mkk3a Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Witam wszystkich :) w końca udało mi się dobrnąć do końca. Już troche znienawidziłem ten budynek, czasem szlag mnie trafia, jak jestem na mieście i koło niego przejezdzam, czasami żałowałem ze sie w ogole za niego zabrałem, ale teraz jestem szczęsliwy. Wielkie dzięki wszystkim którzy śledzili wątek w WIpie oraz specjalne podziękowania dla Krzyhhha za uwagi i pomoc przy postprodukcji. Jeśli chodzi o sam budynek to znajduje się przy ul. Wiśniowej (jakby ktoś chciał go z bliska zobaczyć) i ma ponad 60 m wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 znasz moje zdanie ;) ale powiem jedno.. nie jeden powie z pełnym przekonaniem, że to fotografia. gratuluję:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 dla mnie bomba ;) bardzo mi sie podoba..kawał dobrej roboty..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Świetne, zwłaszcza góra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Czy tam nie zrobili teraz jakiejs restauracji? Bardzo mnie sie podobuje;) Gratz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Super. Bardzo ładnie. Nie wiem czy miałeś taki zamiar, by tak to wyglądało, ale trochę dziwnie wygląda ten bump. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 bardzo faje. i gites z fotka zmixowales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Dla mnie bomba, no no no... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironteeth Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Ładna praca :) IMO obraz powinien mieć większa ostrość ;> (pisałem ! Cathlum roll..albo jakis inny filtr AA :D) praca bardzo mi się podoba :) pozdrawiam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 no niezłe niezłe, wielkie gratki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 wow! tak dobrego finalnego renderku się nie spodziewałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Na początku myślałem, że załączyłeś referke, a zapomniałeś o renderze, na prawdę złudne ;p. Wygląda zupełnie jak fotografia. Mistrzowska praca ;). Chciałbym tylko wiedzieć czym renderowałeś, na jakich parametrach i jaka długo ;). Więcej takich prac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 Błazi - renderer v-ray 1.42. Rendertime 8 minut w rozdzialce 1200x1600, swiatlo to GI od environmentu i jeden directional. Komp to 64bit Athlon3000+, 512ddram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 ej mkk3a daj siatke bo mi mama nie wierzy ze to 3d:D pozdr wspaniałe:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 nie jeden powie z pełnym przekonaniem, że to fotografia. gratuluję:] a nie mówiłem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 oto siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 o skończył :) co prawda nie tak to sobie wyobrażałem ale jest naprawdę spoko. kiedy wersja nocna? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 też umiem fotki strzelać :P niezłe. Jak by było mniej szumu to jeszcze lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 ee, czyżby to wszystko było jedną bryłą? o_O. Naprawde utwierdzasz mnie coraz bardziej w swoim geniuszu... A dużo w photoshopie później przerabiał? Nie wygląda to na render 8minutowy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Świetne! Chciałem się już pytac czy zdjecie terenu sam cykales, a tu proszę laweczki i drzewa to modele ;) Jeszcze raz, bardzo ładnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 trzeba przyznac ze aweczki psuja troche efekt, ale niewiele ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 jestem na tak;] serio podoba mi sięjako całość;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Witam!! powiem szczerze ze myslalem ze render (efekt koncowy) bedzie duuzo gorszy :) a tu mile zaskoczenie :) naprawde dobra robota pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 super ! Efekt jak ze starej widokówki ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Bombastic fantastic pracka, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 witam weza swietna zwlaszcza gora, ogulnie pracka super ,ale moim zdaniem ocene calosci troche psuje,otoczene jest slabe ,zabardzo skupiles sie na budynku..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Od kiedy to na FINISHED WORKS 3D zamieszcza sie fotki :))) Hehe^^ Nie no, sliczne... Powinszować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 gdyby nie tak ostre kanty, to pomyślałbym ze to fotka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 tweety - no niestety prawie zawsze tak jest, ze im dluzej sie na cos czeka, to tym wieksze ma sie oczekiwania do danej rzeczy i potem zwykle przychodzi male rozczarowanie: "a myslalem ze bedzie lepiej". ale skoro piszesz ze jest spoko, to sie ciesze :) wersji nocnej nie przewiduje :> Błazi - w PSie było bardzo duzo roznych korekt, dodałem rozne poswiaty, szum, winiety, poprawiłem kolory etc. Sam budynek to oczywiscie nie jest jedna bryła. Nawet elementy z piaskowca są osobnymi obiektami, aby łatwiej było mapować tekstury (nie korzystalem z unwrapa, tylko zazwyczaj uzywałem kombinacje Mesh select + UVW mapping planar/cylindrical - tak było najprosciej). DraB - ławeczki sam modelowałem, przy wiezy są bardzo podobne, tylko inaczej rozmieszczone. Modele drzew mam z maxa 8.0 (a scenke robiłem w maxie 5.0). Panorama w tle - znaleziona jakoś przez google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Fajne Foto:] A na poważnie to rewelacja!...Swoją drogą to we Wrocku takie fajne budyneczki są?! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Bardzo ładne i realistyczne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 super!!!!!!! super@!!!! wwwaoooowwWWW!!! Gratulacje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 uciąłeś kadr trochę za blisko podstawy wieży, przydało by się nieco więcej gruntu. Poza tym bardzo fajnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 wersji nocnej nie przewiduje :> łee... a już myślałem, że cie pochwale na najbliższym meetingu... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 rewelacja ale fajnie by było gdyby stała w realu w takim otoczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 swietna fota :D powiedz jakie to uczucie miec wipa wreszcie z bani? i to takiego kolosa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumna Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 lubie brod brakuje mi go i takich zaciekow zielonkawych... git pracka napewno dalbym sie nabrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipocotam Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 rewela:) - nie wiem czy taki był zamiar ale dla mnie ta praca ma klimat starej pocztówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2007 hipocotam - tak, to było zamierzone, aby wyglądało troche na starą fotke sprzed lat. dlatego tez zrobiłem nieco inne otoczenie, bez duzych ulic, nowoczesnych latarni itp. anJek - wspaniałe uczucie :) tyle ze teraz bedą wieksze wymagania jesli zabiore sie za cos nowego, ale to w sumie raczej dobrze. trumna - tu pewnie zarzucisz mi niesciłosc, ale jesli chodzi o textury i ogoly wyglad, to wzorowałem sie na stanie dzisiejszym (a cały budynek był poddany mocnej renowacji jakies max. 2 lata temu). ale z drugiej strony, skoro to była stylizacja na stara fotografie, to moge powiedziec, ze kiedys ten budynek był nowy i jeszcze nie zdazył sie zabrudzic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 Przepiekna robota mkk3a gratulacje !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloo1010 Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 No fajnie ale nie podobają mi się te szyby w dużych oknach, niewiem nie widziałem jak to wygląda naprawdę. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faye Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 hm....zdjecie ...hm...to moze nie;-p bylam we Wroclawiu i jednak potrafie odroznic...ale projekt piekny!:-)dobrze oddaje rezczywistosc,detale ....najladniej wieza wyglada noca...wtedy ,podswietlona..okalana mrokiem jest cudna!pokusisz sie o wersje at night?;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 super ! Efekt jak ze starej widokówki ! :D Mam dokładnie to samo wrażenie.. piękne. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eloy Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 No poprostu wymiata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 model i postprodukcja idealne, więc efekt nie może być inny :] świetnie to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooshi Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 mkk3a... Że się jeszcze wtrącę... Postepy widać w każdej twojej kolejnej pracy... Ale wszystkie twoje prace łączy jedno. Mianowicie szum... Mniejszy, czy wiekszy, ale zawsze jest lekki szum. Nie grzeszysz z ustawieniach Vraya... Wysil się i zostaw kompa na 20 a nie 10h :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 jak na takiego typu pracę szum jak najbardziej wskazany. stylistyka starego zdjęcia w pełni to usprawiedliwia. to nie jest vizka gdzie wszystko ma być pięknie i ładnie oświetlone, gładkie ściany i wysoko samplowane materiały. tutaj liczy się efekt końcowy który wyszedł jak widać całkiem nieźle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Wreszcie ją skończyłeś brawo ^^ całyczas śledziłęm twój wątek ^^ wielki + :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi