Napisano 25 Luty 200718 l pomyslalem to samo co pecet za bardzo aluminiowy :) pomecz sie jeszcze a bedzie jeszcze lepiej :)
Napisano 25 Luty 200718 l Ciekawostka: Czy wiesz, że w tej bryczce po DOTKNIĘCIU klamki (podchodząc do nieotwartego auta) zapala się ten kosmiczny wyświetlaczo-licznik komunikując: "no key"... no chyba że masz klucz... he he he Pozdr :)
Napisano 25 Luty 200718 l omg!!aaa jaka czysta siatka, takie cos tylko "w mitach" widać, niesamowita jakoś i dbałośc - oby tak dalej
Napisano 26 Luty 200718 l Autor dzieki wszystkim za komentarze;) sprawa lakieru jest taka: ja jak juz powiedzialem nic nie zmienię, nie mam takiego zamiaru, chyba ze na etapie postprodukcji. sprawdzalem dzis w szkole na 4 róznych monitorach lcd i powiem szczerze ze efekt jest gorszy niz u mnie na 3 z nich:/ ( na jakims dellu bylo ok ) wiec ja jednak musze sie kierowac tym co mi sie podoba i jak ja to widze. postaram sie dac jeszcze dzis update opony;) pozdarwaim
Napisano 26 Luty 200718 l Ładnie hk ;) Lakier mi się podoba, może tylko troche inaczej bym poustawiał wszystko żeby inne odbicia były, ale i tak jest nice ;) Pozdrawiam
Napisano 28 Luty 200718 l Autor oky, dzieki wsyzstkim za komentarze;) zaczynam robić kolo;) pozdrawiam
Napisano 28 Luty 200718 l Ach, pięknie panie hk!! Pięknie!! :) Będzie na pewno super model :) PS jak zrobiłeś te napisy na boku opony??
Napisano 28 Luty 200718 l Troszku walcowata wyszła opona, ładna, ale zbyt płaska, jakieś krągłości by się jej przydały na złączeniu bieżnika z bokiem. :) Ah, no i takich rys na tarczy raczej byś nie uświadczył. Drobniejsze.
Napisano 28 Luty 200718 l ciekawi mnie skad zes takiego sidewalla dorwal:P oponka ladna choc ciut za jasna, no ale moze to tylko wina swiatelka:)
Napisano 28 Luty 200718 l pewnie z tąd, z kąd cały świat sidewall'e bierze :D http://www.cg-cars.com/forum/gallery/files/6166-ToyoProxesT1R_original.jpg a te rysy na hamulcach to popraw :) walnij je w refleksy czy cuś, żeby tylko miejscami sie ujawniały
Napisano 28 Luty 200718 l Autor patry -> zwykly bump mapping;) obo -> dzieki;) RA -> no moze... Wtktor;) -> dzieki;) John -> [TUTAJ] jest wiele ciekawych tekstur związanych z motoryzacją, między innymi z oponami;) cta -> dzieki wiec tak: aktualnie poprawiam co nieco i conieco modeluję, rysy na pewno beda mniejsze o jakies 60-70%, John co do opony to masz racje, wiem ze powinna byc ciemniejsza i będzie, trochę nie jestem zadowolony z oswietlenia bo to juz moja druga tego typu scena bo poprzednią gdzie uwazam ze bylo lepiej stracilem podczas zapisywania;) poprawki moze za 1,5h - najdalej jutro, pozdrawiam
Napisano 28 Luty 200718 l aaaa no z cg-carsa to mam pare sidewalli, ale jakos tego twojego musialem pominac. Rzeczywiscie, gdzie by nie spojrzec to w wiekszosci prac przewijaja sie te mapki:) hk pracuj dalej a mod ci to wynagrodzi:D
Napisano 28 Luty 200718 l Hm.. moje zdanie znasz jak do tej pory, i je podtrzymuje!! co do tarcz to raczej inny kolor a rysy dla mnie są Ok..tylko morze nie takie głębokie, te auto wygląda pięknie na Felach 20 cal. Może byś wziął to pod uwagę..;) no i jak światła zkaszanisz to cię ZABIJE!! jest zajebiscie i co najważniejsze jest progres .!! Pozdrawiam.i dalej obserwuje.
Napisano 1 Marzec 200718 l No no, jak dla mnie to model - super! Zgadzam sie, ze rysy na tarczy hamulcowej sa zbyt glebokie:P
Napisano 2 Marzec 200718 l Autor powolutku sobie dziergam... jeszcze rozmyslam nad materialem czesci srodkowej w tarczy hamulcowj, i zamierazm zmienić KOLOR tarczy bo wg pewnych zrodel moj jest bialy;)... pozdrawiam
Napisano 2 Marzec 200718 l moment moment.. a gdzie klocki hamulcowe... samymi tloczkami hamowal bedzie??!! :) Do poprawy!!
Napisano 2 Marzec 200718 l Tarcza wygląda jak by klocki hamulcowe to byly jakieś kamyki takie wyryły bruzdy. I czemu one są na całym jeżeli klocki zajmują tylko jakieś 2/3 promienia. To by byla jedyna wada bo reszta jest cycuś glancuś...
Napisano 2 Marzec 200718 l Autor Wiktor - hmm... tyle ze ja sie zbytnio nie znam na anatomii samochodu:D wiec modeluje to co na zdjeciu widze:D a pozatym niezapominajcie ze za dnia wejdzie tutaj felgusia;) pozdrawiam
Napisano 2 Marzec 200718 l opona - absolutnie fantastyczna jak dla mnie :) zacisk - wporządku choć (niestety) bez rewelacji (tzn. niezbyt szczegółowy, bez śrubek etc.) tarcza - buuu... niepodoba się :( Tyle ode mnie ;-) Walcz dalej... powodzenia!!!
Napisano 2 Marzec 200718 l Autor zacisk to oczywiscie bryla, do ktorej beda wszelkie srubki itd, o to sie nie martwcie... tarcza... podobala mi sie bardziej z wiekszym bumpem:/ dzieki za komentarze
Napisano 3 Marzec 200718 l Przez ta Twoja opone powyrywam sobie wlosy z glowy, szlag mnie trafia przy kolejnych próbach osiagniecia podobnego efektu. Sidewall to bump czy disp? A tak sie doczepię. Czemu nie zrobisz tarczy texturą, tylko tak przy tym bumpie caly czas obstajesz?
Napisano 3 Marzec 200718 l z własnego doswiadczenia wiem ze nie oplaca sie modelowac srodka klockow!! nigdy wiecej:P ale jezeli planujesz render z bliska samego kola to srubki sa jak najbardziej na miejscu:) kolor klockow rzeczywiscie lepszy bedzie jasniejszy, bo na renderze moze ich nie byc widac:) pozdro
Napisano 3 Marzec 200718 l Autor właśnie John masz rację, wątpie wogule czy jak wejdzie felga to czy bedzie widac te wszystkie inne detale, a nawet jesli bedzie to i tak na finalu to bedzie duzo mniejsze i dlatego caly czas waham się nad śrubkami itp... salvage-> ;) zwykly bump;)
Napisano 3 Marzec 200718 l hehe sie musze włączyć, wszystkich detali nie będzie widać ale tak odrapana tarcza będzie świadczyć o tym że ich brak. Słowem tarcze to element ścieralny ale takie żłobienia no na nich tylko dłutem i to uparcie można robić. Tak czy siek musisz zrobic pewne poprawki
Napisano 3 Marzec 200718 l bump na tarczy jest ZDECYDOWANIE za mocny ;] i przerwy między żłobieniami są za duże. mapka pownna być duuużo gęstsza
Napisano 3 Marzec 200718 l Dalej, dalej! :) Kiedy koniec? Bo nie moge się doczekać finałowego renderka ;)
Napisano 3 Marzec 200718 l obo nie poganiaj! niech chłop posiedzi troszkę i popracuje... efekty będą napewno zadowalające jak tylko troszkę przysiądzie... he he... hubert śrubki muszą być bo bez nich się rozleci :-P pomęcz tą tarcze a napewno będzie dobrze - przyjrzyj się referkom i do dzieła!
Napisano 3 Marzec 200718 l Sądzę ze z tym klockami, i śrubkami to lekka przesada nie róbmy przerostu formy nad treścią, nikt nie będzie oglądał a ni fedrował fragmentu by zobaczyć śrubkę.. Bez przesady.. Hubert idziesz ja taran tylko wytrwaj i się nie potknij wiesz, na czym;)
Napisano 3 Marzec 200718 l HXL nie poganiam, tylko zagrzewam do dalszych prac ;) Hehe... bo już się nie mogę doczekać, bo jak narazie wszystko wychodzi super :)
Napisano 3 Marzec 200718 l Świetna robota! Takie autko parkuje niedaleko mojej pracy i ślinka człowiekowi cieknie...
Napisano 8 Marzec 200718 l oponka bardzo mi sie podoba, ale co jest z ta tarcza? jak dla mnie to jest strasznie dziwna:)
Napisano 23 Maj 200717 l Autor 3...2...1... Mercedes odkopany;) wracam do tej pracy, po kilku miesiacach przerwy (spowodowanej szkołą, of course;)) pierwsze rendery mialy byc juz dzis, ale tak sobie mysle ze dla Was warto kilka DNI/GODZIN poczekac i dac cos porzadnego;) SOON arch515 -> a jednak:D ale z toba to wogule musze osobno porozmawiac, bo jest co przedyskutowac, pozdarwiam
Napisano 25 Maj 200717 l Autor to nie update ( tescik - w tą stronę bedę doskonalil prace ) tylko taki renderek (speed (20h;)) zeby nie bylo ze sie obijam i odkopuje watki: yyy... znając wasze monitory moze bedzie trzeba je troszke podjaśnić:D pozdrawiam
Napisano 25 Maj 200717 l Witam :) Model oczywiście świetny :) Fajny ten "ręczniczek? :D" po prawej :) Zaznaczyłem Ci tylko miejsca gdzie moim zdaniem refleksy są niedopracowane/chaotyczne i prawą stronę obrazka rozjaśniłem nieco, ponieważ moim zdaniem jaśniej wygląda lepiej :)
Napisano 25 Maj 200717 l fajny pomysł :) patry, odbicia są dobre, nie są chaotyczne i podkreślają kształty samochodu
Napisano 25 Maj 200717 l Witam!! nie wiem czy chciales osiagnac lakier ale mi to przypomina blache bez lakieru ;) ten material srednio sie prezentuje nie wiem czy go modelowales czy cloth'a ale mi sie nie podoba :) dalbys mu grubosc i zeby byl bardziej soft ;)(chodzi o model) i strasznie ciemno :) ps. wzorujesz sie na jakim studiu (chodzi o uklad odbicia itp) czy z glowy robisz ? jak sie wzorujesz to mozesz pokazac referke :) pozdro i powodzenia
Napisano 25 Maj 200717 l Autor patry, dariusz, pecet -> dziękuje nielot-> niczego innego sie po tobie raczej nie spodziewalem, cloth tak jak napisalem - testowy, tylko zeby cos bylo, zeby pokazac w jakim kierunku ide, lakieru nie zmienie pozdrawiam