Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Błąd, czas renderu jest proporcjonalny do kwadratu przyrostu jakości :D Poza tym Adaptive Subdivision zabiera więcej pamięci podczas liczenia.

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zrób coś człowieku raz do końca ! wip z wnętrzem leży i kwiczy. Tak do niczego nie dojdziesz trochę cierpliwości, jak brakuje pomysłów, technik pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj ale inteligentnie i przede wszystkim słuchaj podpowiedzi bo z tym masz największy problem

trzymam kciuki

Napisano

Na początku myślałem Arti, że specjalnie walisz takie 'prowokacje', coś jak komentarze na onecie, ale chyba się myliłem. No pracuj człowieku, pracuj i tak jak bardziej doświadczeni tutaj mówili, dobij z jednym tematem do końca. Powodzenia.

Napisano

Szybka łazienka ode mnie:

432js4.jpg

camera correct jest tylko tak jak napisał maciegG ogniskowa duża, ponieważ kibelek jest maleńki i trzeba to było wszystko jakoś upchać w pole widzenia :)

Edytowane przez ciasteq

Napisano

tu chyba juz jest camera correction...tylko jakaś masakryczna ogniskowa jest użyta :)

test dyplomu....bardzo speed :]

005copywj0.jpg

Napisano

ciasteq mijescami troche za ciemno i za kwadratowo, zbyt ostre krawedzie, szczegolnie klop :)

Napisano

Arti skup się narazie na jednej scenie, poczytaj troszkę tutków, pytaj tutaj ludzi, ale zrób jeden porządny test. Polecam zajrzeć na http://www.aversis.be/extras/index.htm

A, i nie powiem żebym był jakimś guru w temacie, ba, nawet nie śmiałbym powiedzieć, że się znam na tym, ale proporcje to też tak troszkę leżą na moje oko. :|

Napisano

Trochę ceramiki i plastiku:

wryyyyydq4.jpg

Klyckając na obrazek możecie sobie pobrać modele. Do końca tygodnia ;)

p.s. Tekstura jest Lisowa ;)

edit dół: Nie zostawiłem, żeby nie-vrayowcy mogli łatwiej otworzyć. Ale możesz sobie zrobić taki, oto przepis:

Diffuse(255,253,250); Reflection(255,255,255); Fresnel, Fresnel IOR 1,4; Highlight Gloss 0,85;

Reflect Gloss 0,95; wszystko wrzucić do garnka i podgrzewać na dobrym procesorze do uzyskania zadowalających rezultatów ;)

Edytowane przez arev

Napisano

A sobie zassałem, bo fajne, fajne, szczególnie umywaleczka mi się podoba. Mam nadzieję, że zostawiłeś ten materiał porcelany na modelach? :P

Napisano

Wydaje mi się, że kulka, której fragment robi za zwierciadło, powinna być obrócona o 90 stopni. I może bardziej wypukła, chociaż to już zależy od tego jak bardzo rozproszone/skupione ma być światło ;)

Napisano

routee - bardzo ładny ten lampek :)

arev - co to jest to w prawym górnym rogu?

Kanapa w użyciu:

9ac10b3ce65321b1.jpg

edit:

kurcze to wanna a myslałem, że jakiś pojemnik plastikowy - to chyba przez skalę rys. na podłodze ;)

Napisano

kanapa jak zywa:)

dywan ten fajowy tylko lampka troche w niego wchodzi dziwnie

Napisano

pionix - calosc git. tylko stolik cos za lekko na dywanie stoi.

Napisano

pionix: akurat robię też taką kuchnie z połyskiem, podzieliłbyś się może info i ewentualnie mapą na bumpa na szafkach?

Edit:/ Już nie ważne, poćwiczyłem troszkę z noisem w bumpie, i zdało test. Pozdrawiam.

Edit2:/ Tak się dopiero przyjżałem... o dywanie byś mógł coś powiedzieć, o materiale szczególnie, jak takie fajne "smugi" uzyskałeś?

Edytowane przez pressenter

Napisano
Próba zrobienia półmroku ale chyba dosyć mizerna...

dlaczego? nie jest tak źle. wystarczy troche w PSie zciemnić i jest conajmniej dobrze ;]

edit:

tak na szybko.

24bf9234f2d5a7cepr4.jpg

24bf9234f2d5a7cepr4.f9068caa5c.jpg

Napisano

Pionix jaki apratem robione fotka

dywan ladny rend jeszcze ladniejszy

....kurde z toba pracuje chyba jaki (Szatan Lub Boss z gory)

az kopara opada fajnneeeee i tyle

Modelik MacRA super sie prezentuje :]

Napisano

cfaniak - wyrzuć światło z zewnątrz i wszelkie światło dodatkowe jeśli takowe jest. Zostaw tylko "wąskie" IESy w wiszących lampach.

demigod - dzieki :) Podziekowania też dla RA za tego wypaśnego Mac'a

Napisano

takie coś ostatnio wyplułem ;] pierwszy i ostatni raz zgodziłem się robić wizualizacje bez projektu. Architekt siedzący za plecami przez 2 dni. Troche Go znienawidziłem :P

hydralme2.jpg

hydralme2.93340d835b.jpg

Napisano

ehhh wiem wiem. cegła była jeszcze na samym końcu zmieniana...wszystko było gotowe, a Pan architekt się zorientował, że ta cagłe wygląda inaczej (no bo budynek istnieje) i trzeba ją zmienić :P

Napisano

taki tescik :0 2 klatki z animacji nad ktora pracuje i ktora mam nadzieje kiedys skonczyc:)calosc bedzie miala cos ok 1min narazie wyszlo 10 min na klatke;/ i chyba nizej juz nie dam rady zejsc

screen.jpg

Napisano

Takiej jakości będzie animacja..? csem mocno zalatuje.. ale wygląda MEGA ZAJE…coś o świetle może napisać..pozdrawiam.

Napisano

masakra ! bardzi lubie takie klimaty ! masz moze render przed postprodukcja i chcialbys pokazac ;)

Gratki czekam na final !

Napisano

swiatlo to vraysky + direct pozatym im+Lc i gamma2.2 na to ambient i volumetrik dodane w after effect gdzie ostro podkrecilem calosc.W finale dojdzie jeszcze dof w niekturych ujeciach i chyba motion blur tez pojdzie z aftera bo vrayowy( nawet kijowej jakosci) czasowo mnie zabija;/

Napisano

Dofik Richarda rosenman , świetnie by tu się spisa ł..a vryowy owszem czas zabija :D możesz właśnie pokazać przed post-produkcja. Naprawdę super wyszło.

Napisano

screen_03.jpg

czysty render:) ma ktos pomysl jak sie pozbyc przepalen na scianie po lewo pod bialymi slupkami?

screen_02.jpg

a to postace do tej samej animki. niemowle wyglada jak alien ale jeszcze go pomecze:) kolejnych 2 kolesi stoi tylem bo z takiej perspektywy bedzie ich widac w finale. dzieki pozdro

Napisano

ma ktos pomysl jak sie pozbyc przepalen na scianie po lewo pod bialymi slupkami?

Jezeli to jest blad i poprostu swiatlo przechodzi przes sciane albo slup

i jak liczysz irr to mozesz wlaczyc detail enhancement

pozdro !

Napisano

Super….Postacie,jakie to smutne ze taki nasz los:) przepalenie,ja bym powalczył z exposure /gamą i nasileniem..Wymieszać z warstwa..Jeżeli chodzi o Cs.. Bo w animce nie pomogę.. linearem robiłeś ??jeżeli tak to morze podkręć w kamerze f-number mi pomaga przy linear.. super naprawdę super czekam na finto.

Napisano

hcpiter-sciana jest ok nic nieprzechodzi sprawdzalem a detail enhancement to mi da z tydzien renderingu wiecej ;/

arch515-tak linear , potestuje, thx

Napisano
Kanapa w użyciu:

9ac10b3ce65321b1.jpg

a tło za oknem?

jesli patrzeć pod kątem fotorealizmu to na żaluzjach powinny być jeszcze większe przepalenia a jakiekolwiek smaczki i widoczki za oknem to już naciągana historia.

rozumiem krytykę ale bez przesady panie BM, nie doszukuj się dziury w całym...

Napisano

Jako ze dawno juz nic nie robilem w 3d, z nudy zaczelem modelowac sobie taka mazdzine. Model ma kilka niedociagniec, bede je poprawial, ale jest to test lakieru: mazda.jpg

I jeszce cos takiego:

mazda2.jpg

mazda3.jpg

wyglada to jakos?

Edytowane przez zgred

Napisano

file: blat_recover. max? ;) Coś się sypnęło. ;) Ale sam render bardzo przyjemny.

A ja takie tam zabawy...

Mapowanie płytek troszkę leży, ale to później poprawię.

03obrobkace6.jpg

Napisano

Master - mówisz masz ;) jak widać coś się sypało nie raz:

beztytuugb3.jpg

a oto kolejne ujęcie, troszkę wzbogacone. Myślicie że ten sufit pasuje? Bo mi się całkiem podoba. (wszystko bez detal ench)

45359681ra0.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.