pionix Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 SWRSC - niebo zadymione jakby się paliło gdzieś ale reszta wymiata...i to bardzo bardzo :) polshai - jakies takie...klimatyczne ;)
Orangegraphics Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 polshai, coś mapowanie futryny nie ten tego. ale jest śliczne światełko;)
trosiek Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 polshai - bardzo fajne miękkie światełko! jedyne co mi sie nie podoba to textura na drzwiach - wygląda jakby sie tilingowała. Jakoś tak myślę, że poszło na ten render sporo photoshopa :)
Touch Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 polshai - very very nice;) Ładnie światło i ogólnie dobrze się na to patrzy;) SWRSC - niebo zdecydowanie do wymiany, reszta gitara, chociaż kolorystycznie w fotkę troszkę słabo się komponuje;) U mnie znowy zabawa: i jesio inne kolorki (która wersja lepsza?;]) . Wszystko 3d z wyjątkiem pary i logo;) Pozdr
trosiek Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 1 najlepsza. tylko materiał kawy jakiś taki troszkę dziwny - ta pianka :) i jak patrzę na nazwę to z Mirachem się kojarzy. a ja robiłem sobie łazieneczke w maxie i nie zapisywałem (bo jak sie zapisuje to ustawienia vraya demo sie kasuja i od nowa trzeba ustawiać) i chciałem zapisac w pewnym momencie i "an error has occured. do you want to reserve your file?" dałem yes -> saving failed czy jakoś tak :/ no cholera wkurzyć sie mozna.... pare h pracy i dupa :/
_Arti_ Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/29b7a6e346531ee1.html Nom, kto ogląda Jetix ( XDD ) to wie co to Galactik Football... Co tam truć, mój projekt pewnego stadionu.
Bacry Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Touch mi najbardziej ostatnia ale nie jestem reprezentatywną grupą do oceny ;)
KLICEK Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 pierwsza :) super, kawka troche dziwna
mirach Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Pierwsza albo druga kawa. Jak dla mnie przegiety glow na napisach.
Touch Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 no bo ta pianka taka, no... eksperyment z displacementem, trochę 'betonowa' wyszła;) Dzięki Panowie, fajnie, że się choć trochę podoba;) trosiek, Monarch, to zdaję się prawdziwa marka, nie wymyśliłem;) Pozdr
Predator Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Monarch jest gdzies kiedys o uszy mi sie obil. Ja wybieram kubek nr.3 :).
demigod Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 pierwsza super :] ale mat kawy jakeis dziwny jak zstygnieta miedz przynajmniej tak mi sie kojarzy :]
JohnZi Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Nowa Hderka, niestety nie znalazlem jakichs konkretnych odbic wiec chyba zostanie tak. Musze jeszcze wymyslec jak oddzielic tlo i usunac pare bugow. Jestem otwarty na wszelkie propozycje:) kadr celowo tak ustawiony, cos chce wcisnac z drugiej strony
!Ewert Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Mam wrażenie jak by powierzchnia na której stoi q5 była pochylona w strone wody. aha i podłoże jest super płaskie. a tak to hhmm..kolor samochodu nie podoba mi sie :P reszta ok.
arev Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 @Arti: jasne, wszyscy tutaj oglądamy Jetix :]
pressenter Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 touch: Prywatnie zdecydowanie trójkę bym wybrał, jako klient jedynkę.
FF Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Johnzi - dziwnie połączenie tej kostki z lodowcami i tekstura widać ze sie powtarza.
JohnZi Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Mamba troszke kamera jest krzywo, dlatego tak to wyglada. Kolor musi byc niebiseki. Ogolnie tlo chce obnizyc i moze zrobie cos w stylu tarasu widokowego z taka luneta. Chyba, ze macie lepszy pomysl. Oczywiscie na ziemi bedzie disp. Na razie byly to, mozna rzec, proby oswietlenia
!Ewert Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 dla mnie samochód powinien być biały a światło powinno być bardziej pomarańczowe. jak tło
JohnZi Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 ale tlo to jest plate z tego samego ustawienia hdri. to co ja moge?:D Moze w postprodukcji cos wyciagniemy:) biale mowisz? pomyslimy:)
chudy Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 zdecydowanie zrób coś w rodzaju tarasu widokowego żeby nie było takiego wrednego połączenia tej kostki z wodą :] ogólnie światło całkiem spoko, pasuje do tła, no dobra może troche bardziej pomarańczowe mogłoby być ;] Pozdr.
Master Kiełbaster Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 audi na lodowcu - gdzieś już widziałem ten motyw :P
JohnZi Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 teraz mi sie skojarzylo, ze ty tez to kiedys robiles:D jednak to nie jest lodowiec:D
La R Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Test materiału trawy. Trawka będzie się rozciągać na dużych przestrzeniach: I taka mała prośba z racji tego, że ten wątek jest jednym z najczęściej odwiedzanych, proszę zaglądnijcie do wątku Rozmieszczanie wielu unikatowych obiektów na powierzchni być może ktoś ma/zna pomysł taki "klik" lub "klik...klik.." i już ;) będę bardzo wdzieczny.
!Ewert Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 trawa modelowana? i Ty chcesz ją dawać na duże powierzchnie?
La R Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Zgadza się i będzie lżejsze dla rendera niż displace :)
!Ewert Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Tłumacz o co kaman! masz skrawek i robisz proxy i kopiujesz?
pressenter Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Tomek: ja tak kiedyś robiłem, jak jeszcze na laptopie pracowałem, całkiem dobrze sę sprawdza. La R: Może scatter co do tego rozmieszczenia?
La R Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Poradziłem sobie z tym rozmieszczaniem, napisałem w wątku jak :). Nie używam proxy zwłaszcza, że raz wyproxowany obiekt nie może byc potem edytowany poza tym przy naprawdę dużej liczbie obiektów typu proxy max zaczyna mi się losowo sypać, a przy zbyt skomplikowanym obiekcie sypie się export do proxy nie wiedzieć czemu choć akurat tu jest jedynie 300 000 faceów - na obrazku widać trzy takie "moduły".
viz.k Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 ja tak czasem robie jakies dywany/wykladziny na fur...robie sobie 1m/1m dywanu, na proxy i instance kilka razy...lepiej sie renderuje niz gdy da sie fur na cala wielkosc podlogi bo wtedy komp czasem nie wyrabia fakt ze z duza iloscia proxy tez czasem sa problemy ale generalnie metoda jest dobra i efektywna
La R Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Dokładnie tak jak polshai pisze, instancje w pamięci traktowane są jak jeden obiekt od którego pochodzą. Na tym bazuje miedzy innymi vrayscatter lub też scatter od pana Petera Watje...niestety maxowy scatter mimo, że ma mozliwość wybrania instancji to najwyraźniej ich nie obsługuje.
arev Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 (edytowane) Spoty z dołu były tragiczne, więc zostaje tak jak jest. Hm? @press: thx ; ) Edytowane 10 Październik 2008 przez arev
pressenter Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Podoba mi się baaardzo. Fajne ujęcie, światełko i materiały.
JohnyCa Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 arev: ładny beton :) Ja dalej męczę te dziwne łazienki:
arturprx2 Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 ale za mapowanie obudowy wanny to manto!! ;P
arev Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Dzięks. A na twoim lustrze para się skropliła, że takie rozmyte odbicia są? Widać w nim fałszywe światełko, albo to jakiś IES. Jeśli IES to podniesienie glossiness lustra do 1 załatwi sprawę, jeśli Vrayświatło doświetlające scenę to wyłącz je z odbić. Poza tym mozaika wygląda nieprzyzwoicie, ale już ręczniki zacnie. Ogólnie chyba bym trochę rozjaśnił całe pomieszczenie. Pozdro.
JohnyCa Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Dzięks. A na twoim lustrze para się skropliła, że takie rozmyte odbicia są? Widać w nim fałszywe światełko, albo to jakiś IES. Jeśli IES to podniesienie glossiness lustra do 1 załatwi sprawę, jeśli Vrayświatło doświetlające scenę to wyłącz je z odbić. Poza tym mozaika wygląda nieprzyzwoicie, ale już ręczniki zacnie. Ogólnie chyba bym trochę rozjaśnił całe pomieszczenie. Pozdro. To w lustrze to IES ale jako dodatek w środku obudowy była spłaszczona sfera z samoświecącym materiałem - no i do tego to rozmyte odbicie w lustrze - wyszło cienko i je chyba po prostu w tym ujęciu wywalę. A mozaika to tak przez przypadek - miała być tylko na bokach obudowy wanny a z góry ciemne drewno :) THX za komenty!
Chrupek Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 (edytowane) czerwony ręcznik strasznie dziwny - jakby był gumowy... i przypalenie na umywalce niepodaobamisie ;) gdyszzzz sprawia wrażenie, jakby była ugryziona :-) No i ... te szafki takie brzydkie jakieś, ciosane takie :/ Czemu to lustro takie blurnięte? Gołębia ostrości się zachciało, co :DDDD Edytowane 11 Październik 2008 przez Chrupek
JohnyCa Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 czerwony ręcznik strasznie dziwny - jakby był gumowy... i przypalenie na umywalce niepodaobamisie ;) gyszzzz sprawia wrażenie, jakby była ugryziona :-) No i ... te szafki takie brzydkie jakieś, ciosane takie :/ Czemu to lustro takie blurnięte? Gołębia ostrości się zachciało, co :DDDD Ręcznik to przez lenistwo moje bo nie chciało mi się go jakoś poprawiać :) A szafek to ja nie zaprojektowałem, tylko Cersanit: http://www.cersanit.pl/product.php?mod=detal&cms_id=2499&idz=efd198d0a1ae603b1e9e3188728aa4dd&prod_dzial_id=5&lang=pl Z lustrem to taki eksperyment - chyba jednak nie za bardzo udany. THX za krytykę :) Tu widok na inną ścianę z tej samej aranżacji, trochę rozjaśniłem wnętrze bo wcześniej ginęły pewne szczegóły (to że prysznic mi się w brodzik wbił zauważyłem :)):
viz.k Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 johnny wszystko ladnie ale na wszystkich twoich renderach mi sie kadr nie podoba, zbyt ciasny, pobawilbys sie moze fov'em shader plytek ci sie udal:)
Predator Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Fajna lazienka mi sie podoba jedyne co to ten waz od prysznica wlazi w brodzik :P.
Gość Cornelius Scipio Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Ide w kime...mam dosyć na dzisiaj ;) uuuuUUUAAAAAAA !!!! Cinema 4d + Vray + PS Taki teścik : pzdr.
JohnyCa Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Cornelius Scipio: minimalizm świetny jest. Zawsze mi się takie prace podobają! Tak trzymać! Pozdrawiam.
Touch Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Cornelius Scipio, teścik do komercyjnej wizki, czy dla siebie? Jeśli to drugie, to szkoda, że tyle wlepionych modeli gotowych;) Światełko ładne. Pozdr
pressenter Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Cornelius: bardzo mi się Twoje wizki podobają, masz swój styl, który mi do gustu ogromnie przypada. Świetne. ;)
Gość Cornelius Scipio Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 JohnyCa: Dzięki :) No minimalizm też przypadł mi do gustu,chociaż niedługo wrzucę coś w innym stylu ;) Touch: Niestety ale dla siebie :) W przerwach pomiędzy pracą próbuję zrobić coś na szybko :) Pressenter: Dzięki :) Musze przyznać,że urzekłeś mnie tą wypowiedzią :) To tylko render :P Tomuś: Proszę bardzo ;) Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi