Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

P4VV37żadnego specjalnie dobrego tutka nie widziałem ale trzeba samemu testować i próbować różnych rzeczy

zobacz dział mentala na forum tylko cześć tych tutków jest już zdezaktualizowanych więc musisz testować i wywalać metody które już się nie sptawdzają jak np. radiusy w FG

tutaj jest troszkę o mmia_portal light:

3dLight

Napisano

maczuga - nie no kołderka od everów. Jakbym miał wszystko zawsze modelować do każdej wizki to bym na chleb nie zarobił ;)

DraB - A co by można w poduszkach jeszcze ulepszyć?

Napisano

Jak zrobić "dziury" w mia material? takie opacity za pomocą bitmapy, próbowałem wsadzić mapę do cutout opacity-nic nie widać, mimo że po ustawieniu tam koloru albo wrzuceniu szachownicy widać dziury.

Napisano

Jak dla mnie to trawa wygląda jak szczypiorek. Jak był by deszcz to ok, ale jak go nie ma to scena z tym niebem wygląda co najmniej dziwnie..jak dla mnie. Fajna masz krzaki, hmm.. po avatarze widzę że pracujesz w białym stoku lub dla białego stoku..może robisz archexteriors nowe..wiec nie możesz używać onyx, wiec co every wydały archmodels z iglakami?

Pozdrawiam

Napisano

wszystkie krzaki są moje, nie tam żaden onyx panie.... co do trawy racja, ale taki disp sie po prostu szybko liczył :), co do deszczu to może się pobawie potem jak znajde czas.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Kolejny teścik scenki.Prosiłbym o opinie co ewentualnie zmienić lub dodać oraz czy taki render podchodzi do gustu :)

Soft:Cinema 4D + Vray 1.0821 + PS

Pzdr.

final1ps2jp0.jpg

Napisano

uuuu Pinero znowu z fotkami wyjechał ;)

Super

Przyczepie się jedynie materiału na fotelach czarnych. Troche sztucznie wygląda. I na podłodze jakiś bardzo delikatny połysk może...

Napisano
I na podłodze jakiś bardzo delikatny połysk może...

A nie dam ... :P

I tak dodatkowo, to pewien program ( ... ), ktorego używam, wykastrował mi antialiasing i paskudnie zmienił korory :P

Powinno być tak :

.

.

d5e20feee951af1e.jpg

.

.

.

Napisano

ok...no jak na test, w finiszu podkrecisz opcje rendera i swiateł i bedzie good. o sampling mi chodzi głownie.

teraz połysków na floorze sie nie robi

Napisano

Hey chłopaczki

mam "lame question" niemoge uzyskac efektu skóry na tej kanapie którą widac nizej.... bumpa od skóry mam i nałozony czarny kolor .. ale niepotrafie sobie tego ustawic ...

pozdro moze ktos pomoze

34048.jpeg

Napisano

pinero fajna lampa, mozesz podac info do niej ? A wizki super, szczegolnie ujecia 3 i 4

malyboa jakie ustawienia masz mateialu ? ref bialy, fresnel i glos 0.6 moze 0.7 moze takie beda pasowaly

Napisano

Piękne Pinero, piękne i jakoś nic konstruktywnego do głowy mi nie przychodzi, bo jak widzę, że coś dobrze wygląda, to zwykle nie lubię pisac się na funkcjonalności. Taka nudna gadka by była. :)

Fajne modele. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności