Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Fajne modele. ;) Wiesz - od takiego gościa.....co mu chcą uszy ukręcić . . . :P bo ma czas na modeling tylko w sobotę - czy coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 kurcze, przestraszyłem się że to taki wypasiony render ta fotka powyżej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Wiesz - od takiego gościa.....co mu chcą uszy ukręcić . . . :P bo ma czas na modeling tylko w sobotę - czy coś... Teraz to nawet nie w sobote. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 jest git...;d;d;d;d .. RA- ty tam z sesja sie uwijaj..bo wiesz;d;d pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 kurcze, przestraszyłem się że to taki wypasiony render ta fotka powyżej! Paaanie ŚWIERSZDŻ ... nie popadajmy w skrajności... To render. ( ? ! ? ) :) Ho ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Panie Pinero pytanie mam , jak to oświetlane było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Też mam pytanie: jak wyłączyć cienie jakiegoś obiektu całkowicie z renderu? Oświetlam exterior tylko hdrką i szyby mi rzucają cień, którego nie chcę. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 zaznacz affect shadows w materiale szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 http://img524.imageshack.us/img524/7743/zrzutgb2.jpg Nadal widoczne, ale może to coś z moimi ustawieniami? Pokazałem je powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 properties obiektu: odznacz Receive/Cast shadows i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 http://img172.imageshack.us/img172/26/zrzutaz4.jpg :/ jeszcze jakieś pomysły może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Panie Pinero pytanie mam , jak to oświetlane było? .VraySKY .ok. 6 IES'ów .3 VrayPLANE'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Pinero chce bys oryginalny i sobie inną czciąnkę ustawił i pogrubioną:D zainspirowałeś mnie jutro sobie popróbuje Vray plane. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyboa Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 dzieki panowie kanapa fajowsko wyszła ... przynajmniej mam tkaie wrazenie .. jak cos to komentucjei co niepasuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Pinero swietne rendery malyboa jest dobrze, moze troche zagesc mapke bump/disp i troche ja podkrec bo narazie troche ta faktura niewyrazna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 szybki tescik co myslicie? ni bić za lampy:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Ogólnie fajny pomysł, wykonanie też niezłe. Do czego bym się przyczepił? Więęęęc: -pobiję Cię za lampy ;) -ta woda troszkę chyba za głęboko w tym basenie -nie wiem czego użyłeś do tych fal, ale wiatr tam niezły musiał być, że aż takie się porobiły, gdyby ta woda na prawdę była tak "głęboko" w tym basenie o tam pewnie prawie ruchu powietrza by nie było -chciłeś nałożyć caustics przy pomocy tekstury? O_o Bo jeśli tak to one chyba za bardzo poza basen wychodzą, a jeśli nie to ta tekstura nie pasuje. -a, no i drabinka... coś chyba za cienka Oświetlenie cool, pomysł, jak już wspomniałem, fajny. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 tam nie ma kaustyki ani mapy jej imitującej. taki materiał kafelków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 grigoriob - te płytki jakieś jaśniejsze/przyjemniejsze by się przydały żeby milej się wchodziło do basenu ;) A ja Was pomęczę jeszcze sypialnią. Odrobinę zmieniła się koncepcja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Ładne, jak zwykle, ale bardziej mi się poprzedni design podobał. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 pressenter - design jest niezależny ode mnie. Też wolę poprzednią wersję. Wrzucam teścik małej siłowni z lustrami. Śmieszny efekt zarzynający troche kompa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Moja wierza: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Bardzo fajny materiał na przyciskach. Czy mi się wydaje czy Ci ten sprzęt lewituje? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 a ja mam male zapytanie... co to moze byc za dziadostwo na monitorze, pojawia sie czasem kiedy np otwieram jakies dodatkowe okna... i czesto z wiazane jest to z korekcja kolorow np w fotoszopie a tu przykład z maxowym framebuforem... nie mam pojecia w czym lezy problem / link do filmiku, jakosc marna ale idzie zaczaić http://pl.youtube.com/watch?v=07sOQtFRJtc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Próbowałeś reinstalować sterowniki? @pionix Ona ma pod spodem takie małe nóżki:] ale chyba rzeczywiście trochę za wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Pionix - ty wyjdź poza ten dział człowieku . . . :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 zdenerwowany na v-ray`a testuje maxwella i jestem mile zaskoczony. Aberacja w PS tak nazłość wszystkim ;> - i czysty render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 A, że tak zapytam, ile Ci się to renderzyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Takie coś. Na razie z prawej pusto ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 ...ale może być fajnie jak poprawisz pierwszy plan..nie potrzebnie widać to że pada słońce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 oo79 fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 oo79 - bardzo fajne (to bez aberacji;) Ile Ci się to liczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 a ja sie tak zapytam jak wy dodajecie aberracje ? (channel-ami czy czyms innym ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Pierwsza próba zrobienia klimaty w wizce jaką ma np. serif czy pinero.. jestem zdeterminowany..:D Te biurko jakoś dziś mi sie przyśniło, jest jak dla mnie super..ale źle pokazaje. wiec nie mówcie mi że biurko fatalnie wygląda:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 lepsza ma rafal :] + no nie wiem co napisac, jakis tajwandzki fotel, na suficei sa lampy? obraz taki rasowo nowoczesny czarno-baly, na podlodze jest cos co na scianie? moze lepiej drewno by wygladalo? a po za tym nic na sile, wiem to po sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Nie ten styl, nie ten czas... Nie lepiej wymyslic cos swojego nowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Ale Rafał ma jeszcze coś innego..Junior napisz coś jeszcze. Zrobie to to sie pomyśle nad czymś nowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Bardziej pozytywnie niż poprzednim razem...i nie mówię dalej o meblach. Może zrób większy kadr. Włącz detail enhancement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Junior- na podłodze jest parkiet a na scianie właśnie drewno...tylko że nie widać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 W wolnym czasie zrobiłem poprawki:AA myślę,że już zadowalające,niebo zmienione,woda i reszta krzaczków już się renderuje :) Pinero: RESPECT :) Tomuś: jedziesz dalej z koksem...wszystko na dobrej drodze ;) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Cornelius Scipio - dla mnie miodzio choć zastanawiam się czy nie za dużo betonu na pierwszym planie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Jak dla mnie Scipio to strasznie przepalone no i za dużo betonu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 fajowe ale za duzo betonu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 imho kamerę prostopadle do krawędzi basenu i chyba trochę szerszy kadr. betonu w sam raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 zciemnij ten beton.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Pionix: Ciesze się,że odpowiada :)Chodzi Tobie o ten zbiornik (będzie zalany wodą ;] ) czy powierzchnie na której są krzesła i leżaki? Bacry: Ogólnie miałem takie założenie żeby było jasno.Zobaczy się jak wyjdzie z wodą,ewentualnie od czego jest PS ;)Co do betonu j/w. Junior: Thx:) Beton j/w. :) Peter_Muler: Co do kamery to myślałem o podkreśleniu zejścia się ścian budynku,ale na przyszłość będę pamiętał o tym co powiedziałeś :) beton się podoba :D Tomuś: beton się nie podoba :) i co tu czynić jak odmienne zdania :P Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 nikt nie pomoze ? :) ( sposob na dodanie aberracja w photoshopie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 nikt nie pomoze ? :) ( sposob na dodanie aberracja w photoshopie ) ale on jest przydki, kazdy przeciez fotograff od tego ucieka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Marcin_ps: Odpalasz PS..Filter-->Distort-->Lens Correction-->Chromatic Aberration...pod tym masz dwa suwaki(red,blue) i na nich testujesz :) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 mimo wszystko :) - dzieki Cornel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi