Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!! :)

Zeby nie bylo, ze sie obijam robie model Merola :) Ale pierwszy i ostatni raz... ;P Po prostu chcialem sprobowac zrobic "normalna" fure ;) Oto efekty...

0019ks8.th.jpg Tutaj 2 vertexy widze nie polaczone i zle zakonczona maske w okolicach nadkola...

0018ll8.th.jpg

No to na razie tyle... Mialem tego nie umieszczac tutaj ale co mi tam ;P

EDIT:

Chce tez dodac ze referki zapowiadaly sie TIP TOP ale sa denne... :/

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 13,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No fajnie nie moge sie juz doczekać kiedy wydłubiesz lampy i silnik bedzie fajnie zacieram ręce :] przecieram szkła i czekam gryzac paznokcie hehe.

Póki co coś sie tam wyłania i wyglada dosć em zgodnie ;) z oryginałem :]

Napisano

o lol... co wy macie z tymi silnikami... przeciez grafice powinien byc oceniany ostateczny wyglad... design... i dlatego ten merc ma byc... fajnyie zrobiony... pozdr;)

Napisano

No Hubercie przeciez nic nie cieszy oka tak jak nowy lśniący V12 a jaki to kunszt go wykonać, wszystko przecie jak piszesz tylko takie tweeknięte do oporu ;)

Napisano

Zapowiada się bardzo ładnie, jak dla mnie super ;) Jak możesz, to pokaż szary model i siatkę.

Napisano

hm... tez sie miałem za niego wziąść ale coz szkoła.......:(

Napisano

a pokaż siatke ;] fajne to mosz

a tak wogole to jak tam renówka?? :D

Napisano

Smutna prawda jest taka że Wiktor zawina renówkę na drzewie tse,tse tse...

te Wiktor a tak poważnie to co z ta renówką ?

i gdzie ty sie ukrywasz ? cały bozy dzień !

Napisano
  • Autor

Noooo Renowka czeka w garazu na pozniejszy termin przygotowania do startow a poki co trzeba poskaldac Merolo "po cywilu"... Dlatego na czas jakis zawiesilem prace nad Renowka nie bede zdradzal... ;P Siatka i szary render beda jutro! Chyba ;P

Napisano

a ja nie kumam po co ktos daje cudzy render jako miniaturke ( w tym przypadku chyba prawdziwe zdjecie merola).

Nie zrobiłes , to nie kuś czymś nie swojim. Zrobisz - to zapodaj jako miniaturke.

Idąc tym tropem doszlibyśmy w pewnym momencie do tego , ze jako miniaturki, każdy dawąłby jakis kadr z fajnych filmów.

Miniaturka to mojim zdaniem cos, na co trzeba sobie zapracowac.

pozdrawiam i zycze zapału i pracowitości.

Napisano

No Wiktor czytałeś :p to teraz czekamy na taki renderek jak w miniaturce albo pod mur i padną strzały hehe co powiesz na takie wyzwanie, albo nic nie mów tylko do roboty leniuchu ilez mozna spać :p

Napisano

renowka tez ma "oszukaną;)" miniaturkę, a warto kliknąć:) mysle ze kto jak kto, ale Wiktor ma prawo do takich przekretow... predzej czy pozniej uzyska efekt jak na zalaczonym thumbnailsie... tylko kiedy bedzie to "pozniej" zwlaszcza jesli chodzi o megane??

Napisano
  • Autor

Megane muuusi poczekac... tez chce zeby juz byla gotowa ale "sila wyzsza...". A teraz jestem jeszcze zaspany i nie wiem o co wam chodzi z tymi miniaturkami... :) Dobra to ide sprawic sobie jakis prowiant i biore sie do roboty ;)

Napisano
  • Autor

Ucze sie mentala i modeluje dalej... Moze malo ale zagoniony jestem ;P Jak sie wam widzi ten lakier??

0026le3.th.jpg

Cieeezki do wymodelowania ten Merol... Ale jakos sobie radze ;)

Co do jakosci rendrka... Musze podkrecic ustawienia :)

Napisano

Ulala Wiktor trenuje mentalem do czego to doszło szybko modelujmy sobie schrony :]

HEHE mo słuchaj a co ze swiatłem bo wiesz ustawienie falloff gdzie trzeba i podregulowanie go to 1 a reakcja na światło i shading to 2 ;)

to jak ustawisz jakieś światło bedzie na czym trenować ;P ...

Napisano

a gdzie obiecany clay i siata? :x

narazie chyba bezblednie, czekamy na wiecej ;]

Napisano

heh..jak nie lubie nowych autek tak ta maska mi sie bardzo podoba....jak wy to robicie , wciaz jest to dla mnie niepojete:) podoba mi sie Wiktor, podoba. Mentalem..heh.. tym bardziej podoba:D sprzedaj lakier, moze sie skusze na jakies autko:D:D::P

Napisano

A ze tez te auta Ci sie jeszcze nie znudzily ^^'

Bardzo ladnie narazie, a i mam pytanie... bo albo mi sie zdaje albo te wypuklosci na siatce dodales juz po meshsmoth i po colapseall, albo mi sie wydaje. Pytam sie tak z ciekawosci :)

Napisano
  • Autor

Damus: Sprobowalbys powiedziec inaczej... hehehehe :P

Bubu: nastepny w kolejce do czego...?? ;)

Konras: no na razie sie nie znudzily ;) Ktore wypuklosci?? Nie no normalnie siatka + MS...

Napisano

No, wreszcie jest sie na czym wzorowac ;] Tylko zastanawia mnie jak przy tak gestej siatce udaje ci sie zachowac plynnosci powierzchni. Tylko pozazdroscic :P

Napisano

No po prostu piknie, że hej!!! :)

Zaczynałeś to auto modelować od surface czy poly?? :)

I pokaż siatkę, plissss!!! :)

Napisano

Mowia ze czlowiek z kazdym dniem ucz sie nowych sztuczek :), jak patrze na Ciebie to tez bym sobie jakies autko pomodelowal znow, ale boje sie ze bym zkichal robote to jednak zostawie to fachowcom :>

Napisano

Hm z tymi nowymi sztuczkami to u Wiktora trudno :p zrobił bys Wiktorze ten samochód to byśmy potrenowali prawdziwie nowe sztuczki w mentalu :p ...

ale ty nie opóxniasz skutecznie te chwilę ... =P

Napisano

nie no podziwiam siatke, tak gęsto i tak równo...ciekawe czy na jakimś samochodzie o obłych kształtach też by Ci tak równo wyszło :p

piknie piknie, też próbowałem z taką gęstą siatką ale to strasznie czasochłonne ja dla mnie.

Napisano

..:: Wiktor ::.., nie myslales kiedys zeby jakiegos video-tutka zrobic? :>

Napisano
  pecet napisał:
nie no podziwiam siatke, tak gęsto i tak równo...ciekawe czy na jakimś samochodzie o obłych kształtach też by Ci tak równo wyszło :p

piknie piknie, też próbowałem z taką gęstą siatką ale to strasznie czasochłonne ja dla mnie.

chłopaki nie wiem czy Wiktor nie zapomniał wspomnieć, em on to rzeźbi w

nurbsach więc ...

To tak tylko w sprawie równości gęstej siatki ;P

Napisano
  • Autor

pecet: a to auto nie ma oblych ksztaltow..?? ;P Spoooko technika tez sie mi sprawdzila przy probach na Porshe "Ferdku", ktory jest ob;y :) Ale to bylo dawno...

Balas: ja mam juz tutki przygotowane tylko nie moge sie doczekac az moje strona sie posklada i umiesci na jkaims serwerku... :)

damusTo: nie nurbs tylko technika nurms - ale tak szczegolowo to zaczynam od spline'ow + surface i tne co trzeba i troche przerabiam ;)

Napisano

Wik.....jak chcesz to mam troche miejsca naserverku...to moge tutki wrzucic....powiedz tylko kiedy!

Napisano

na litość boską Wiktor, Porsche nie "Porshe":/

jak Ci wyszła ta 356'stka? poka, poka:)

Napisano

Uwielbiam Twoje Siatki.

Jesteś dla mnie mistrzem :)

Działaj tak dalej :):):)

Napisano
  Cytat
nie nurbs tylko technika nurms - ale tak szczegolowo to zaczynam od spline'ow + surface i tne co trzeba i troche przerabiam ;)

ładnie to tak "iść na łatwiznę"? :> Będę musiał kiedyś się taka techniką pobawić ;)

Napisano
  • Autor

dariusz: nie chcesz widziec... ;P A ja tam nie lubie tego auta to nawet nie wiem jak sie pisze...

Ecikgti: nie no bez przesady ja tu tylko sprzatam ;) Ogolnie "dzienki"!! :)

Balas: no oplaca sie ale tylko w niektorych przypadkach :)

damusTo: aaa widzi Kolega :) Bo ja taki jajcarz czasem jestem ;P hehehe

Napisano

O nie Wiktor, nie mow ze masz gdzies bledy... pokaz bo ja nie widze a chce zobaczyc ^^ to jak zjawisko paranormalne ^^ A tak serio... dziwne ze jeszcze sie nie wypowiedzialem na temat tego Mercedesa, chociaz w sumie duzo do mowienia nie ma, cuuudo... ^^

...ale co z Renowka?...

Napisano

Jak bys chciał to mam printy V12 od merola :] a moze to bmw było nie pamientam :p. A ty nie śpij nie wykonuj za dożo "posuwistych ruchów" bo nigdy nie skończysz

Napisano
  • Autor

mrkrzysiek: ty sie znasz tylko sie ukrywasz i nie chcesz nam tego powiedziec... ;P

Kr3tz: bledy sa zawsze ;)

chudy: nooo powiedz cos ciekawego ;P

qba: tylko nie "panie"! :) tak staro sie poczulem hehehe

pecet: to samo co mowilem Kr3tz'owi... :)

damusTo: ty mnie czlowieku nie denerwuj z tym silnikiem ;P Merol czy BMW - co za roznica... ;) A "ruchy posuwiste" trzeba wykonywac zeby rozluznic troche posladki ;P hehehehe