Abyss Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 -Jaki renderer: Mentalray 3.2 -Czas renderingu: hm...no zjadłam małą kolację w międzyczasie... ;-) -Czas robienia całości: parę dni pełnych przekleństw ;-) -Rodzaj rendera: Ostatni raz kiedy dotykałam się z poważnymi zamiarami do Maxa to była wersja 3.1 i postanowiłam sobie przypomnieć jak się go używało, co zaowocowało tym że musiałam uczyć się prawie od podstaw. Za obiekt ćwiczeń obrałam sobie świecznik na tzw. tealighta, jak np: ten: http://img175.imageshack.us/img175/7113/czerwony1oo8.jpg. Łącznie było to modelowanie, oświetlanie, kaustyka, jak użyć HDRI i Mentalraya. A wyszło mi to tak: Rady, krytyka itd mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Luty 2007 Autor Share Napisano 23 Luty 2007 Witam kolejną kobietę na forum :) Hmmm co mogę powiedzieć? Jak na przesiadkę z maxa 3.1 jest nieźle. Teraz zacznij modelować coraz to większe obiekty czy sceny, pokazując efekty :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 123...123... Takie se: Lakier nie wyszedł jak lakier :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 ile masz lat tadzio? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Elo 3 2 0 :* Taki sobie teścik na lighting challange: neon and chrome na cgsociety :) Renderer oczywiście mental ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 widzialem tego chalange'a niezle tam pracki wychodzily, u ciebie cos za ciemno;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
textury.pl Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Taka mikor Łazienka. testowałem płytki Ceramika Paradyż. Foresta/Forest i Maxima/Maxim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 jakos nigdy nie moge sie przekonac co do tych nowoczesnych sedesow:D zawsze mam wrazenie ze one odpadna od sciany jak sie na nie siadze:P albo jak ktos z imptem do niego narobi:P teksturki ladne. mam pytanie czy do zrobienia tej teksturki, uzywacie takie programu co tnie teksturke np drewna i sklada jest w losowe plytki? ktos kiedys na evermotion pokazywal ten programik. bardzo przydatny;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 NA prośbe tłitiego scr ze studia w którym czajnik robiłem innego nie mam bo to nie ten dysk:( http://img463.imageshack.us/img463/8194/studiozb1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 takie pytanie: czy tylko ja mam problem z imageshack? ładowanie się grafiki AG trwa już dobre 5min a transfer to jakieś 0.2 kb/sec. żeby nie było to mam łącze 1MB :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 tweety - ja mam 256kb/s i ładuje się szybko... :) Następny test (i jaśniejszy specjalnie dla JohnZi'ego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Mały teścik Brazila i Caustic :> troche ciemno ale poniekąd miało tak być. Pozdro P.S. Szopa z renderu jest szopą własnoręcznie zbudowaną prze zemnie :D niestety takiego kufla w tej szopie nie ma :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Taki mały teścik (żeby nie było, że nic nie robie :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 voyager - sofa bardzo przyzwoicie :D teraz coś ode mnie IRR + LC pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 :X-em[2]: nice! Ładny materiał drewna. Ostatnio coraz bardziej mnie zaskakujesz :) I weź chociaż skalibruj sobie ten monitor, bo troche ciemne ci wszystko wychodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Ćwiczę, ćwiczę i jeszcze raz ćwiczę... uwagi, komentarze (rzeczowe proszę) i rady mile widziane. mental ray, czas.ok 17min cel: hmm..ćwiczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Hmmm... taka przymiarka... Oczywiście z postprodukcją Co Was tylu z Głogowa nagle?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 rodzi nam sie nowe miasto grafików :D Neiraa: Texturke słupa masz do poprawy - ogólnie ładnie. Touch: bardzo fajnie, jedynie widok troszeczke przepalony (ale ja mam zrypany monitor więc nie będzie to obiektywna ocena) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 ale co do widoku to masz całkowitą rację;) To tylko próby na razie, poza tym widok dodany w PS, więc poprawka to nic wielkiego. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 render testowy scenki nad ktora pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 sztuczno dość :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 MR 3.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 v wow światełko ładne....co ja gadam wszystko pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 maciekG oświetlenie wyszło super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Kolejna wprawka. dof, fg, caustics render: 9min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Kolejna odsłona: Pozdr!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Touch- naprawde super, może podłoga to jeszcze nie to ale poza tym ekstra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 o siet! maciekG wyszlo to noprawde dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Neiraa - sundays fantasy;> Touch - nie za ciemno z oknem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Touch jak przeciągniesz szprosy okien to gdzie się łączą ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Spokojnie, wszystko wymierzone;D To nie zupełna samowolka, była refka, ale rzeczywiście, jedno ze skrzydeł powinno się od drugiego różnić;) Ale cicho tam;P Poza tym to jeszcze nie finał;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 modo. bawię się. Ale ten soft jest poj.....ny. Pierwszy render a jak bolało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 AG..obo...oo79 dzieki :) jeszcze jeden szybki..obrazek na scianie mullinsa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Troche testow. 3DS MAX 8 , VRAY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 najbardziej podoba mi się dywanik , reszta niekoniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Krzesełko do sceny nad, którą pracuje. Trochę błędów ma, ale wersji finalnej, postaram się ich pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Pinero to pewnie ies w photomericu z ustawieniem ciepla na halogen, albo reczny niebieski (zimny). tak obstawiam. troche za intensywny;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 no trochę wygląda jak by ktoś puścił wiekom żarówe zamiast słońca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 render for fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Hey. W scenie uzylem zwykly vray light ( sphere) o niebieskim kolorze , stad ten snop swiatla z niebieskawym zabarwieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 miodne światełko :) z czego zrobiona jest ściana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Miodne swiatelko to taki slang... ze sie tak wyraze... ********* , zajefajne , wyczepiste , spoko loko , czadowe , ula ula , gites teges , bombastix , lub po prostu ladne :) Sphere umiescilem dosc blisko okna jakies 5 m Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 miodne: tak jak miód: bardzo dobry, wręcz pyszny, wspaniały, delikatny, zdrowy i kolorowy :) ogólnie bardzo pozytywnie się na to patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 miodne, miodne. Jak zrobić materiał zasłony. Taki który się rozświetli jak mu słonko od tyłu przyświeci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Dzięki wielkie - Pinero, męcze te zasłony od 2 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 czesc bardzo ładnie to wygląda Pinero. a tak przy okazji pokaze mojego klamota ;) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 PIĘKNE !!! Junior !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 fajny ten placek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 A takie cos a'la "old picture". powiedzmy ze zrobione "smienką" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Przepalone ostro;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi