arturprx2 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 elegancko, zastanawia mnie tylko jak deszczowke sie odprowadza?
Loki Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 (edytowane) heheh dzieki, fajnie ze sie podoba :) tuta moge nagrac bez problemu tylko u mnie jest taki problem ze jestem baardzo leniwy i zanim cos zrobi minie kawal czasu. A model jest prosty, plane w ksztalcie liscia gdzie pivot jest na koncu i lodyga, uzylem scattera do przylaczenia, ogolnie polowe tego przyaczenia robilem samodzielnie bo ciezko mi bylo to ustawic. Polecam tutek z ev tam te funkcje sa bardzo fajnie opisane i ladne ksztalty mozna uzyskac :) nie marudź tylko nagrywaj! - dawno zadnego nie oglądałem to akurat na weekend by był jak znalazł :D bardzo fajne Pionix, tylko trawa na 1 planie imo nieco za ciemna (przy takim natęzeniu światła słonecznego chyba powinna być nieco jaśniejsza - choć z 2 strony cięzko stwierdzić bo już nie mogę porównać z moją referką za oknem :/ ) Edytowane 6 Listopad 2008 przez Loki
!Ewert Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Więcej ostrzejszego cienia i słońce bardziej pomarańczowe. Trawa bardzo mi się podoba.
routee Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 wyblakłe Panie Pionixie te wizki robisz, takie bez życia (odczucie subiektywne)
hcpiter Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 fajnie pionix robisz te exteriorki, inne takie swiatlo nie jak wszyscy zielono i sun and sky :D
pionix Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 W tym przypadku to jest oświetlone akurat hdrką i dla tego klienta miało własnie być "smutne".
pressenter Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 pionix: to też dla MJ? Bardzo, ale to bardzo trafia w moje gusta. Nie lubię takich cuksów w eksteriorach, a tutaj wygląda tak przyjemnie... w polskim klimacie chciałoby się rzec. Świetne.
pionix Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 pressenter - tak to dla MJ tylko ze to jeszcze wersja robocza/poglądowa. Coś się tam ma jeszcze pozmieniać.
arev Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Takie coś, o: W roli głównej kamienie. Żółte kwiatki trochę się przesunęły :) Biorę się za robienie jakiegoś dupsingu na stół.
sand Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 mi sie podoba. Loki i Master są zwolennikami Gears Of War chyba :D
Touch Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 ten kwiatek gdzie jest samo zielone - super, ale reszta to jak sprzed 10 lat;)
arev Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 No eee, co jest w nich takiego złego? :> Tutaj w docelowej rozdzielczości: p.s. Szefowi się bardzo podobają :>
Touch Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 hmm... na zbliżeniu siakoś faktycznie lepiej;) jak oddalić, to są przejarane jakby i blade, szczególnie zieleń. Na zbliżeniu git;)
arev Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 lulz. Od psiapsiela ;) A jeśli serio chcesz wiedzieć to z TS.
Loki Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 (edytowane) W ramach twórczego nieróbstwa, zainspirowany hcpitera krzakiem, wymodelowałem tez taką zieleninę. szału nie ma, ale jeśli się komuś podoba - to jest tu - za free. RAPIDSHARE - PAPROTKA Edytowane 7 Listopad 2008 przez Loki 1
claude Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Wy mistrzowie maxa zawsze robicie te cuda z nudów. Kiedy ja tak będę umiał... Dzięki, super krzak, łap repa, pozdro
Fargate Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Zobaczyłem zdjęcie i się rozmarzyłem troszkę :) 4h modelowania + 6h reder (1500x1000)
arev Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Ładne, chociaż fale chyba trochę za blisko podchodzą. No i 6h do 1500x1000? Na Pegazusie to renderowałeś? :D
Fargate Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 SWRSC: Udany test :) arev: Szedłem spać (skończyłem o 3 nad ranem) podkręciłem samplowanie żeby moje biedne 2 rdzenie miały co robić :P
Gość Cornelius Scipio Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Fargate: Bardzo ładnie,lubie takie klimaciki...może bym zmienił mapowanie na oknach ;)
pressenter Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Ło Świerszczu... świetne! I dobrze, że bez ludzi. ;)
Gość Cornelius Scipio Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 SWRSC: Widzę sporo pracy w PS,ale wyszedłeś obronną ręką. Dużo rzeczy renderowałeś oddzielnie ? Nie podoba mi się że w oknach, po zacienionej części budynku, odbija się niebo. Pzdr.
SWRSC Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 W PS tylko niebo i poprawienie odbić w oknach (vray refraction filter i na multiply), w sumie jakies 5min. Reszta czysty render
pressenter Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 JunioR: Oj cosik to bardzo mało czytelne. Widzę tam faktycznie jakieś bąbelki po lewej, ale ledwo co je widać.
JunioR Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 JunioR: Oj cosik to bardzo mało czytelne. Widzę tam faktycznie jakieś bąbelki po lewej, ale ledwo co je widać. u mnie te babelki widac dosc dokladnie, moge zrobic screena ;)
La R Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 tadzio - wersja druga świetny ma ten post w związku z czym zapytać się chciałem czy to ręczne robótki czy ramka to filtrem jakimś?
Gość Cornelius Scipio Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 SWRSC: -.-' Fak ,myliłem się :P Niech odejdę w ciszy z opuszczoną głową... pzdr.
kozioo Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 (edytowane) Problem z bąbelkami jest taki, że widać je głównie dzięki zjawisku interferencji w cienkich warstwach i wcale nie są biało-szaro-przezroczyste, a rozbijają białe światło na całe widmo. Spróbuj wrzucić kolorowy gradient ramp do slotu reflection - po paru próbach powinien wyjść odpowiedni efekt ;) Taki bardzo szybki test: Edytowane 8 Listopad 2008 przez kozioo
grzegerz Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 takie dwie panoramki. pewnie jeszce beda poprawki.
_Arti_ Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 http://i33.tinypic.com/2wren3n.jpg Pracuje nad czymś egzotycznym, w sumie nie ma nic specjalnego, dużo do zrobienia... ( więcej roślinek, materiały itp. ) W sumie jest tu tylko mapowanie UVW, mam zamiar unwrapować by dać np. na głowie jakieś liście w teksturze itp.
Morphe Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 to ja tez cos dorzuce od siebie :) jak skoncze wszystkieujecia, dam do finished. a tutaj test 1planu, dispa kamieni, i tak ogolnie.
arev Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 Kozacki ten pieniek. Kwiatki lekko sztucznie wyszły, ale i tak dają radę. A cała reszta jak zwykle ;)
pionix Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 Morphe - kurza pupa, że też Ci się chce te roślinki tak ładnie sadzić. Wygląda super.
hcpiter Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 ten pien to nieciekawie ;) ale zielen i swiatlo swietne !
pressenter Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 Morphe: no nie bądź wredny, daj takim laikom jak ja się połudzić, że chociaż coś umieją... a kysz siło nieczysta! P.S. Wygląda super, zieleń jak zwykle świetna, ale tak ładnej postpro jeszcze przy żadnym innym exteriorze nie robiłeś. Tylko te firanki nadal chyba wiszą na suficie. ;)
Rekomendowane odpowiedzi