Robertus Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 zgadza sie :) ale realizm niebyl tu celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 tu nawet nie o realizm mi chodzi poprostu z głębią wygląda imho lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 szkoda że lampa tak mocno świeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsien Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 pierwsze z ostatniego, choc brak dolu boli. drugie - nieciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 heja :] No to i ja się zaprezentuję :] z hdri bawie się od kilku dni.. focie z domu z okienka ze statywu robie :] By D4D4L 15 fotek ISO 100 Winowajca Fuji S9600 By D4D4L 3 Focie ISO 100 Winowajca ten co wyżej :] Btw... jak naprawić spartolone gałęzie ... ? I btw ... PS-owanie dozwolone ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Coś od siebie dodam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Ohohohoho czadowe regnar! D4D4L, a gdyby skupić się na samych budynkach na wprost? są ciekawe i mogą wyjść interesująco. Tylko jeszcze żeby nie gubić tak poziomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 dariusz to pierwsze z ostatniego posta bardzo ładne regnar jak colgatte mówi czadowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 A dzieki dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Cośtam ostatnio liznąłem z hdr, na niektórych może i nie za wiele tej techniki ale zawsze coś na początek:) Wszystkie zdjęcia Sony DSC-717, skok chyba co 1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Lucas - Byłem tam rok temu na nartach:) Codziennie kolo tego kosciółka bus nawracał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Powiem tylko, że dopadło mnie szaleństwo HDR :) http://flickr.com/photos/25715657@N08/2466879089/sizes/o/ http://flickr.com/photos/25715657@N08/2466888917/sizes/o/ http://flickr.com/photos/25715657@N08/2467712552/sizes/o/ http://flickr.com/photos/25715657@N08/2466867475/sizes/o/ http://flickr.com/photos/25715657@N08/2467698508/sizes/l/ http://flickr.com/photos/25715657@N08/2466868931/sizes/l/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Zdechniąta ta mucha była? Co to za zjawisko! Kolory bardzo fajne, fajne ostrości i rozmycia, ale sposób przedstawienia przeupierdliwy. A, i nie do oglądania zaraz po kolacji. przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 ladne zielenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsien Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 no ladne, ladne. zaczynasz robic hdr'y ze smakiem, az zaczynaja mi sie podbac (a jestem przeciwnikiem :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Dzięki wielkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Dla mnie ekstra, mają to "coś" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Tak, dariusz! Super to zielone, naprawdę Ci się udało, bardzo kojący widok. Za to ostatnie dwie prace są przejaskrawione ociupinkę. Siema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 (edytowane) Ode mnie coś nowego :) http://www.falcom3d.com/others/zero_FA08.jpg //zasady działu fotografia - rozmiar zdjecia Edytowane 16 Maj 2008 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Trochę płaskie i mdłe, i mało hadeerowe. Fajna lewa połowa, a w prawym górnym rogu zobacz jak bardzo rozmył się obraz przez składanie. Musiało być troszkę wietrznie -> rośliny wyglądają sztucznie i są niewyraźne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Ja osobiście odbieram to zdjęcie jako porównanie z obrazkiem. Dziwie się że tak to oceniłeś, bo to chyba widać ze nie miał być zwykły HDR. Nie te tony, nie to złożenie. Jak dla mnie to co wyszło jest miłe dla oka, a tylko przez technikę wykonania zamieściłem tutaj. P.S. Dla mnie lepsza prawa strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 (edytowane) Spoko, to już nie będę mówić, co jest nie tak. :) [edit] albo nie, ciekawi mnie, co rozumiesz przez porównanie go z obrazkiem. Nie wiem czy widać, czy to miał być zwykły hadeer, czy nie. Technika hadeerowa, więc i praca mogłaby tak wyglądać. Bo co uzyskałeś? Przepalenia i rozmazania. O to chodziło? Pomóż mi zrozumieć, nie umiem dziś dostrzec tego, co Ty widzisz, co nie znaczy, że tego zmienić się nie da. Edytowane 15 Maj 2008 przez colgatte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Maj 2008 Autor Share Napisano 15 Maj 2008 fajne niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 (edytowane) Postanowiłem spróbować i ja. pierwsza próba z okna, taki mam widok, wybaczcie mi :) składane z 4 fotek skok o 1 od -2 AV ,pstrykadło alfa 350. I taka prośba ode mnie, wpisujcie dokładnie ustawienia poszczególnych składowych klatek... tak dla nauki ;) Edytowane 17 Maj 2008 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 colgatte - szczerze to ja właśnie tego HDR'a odbieram jako obrazek, dla minę od początku nie wygląda jak HDR :) Nie wiem gdzie widzisz rozmazania, ale OK. Ja tam się kłócić nie będę, bo ważny jest dla mnie efekt a nie dokładne zasady. Nie jest perfekcyjny ani nie jest jakiś wybitny, po prostu mi się spodobał to go tutaj zapastowałem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 hdr z ostatniej wyprawy, mam wreszcie fotomatixa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 jeszcze trochę zjedź przysłoną w dół drogi klimencie. ciemno na dole jest trochę a i białe plamy w rogu prawym mnie niepokoją ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 czy tak czy tak foto wyszło bardzo klimatycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 świetne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor5000 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Osiedlowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Mam pytanie odnośnie HDR bo czegoś tu nie rozumiem... Jeśli do zrobienia zdjęcia HDR jest potrzebnych 3 lub więcej klatek, to jakim cudem można zrobić coś takiego? http://farm1.static.flickr.com/126/394713395_7851d0c366_b.jpg Wątpię, żeby fotograf powiedział do konia... "niech koń się nie rusza..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Można wywołać z RAWa trzy ekspozycje. Efekt będzie gorszy, ale podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Dzięki wielkie:) Kiedyś próbowałem zrobić to w ten właśnie sposób ale z jpg, zmieniając im expozycję w PS, ale nic z tego nie wychodziło..:/ pokombinuję z RAW'ami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Erik_H3 Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) Witam wszystkich . Oto moje proby z HDR .Zdjecia wykonane aparatem Sony Dsc-H3 , zdjecia obrabiane czesciowo w Photoshop 5.0 Photomatix Pro oraz Dynamic -Photo Hdr . Edytowane 19 Luty 2009 przez Erik_H3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Moim zdaniem solidnie przesadziłeś z hadeeryzacją. Strasznie sztucznie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 ponioslo niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 z przed chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 sobotniego wieczora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Moje pierwsze zabawy z aparatem :) wiem ze hdr sie wyciąga z min. 3 zdjęć lecz ja mam mała małpkę "casio" i kumpel dal mi sie pobawić photomatrixem. Tak wiec w ps pozmieniałem EV i wyszło mi coś takiego. Wiec zbieram sie do zakupu jakiejś lustrzanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Alfa 200 na kitowym 18-70, nie miałem statywu i strzelałem z pojemnika na śmieci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Fargate super cegły i tynk wyglądają, ale traktor rządzi a czemu ja zaglądam na http://www.smallgraph.com to jakieś made in china wyskakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Fargate - zdjęcie ładne, ale aberacja (czy jak to się nazywa) nie do przyjęcia moim zdaniem. Spróbuj zmienić obiektyw. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Taka duża aberracja powstała przez przesunięcie klatek składowych, nie jest to wina obiektywu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Dokładnie tak jak Dariusz pisze, wyszło jak wyszło przez brak statywu. Zapomniałem dodać że pościłem to jeszcze lekko przez Photoshopa (kontrast, unsharp mask) Abell: Nie opłaciliśmy domeny z chłopakami i widać ktoś nam ja capnął :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Forgate bardzo zgrabnie to wyszło :) powiedz cos wiecej... z ilu zdjec, jaka rozpietosc ev? no i w czym lepione ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 nienawidze hdr'ów. tandetne są moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 arturprx2: Sklejone w Photomatixie 3, jako że moja lustrzanka nie ma autobracketingu, zrobiłem około 10 zdjęć z rożnymi czasami naświetlania i wybrałem 3 które miały odpowiednio doświetlone części zdjęcia (niebo, wnętrze zadaszenia, reszta otoczenia) potem tylko obróbka na kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi