Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pionix: Nie chciałbym wybrzydzać, bo rendery masz świetne, ale to już trzecia scena z tym plastykowym krzesłem. Dodam, że wstrętnym. ;)

Napisano

42894467nh2.png

10666968on6.png

@fikołek - thx, jest lepiej:]

Gdzie mogę znaleźć jakiś tutorial wyjaśniający zastosowanie tego mia_portal light i podobnych?

Napisano

MF - wrzuć chociaż kawałeczek animacji bo bardzo jestem ciekawy jak zieleń sie prezentuje w ruchu :)

Napisano

P4VV37żadnego specjalnie dobrego tutka nie widziałem ale trzeba samemu testować i próbować różnych rzeczy

zobacz dział mentala na forum tylko cześć tych tutków jest już zdezaktualizowanych więc musisz testować i wywalać metody które już się nie sptawdzają jak np. radiusy w FG

tutaj jest troszkę o mmia_portal light:

3dLight

Napisano

Pionix: Tescik animacji zamieszcze, mam nadzieje jutro.

a tutaj jeszcze inny frame:

tescik2if1.jpg

Napisano

pionix - super! Tylko poduszki wyglądają jakby były z wapna czy cuś... :D

Napisano

Pionix - Super swiatelko, poduszki lepsze :) i dobrze, że krzesło wywaliłeś. Nie bylo swietne :P

Napisano

maczuga - nie no kołderka od everów. Jakbym miał wszystko zawsze modelować do każdej wizki to bym na chleb nie zarobił ;)

DraB - A co by można w poduszkach jeszcze ulepszyć?

Napisano

ja bym akurat poduszek sie juz nie czepial bo są luxik.

moze jakies przescieradło na ten materacyk? taki elegancki ze szkoda go zmiendolić we wnocy ;P

Napisano

Jak zrobić "dziury" w mia material? takie opacity za pomocą bitmapy, próbowałem wsadzić mapę do cutout opacity-nic nie widać, mimo że po ustawieniu tam koloru albo wrzuceniu szachownicy widać dziury.

Napisano
A co by można w poduszkach jeszcze ulepszyć?

Chyba nic, jak dla mnie bardzo fajnie wyglądają.

Napisano

pionix: Pewnie nie podzieliłbyś się informacjami na temat oświetlenia i ustawieniami renderowania, bo, jak rany, na prawdę świetnie to wygląda. ;)

Napisano

okladka01cc8.jpg

model domku ze starych exteriorów.. zdaje sie ze Pioniera

ps. tak.... na scianach jest parkiet

Napisano

Fajnie by to wyglądało jakby deszcz lunął :) Roślinki to chyba wasza największa siła.

Napisano

Jak dla mnie to trawa wygląda jak szczypiorek. Jak był by deszcz to ok, ale jak go nie ma to scena z tym niebem wygląda co najmniej dziwnie..jak dla mnie. Fajna masz krzaki, hmm.. po avatarze widzę że pracujesz w białym stoku lub dla białego stoku..może robisz archexteriors nowe..wiec nie możesz używać onyx, wiec co every wydały archmodels z iglakami?

Pozdrawiam

Napisano

wszystkie krzaki są moje, nie tam żaden onyx panie.... co do trawy racja, ale taki disp sie po prostu szybko liczył :), co do deszczu to może się pobawie potem jak znajde czas.

Napisano

hmm gdzies za ok miesiac będą już płytki pewnie wytłoczone, głównie krzaki i kilka drzew wiekszych , całość 60 modeli.

Napisano

Kolejny teścik scenki.Prosiłbym o opinie co ewentualnie zmienić lub dodać oraz czy taki render podchodzi do gustu :)

Soft:Cinema 4D + Vray 1.0821 + PS

Pzdr.

final1ps2jp0.jpg

Napisano

Cornel fajne, tylko aliasing do poprawki ale rozumiem że to dlatego że to test.

Napisano

Cornelius Scipio - bardzo fajne. Ta bladość mi się podoba. Popracowałbym nad niebem i wodą.

Napisano

Testy. Dom jednorodzinny .

( Arch515 :) za modele )

.

.

20644c7fe66a2714.jpg

.

.

641ff03511ee172f.jpg

.

.

31c52e599d058d6e.jpg

.

.

a80d2bc8641376ac.jpg

.

.

3bcf6eb22257cc8b.jpg

.

.

643154ddf0861e8b.jpg

Napisano

uuuu Pinero znowu z fotkami wyjechał ;)

Super

Przyczepie się jedynie materiału na fotelach czarnych. Troche sztucznie wygląda. I na podłodze jakiś bardzo delikatny połysk może...

Napisano
I na podłodze jakiś bardzo delikatny połysk może...

A nie dam ... :P

I tak dodatkowo, to pewien program ( ... ), ktorego używam, wykastrował mi antialiasing i paskudnie zmienił korory :P

Powinno być tak :

.

.

d5e20feee951af1e.jpg

.

.

.

Napisano

ok...no jak na test, w finiszu podkrecisz opcje rendera i swiateł i bedzie good. o sampling mi chodzi głownie.

teraz połysków na floorze sie nie robi

Napisano
Pinero ale zagracone :]

W rzeczywistości ( a jakby opisał to pewnie Tomuś - w realu :) )

będzie tak :

.

.

2db9524f5ac71670.jpg

.

.

Napisano

Hey chłopaczki

mam "lame question" niemoge uzyskac efektu skóry na tej kanapie którą widac nizej.... bumpa od skóry mam i nałozony czarny kolor .. ale niepotrafie sobie tego ustawic ...

pozdro moze ktos pomoze

34048.jpeg

Napisano

pinero fajna lampa, mozesz podac info do niej ? A wizki super, szczegolnie ujecia 3 i 4

malyboa jakie ustawienia masz mateialu ? ref bialy, fresnel i glos 0.6 moze 0.7 moze takie beda pasowaly

Napisano

Piękne Pinero, piękne i jakoś nic konstruktywnego do głowy mi nie przychodzi, bo jak widzę, że coś dobrze wygląda, to zwykle nie lubię pisac się na funkcjonalności. Taka nudna gadka by była. :)

Fajne modele. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności