..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Witam!! :) Zeby nie bylo, ze sie obijam robie model Merola :) Ale pierwszy i ostatni raz... ;P Po prostu chcialem sprobowac zrobic "normalna" fure ;) Oto efekty... Tutaj 2 vertexy widze nie polaczone i zle zakonczona maske w okolicach nadkola... No to na razie tyle... Mialem tego nie umieszczac tutaj ale co mi tam ;P EDIT: Chce tez dodac ze referki zapowiadaly sie TIP TOP ale sa denne... :/
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 No fajnie nie moge sie juz doczekać kiedy wydłubiesz lampy i silnik bedzie fajnie zacieram ręce :] przecieram szkła i czekam gryzac paznokcie hehe. Póki co coś sie tam wyłania i wyglada dosć em zgodnie ;) z oryginałem :]
hkropinski Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 o lol... co wy macie z tymi silnikami... przeciez grafice powinien byc oceniany ostateczny wyglad... design... i dlatego ten merc ma byc... fajnyie zrobiony... pozdr;)
damusTo Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 No Hubercie przeciez nic nie cieszy oka tak jak nowy lśniący V12 a jaki to kunszt go wykonać, wszystko przecie jak piszesz tylko takie tweeknięte do oporu ;)
Balas Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Zapowiada się bardzo ładnie, jak dla mnie super ;) Jak możesz, to pokaż szary model i siatkę.
Diesel Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 hm... tez sie miałem za niego wziąść ale coz szkoła.......:(
chudy Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 a pokaż siatke ;] fajne to mosz a tak wogole to jak tam renówka?? :D
damusTo Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 Smutna prawda jest taka że Wiktor zawina renówkę na drzewie tse,tse tse... te Wiktor a tak poważnie to co z ta renówką ? i gdzie ty sie ukrywasz ? cały bozy dzień !
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Październik 2006 Autor Napisano 22 Październik 2006 Noooo Renowka czeka w garazu na pozniejszy termin przygotowania do startow a poki co trzeba poskaldac Merolo "po cywilu"... Dlatego na czas jakis zawiesilem prace nad Renowka nie bede zdradzal... ;P Siatka i szary render beda jutro! Chyba ;P
kannu Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 a ja nie kumam po co ktos daje cudzy render jako miniaturke ( w tym przypadku chyba prawdziwe zdjecie merola). Nie zrobiłes , to nie kuś czymś nie swojim. Zrobisz - to zapodaj jako miniaturke. Idąc tym tropem doszlibyśmy w pewnym momencie do tego , ze jako miniaturki, każdy dawąłby jakis kadr z fajnych filmów. Miniaturka to mojim zdaniem cos, na co trzeba sobie zapracowac. pozdrawiam i zycze zapału i pracowitości.
damusTo Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 No Wiktor czytałeś :p to teraz czekamy na taki renderek jak w miniaturce albo pod mur i padną strzały hehe co powiesz na takie wyzwanie, albo nic nie mów tylko do roboty leniuchu ilez mozna spać :p
g:j:r Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 renowka tez ma "oszukaną;)" miniaturkę, a warto kliknąć:) mysle ze kto jak kto, ale Wiktor ma prawo do takich przekretow... predzej czy pozniej uzyska efekt jak na zalaczonym thumbnailsie... tylko kiedy bedzie to "pozniej" zwlaszcza jesli chodzi o megane??
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 Megane muuusi poczekac... tez chce zeby juz byla gotowa ale "sila wyzsza...". A teraz jestem jeszcze zaspany i nie wiem o co wam chodzi z tymi miniaturkami... :) Dobra to ide sprawic sobie jakis prowiant i biore sie do roboty ;)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Ucze sie mentala i modeluje dalej... Moze malo ale zagoniony jestem ;P Jak sie wam widzi ten lakier?? Cieeezki do wymodelowania ten Merol... Ale jakos sobie radze ;) Co do jakosci rendrka... Musze podkrecic ustawienia :)
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Ulala Wiktor trenuje mentalem do czego to doszło szybko modelujmy sobie schrony :] HEHE mo słuchaj a co ze swiatłem bo wiesz ustawienie falloff gdzie trzeba i podregulowanie go to 1 a reakcja na światło i shading to 2 ;) to jak ustawisz jakieś światło bedzie na czym trenować ;P ...
Balas Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 a gdzie obiecany clay i siata? :x narazie chyba bezblednie, czekamy na wiecej ;]
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 No to macie siate i claya: Jest tam jeszcze troszke do porawienia ale to nie teraz ;P
kliment woroszyłow Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 heh..jak nie lubie nowych autek tak ta maska mi sie bardzo podoba....jak wy to robicie , wciaz jest to dla mnie niepojete:) podoba mi sie Wiktor, podoba. Mentalem..heh.. tym bardziej podoba:D sprzedaj lakier, moze sie skusze na jakies autko:D:D::P
damusTo Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Jak na nurbs to nawet znośna ta siata ;)
Konras Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 A ze tez te auta Ci sie jeszcze nie znudzily ^^' Bardzo ladnie narazie, a i mam pytanie... bo albo mi sie zdaje albo te wypuklosci na siatce dodales juz po meshsmoth i po colapseall, albo mi sie wydaje. Pytam sie tak z ciekawosci :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Damus: Sprobowalbys powiedziec inaczej... hehehehe :P Bubu: nastepny w kolejce do czego...?? ;) Konras: no na razie sie nie znudzily ;) Ktore wypuklosci?? Nie no normalnie siatka + MS...
mrkrzysiek Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 eee piknie piknie :) a gdzie reszta:P
Balas Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 No, wreszcie jest sie na czym wzorowac ;] Tylko zastanawia mnie jak przy tak gestej siatce udaje ci sie zachowac plynnosci powierzchni. Tylko pozazdroscic :P
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Balas: kwestia wprawy ;P A tutaj troszke tego co dzisiaj podlubalem...
patry Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 No po prostu piknie, że hej!!! :) Zaczynałeś to auto modelować od surface czy poly?? :) I pokaż siatkę, plissss!!! :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 patry: siatka jest na str 2 tego watku ;P W niektorych miejscach zaczynalem od surface... :)
Konras Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Mowia ze czlowiek z kazdym dniem ucz sie nowych sztuczek :), jak patrze na Ciebie to tez bym sobie jakies autko pomodelowal znow, ale boje sie ze bym zkichal robote to jednak zostawie to fachowcom :>
damusTo Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Hm z tymi nowymi sztuczkami to u Wiktora trudno :p zrobił bys Wiktorze ten samochód to byśmy potrenowali prawdziwie nowe sztuczki w mentalu :p ... ale ty nie opóxniasz skutecznie te chwilę ... =P
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 Na sztuczki w mentallu jeszcze czas jest i nic nie opozniam ;P Wszystko w swoim czasie :D
pecet Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 nie no podziwiam siatke, tak gęsto i tak równo...ciekawe czy na jakimś samochodzie o obłych kształtach też by Ci tak równo wyszło :p piknie piknie, też próbowałem z taką gęstą siatką ale to strasznie czasochłonne ja dla mnie.
Balas Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 ..:: Wiktor ::.., nie myslales kiedys zeby jakiegos video-tutka zrobic? :>
damusTo Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 nie no podziwiam siatke, tak gęsto i tak równo...ciekawe czy na jakimś samochodzie o obłych kształtach też by Ci tak równo wyszło :p piknie piknie, też próbowałem z taką gęstą siatką ale to strasznie czasochłonne ja dla mnie. chłopaki nie wiem czy Wiktor nie zapomniał wspomnieć, em on to rzeźbi w nurbsach więc ... To tak tylko w sprawie równości gęstej siatki ;P
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 pecet: a to auto nie ma oblych ksztaltow..?? ;P Spoooko technika tez sie mi sprawdzila przy probach na Porshe "Ferdku", ktory jest ob;y :) Ale to bylo dawno... Balas: ja mam juz tutki przygotowane tylko nie moge sie doczekac az moje strona sie posklada i umiesci na jkaims serwerku... :) damusTo: nie nurbs tylko technika nurms - ale tak szczegolowo to zaczynam od spline'ow + surface i tne co trzeba i troche przerabiam ;)
Bruneq Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Wik.....jak chcesz to mam troche miejsca naserverku...to moge tutki wrzucic....powiedz tylko kiedy!
dariusz Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 na litość boską Wiktor, Porsche nie "Porshe":/ jak Ci wyszła ta 356'stka? poka, poka:)
Ecikgti Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Uwielbiam Twoje Siatki. Jesteś dla mnie mistrzem :) Działaj tak dalej :):):)
Balas Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 nie nurbs tylko technika nurms - ale tak szczegolowo to zaczynam od spline'ow + surface i tne co trzeba i troche przerabiam ;) ładnie to tak "iść na łatwiznę"? :> Będę musiał kiedyś się taka techniką pobawić ;)
damusTo Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 A ja myslałem że ty to rhino aleś manie zbajerował ...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 dariusz: nie chcesz widziec... ;P A ja tam nie lubie tego auta to nawet nie wiem jak sie pisze... Ecikgti: nie no bez przesady ja tu tylko sprzatam ;) Ogolnie "dzienki"!! :) Balas: no oplaca sie ale tylko w niektorych przypadkach :) damusTo: aaa widzi Kolega :) Bo ja taki jajcarz czasem jestem ;P hehehe
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Zeby nie bylo ze nic nie robie to wrzuce cos - malo czasu mam w tym tyg dlatego tak malo :/ Juz widze bledy i je poprawie :)
mrkrzysiek Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 mi się podoba ale ja tam się nie znam
Kr3tz Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 O nie Wiktor, nie mow ze masz gdzies bledy... pokaz bo ja nie widze a chce zobaczyc ^^ to jak zjawisko paranormalne ^^ A tak serio... dziwne ze jeszcze sie nie wypowiedzialem na temat tego Mercedesa, chociaz w sumie duzo do mowienia nie ma, cuuudo... ^^ ...ale co z Renowka?...
chudy Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 no łaaaaaadnie no co ja mam ci powiedzieć ;] no
pecet Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 ja też błędów nie widze, polymaster jesteś ;)
damusTo Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 Jak bys chciał to mam printy V12 od merola :] a moze to bmw było nie pamientam :p. A ty nie śpij nie wykonuj za dożo "posuwistych ruchów" bo nigdy nie skończysz
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 mrkrzysiek: ty sie znasz tylko sie ukrywasz i nie chcesz nam tego powiedziec... ;P Kr3tz: bledy sa zawsze ;) chudy: nooo powiedz cos ciekawego ;P qba: tylko nie "panie"! :) tak staro sie poczulem hehehe pecet: to samo co mowilem Kr3tz'owi... :) damusTo: ty mnie czlowieku nie denerwuj z tym silnikiem ;P Merol czy BMW - co za roznica... ;) A "ruchy posuwiste" trzeba wykonywac zeby rozluznic troche posladki ;P hehehehe
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 a ja znalazłem błąd...i to spory, o!...dachu nie ma! :D
Rekomendowane odpowiedzi