Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Błąd, czas renderu jest proporcjonalny do kwadratu przyrostu jakości :D Poza tym Adaptive Subdivision zabiera więcej pamięci podczas liczenia.

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

zrób coś człowieku raz do końca ! wip z wnętrzem leży i kwiczy. Tak do niczego nie dojdziesz trochę cierpliwości, jak brakuje pomysłów, technik pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj ale inteligentnie i przede wszystkim słuchaj podpowiedzi bo z tym masz największy problem

trzymam kciuki

Napisano

Na początku myślałem Arti, że specjalnie walisz takie 'prowokacje', coś jak komentarze na onecie, ale chyba się myliłem. No pracuj człowieku, pracuj i tak jak bardziej doświadczeni tutaj mówili, dobij z jednym tematem do końca. Powodzenia.

Napisano (edytowane)

Szybka łazienka ode mnie:

432js4.jpg

camera correct jest tylko tak jak napisał maciegG ogniskowa duża, ponieważ kibelek jest maleńki i trzeba to było wszystko jakoś upchać w pole widzenia :)

Edytowane przez ciasteq
Napisano (edytowane)

Trochę ceramiki i plastiku:

wryyyyydq4.jpg

Klyckając na obrazek możecie sobie pobrać modele. Do końca tygodnia ;)

p.s. Tekstura jest Lisowa ;)

edit dół: Nie zostawiłem, żeby nie-vrayowcy mogli łatwiej otworzyć. Ale możesz sobie zrobić taki, oto przepis:

Diffuse(255,253,250); Reflection(255,255,255); Fresnel, Fresnel IOR 1,4; Highlight Gloss 0,85;

Reflect Gloss 0,95; wszystko wrzucić do garnka i podgrzewać na dobrym procesorze do uzyskania zadowalających rezultatów ;)

Edytowane przez arev
  • Like 2
  • Confused 1
Napisano

Wydaje mi się, że kulka, której fragment robi za zwierciadło, powinna być obrócona o 90 stopni. I może bardziej wypukła, chociaż to już zależy od tego jak bardzo rozproszone/skupione ma być światło ;)

Napisano

routee - bardzo ładny ten lampek :)

arev - co to jest to w prawym górnym rogu?

Kanapa w użyciu:

9ac10b3ce65321b1.jpg

edit:

kurcze to wanna a myslałem, że jakiś pojemnik plastikowy - to chyba przez skalę rys. na podłodze ;)

Napisano (edytowane)

pionix: akurat robię też taką kuchnie z połyskiem, podzieliłbyś się może info i ewentualnie mapą na bumpa na szafkach?

Edit:/ Już nie ważne, poćwiczyłem troszkę z noisem w bumpie, i zdało test. Pozdrawiam.

Edit2:/ Tak się dopiero przyjżałem... o dywanie byś mógł coś powiedzieć, o materiale szczególnie, jak takie fajne "smugi" uzyskałeś?

Edytowane przez pressenter
Napisano
Próba zrobienia półmroku ale chyba dosyć mizerna...

dlaczego? nie jest tak źle. wystarczy troche w PSie zciemnić i jest conajmniej dobrze ;]

edit:

tak na szybko.

24bf9234f2d5a7cepr4.jpg

24bf9234f2d5a7cepr4.f9068caa5c.jpg

Napisano

Pionix jaki apratem robione fotka

dywan ladny rend jeszcze ladniejszy

....kurde z toba pracuje chyba jaki (Szatan Lub Boss z gory)

az kopara opada fajnneeeee i tyle

Modelik MacRA super sie prezentuje :]

Napisano

cfaniak - wyrzuć światło z zewnątrz i wszelkie światło dodatkowe jeśli takowe jest. Zostaw tylko "wąskie" IESy w wiszących lampach.

demigod - dzieki :) Podziekowania też dla RA za tego wypaśnego Mac'a

Napisano

takie coś ostatnio wyplułem ;] pierwszy i ostatni raz zgodziłem się robić wizualizacje bez projektu. Architekt siedzący za plecami przez 2 dni. Troche Go znienawidziłem :P

hydralme2.jpg

hydralme2.93340d835b.jpg

Napisano

ehhh wiem wiem. cegła była jeszcze na samym końcu zmieniana...wszystko było gotowe, a Pan architekt się zorientował, że ta cagłe wygląda inaczej (no bo budynek istnieje) i trzeba ją zmienić :P

Napisano

taki tescik :0 2 klatki z animacji nad ktora pracuje i ktora mam nadzieje kiedys skonczyc:)calosc bedzie miala cos ok 1min narazie wyszlo 10 min na klatke;/ i chyba nizej juz nie dam rady zejsc

screen.jpg

Napisano

swiatlo to vraysky + direct pozatym im+Lc i gamma2.2 na to ambient i volumetrik dodane w after effect gdzie ostro podkrecilem calosc.W finale dojdzie jeszcze dof w niekturych ujeciach i chyba motion blur tez pojdzie z aftera bo vrayowy( nawet kijowej jakosci) czasowo mnie zabija;/

Napisano

Dofik Richarda rosenman , świetnie by tu się spisa ł..a vryowy owszem czas zabija :D możesz właśnie pokazać przed post-produkcja. Naprawdę super wyszło.

Napisano

screen_03.jpg

czysty render:) ma ktos pomysl jak sie pozbyc przepalen na scianie po lewo pod bialymi slupkami?

screen_02.jpg

a to postace do tej samej animki. niemowle wyglada jak alien ale jeszcze go pomecze:) kolejnych 2 kolesi stoi tylem bo z takiej perspektywy bedzie ich widac w finale. dzieki pozdro

Napisano

ma ktos pomysl jak sie pozbyc przepalen na scianie po lewo pod bialymi slupkami?

Jezeli to jest blad i poprostu swiatlo przechodzi przes sciane albo slup

i jak liczysz irr to mozesz wlaczyc detail enhancement

pozdro !

Napisano

Super….Postacie,jakie to smutne ze taki nasz los:) przepalenie,ja bym powalczył z exposure /gamą i nasileniem..Wymieszać z warstwa..Jeżeli chodzi o Cs.. Bo w animce nie pomogę.. linearem robiłeś ??jeżeli tak to morze podkręć w kamerze f-number mi pomaga przy linear.. super naprawdę super czekam na finto.

Napisano

hcpiter-sciana jest ok nic nieprzechodzi sprawdzalem a detail enhancement to mi da z tydzien renderingu wiecej ;/

arch515-tak linear , potestuje, thx

Napisano
Kanapa w użyciu:

9ac10b3ce65321b1.jpg

a tło za oknem?

jesli patrzeć pod kątem fotorealizmu to na żaluzjach powinny być jeszcze większe przepalenia a jakiekolwiek smaczki i widoczki za oknem to już naciągana historia.

rozumiem krytykę ale bez przesady panie BM, nie doszukuj się dziury w całym...

Napisano (edytowane)

Jako ze dawno juz nic nie robilem w 3d, z nudy zaczelem modelowac sobie taka mazdzine. Model ma kilka niedociagniec, bede je poprawial, ale jest to test lakieru: mazda.jpg

I jeszce cos takiego:

mazda2.jpg

mazda3.jpg

wyglada to jakos?

Edytowane przez zgred
Napisano

file: blat_recover. max? ;) Coś się sypnęło. ;) Ale sam render bardzo przyjemny.

A ja takie tam zabawy...

Mapowanie płytek troszkę leży, ale to później poprawię.

03obrobkace6.jpg

Napisano

Master - mówisz masz ;) jak widać coś się sypało nie raz:

beztytuugb3.jpg

a oto kolejne ujęcie, troszkę wzbogacone. Myślicie że ten sufit pasuje? Bo mi się całkiem podoba. (wszystko bez detal ench)

45359681ra0.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności