Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 188
  • Wyświetleń 22,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ciekawostka: Czy wiesz, że w tej bryczce po DOTKNIĘCIU klamki (podchodząc do nieotwartego auta) zapala się ten kosmiczny wyświetlaczo-licznik komunikując: "no key"... no chyba że masz klucz... he he he

Pozdr :)

Napisano

omg!!aaa

jaka czysta siatka, takie cos tylko "w mitach" widać, niesamowita jakoś i dbałośc - oby tak dalej

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za komentarze;) sprawa lakieru jest taka: ja jak juz powiedzialem nic nie zmienię, nie mam takiego zamiaru, chyba ze na etapie postprodukcji. sprawdzalem dzis w szkole na 4 róznych monitorach lcd i powiem szczerze ze efekt jest gorszy niz u mnie na 3 z nich:/ ( na jakims dellu bylo ok ) wiec ja jednak musze sie kierowac tym co mi sie podoba i jak ja to widze.

postaram sie dac jeszcze dzis update opony;)

pozdarwaim

Napisano

Ładnie hk ;)

Lakier mi się podoba, może tylko troche inaczej bym poustawiał wszystko żeby inne odbicia były, ale i tak jest nice ;)

Pozdrawiam

Napisano

Ach, pięknie panie hk!! Pięknie!! :)

Będzie na pewno super model :)

PS jak zrobiłeś te napisy na boku opony??

Napisano

Opona super. Przede wszystkim jej materiał, taki realistyczny jest ;)

Napisano

Troszku walcowata wyszła opona, ładna, ale zbyt płaska, jakieś krągłości by się jej przydały na złączeniu bieżnika z bokiem. :)

Ah, no i takich rys na tarczy raczej byś nie uświadczył. Drobniejsze.

Napisano

ciekawi mnie skad zes takiego sidewalla dorwal:P oponka ladna choc ciut za jasna, no ale moze to tylko wina swiatelka:)

Napisano
  • Autor

patry -> zwykly bump mapping;)

obo -> dzieki;)

RA -> no moze...

Wtktor;) -> dzieki;)

John -> [TUTAJ] jest wiele ciekawych tekstur związanych z motoryzacją, między innymi z oponami;)

cta -> dzieki

wiec tak:

aktualnie poprawiam co nieco i conieco modeluję, rysy na pewno beda mniejsze o jakies 60-70%, John co do opony to masz racje, wiem ze powinna byc ciemniejsza i będzie, trochę nie jestem zadowolony z oswietlenia bo to juz moja druga tego typu scena bo poprzednią gdzie uwazam ze bylo lepiej stracilem podczas zapisywania;) poprawki moze za 1,5h - najdalej jutro, pozdrawiam

Napisano

aaaa no z cg-carsa to mam pare sidewalli, ale jakos tego twojego musialem pominac. Rzeczywiscie, gdzie by nie spojrzec to w wiekszosci prac przewijaja sie te mapki:) hk pracuj dalej a mod ci to wynagrodzi:D

Napisano

Hm.. moje zdanie znasz jak do tej pory, i je podtrzymuje!! co do tarcz to raczej inny kolor a rysy dla mnie są Ok..tylko morze nie takie głębokie, te auto wygląda pięknie na Felach 20 cal. Może byś wziął to pod uwagę..;) no i jak światła zkaszanisz to cię ZABIJE!! jest zajebiscie i co najważniejsze jest progres .!! Pozdrawiam.i dalej obserwuje.

Napisano

No no, jak dla mnie to model - super!

Zgadzam sie, ze rysy na tarczy hamulcowej sa zbyt glebokie:P

Napisano
  • Autor

powolutku sobie dziergam... jeszcze rozmyslam nad materialem czesci srodkowej w tarczy hamulcowj, i zamierazm zmienić KOLOR tarczy bo wg pewnych zrodel moj jest bialy;)... pozdrawiam

006v2zf2.jpg

Napisano

Tarcza wygląda jak by klocki hamulcowe to byly jakieś kamyki takie wyryły bruzdy. I czemu one są na całym jeżeli klocki zajmują tylko jakieś 2/3 promienia.

To by byla jedyna wada bo reszta jest cycuś glancuś...

Napisano
  • Autor

Wiktor - hmm... tyle ze ja sie zbytnio nie znam na anatomii samochodu:D wiec modeluje to co na zdjeciu widze:D

a pozatym niezapominajcie ze za dnia wejdzie tutaj felgusia;) pozdrawiam

Napisano

opona - absolutnie fantastyczna jak dla mnie :)

zacisk - wporządku choć (niestety) bez rewelacji (tzn. niezbyt szczegółowy, bez śrubek etc.)

tarcza - buuu... niepodoba się :(

Tyle ode mnie ;-)

Walcz dalej... powodzenia!!!

Napisano
  • Autor

zacisk to oczywiscie bryla, do ktorej beda wszelkie srubki itd, o to sie nie martwcie... tarcza... podobala mi sie bardziej z wiekszym bumpem:/ dzieki za komentarze

Napisano

Przez ta Twoja opone powyrywam sobie wlosy z glowy, szlag mnie trafia przy kolejnych próbach osiagniecia podobnego efektu. Sidewall to bump czy disp?

A tak sie doczepię. Czemu nie zrobisz tarczy texturą, tylko tak przy tym bumpie caly czas obstajesz?

Napisano

z własnego doswiadczenia wiem ze nie oplaca sie modelowac srodka klockow!! nigdy wiecej:P ale jezeli planujesz render z bliska samego kola to srubki sa jak najbardziej na miejscu:) kolor klockow rzeczywiscie lepszy bedzie jasniejszy, bo na renderze moze ich nie byc widac:) pozdro

Napisano
  • Autor

właśnie John masz rację, wątpie wogule czy jak wejdzie felga to czy bedzie widac te wszystkie inne detale, a nawet jesli bedzie to i tak na finalu to bedzie duzo mniejsze i dlatego caly czas waham się nad śrubkami itp...

salvage-> ;) zwykly bump;)

Napisano

hehe sie musze włączyć, wszystkich detali nie będzie widać ale tak odrapana tarcza będzie świadczyć o tym że ich brak. Słowem tarcze to element ścieralny ale takie żłobienia no na nich tylko dłutem i to uparcie można robić.

Tak czy siek musisz zrobic pewne poprawki

Napisano

bump na tarczy jest ZDECYDOWANIE za mocny ;] i przerwy między żłobieniami są za duże. mapka pownna być duuużo gęstsza

Napisano

Dalej, dalej! :)

Kiedy koniec? Bo nie moge się doczekać finałowego renderka ;)

Napisano

obo nie poganiaj! niech chłop posiedzi troszkę i popracuje... efekty będą napewno zadowalające jak tylko troszkę przysiądzie... he he...

hubert śrubki muszą być bo bez nich się rozleci :-P

pomęcz tą tarcze a napewno będzie dobrze - przyjrzyj się referkom i do dzieła!

Napisano

Sądzę ze z tym klockami, i śrubkami to lekka przesada nie róbmy przerostu formy nad treścią, nikt nie będzie oglądał a ni fedrował fragmentu by zobaczyć śrubkę.. Bez przesady.. Hubert idziesz ja taran tylko wytrwaj i się nie potknij wiesz, na czym;)

Napisano

HXL nie poganiam, tylko zagrzewam do dalszych prac ;) Hehe... bo już się nie mogę doczekać, bo jak narazie wszystko wychodzi super :)

Napisano

Świetna robota! Takie autko parkuje niedaleko mojej pracy i ślinka człowiekowi cieknie...

Napisano

oponka bardzo mi sie podoba, ale co jest z ta tarcza? jak dla mnie to jest strasznie dziwna:)

Napisano
  • Autor

3...2...1... Mercedes odkopany;) wracam do tej pracy, po kilku miesiacach przerwy (spowodowanej szkołą, of course;)) pierwsze rendery mialy byc juz dzis, ale tak sobie mysle ze dla Was warto kilka DNI/GODZIN poczekac i dac cos porzadnego;) SOON

arch515 -> a jednak:D ale z toba to wogule musze osobno porozmawiac, bo jest co przedyskutowac, pozdarwiam

Napisano
  • Autor

to nie update ( tescik - w tą stronę bedę doskonalil prace ) tylko taki renderek (speed (20h;)) zeby nie bylo ze sie obijam i odkopuje watki:

2002364528647730521_rs.jpg

yyy... znając wasze monitory moze bedzie trzeba je troszke podjaśnić:D

pozdrawiam

Napisano

Witam :)

Model oczywiście świetny :)

Fajny ten "ręczniczek? :D" po prawej :)

Zaznaczyłem Ci tylko miejsca gdzie moim zdaniem refleksy są niedopracowane/chaotyczne i prawą stronę obrazka rozjaśniłem nieco, ponieważ moim zdaniem jaśniej wygląda lepiej :)

9c8b594abf3b15b8.jpg

Napisano

fajny pomysł :) patry, odbicia są dobre, nie są chaotyczne i podkreślają kształty samochodu

Napisano

Witam!!

nie wiem czy chciales osiagnac lakier ale mi to przypomina blache bez lakieru ;)

ten material srednio sie prezentuje nie wiem czy go modelowales czy cloth'a ale mi sie nie podoba :) dalbys mu grubosc i zeby byl bardziej soft ;)(chodzi o model)

i strasznie ciemno :)

ps. wzorujesz sie na jakim studiu (chodzi o uklad odbicia itp) czy z glowy robisz ? jak sie wzorujesz to mozesz pokazac referke :)

pozdro i powodzenia

Napisano
  • Autor

patry, dariusz, pecet -> dziękuje

nielot-> niczego innego sie po tobie raczej nie spodziewalem, cloth tak jak napisalem - testowy, tylko zeby cos bylo, zeby pokazac w jakim kierunku ide, lakieru nie zmienie

pozdrawiam