mentalraya.

A wyszło mi to tak:

schowek43io4.jpg

Rady, krytyka itd mile widziane :)

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam kolejną kobietę na forum :)

Hmmm co mogę powiedzieć?

Jak na przesiadkę z maxa 3.1 jest nieźle.

Teraz zacznij modelować coraz to większe obiekty czy sceny,

pokazując efekty :)

Pozdrawiam.

Napisano

Elo 3 2 0 :*

Taki sobie teścik na lighting challange: neon and chrome na cgsociety :)

Renderer oczywiście mental ;)

88d69c83bccf5eb9.jpg

Napisano

jakos nigdy nie moge sie przekonac co do tych nowoczesnych sedesow:D zawsze mam wrazenie ze one odpadna od sciany jak sie na nie siadze:P albo jak ktos z imptem do niego narobi:P

teksturki ladne. mam pytanie czy do zrobienia tej teksturki, uzywacie takie programu co tnie teksturke np drewna i sklada jest w losowe plytki? ktos kiedys na evermotion pokazywal ten programik. bardzo przydatny;]

Napisano

takie pytanie: czy tylko ja mam problem z imageshack? ładowanie się grafiki AG trwa już dobre 5min a transfer to jakieś 0.2 kb/sec.

żeby nie było to mam łącze 1MB :]

Napisano

tweety - ja mam 256kb/s i ładuje się szybko... :)

Następny test (i jaśniejszy specjalnie dla JohnZi'ego)

ab6f3725d9d96668.jpg

Napisano

Mały teścik Brazila i Caustic :> troche ciemno ale poniekąd miało tak być.

Pozdro

marzeniejc5.jpg

P.S.

Szopa z renderu jest szopą własnoręcznie zbudowaną prze zemnie :D niestety takiego kufla w tej szopie nie ma :(

Napisano

:X-em[2]:

nice! Ładny materiał drewna. Ostatnio coraz bardziej mnie zaskakujesz :) I weź chociaż skalibruj sobie ten monitor, bo troche ciemne ci wszystko wychodzi ;)

Napisano

Ćwiczę, ćwiczę i jeszcze raz ćwiczę...

uwagi, komentarze (rzeczowe proszę) i rady mile widziane.

mental ray,

czas.ok 17min

cel: hmm..ćwiczenia

dae2fy8.jpg

Napisano

Hmmm... taka przymiarka... Oczywiście z postprodukcją

2000830182952687437_rs.jpg

Co Was tylu z Głogowa nagle?;P

Napisano

rodzi nam sie nowe miasto grafików :D

Neiraa: Texturke słupa masz do poprawy - ogólnie ładnie.

Touch: bardzo fajnie, jedynie widok troszeczke przepalony (ale ja mam zrypany monitor więc nie będzie to obiektywna ocena)

Napisano

ale co do widoku to masz całkowitą rację;) To tylko próby na razie, poza tym widok dodany w PS, więc poprawka to nic wielkiego.

Pozdrawiam;)

Napisano

maciekG oświetlenie wyszło super!

Napisano

Touch- naprawde super, może podłoga to jeszcze nie to ale poza tym ekstra

Napisano

Spokojnie, wszystko wymierzone;D To nie zupełna samowolka, była refka, ale rzeczywiście, jedno ze skrzydeł powinno się od drugiego różnić;) Ale cicho tam;P Poza tym to jeszcze nie finał;)

Napisano

modo. bawię się. Ale ten soft jest poj.....ny.

Pierwszy render a jak bolało.

1stmodozk0.png

Napisano

Krzesełko do sceny nad, którą pracuje. Trochę błędów ma, ale wersji finalnej, postaram się ich pozbyć.

krzeslosn7.jpg

Napisano

Pinero to pewnie ies w photomericu z ustawieniem ciepla na halogen, albo reczny niebieski (zimny). tak obstawiam. troche za intensywny;)

pozdr.

Napisano

Hey.

W scenie uzylem zwykly vray light ( sphere) o niebieskim kolorze , stad ten snop swiatla z niebieskawym zabarwieniem.

Napisano

Miodne swiatelko to taki slang... ze sie tak wyraze... ********* , zajefajne , wyczepiste , spoko loko , czadowe , ula ula , gites teges , bombastix , lub po prostu ladne :)

Sphere umiescilem dosc blisko okna jakies 5 m

Pozdrawiam

Napisano

miodne: tak jak miód: bardzo dobry, wręcz pyszny, wspaniały, delikatny, zdrowy i kolorowy :) ogólnie bardzo pozytywnie się na to patrzy.

Napisano

miodne, miodne.

Jak zrobić materiał zasłony. Taki który się rozświetli jak mu słonko od tyłu przyświeci?

Napisano

czesc

bardzo ładnie to wygląda Pinero.

a tak przy okazji pokaze mojego klamota ;)

sypialniaat2.jpg

pozdrawiam!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności