DonKichot Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2006 dzisiaj niewiele mało czasu do tego te rendery ;) myślałem żeby ten garnek potraktować z guzika "del" :) cegły też mnie trochę rażą "Hynol" mam wielką prośbę powiedz coś więcej jak by zrobić taki kurz bo myślałem nad tym ale niestety mi nie wyszło :P jak to się robi tym dustem ? i co to jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Jaja? Jaja są gładkie (przynajmniej kurze ;) ). Też myślałem że to abyt kształtne ziemniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2006 ziemniaki... ziemniaki... ty widział ziemniaki :P no ale interpretacja wolna mogą być i ziemniaki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 cegły są za drobne (normalna cegła ma od tej strony 6x25 cm, twoja ma wysokość mniejszą od szyjki butelki... chociaż ta butelka woglę jakaś duża wyszła) oj nie przesadzaj z bumpem, weź go z jajek garnek byłby lepszy emaliowany, z malowanymi kwiatuszkami czy coś możesz dodać kilka białych jajek, żeby zapewnić im inność od ziemniaków. albo rozbić lub lekko pęknąć jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Ej... Ja też myślałem, że to ziemniaki. A garnek już troche lepszy, ale nadal mi się nie zabardzo podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Garnek zrobilbym w zupelnie innym kolorze - cos w odcieniach szarosci, zazwyczaj stare garnki byly zeliwne i mialo toto taki kolor. Zmien nalepke na butelce bo ta jakas "rozjechana". Na koniec - przydalo by sie jakies podloze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2006 "Ania" dzięki za rady wykorzystam wszystkie :) nalepka na butelce jest częściowo odklejona i w rogu jest tylko klej na butelce ale chyba nie widać tego dobrze ustawie to pod innym kontem dzięki wszystkim za rady ! postaram się je w miare szybko wprowadzić w zycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 ...obiecujace :) - moze nieco zmien mapy tam gdzie odslaniasz sciane w pierwszej gornej "dziurze" bo wyglada to nieco jakby byla zrobiona z miniaturowych cegielek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 nadal mi sie nie podoba garnek ale już lepiej:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 Potraktuj to, jako dobre rady: Powiększ "ucha" (czy jak to się tam pisze :) ) od tego koszyczka na jajka/zimnioki, bo jak narazie to można najwyżej je dwoma palcami chwycić. Pomniejsz troszkę lampę naftową i powiększ beczkę. Nie wiem, czy pamiętasz, co pisałem, ale lepiej byłoby, gdybyś zrobił metalowe obręcze na beczce :) Butelkę mógłbyś troszkę wydłużyć. Ps. Ładnie zaczyna to wyglądać ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2006 pracuje nad wszystkimi wskazówkami od was, jak tylko uzyskam w miare dobre wyniki zamieszcze updata :) narazie jeszcze nie jest dobrze :P tutaj obiecana referka na tym się "wzorowałem" bo identycznie nie potrafie :) słaba jakość bo robiłem zdjęcie na szybko pożyczonym aparatem który miałem przez chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 9 Grudzień 2006 Share Napisano 9 Grudzień 2006 na twoim miejscu próbowałbym zrobić materiał buteliki taki jak na fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 właśnie niebieska butelka tu pasuje zmień kolor bo zielony jest smutny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2006 pracowałem nad materiałem garnka bo ten był ochydny no i urodziłem coś takiego, daje sam garnek bo nic innego nie poprawiłem, niewiele czasu do tego te renderingiii, zabierają więcej czasu niż sama praca nad materiałem materiał i maski sam sobie namalowałem na corelu :) Stary i nowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 ładne ,ale jakoś mi ta przykrywka nie pasuje kolorystycznie;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2006 a co radzicie ? bo kolor to akurat najmniejszy problem :) takie zestawienie kolorów znalazłem na necie w garnkach temu tak zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 a mnie sie podoba...troche jak ustawione do martwej natury...malarski bardziej render i była by rewelacja...:) POZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Ten stary garnek a nowy to jak niebo a ziemia. Naprawde ładny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Ładny. Teksturkę sam zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2006 texturka którą namalowałem: displacement dla niej: a ten malunek na garnku to jakaś standardowa texturka z starego maxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Tak się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że chyba bez tego malunku garnek wyglądałby lepiej... ale mogę się mylić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siyokh Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Hmmm.. fakt, pokrywka nie pasuje. Proponuje: - zrobić w kolorystyce garnkowej i - uwypuklić trochę. Sam garnek wymiata. pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 wow ile jajek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 no teraz zaczyna mi sie to podobać tylko czy taki garnek bedzie pasował do reszty...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Garnuszek spoko, ale jeśli chodzi o światło to odszedł bym zupełnie od refki i spróbował bym zrobić coś bardziej klimatycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 garnek wypasik, ale ten obrazek na srodku chyba lepiej by wygladal bardziej stonowany. pozdro!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 poza tym gratuluje dobrej refki :P no i ten tynk niech tak nie odłazi.. yo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 bardzo ladnie i naturalnie to wyglada, lepiej niż na referce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 dzięki za rady mam nadzieje że wszystko uda mi się wprowadzić w zycie :) teraz mam więcej poprawek niż ilość roboty jaką zakładałem od początku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2006 zrobiłem wszystkie poprawki ale jest mały problem ten garnek zabił mi komputer :) bierze mi dodatkowo ponad 2 gb pamięci dyskowej do renderingu i przez to nie jestem w stanie tego wyrenderować w czasach pisze mi 320 godzin do końca samego light cache, 3.8 gb ramu chce do tego czegoś... jutro zrobie ostre cięcia w jakości może uda się to zrenderować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 nie jedz po jakosci , renderuj osobne elemnty, skladaj w szopie, pelna kontrola nad wszystkim co robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2006 poniżej wczorajszy render, ! wiem wszystko lata bo ustawienia gi są na very low ! w tej chwili ilość ramu nie pozwala na więcej, do weekendu to skończe i wrzuce dłuższy render teraz butelka jest troche zmieniona, bo tu jest za ciemna, tak sobie ładnie zblendowałem materiał i na dole jest ciemniej :P ale jestem zdolny co ? :P poprawiłem większość rzeczy o ktorych mowiliście, zostało jeszcze zrobić podłoże i wytexturować lampę na samym końcu będe kombinował ze światłem ale nie wiem co z tego wyjdzie na tym kompie... aha render jest też bez soft shadows i bez caustiks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Z niebieską jest o wiele lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Fakt, butla w kolorze niebieski jest lepsza. Sciana fajna jest teraz :) Choć poprzednia wersja też mi sie podobała, ale faktem było że była "nieracjonalna". Czekam na materiały lampy i finalny render ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 ooo piękne to jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 butelka troche dziwnie odbija światło ale i tak jest super;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 no to cu dużo gadać, wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 no ładnie, interesująca praca, bardzo starannie wykonana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 no do roboty kolego bo jestem ciekawy jak to bedzie wyglądało;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 nie wiem, czy to ma byc naturalne oswietlenie, ale jesli tak, to podnieś słonce nieco wyżej i daj mu mocny pomarańczowy kolor, a skylight powinien byc dosyć niebieski. uwydatnij jeszcze bump na ścianie. jeśli światło rzucisz nieco bardziej prostopadle na ściane, to mogą wyjść całkiem ładnie kaustyki od butelki. jak na razie bardzo łądnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 niestety wątek chwilowo wstrzymany... poszły mi kondensatory na płycie i napięcie skacze nawet o 0.5 v :) komp się odpala co 5 reset do tego nie wykrywa mi 2 slotów z ramem, do 2 miesięcy kupię nowego kompa wtedy to skończe i wrzuce na finished żeby już nie zanudzać tą banalną grafiką :) ps. już nie mówiąc o tym że kilka dni temu miałem w domu policję, na szczęście plotka w mieście była od nich szybsza i zastali tylko oryginalne oprogramowanie :) ps2. w sklepach i hurtowniach brakło oryginalnych windowsów :P no koments Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi