pionix Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 sypialnia - test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 Poduszki i krzesło nie bałdzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 Ok. Poprawi sie w finalnej wersji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 pionix: Nie chciałbym wybrzydzać, bo rendery masz świetne, ale to już trzecia scena z tym plastykowym krzesłem. Dodam, że wstrętnym. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 ale modnym, błee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 shot z krotkiej animacji in progress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 @fikołek - thx, jest lepiej:] Gdzie mogę znaleźć jakiś tutorial wyjaśniający zastosowanie tego mia_portal light i podobnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 pionix klimatyczne swiatelko jak zawsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 MF- bardzo fajnie, nie mam krytycznych uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 MF - wrzuć chociaż kawałeczek animacji bo bardzo jestem ciekawy jak zieleń sie prezentuje w ruchu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 P4VV37żadnego specjalnie dobrego tutka nie widziałem ale trzeba samemu testować i próbować różnych rzeczy zobacz dział mentala na forum tylko cześć tych tutków jest już zdezaktualizowanych więc musisz testować i wywalać metody które już się nie sptawdzają jak np. radiusy w FG tutaj jest troszkę o mmia_portal light: 3dLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 sypialnia - test 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 dlaczego wywwaliles krzeslo, bylo swietne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 Pionix: Tescik animacji zamieszcze, mam nadzieje jutro. a tutaj jeszcze inny frame: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 pionix fajna kołderka, modelowałeś ręcznie czy jakiś symulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 pionix - super! Tylko poduszki wyglądają jakby były z wapna czy cuś... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 ładny materiał :) rewela Pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 Pionix - Super swiatelko, poduszki lepsze :) i dobrze, że krzesło wywaliłeś. Nie bylo swietne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 maczuga - nie no kołderka od everów. Jakbym miał wszystko zawsze modelować do każdej wizki to bym na chleb nie zarobił ;) DraB - A co by można w poduszkach jeszcze ulepszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 ja bym akurat poduszek sie juz nie czepial bo są luxik. moze jakies przescieradło na ten materacyk? taki elegancki ze szkoda go zmiendolić we wnocy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 28 Styczeń 2008 Share Napisano 28 Styczeń 2008 Jak zrobić "dziury" w mia material? takie opacity za pomocą bitmapy, próbowałem wsadzić mapę do cutout opacity-nic nie widać, mimo że po ustawieniu tam koloru albo wrzuceniu szachownicy widać dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 A co by można w poduszkach jeszcze ulepszyć? Chyba nic, jak dla mnie bardzo fajnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Pionix, świetna wizka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 pionix: Pewnie nie podzieliłbyś się informacjami na temat oświetlenia i ustawieniami renderowania, bo, jak rany, na prawdę świetnie to wygląda. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Cale zycie walcze z oswietleniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 mam wrazenie jak by aberacja miejscami sie pojawiala... chyba źle widze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 model domku ze starych exteriorów.. zdaje sie ze Pioniera ps. tak.... na scianach jest parkiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Fajnie by to wyglądało jakby deszcz lunął :) Roślinki to chyba wasza największa siła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 kub@ super wizka ! A pomysl z deszczem przedni, dodal by fajny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Jak dla mnie to trawa wygląda jak szczypiorek. Jak był by deszcz to ok, ale jak go nie ma to scena z tym niebem wygląda co najmniej dziwnie..jak dla mnie. Fajna masz krzaki, hmm.. po avatarze widzę że pracujesz w białym stoku lub dla białego stoku..może robisz archexteriors nowe..wiec nie możesz używać onyx, wiec co every wydały archmodels z iglakami? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 wszystkie krzaki są moje, nie tam żaden onyx panie.... co do trawy racja, ale taki disp sie po prostu szybko liczył :), co do deszczu to może się pobawie potem jak znajde czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 super zieleń i fajny klimat. Trawka do wymiany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Czy te krzaki beda kiedys do kupienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 hmm gdzies za ok miesiac będą już płytki pewnie wytłoczone, głównie krzaki i kilka drzew wiekszych , całość 60 modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Kolejny teścik scenki.Prosiłbym o opinie co ewentualnie zmienić lub dodać oraz czy taki render podchodzi do gustu :) Soft:Cinema 4D + Vray 1.0821 + PS Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 troszke za blade ale tak to fajnie sie prezentuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Cornel fajne, tylko aliasing do poprawki ale rozumiem że to dlatego że to test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Cornelius Scipio - bardzo fajne. Ta bladość mi się podoba. Popracowałbym nad niebem i wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Testy. Dom jednorodzinny . ( Arch515 :) za modele ) . . . . . . . . . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 uuuu Pinero znowu z fotkami wyjechał ;) Super Przyczepie się jedynie materiału na fotelach czarnych. Troche sztucznie wygląda. I na podłodze jakiś bardzo delikatny połysk może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 I na podłodze jakiś bardzo delikatny połysk może... A nie dam ... :P I tak dodatkowo, to pewien program ( ... ), ktorego używam, wykastrował mi antialiasing i paskudnie zmienił korory :P Powinno być tak : . . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 ok...no jak na test, w finiszu podkrecisz opcje rendera i swiateł i bedzie good. o sampling mi chodzi głownie. teraz połysków na floorze sie nie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Cornelius Scipio fajowe ! Pinero ale zagracone :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Pinero ale zagracone :] W rzeczywistości ( a jakby opisał to pewnie Tomuś - w realu :) ) będzie tak : . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 nie w realu tylko w rilu...:D a co to za program Ci zmnienił kolory?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyboa Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Hey chłopaczki mam "lame question" niemoge uzyskac efektu skóry na tej kanapie którą widac nizej.... bumpa od skóry mam i nałozony czarny kolor .. ale niepotrafie sobie tego ustawic ... pozdro moze ktos pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 pinero fajna lampa, mozesz podac info do niej ? A wizki super, szczegolnie ujecia 3 i 4 malyboa jakie ustawienia masz mateialu ? ref bialy, fresnel i glos 0.6 moze 0.7 moze takie beda pasowaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 pinero fajna lampa, mozesz podac info do niej ? - ALMI DECOR . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Piękne Pinero, piękne i jakoś nic konstruktywnego do głowy mi nie przychodzi, bo jak widzę, że coś dobrze wygląda, to zwykle nie lubię pisac się na funkcjonalności. Taka nudna gadka by była. :) Fajne modele. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi