Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
heheh dzieki, fajnie ze sie podoba :) tuta moge nagrac bez problemu tylko u mnie jest taki problem ze jestem baardzo leniwy i zanim cos zrobi minie kawal czasu. A model jest prosty, plane w ksztalcie liscia gdzie pivot jest na koncu i lodyga, uzylem scattera do przylaczenia, ogolnie polowe tego przyaczenia robilem samodzielnie bo ciezko mi bylo to ustawic.

Polecam tutek z ev tam te funkcje sa bardzo fajnie opisane i ladne ksztalty mozna uzyskac :)

nie marudź tylko nagrywaj! - dawno zadnego nie oglądałem to akurat na weekend by był jak znalazł :D

bardzo fajne Pionix, tylko trawa na 1 planie imo nieco za ciemna (przy takim natęzeniu światła słonecznego chyba powinna być nieco jaśniejsza - choć z 2 strony cięzko stwierdzić bo już nie mogę porównać z moją referką za oknem :/ )

Edytowane przez Loki

Napisano

Więcej ostrzejszego cienia i słońce bardziej pomarańczowe. Trawa bardzo mi się podoba.

Napisano

wyblakłe Panie Pionixie te wizki robisz, takie bez życia (odczucie subiektywne)

Napisano

fajnie pionix robisz te exteriorki, inne takie swiatlo nie jak wszyscy zielono i sun and sky :D

Napisano

W tym przypadku to jest oświetlone akurat hdrką i dla tego klienta miało własnie być "smutne".

Napisano

pionix: to też dla MJ? Bardzo, ale to bardzo trafia w moje gusta. Nie lubię takich cuksów w eksteriorach, a tutaj wygląda tak przyjemnie... w polskim klimacie chciałoby się rzec. Świetne.

Napisano

pressenter - tak to dla MJ tylko ze to jeszcze wersja robocza/poglądowa. Coś się tam ma jeszcze pozmieniać.

Napisano

Takie coś, o:

02sms0.jpg

W roli głównej kamienie. Żółte kwiatki trochę się przesunęły :)

Biorę się za robienie jakiegoś dupsingu na stół.

Napisano

mi sie podoba. Loki i Master są zwolennikami Gears Of War chyba :D

Napisano

ten kwiatek gdzie jest samo zielone - super, ale reszta to jak sprzed 10 lat;)

Napisano

No eee, co jest w nich takiego złego? :>

Tutaj w docelowej rozdzielczości:

flowerslg1.jpg

p.s. Szefowi się bardzo podobają :>

Napisano

hmm... na zbliżeniu siakoś faktycznie lepiej;) jak oddalić, to są przejarane jakby i blade, szczególnie zieleń. Na zbliżeniu git;)

Napisano

lulz. Od psiapsiela ;)

A jeśli serio chcesz wiedzieć to z TS.

Napisano

W ramach twórczego nieróbstwa, zainspirowany hcpitera krzakiem, wymodelowałem tez taką zieleninę.

paprotkaprevgb0.jpg

w640.png

szału nie ma, ale jeśli się komuś podoba - to jest tu - za free.

RAPIDSHARE - PAPROTKA

Edytowane przez Loki

Napisano

Wy mistrzowie maxa zawsze robicie te cuda z nudów. Kiedy ja tak będę umiał...

Dzięki, super krzak, łap repa, pozdro

Napisano

Zobaczyłem zdjęcie i się rozmarzyłem troszkę :) 4h modelowania + 6h reder (1500x1000)

scenkafoliokm3.jpg

Napisano

Ładne, chociaż fale chyba trochę za blisko podchodzą. No i 6h do 1500x1000? Na Pegazusie to renderowałeś? :D

Napisano

SWRSC: Udany test :)

arev: Szedłem spać (skończyłem o 3 nad ranem) podkręciłem samplowanie żeby moje biedne 2 rdzenie miały co robić :P

Napisano

Fargate: Bardzo ładnie,lubie takie klimaciki...może bym zmienił mapowanie na oknach ;)

Napisano

SWRSC: Widzę sporo pracy w PS,ale wyszedłeś obronną ręką. Dużo rzeczy renderowałeś oddzielnie ?

Nie podoba mi się że w oknach, po zacienionej części budynku, odbija się niebo.

Pzdr.

Napisano

W PS tylko niebo i poprawienie odbić w oknach (vray refraction filter i na multiply), w sumie jakies 5min. Reszta czysty render

Napisano

JunioR: Oj cosik to bardzo mało czytelne. Widzę tam faktycznie jakieś bąbelki po lewej, ale ledwo co je widać.

Napisano
JunioR: Oj cosik to bardzo mało czytelne. Widzę tam faktycznie jakieś bąbelki po lewej, ale ledwo co je widać.

u mnie te babelki widac dosc dokladnie, moge zrobic screena ;)

Napisano

tadzio - wersja druga świetny ma ten post w związku z czym zapytać się chciałem czy to ręczne robótki czy ramka to filtrem jakimś?

Napisano

SWRSC: -.-' Fak ,myliłem się :P Niech odejdę w ciszy z opuszczoną głową...

pzdr.

Napisano

Problem z bąbelkami jest taki, że widać je głównie dzięki zjawisku interferencji w cienkich warstwach i wcale nie są biało-szaro-przezroczyste, a rozbijają białe światło na całe widmo. Spróbuj wrzucić kolorowy gradient ramp do slotu reflection - po paru próbach powinien wyjść odpowiedni efekt ;)

Taki bardzo szybki test:

bubble.jpg

Edytowane przez kozioo

Napisano

http://i33.tinypic.com/2wren3n.jpg

Pracuje nad czymś egzotycznym, w sumie nie ma nic specjalnego, dużo do zrobienia... ( więcej roślinek, materiały itp. )

W sumie jest tu tylko mapowanie UVW, mam zamiar unwrapować by dać np. na głowie jakieś liście w teksturze itp.

Napisano

to ja tez cos dorzuce od siebie :) jak skoncze wszystkieujecia, dam do finished. a tutaj test 1planu, dispa kamieni, i tak ogolnie.

3abs.jpg

Napisano

Kozacki ten pieniek. Kwiatki lekko sztucznie wyszły, ale i tak dają radę. A cała reszta jak zwykle ;)

Napisano

Morphe - kurza pupa, że też Ci się chce te roślinki tak ładnie sadzić. Wygląda super.

Napisano

Morphe: no nie bądź wredny, daj takim laikom jak ja się połudzić, że chociaż coś umieją... a kysz siło nieczysta!

P.S. Wygląda super, zieleń jak zwykle świetna, ale tak ładnej postpro jeszcze przy żadnym innym exteriorze nie robiłeś. Tylko te firanki nadal chyba wiszą na suficie. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności