Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

O to proba stworzenia z pomoca jednego modelu dwoch postaci znanych politykow. Czy mi sie to uda... nie wiem. Ulatwieniem jest przynajmniej fakt ze sa zadziwiajaco podobni... ^^

Oto pierwsze kroki...

kaczav6.jpg

• Odpowiedzi 70
  • Wyświetleń 8,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmm. dobra inicjatywa, właśnie aż się nie dawno dziwiłem że jeszcze nikt się nie zrobił ich modelu:) Powiem szczerze że podobny;] Trzeci bliźniak:)

Napisano

No tak Andrzej L. już był..czas na "Kaczuszki" :>

Jedna uwaga.. małe oczka.. jak na mój gust za małe :)

Pozdro i czekam na dalszą prace...może remake filmu "Ci co ukradli księżyc" sie szykuje :D Zrobili film z Czaplinem to i z bliźniakami dadzą rade :D

Napisano

hmm nie poprawnie politycznie praca :D mogą jeszcze jakąś komisje powołac hmm fajna fajna pracka powodzenia :D

Napisano

Oczka bliżej nosa, przyjrzyj sie gornej powiece na zdjeciach , ona jest schowana pod ta skora biegnaca gladko od brwi, ale to brzmi :/ , (sry nie znam fachowych terminow). Pozdro.

Napisano

Nie podobają mi sie okolice oczów, a pozatym to jest nawet podobny :] Musze przyznac ze zrobiles ogromny postep w porównaniu do poprzedniego wątku :)

Napisano

Źle nie jest, powiem tak: usta w większy kaczy dziubek. :)

Napisano

Może urządzić inicjatywe i zrobić szopkę noworoczną co? Do świąt jeszcze sporo czasu Panowie ;-)

Napisano

Mam pare obrazków na których możesz się wzorowac haha:P

Dodaje jeszcze jedno zdjęcie:D

Napisano

sokół - looknij do dziłu Game Art tam widziłem naszą gwazdeczke (estrady) :P

Gen.Baton - ^_^ no te ziemniaki to to chyba taka "bliźniacza" odmiana chyba..pomyśl jak by tak ich było tyle co na zdjęciu.... xD

pozdro i czekam na więcej :D

Napisano
  • Autor

Mortom: no niestety chyba ma takie male oczka :)

Vorek: moze to oznacza ze koniec Jego zycia politycznego jest bliski... jako prezydenta...

max_1989, brumugun: oczy poprawilem i dodalem odrobine szczegolow...co do tego ze sa za daleko od nosa to nie wiem, tak ma na referkach z ktorych korzystam ^^

_kuba_: no i zrobilem troche wiekszy dziubek

Gen.Baton: szkoda ze wczesniej nieznalazlem tych zdjec kartoflanych, uzylbym je jako blueprinty... teraz juz za pozno ^^

... maly update

kacz1se1.jpg

Napisano

Wygląda jak orginał :D. Jak dla mnie jest super jestem ciekaw końcowego efektu.

Napisano

WIESZ CO BY BYłO NAPRAWDE HARCOROWE??

jak byś zrobił go w czerwonym dresiku i bejzbolem w ręku :P

Pozdro...

_kuba_ - no racja coś siakoś młody...

Napisano
  • Autor

Update po malym liftingu twarzy ^^ Zgadzam sie poprzedni byl troche za mlody ale to byla kwestia braku szczegolow. Mysle ze teraz wyglada lepiej...

Pozdrowienia

kacz2ai2.jpg

Napisano

Ta bruzda w polikach za sztuczna trochę wyszła, i tam broda troszkę inaczej jest chyba.

Napisano

Wypisz wymaluj Lechu :) Jestem pod wrazeniem - odwage to ty masz... Po tym incydencie z bezdomnym - co go przestepca zrobili za wyrazanie opinii w "wolnym" kraju to ja bym "trzasl porami" ;P

Modelling fantastyczny!!! Biorac pod uwage, ze tworzysz dosc charakterystyczne i skomplikowane rysy... ;) hehehe Moze ja juz nic nie bede pisal ;) Jeszcze Endrju i lokaja z Adamsow musisz stworzyc... :D Bedzie komplet :)

Napisano
Wypisz wymaluj Lechu :)

No co Ty gadasz??przeceiz to Jarek!!! jeszcze tylko Irasiada brakuje!:D:D:D

Napisano

moze mowmy jakims kodem bo nas pozamykaja za to :P hehe kaczor jak malowany :D keep working ;)

Napisano

hehe fajny nawet bardzo, zob z tego mini gierke, z jego wpelni interaktywna głową przyczepioną do lancucha i z asortymentem narzedzi do tortur,a zdobedziesz uznanie wiekszosci polakow :P pozdrawiam

Napisano

chyba większości zomowców, bo jak wiadomo ci co nie są za kczkami, "są tam gdzie wtedy ZOMO"... ale w taką gierę bym pograł, nawet gdybym miał być zomowcem.

Napisano

Modelik całkiem ładny. Trochę chyba zbyt mocna ta kreska od nosa do kącików ust.

Pokaż siateczkę ;)

Napisano

Zaczyna coraz bardziej przypominać kartofla hmmm... Widzę że jednak przydały ci się te obrazki :>

Napisano
  • Autor

oto juz prawie skończony model, następnym krokiem bedzie Zbrush....

kacz4zq6.jpg

a oto siatka:

Napisano

Fajne. Ale igrasz z losem człowieku. Niech to ktoś z kancelari powyższego zobaczy, to do końca życia nie wyjdziesz z więzienia:P

Napisano

Ty robies ten model w maya 8.0 czy w maxie?? bo nie slyszalem zeby mozna bylo zrobic model w maksie a potem z zbrusha wrzucic

Napisano
Ty robies ten model w maya 8.0 czy w maxie?? bo nie slyszalem zeby mozna bylo zrobic model w maksie a potem z zbrusha wrzucic

lol

fajnie wyglada :)

pozdro

Napisano

extra sprawa, jak narazie wyglada fajowo. Sam sie kiedys zastanawailme czy nie zrobic takiej charakterystyczniej twarzyczki, (chcailem zroibc Pana Cygana ak "cap") ale bardziej w strone karykatorki. W karzdym razie powodzenia ;-)

Napisano

No co jestem tylko ciekawy a nie chce mi sie przegladac starych postow a ten mi tu lol odrazu:P

Napisano

hehe umarłem. :D

----

Modelik bardzo ładny , ciekaw jestem jak dalej :)

Napisano
  • Autor

A wiec ja odpowiem grzecznie :) Mozna, oczywiscie. Poprostu exportujesz model w formacie obj i importujesz do Zbrusha, spowotem to samo.

Model wykonany jest jednak w Silo a ostani render w Modo :)

Napisano

Gratulacje, ładny model, tylko uważaj żeby nie przyszli do Ciebie panowie w czarnych garniturkach,, do mnie przyszli z widłami bo zrobiłem leppera ale do Ciebie mogą przyjść z dwururką :D (joke)

Napisano

No jest podobny do jara albo do lecha, ucho troszkę dziwne. Kto go ma scigać jak on z sevilli :)

Napisano
  • Autor

Wlasnie dlatego taki odwazny jestem...:) Tu mnie nie dosiegna...Po za tym model jest poprawny politycznie.

Chociaz ostanio widuje ludzi w czarnych plaszczach stojacych przed moim oknem z lornetkami... o_0

Napisano

E tam. Jak Mazura z ameryki sciagna to Drocka nie dadza rady? :P:P

A tak to bardzo fajnie. Bardzo jest podobny. Co prawda bez włosów wyglada jak bobas. :D

Pozdro

Napisano

Dobry modelik tylko dreczy mnie jedno zasadnicze pytanie...

Jak wielka byla nuda ze sklonila cie do modelowania tak ohydnej postaci? LOL Jak sobie pomysle ze mialbym wgapiac sie w zdjecie tego faceta jako referke to musialbym miec obok kubelek jakis czy woreczek... Respekt czlowieku ze sie podjales takiego wyzwania!

Przy okazji - cala polityka to bagno - rzecz nie nowa. Ja mieszkam w Meksyku w poblizu Gwatemali i oba kaczorki plus komplenie skretynialy pan pretendent do zlobu dONALD ze swoimi iluzjami moga mnie cmoknac :D

A kompletnie off topic - pozdrawiam rodaka w hiszpanskojezycznym kraju ;)

Napisano

Ciekawe jak zarabiasz w meksyku heeheh...pewnoe przewozisz imigrantow przez granice lub taczki z niespodzianka:P. Respect

Napisano

Troszkę widać łączenie dwóch połówek twarzy. Ale ogólnie dobre!