mujas Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Wielkie brawa Hynol wspaniała pracka cuż wiecej można napisać ale do jednego mógł bym się przyczepić; do śrubek tych na naramienniku są w takiej samej pozycyji (tak naprawdę nie zaprzątaj sobie tym głowy co napisałem piszę to pewnie z zazdrości że sam tak nie potrafię) z wielką niecierpliwością czekam na tutka którego w jakimś poście obieciałeś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurop3 Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 witam! rewelacja, pełen podziw i respekt, gratulacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 rewelacja kafelki mi pasują, pierwsze skojarzenie dworzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaJKel_zmc Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Fajny koncepcik i wykonanie :).pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 moge tylko zarzucic ze za czysty wózek odrobine jak dla mnie...odstaje od własciciela..ale i tak rewelacyjna pracka..gratki fronta na CG taku i u nas :) 5 *!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Ja poprosze tego Horcha skończonego :). Też możesz nim ostro zaszaleć na CGT a ja będe miał co oglądać przed snem ;). Jeszcze raz dziękuje wszystkim za komentarze i zainteresowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Hynol , jeszcze ja :) nie wiem czy na CGT się dopisałem ;) ale * * * * * było ;) Gratuluję FP :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Witaj Hynol:) Jak dla mnie to od strony technicznej jedna z lepszych prac ktore tu widzialem. Jak kiedys moglbys zrobic tutoriala jakiego jak zrobiles shadery z rdza to bylo by pieknie:) Pozdrawiam i zycze milej pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 fantastyczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Super ! Zasłużony frontpage na cgtalk ! Chyba jeszcze nigdy nie było tak by dwóch polaków umieszczono na froncie cgtalk :) Respect! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Jakby się Klicek pospieszył to byłoby trzech ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 heheh Gratulacja FP i ogolnie sceny gdzie shadery mnie powalily wraz z oswietleniem i ogolnym klimatem sceny ! Naprawde wielkie gratulacje ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharp Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 no panie ale pojechales, kawal dobrej roboty, gratulacje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Czemu tylko 5 gwiazdek jest max. w ocenie?? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 śwetna pracka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 bardzo fajne, i pomysł i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Masaaaaakra. 5 gwiazdek za pomysl. Materialy pierwsza klasa. Jedyne co to chyba szerzej bym to skadrowal, ale to tylko taka moja koncepcja. Ogolnie wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 piekna robota, super realizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 No Hynol dales czadu! widac duzo pracy wlozonej, gratulacje za FP na CGT no i oczywista ***** stars. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Jeszcze raz dziękuje za wsparcie i miłe słowa. Osobiście już widziałem więcej błędów tej pracy niż plusów. Normalne chyba u każdego kto szlifuje dokładnie rendery i spędza nad nimi za dużo czasu. Na szczęście okazało się że czas nie został stracony: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=430849&page=1&pp=15 No to jeszcze czekamy na Klicka, którego praca również się tam powinna znaleźć niedługo. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Gratuluje Hynol należało ci się :) mam takie pytanko, czy możesz pokazać screena z ustawieniami tego materiału?? http://img83.imageshack.us/my.php?image=weldmr9.jpg chce pojąć jak zrobić taki efekt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Respect! 5/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 gratki awarda na cgtlaku! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Również i Tobie chciałem pogratulować umiejętności. Fajnie poradziłeś sobie z teksturami robota a najbardziej podoba mi się „farba” wózka. Polacy zaczynają opanowywać CG i tak powinno być niech wiedza co potrafimy „Polacy nie gęsi i swoje 3D maja” hahahaha Pozdro Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 ladnie wysoki poziom :) gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 GRATULACJE CG AWARDA ! :D w pelnie zasluzone miejsce na ta pracke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 no no, gratki. jakaś rewolucja w tym miesiącu, tak trzymać :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 wow no super gratuluje awarda juz drugi w tym tygodniu a moze beda trzy....trzymamy kciuki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Georgas: Tutaj masz wszystko co istotne. W razie czego pytaj. Niedługo będzie można pobrać scenke z tym materiałem oraz bikepaintem: SavoyThx. PionierWielkie dzięki. Udało się dołączyć ;) MarioSzkoda że na tym renderze nie widać mojego potu, łez i krwi ;). Dzięki za uznanie. W sumie myśle że jako nacja możemy sporo pokazać, tak jak na przykład rosjanie, których prace są bardzo specyficzne i czasami mnie zabijają nastrojem. TrojkaTDziękuje KLICEK: Mam nadzieje że dołączysz. Osobiście uważam twoją prace za technicznie i kompozycyjnie lepszą, choć prace są zupełnie innego typu. Vorek: Dzięki. nielot007: thx. wszyscy trzymamy kciuki (mam nadzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 dzięki wielkie za ustawienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Jak widzisz są one w zasadzie żadne. Tzn. w każdej scenie trzeba dopasować difuse, reflect, refract itd. to oświetlenia sceny, jasności enviromentu itd. Niestety nie ma tutaj innej drogi niż ustawienie "na czuja" oraz korekta po testach. To nie jest scanline gdzie wszystko przechodziło bez zmian i ten sam materiał wyglądał tak samo w każdej scenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Model i texy dobre, ale scena mi nie pasi - cos ala lazienka, stara, zapuszczona, ale z blyszczacymi plytkami. No i jakis rozklad jazdy metra na tablicy - troche to malo spojne, imo. Mimo tego - 5+/6 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 No i jakis rozklad jazdy metra na tablicy - troche to malo spojne, imo. Żeby dopełnić uczucie niespójności dodam tylko że to rozkład jazdy Tokijskiego metra ;). Faktem jest że skópiłem się głownie na postaci a tło poszło na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Ma to przeslanie... i charakter... Jestem pod wrazeniem tej pracki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Jak dla mnie to modele w skali 0-10 sa na 11 a textury na 20 :))) NO super stary :) Genialne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Listopad 2006 Share Napisano 23 Listopad 2006 super;] świetne wszystko;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kełoj Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 :Dcos pieknego W końcu udało mi się dorenderować do końca. Nie jest idealnie, bo pare błędów widać od razu, jak choćby nie najlepsza kompozycja, ale już nie miałem więcej siły walczyć ;). Kompresja troche daje po *****, robiona pod CGT. Krew mnie prawie zalała przy próbie renderingu z displacementem na 1,5 GB RAMu. Więc renderowałem "łatami" i warstwami. Generalnie jestem zadowolny że skończyłem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sacrum Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Jak dla mnie , powalaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość janeczko Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 http://www.indigorenderer.com/node/635 06-08 chyba ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 Czerwiec 2008 (Enrico Cerica), kontra listopad 2006 (Hynol). Tak. Ma to znaczenie. Hynol pierwszy stworzył swoją pracę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość patryk-83 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Grubo też bym tak chciał. Jak w realu :) Może kiedyś?? Możesz coś pod powiedzić o świetle i mapach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senis Ditron Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 świetny wykon. Rewelacyjny pomysł. Rendering... ciekawe jak zachowałby się moj komp przy takiej ilości obliczeń. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeJot Napisano 5 Kwiecień 2012 Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Ta pracka mnie, po prostu, rusza. Widzę w tym głębsze przesłanie. Świetna robota! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobUk Napisano 26 Lipiec 2012 Share Napisano 26 Lipiec 2012 Ta pracka mnie, po prostu, rusza. Widzę w tym głębsze przesłanie. Świetna robota! Pozdrawiam cy ;) No i o to chodzi, praca ma mieć coś w sobie tak jak ta, za każdym razem kiedy przeglądam forum napotykam na jakieś perełki. To jest z pewnością "Perełka". Mimo, że od momentu pokazania jej światu minęło już sporo czasu, ta praca zdecydowanie się wyróżnia a naśladowcy ... no cóż jakoś są póki co za "cieńcy" ;) Jak już ktoś wcześniej napisał, jedyna rzecz do której można mieć uwagi to rama trzykołowca która zdecydowanie wygląda na zbyt nową do reszty, chyba, że wcześniej się dorobił nowej ramy a teraz zbiera na baterie :) I tak to sobie tłumaczę. Piękna mimo upływu czasu ... jak moja żona :) Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi