arev Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Błąd, czas renderu jest proporcjonalny do kwadratu przyrostu jakości :D Poza tym Adaptive Subdivision zabiera więcej pamięci podczas liczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Warto to dopieścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 zrób coś człowieku raz do końca ! wip z wnętrzem leży i kwiczy. Tak do niczego nie dojdziesz trochę cierpliwości, jak brakuje pomysłów, technik pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj ale inteligentnie i przede wszystkim słuchaj podpowiedzi bo z tym masz największy problem trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Na początku myślałem Arti, że specjalnie walisz takie 'prowokacje', coś jak komentarze na onecie, ale chyba się myliłem. No pracuj człowieku, pracuj i tak jak bardziej doświadczeni tutaj mówili, dobij z jednym tematem do końca. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Ok, Egipt zostawię sobie na później, pomęczę ten pokoik ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteq Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 (edytowane) Szybka łazienka ode mnie: camera correct jest tylko tak jak napisał maciegG ogniskowa duża, ponieważ kibelek jest maleńki i trzeba to było wszystko jakoś upchać w pole widzenia :) Edytowane 3 Lipiec 2008 przez ciasteq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 ałaaaa camera correct uzyj bo boli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 tu chyba juz jest camera correction...tylko jakaś masakryczna ogniskowa jest użyta :) test dyplomu....bardzo speed :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 ciasteq mijescami troche za ciemno i za kwadratowo, zbyt ostre krawedzie, szczegolnie klop :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Arti skup się narazie na jednej scenie, poczytaj troszkę tutków, pytaj tutaj ludzi, ale zrób jeden porządny test. Polecam zajrzeć na http://www.aversis.be/extras/index.htm A, i nie powiem żebym był jakimś guru w temacie, ba, nawet nie śmiałbym powiedzieć, że się znam na tym, ale proporcje to też tak troszkę leżą na moje oko. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) Trochę ceramiki i plastiku: Klyckając na obrazek możecie sobie pobrać modele. Do końca tygodnia ;) p.s. Tekstura jest Lisowa ;) edit dół: Nie zostawiłem, żeby nie-vrayowcy mogli łatwiej otworzyć. Ale możesz sobie zrobić taki, oto przepis: Diffuse(255,253,250); Reflection(255,255,255); Fresnel, Fresnel IOR 1,4; Highlight Gloss 0,85; Reflect Gloss 0,95; wszystko wrzucić do garnka i podgrzewać na dobrym procesorze do uzyskania zadowalających rezultatów ;) Edytowane 3 Lipiec 2008 przez arev 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 A sobie zassałem, bo fajne, fajne, szczególnie umywaleczka mi się podoba. Mam nadzieję, że zostawiłeś ten materiał porcelany na modelach? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 lampek ^^ kliknięcie w obrazek będzie możliwe lada dzień 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Wydaje mi się, że kulka, której fragment robi za zwierciadło, powinna być obrócona o 90 stopni. I może bardziej wypukła, chociaż to już zależy od tego jak bardzo rozproszone/skupione ma być światło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 routee -i lampka i wykonanie zaje....fajne pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Świetna lampka. Super render. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 routee - bardzo ładny ten lampek :) arev - co to jest to w prawym górnym rogu? Kanapa w użyciu: edit: kurcze to wanna a myslałem, że jakiś pojemnik plastikowy - to chyba przez skalę rys. na podłodze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 kanapa jak zywa:) dywan ten fajowy tylko lampka troche w niego wchodzi dziwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 a tło za oknem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Black Mamba - tło jest tylko że akurat jest mgła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 dzięki ale bez przesadyzmu panowie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 noo to sie nazywa fajna wizka ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 pionix - calosc git. tylko stolik cos za lekko na dywanie stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 (edytowane) pionix: akurat robię też taką kuchnie z połyskiem, podzieliłbyś się może info i ewentualnie mapą na bumpa na szafkach? Edit:/ Już nie ważne, poćwiczyłem troszkę z noisem w bumpie, i zdało test. Pozdrawiam. Edit2:/ Tak się dopiero przyjżałem... o dywanie byś mógł coś powiedzieć, o materiale szczególnie, jak takie fajne "smugi" uzyskałeś? Edytowane 3 Lipiec 2008 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Próba zrobienia półmroku ale chyba dosyć mizerna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Próba zrobienia półmroku ale chyba dosyć mizerna... dlaczego? nie jest tak źle. wystarczy troche w PSie zciemnić i jest conajmniej dobrze ;] edit: tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Pionix jaki apratem robione fotka dywan ladny rend jeszcze ladniejszy ....kurde z toba pracuje chyba jaki (Szatan Lub Boss z gory) az kopara opada fajnneeeee i tyle Modelik MacRA super sie prezentuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 cfaniak - wyrzuć światło z zewnątrz i wszelkie światło dodatkowe jeśli takowe jest. Zostaw tylko "wąskie" IESy w wiszących lampach. demigod - dzieki :) Podziekowania też dla RA za tego wypaśnego Mac'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 takie coś ostatnio wyplułem ;] pierwszy i ostatni raz zgodziłem się robić wizualizacje bez projektu. Architekt siedzący za plecami przez 2 dni. Troche Go znienawidziłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 chudy - taka sytuacja to koszmar :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 gora ladna, dol brzydki - pewnie przez cegle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ogólnie fajne, cegła taka sobie i za duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ehhh wiem wiem. cegła była jeszcze na samym końcu zmieniana...wszystko było gotowe, a Pan architekt się zorientował, że ta cagłe wygląda inaczej (no bo budynek istnieje) i trzeba ją zmienić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 taki tescik :0 2 klatki z animacji nad ktora pracuje i ktora mam nadzieje kiedys skonczyc:)calosc bedzie miala cos ok 1min narazie wyszlo 10 min na klatke;/ i chyba nizej juz nie dam rady zejsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Takiej jakości będzie animacja..? csem mocno zalatuje.. ale wygląda MEGA ZAJE…coś o świetle może napisać..pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 masakra ! bardzi lubie takie klimaty ! masz moze render przed postprodukcja i chcialbys pokazac ;) Gratki czekam na final ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 swiatlo to vraysky + direct pozatym im+Lc i gamma2.2 na to ambient i volumetrik dodane w after effect gdzie ostro podkrecilem calosc.W finale dojdzie jeszcze dof w niekturych ujeciach i chyba motion blur tez pojdzie z aftera bo vrayowy( nawet kijowej jakosci) czasowo mnie zabija;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Dofik Richarda rosenman , świetnie by tu się spisa ł..a vryowy owszem czas zabija :D możesz właśnie pokazać przed post-produkcja. Naprawdę super wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 świetne..! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 czysty render:) ma ktos pomysl jak sie pozbyc przepalen na scianie po lewo pod bialymi slupkami? a to postace do tej samej animki. niemowle wyglada jak alien ale jeszcze go pomecze:) kolejnych 2 kolesi stoi tylem bo z takiej perspektywy bedzie ich widac w finale. dzieki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ma ktos pomysl jak sie pozbyc przepalen na scianie po lewo pod bialymi slupkami? Jezeli to jest blad i poprostu swiatlo przechodzi przes sciane albo slup i jak liczysz irr to mozesz wlaczyc detail enhancement pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Super….Postacie,jakie to smutne ze taki nasz los:) przepalenie,ja bym powalczył z exposure /gamą i nasileniem..Wymieszać z warstwa..Jeżeli chodzi o Cs.. Bo w animce nie pomogę.. linearem robiłeś ??jeżeli tak to morze podkręć w kamerze f-number mi pomaga przy linear.. super naprawdę super czekam na finto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 hcpiter-sciana jest ok nic nieprzechodzi sprawdzalem a detail enhancement to mi da z tydzien renderingu wiecej ;/ arch515-tak linear , potestuje, thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Kanapa w użyciu: a tło za oknem? jesli patrzeć pod kątem fotorealizmu to na żaluzjach powinny być jeszcze większe przepalenia a jakiekolwiek smaczki i widoczki za oknem to już naciągana historia. rozumiem krytykę ale bez przesady panie BM, nie doszukuj się dziury w całym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 (edytowane) Jako ze dawno juz nic nie robilem w 3d, z nudy zaczelem modelowac sobie taka mazdzine. Model ma kilka niedociagniec, bede je poprawial, ale jest to test lakieru: I jeszce cos takiego: wyglada to jakos? Edytowane 5 Lipiec 2008 przez zgred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 oto mój najnowszy render. troszkę pustawo, ale dodaję co tam trzeba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 file: blat_recover. max? ;) Coś się sypnęło. ;) Ale sam render bardzo przyjemny. A ja takie tam zabawy... Mapowanie płytek troszkę leży, ale to później poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Gdyby się naprawdę sypnęło to by było blat_recover_recover_recover_recover.max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 hehe takie nazewnictwo na porządku dziennym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Master - mówisz masz ;) jak widać coś się sypało nie raz: a oto kolejne ujęcie, troszkę wzbogacone. Myślicie że ten sufit pasuje? Bo mi się całkiem podoba. (wszystko bez detal ench) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi