Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

10130620az89painteddeselr1.jpg

Pierwszy model do nowej sceny, oczywiście ta scena to rozwinięcie tamtej sceny z bazą, ale baza wywalona. Ogólny zarys konceptu dam w temacie w WIP.

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

a zna ktoś może jakąś stronkę z darmowymi plikami cad domów albo czegokolwiek mieszkalnego? Jeśli ktoś zna takie to prosiłbym o linki bo sam znaleźć nie mogę...

Napisano

bo ta butelka ma płaskie ścianki (w rzucie z góry przekrój kwadratu z zaokrągleniami w rogach), a że oliwa ma taki a nie inny współczynnik załamania, to wyszło, jak wyszło;)

Napisano

Touch ale coś jest nie tak z tą butelką. Przyjrzyj się, nie widać ścianek szklanych.

Master lepiej (ja w ogóle chylę czółko nisko za ta robotę) ale nadal laska ma plastikowa skórę, włosy ciut miotłowate i minę jakby miała biegunkę. Ale za to woda powala!!!

Napisano

nogi powinny jej się łagodnie wtapiać w wode... i jest w niej coś nienaturalnego, albo w tej pozie albo barki ma jakieś takie ogromniaste...tudzieszzzz.. tu i ów za długi ;)

Napisano
nogi powinny jej się łagodnie wtapiać w wode... i jest w niej coś nienaturalnego, albo w tej pozie albo barki ma jakieś takie ogromniaste...tudzieszzzz.. tu i ów za długi ;)

z tą wodą to fakt ;) po prostu twarda woda ;P a co do naturalności to po prostu laska jest spięta i zestresowana to chyba wina tego brzydala po drugiej stronie Renderu ;P

Napisano

Touch nie słuchaj dobrze jest i naprawdę niewiele odbiega od rzeczywistości i pewnie jak byś pokazał render ciut przekręcony... i w jasnym otoczeniu :)

Napisano

Lufa nice, ale reszta prawdę mówiąc na ten moment nie zachwyca;) Jeśli patrzyć na to co znajduje się poniżej lufy, to trochę jak scanline;)

Napisano

Pionier: świetna teksturka nu lufie :) Szkoda że listki jeszcze nie skończone. Wogóle to bardzo fajny czołg Ci wychodzi - śledzę go od jakiegoś czasu i czekam an więcej. Powodzenia.

Napisano

Hmm... pstrokata ta 'cegła' trochę. Ogólnie to materiały podziałały ujemnie na prezentację tej sceny, bez materiałów było lepiej;p

Napisano

coraz gorzej to wygląda. Za to fajna, mokra powierzchnia.

GI domyślam się, że tylko testowe bo na białym suficie sample sa tak olbrzymie że zeruja shading.

Napisano

No niezbyt fajnie lampa wygląda. Chyba lepiej zrobiłby jakiś LightMtl. Poza tym światło bardzo przyjemne i choć, poza słońcem, raczej chłodne to efekt fajny.

Tylko popraw mapowanie ramy lustra. Błagam :D

Napisano

Johny jakoś dziwnie szaro...sam nie wiem. Lampa faktycznie do kitu.

Test render, dwie wersje kolorystyczne - sam już nie wiem.

026c2ea11c7ca872.jpg

ba8358bdb505b353.jpg

Napisano

Kub@ już było mówione, że zdjęć nie można tu wrzucać :D świetnie wyszło :)

Touch butelkę z oliwą wstawiłeś do fotki czy wszystko to render bo na oko ciężko stwierdzić :)

Napisano

Tak mi się wydawało, że dolny lepsiejszy, ale i tak przesadziłem patrząc na to świeższym okiem:)

Kub@ - pomidor idealny nierealny z Tesco ;)

Touch - bardzo przyjemne.

Napisano
Haha, no bez przesady, wszystko render;)

to daj zbliżenie tego parowca w oddali na morzu :D o i może tej mewy na patyku :D

Aż tak dobrze to to nie wygląda;p

e tam nie wygląda :) wypas jest :)

może to ziarno mnie zmyliło :P

Napisano

To jest jakieś mieszkanie na piętrze czy coś, bo niby zielenina jest jakaś za oknem, ale już żadnego podłoża? Bardzo dziwnie to wygląda. ;) A, i marszczenia zasłon nie zgadzają się z karniszem. Poza tym bardzo fajnie.

Napisano
To jest jakieś mieszkanie na piętrze czy coś, bo niby zielenina jest jakaś za oknem, ale już żadnego podłoża? Bardzo dziwnie to wygląda. ;) A, i marszczenia zasłon nie zgadzają się z karniszem. Poza tym bardzo fajnie.

Tak - to jest na piętrze ale coś tam jeszcze dodam w tle żeby nie wyglądało jak nad urwiskiem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności