Loki Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 - final praktycznie - dzieki Kub@ za wskazówki co do PProdukcji :) Touch fajne, ale cos przy podłodze układają się dziwnie te puffy (nie wiem mam wrażenie ze powinny byc bardziej pofalowane tam - tzn deformacja z powodu ciężaru własnego itp)
grzegerz Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 (edytowane) grigoriob świetne kolory na tym ostatnim! http://img299.imageshack.us/img299/8440/dfgdfcopybf8.jpg hehe dzieki troche zabawkowoplastikowe wyszlo ale 4fun :) EDIT. test post produkcji. chyba bede musial jescze porobic pare zdiec Edytowane 7 Wrzesień 2008 przez grzegerz
Neiraa Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Kolor podłogi zostaje. Ewentualnie ciemniejszy nieco.
Zbychowaty Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 kolor podłogi rozumiem nie Twój wymysł...brawo zaś dla pomysłodawcy...niech się czuje wyśmiany:D
hcpiter Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 (edytowane) porcelana raczej tak nie wyglada ;) a co do podlogi to roz z fioletem jest sexy ;] Jakby ja przyciemnic, dodac kilka iesow z odcieniem fioletu to mozna by bylo ciekawy klimat uzyskac. A exterior bardzo ladny ! :) Edytowane 9 Wrzesień 2008 przez hcpiter
chudy Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 noooooo wyprostowałeś budynki :P ładnie jest. 1 fajnieszy jednak. na drugim ludziki są już za blisko ;]
pressenter Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 grigoriob: bardzo fajnie, oba renderki mi się podobają Neiraa: przy wyższych nastawach na pewno render troszkęzyska, ale podłoga faktycznie za ostra. Co to w ogóle za kafle, jakiej firmy?
Fargate Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Byłem chory i było nudno... w sumie to nadal wip XD
Loki Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Szybki test, niskie ustawienia. - 3 kolory drewna (przesada) kazde na mikropowierzchni [nie podoba mi się] - mapowanie lezy chyba na tej ciemnej półce - - różowo / fioletowy był by ok na podłodze ale pod 2 warunkami (jak dla mnie) 1) albo dużo mniej nasycony (generalnie im większa powierzchnia tym moim zdaniem kolor powinien być mniej oczojebnie nasycony) lub 2) duuuuużo ciemniejsze całe wnętrze (co przy takich oknach raczej cięzko było by Ci osiągnąć) - polecam zajżeć do portfolio SansSerifa - ma tam taką salkę "kinową" - bardzo fajnie tam nasycony kolor wygląda, ale ogólnie jest dużo ciemniej w pomieszczeniu. - perspektywa się nie klei (budynek się przewraca do tyłu!!!) między 3d a zdjęciem w oknie - misz-masz ogólny - nie widze jakiegoś pomysłu na to wnętrze - może to tylko moje wrażenie - popieram ceramika raczej tak nie wygląda - fajnie (po drobnych modyfikacjach) wygląda ten materiał na ceramice http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=286 co do samego renderu - nie ma się jak wypowiadać skoro ustawienia "podglądowe" - mnie takie przepalenia się jakoś nie podobają - jeśli to VrayPhisicalCamera - zwiększ prędkość przesłony - i pobaw sie krzywymi w Virtual Frame Bufferze. Dużo pracy jeszcze IMO, ale jakiś cel został już osiągnięty :)
Neiraa Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Dzieki za komentarze, liczne. Pracuje nad tym tematem nadal. Wezmę pod uwagę rady, oczywiście. Podłoga będzie nieco ciemniejsza, ale fiolet zdecydowanie zostaje. Popracuję nad nasyceniem. Ceramika tez do dopieszczenia. Nie ma tutaj trzech rodzajów drewna a dwa: ciemne na meblach, jasne na dodatkach. Narazie widok za oknem byle jaki. No i dopiero zestawienie całego wnętrza (innych renderów) rzeczywiście daje spójny obraz. Zacniście towarzysze ;P
Fargate Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 pressenter: Normalnie teraz jak na to patrze to faktycznie tak wygląda XD Trzeba poprawić :) thx
Abell Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 A to mój test dzisiejszy. Sufit widziałem podobny nie pamiętam u kogo ale mi się spodobał taki qbikowy. oczywiście muszę podkręcić ustawienia i dodać jakieś elementy. Wiem ze trochę mi kołdra chce odlecieć :) ale się naprawi.
Loki Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 nie zawiele widać na tym obrazku Abell, dywan fajny, ale chya ciut za długie ma te włosięta
Abell Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Wiem chciałem pełne fornirowe wnętrze. Co do dywanu to żaden hair ani v-ray ani max. Kiedyś dostałem od kumpla tutka do trawy, to jakiś zbitek linii i jednego boxa. link do niego w formacie max. całkiem fajne wygląda lecz długo się liczy http://rapidshare.com/files/142579464/dywan.max.htm
_Arti_ Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 (edytowane) http://img77.imageshack.us/my.php?image=blueskysailboatpd4.jpg A ja znów zjadłem chyba coś nieświeżego.... Na razie próby, toonkowe takie ^^ Edytowane 10 Wrzesień 2008 przez _Arti_
JunioR Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 test vray`oweskiego scattera: jak na wersje demo fajowy, wywala sie to fakt ale i tak jest okej.
Lis Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 T.e.s.t ciągle jescze troche wip: Post jest autorski czyli retro. Dla klienta będzie cukierkowo. Hej
JohnZi Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 junior elegancko:) lis superowo wyszlo:) ja bym nic nie zmienial:)
trosiek Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 elegansior panowie! Lis - nie wiem czemu, ale jak patrzę na twój avatar to myślę, że Ty na nim jestes :D chyba że mam racje...
Lis Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Fajnie że siępodoba. trosiek -> na avatarze Pan z Fallouta 3
Tas Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 tez sie zdziwilem jak cie zobaczylem na zdjeciu z relacji z GC gdzie jest pokazane stoisko Fallouta :)
pressenter Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 JunioR: bardzo fajne. Lis: Mega. Na prawdę świetny renderek. Będzie do tego jeszcze jakieś zewnętrze?
demigod Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Lisie piekne super poweidz czym swiecone czy duzo dodatkowych swiatel ujecie tez extra :] ja bym tez nic nie zmienial zaj.... masterka powiedz cos o oswietleniu i ustawieniach plasee :]
chudy Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Lisie nie wiem w sumie czy to błąd, czy one takie są w rzeczywistości, ale te słupki po prawej stronie mają jakieś dziwne paski. I tak świetnie to wygląda
Lis Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 pressenter-> Zewnętrze już jest. ale nie przezemnie. ja robię tylko dwa wnętrza. demigod -> To co zawsze w enviremencie plus swiecacy material tam gdzie widać i kilka ies'ów. chudy-> no właśnie widzę. ale tak chyba powinno być. taka podłoga
Fargate Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Aj... teraz widzę że linie horyzontu skopałem :/ m_d: Aż tak źle? Rozumiem że tapeta tak mdli?
arev Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 I niestety jak zwykle w takich przypadkach siada AA :(
JunioR Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 (edytowane) aa siadlo bo pojechalem z sharpenem zaraz przed zapisaniem i to dosc ostro :] tutaj proba zblurowania tych krawedzi: dzis jeszcze postaram sie cos pokazac Edytowane 11 Wrzesień 2008 przez JunioR
pressenter Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 JunioR: Ten ostatni bardzo fajny. Fargate: przepaliłeś i to ostro.
Abell Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Pokazywałem ostatnio podobne wnętrze. Po poprawkach, tu już lepiej widać. Wiem ze jest jeszcze trochę pusto ale z czasem dojdą dodatki.
cfaniak Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 JunioR: fajne fajne A ja w oczekiwaniu na nową płytę Metallici (dziś w końcu w sklepach) zabrałem się z nudów za poprawianie staroci, na które jak zwykle brakowało czasu kiedy trzeba je było oddawać, a więc:
SWRSC Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Junior, weź tą z-depth mape renderuj z AA bo tak to widzisz jak szarpie krawędzie. Opcja Enable Filtering.
Neiraa Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Fargate strasznie spalone, i troche jakieś niedopracowane, nudne. Abell pomysł niezły, zamysł ciekawy ale wykonanie narazie leży. Dywan rośnie jak pleśń jaka, kołderki jak paski filcu, mdło, bez kontrastu i mapowanie siada. ale się nawymądrzałam o_O
Fargate Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Neiraa: Co zmienić żeby było bardziej "słitaśne i crazy" ? pressenter: Postpro ustawiałem w nocy na przyciemnionym monitorku, my bad. I tak muszę zrobić jeszcze raz :)
Rekomendowane odpowiedzi